Jump to content
BulForum.com

http://one.org/

Deftur

Recommended Posts

http://one.org/

http://www.live8live.com/list/

http://www.one.org/ActionSignup.aspx

Make Poverty History!!!

:punk :punk :punk

Става въпрос за кампания срещу бедността. Ако не сте чули скоро има среща на страните от Г8, по този случай различни Фракции се събират в подкрепа на каузата за опрощаване на дълговете на страните от 3-я свят. Говорим за подпомагане на хора живеещи в крайна нищета и бедност.

Те не искат пари а гласове в подкрепа на каузата да се прекрати издевателството върху тези хора, които умират от глад и болести, забравени в развитите страни. На самия сайт има клипове, които могат да ви покажат кой участва в кампанията (http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=3779 ) и защо би трябвало да се вкючите.

More info at: http://www.whiteband.org/Lib/take_action/g...actionguide.pdf

SomaliaLarge.gif

somalia.jpg

Някой ако обясни по-ясно за какво става на въпрос ще му бъда благодарен защото нищо не разбрах от тоя саит.

Някой ако обясни по-ясно за какво става на въпрос ще му бъда благодарен защото нищо не разбрах от тоя саит.

Еми регистрираш се много просто.Само това.Даваш подкрепата си за африканските бедни мнооого бедни страни,помагаш само чрез регистрирането си или не знам как да го обясня!За това само можеш да се гордееш,че си го направил.

Мотото до колкото помня беше : We don't ask for your money,we ask for your help! :punk Вашата любима Анджелина Джоли участва в тази добра кауза! :)

Става въпрос и за концертите Live8 - make poverty history!!! :punk

В момента по канал 1 дават този от Лондон! :D

U2 - One (може да се купи гривничка "One" и да се дари $1)

Аз пък съм против. Като са тъпаци, да си понесат последствията...

:blink: Бедността не е порок! Те ли са виновни че са родени в нищета и така ще загинат?

Те са виновни, че не правят нищо, за да им се подобри положението. Всеки да се спясява, както може. Те явно не могат. А и не виждам да искат. Колко са африканските държави, които не са в гражданска или друга война или и в двете? Това ли им е начинът за справяне?

Горките деца! При думите на Боно дори да се разплача за малко! :cry

Ако дори и малко не те трогне това, трябва да ли лекинко коравосърдечен. :rolleyes:

Хм.. защо ли цялата тази работа ми напомня за култовото епизодче на South Park - Starvin Marvin

http://movies.co.jp:8081/animation/South.P....mrtwig.net.avi

За тези на който не им се тегли (по-зле за тях) ето и кратко ревю на епизодчето:

http://www.tv.com/south-park/starvin-marvi...24/summary.html

Те са виновни, че не правят нищо, за да им се подобри положението. Всеки да се спясява, както може. Те явно не могат. А и не виждам да искат. Колко са африканските държави, които не са в гражданска или друга война или и в двете? Това ли им е начинът за справяне?

Да бе те и хората от концлагерите сами са си виновни!

Whatever, be an asshole!

www.live8live.com :excl:

GeorgiK адски глупаво изказване мой човек! :angry: :excl: Това е трябвало на теб да ти се случи,не че нещо ама май си без сърце! Както и да е,живей си охолно,докато другите умират от глад! :angry: Ядосах се.....

Концлагерите нямат нищо общо първо. И второ да, за такива неща съм без сърце. Щото ми е писнало от нагльовци, които искат наготово. Бедни сте - ами направете нещо. Тия дето са богати да не би да им е паднало от небето? Навитак съм да им се помогне, обаче и те да покажат някаква инициатива, да направят нещо. А то как е? Перманентни помощи, с които те разбира се мизерстват, и нищо друго... Айде аз съм сега лошият, че има мизерници по тоя свят. Аз живея така, както ми е уредено от мен и от семейството ми и от държавата ми. Ето ти сега нещо патриотично и от мен... На никого не съм длъжен, както и никой не ми е длъжен на мен.

Е не се безпокой, както е тръгнало цял живот ще храним Африка.Както каза и GeorgiK размирици и граждански войни в Африка колкото щеш.Да се чудиш само какво искат, да ядат или ги управлява еди кой си.Да си ограничават и раждаемоста.А и представи си една обикновенна негърка от Сомалия, след като нямат средства да изхрани самата себе си, тръгнали и деца да раждат и то по цели тумби.Може би пък да и харесва да гледа как децата и няма какво да ядат?

а въпроса е..защо само в Африка е така?

Съгласен съм с повечето от вас, но за съжаление съм много съгласен с GeorgiK. Нека ви представя друга страна на нещата - вижте нашите цигани, тоест проблем, който ни е пред очите. Какво става с тяхните помощи - циганските барони си строят огромни замъци. Те правят ли нещо, за да се оправят - не, живеят си със социалните помощи (за статистиката, 80% от помощите за бедни отиват за тях), мизерстват с тях, не работят, крадат, проституират, паразитират върху нас. Ако погледнете сега от запад - горките цигани - в каква мизерия живет. Горките хорица, как ги малтреитрат гадните българи! В каква мизерия са ги оставили да живеят.

А между другото това състояние на страните от третия свят е много удобно за хора, като този, на аватара на Deftur (ако и не са виновни самите те за това) - хора, които им казват "западния свят е виновен за мизерията, в която живеете, дайте ми живота си, и аз ще ги накажа!" Това е директен цитат на един алжирец, със който си говорих веднъж, студент във Франция. Така че не гледайте толкова едностранчиво на нещата.

Абе защо щом се появи някой с по-различни възгледи от общоприетите и веднага се намира една камара хора които започват да го плюят като камили. То затова сме на такова держе, всички да сме еднакви едно и едно и също да мислим. Добре, че е имало различни, които са отстоявали идеите си, та сме просъществували като вид.

В един форум бях написал тази мисъл на Леонардо Да Винчи:

"The day will come when men such as I will look on the murder of animals as they now look on the murder of men." без да споменавам автора.

Като ме започнаха, само дето не ме линчуваха.

Та оставяйте всеки да си има собствено мнение и по-добре се опитайте да разберете защо мисли така, а не да се опитвата де го вкарате в "правия път".

Може да има капка истина и в думите ви нали от другата гледна точка,но това не значи,че напълно трябва да си затваряте очите,това за жалост е истинския живот! Не мога да разбера.....като видите тези бедни,ужасно прекалено бедни хора,не ви ли се насълзяват очите?Не ви ли заболява сърцето?Вярно,че има такива хора навсякъде,но нека сме хора.Преди малко пуснаха едно клипче по БНТ с едни дечица,малки,слабички,но още с усмивка.... :cry леле....ужас!Помогнете поне с един глас хора!

П.С. Ей тая Dido е супер! :punk

Не мога да разбера.....като видите гледката на тези бедни,ужасно прекалено бедни хора,не ви ли се насълзяват очите?Не ви ли заболява сърцето?Вярно,че има такива хора навсякъде,но нека сме хора.Преди малко пуснаха едно клипче по БНТ с едни дечица,малки,слабички,но още с усмивка.... :cry  леле....ужас!

Дали ми става кофти като ги гледам? Да. Дали ги съжалявам? Донякъде. Обаче ми е писнало да ме ръчкат в окото с пръст "Ей те са зле, дай да им помогнем". Аз лично бих им помогнал, но нека първо те направят нещо. И пак ти казвам - за нищо не съм им длъжен аз. За това си състояние са виновни те самите. И да, разбира се трябва да бъде състрадателни, но това не е състрадание вече...то си е наглярщина. То това око отече от ръгачи...

Е не се безпокой, както е тръгнало цял живот ще храним Африка.Както каза и GeorgiK размирици и граждански войни в Африка колкото щеш.Да се чудиш само какво искат, да ядат или ги управлява еди кой си.Да си ограничават и раждаемоста.А и представи си една обикновенна негърка от Сомалия, след като нямат средства да изхрани самата себе си, тръгнали и деца да раждат и то по цели тумби.Може би пък да и харесва да гледа как децата и няма какво да ядат?

а въпроса е..защо само в Африка е така?

Точно вие пък кого ще храните? Айде не се фантазирай! :angry:

Както знаеш във всяка война има повече потърпевши от колкото воюващи. Това че се бият е следствие на бедността! Това са хора без образование, без семейно планиране и други подобни луксове, на които ние сме свикнали! Те се бият именно за територия и оцеляване, там още съществуват неща като кръвен данък и т.н. Там има болести, които тук са забравени от медицината или могат лесно да бъдат лекувани, но просто няма лекарства за бедните. Раждат по много, за да може поне някое от децата им в крайна сметка да оживее. Всеки който поне малко разбира от икономически цикли знае за "омагьосания кръг на бедността" от който, дори с инициятивата на 100 слона, измъкване няма. И моля ви не ги сравнявайте с нашите цигани, защото става въпрос за екстремна бедност. На Ромите тук им се предлага образование, здравеопазване и други, а те не го искат. В Африка има села чийто кладенци са пълни с зарази или пък им се налага да си носят вода ПЕШ от десетки километри, хранят се веднъж седмично, медицината е някакъв мираж, за образование и т.н.да не говорим. Те нямат с какво да си помогнат. Подбна е ситуацията в не само в Африка, но и други части на света. :unsure:

И не се опитвам да убедя или като каза някой "да вкарвам в правия път" а да предложа на този, който иска да се включи в едно благородно дело. Това е като глобална подписка, която да покаже волята на хората да спрат този кошмар, който се свежда до това, че на всеки 3 секунди умира човек засегнат от бедността.

И в крайна сметка да поясня, че не става дума за "Помощи" а за това да им се опростят външните дългове към развитите д-ви, което ще се реши на срещата на Г8, за да могат да започнат да градят нещо сами, без да се налга да мислят за лихви и т.н. ;)

И в крайна сметка не разбирам как така може да се занимаваме всеки ден със всякакви простотии в мрежата, а се вдига толкова "много шум за нищо" и никакво си попълване на един прост формуляр. http://one.org/ или http://www.live8live.com/list/ И моля ви, четете какво пише на тези адреси, не ме карайте да обяснявам на всеки по отделно. На тези, които ще участват БЛАГОДАРЯ, на останалите - приятен ден! :sleep:

Ох,не ми се впуска в спорове,има много неща да кажа по темата ама не ми се пише сега.Просто си дайте гласа.От това не боли :)

Ох,не ми се впуска в спорове,има много неща да кажа по темата ама не ми се пише сега.Просто си дайте гласа.От това не боли  :)

Съгласна съм! Не ви искат парите, така че кво ви пречи! :huh:

Всичко това се прави за срещата на Г8, както вече бе споменато! ;)

п.с. брей Greed Day пеят Queen!

Има ли реално значение, дали искат моите пари или тези на Г8?

И ако наистина искате да кажете нещо, кажете го. Такива половинчати изказвания не вършат много работа...

Тая теория,че те сами трябва да си помогнат не ми допада."Едно е да искаш,друго е да можеш",както казва учителката ми по математика.Едно е да искаш да си помогнеш друго е да можеш.Аз не вярвам,човек в това състояние като този на снимката в първия пост да не иска да си помогне.В днешно време май почти нищо независи вече от отделния индивид,а един индивид решава съдбата на много( както при нас са 240 индивида решават съдбата на 8 000 000).

Щото ми е писнало от нагльовци, които искат наготово. Бедни сте - ами направете нещо. Тия дето са богати да не би да им е паднало от небето?

Богатството може да не им е паднало от небето, но поне възможността за забогатяване им е паднала, най-малкото защото не са се родили в Третия свят! :P

Дали ми става кофти като ги гледам? Да. Дали ги съжалявам? Донякъде. Обаче ми е писнало да ме ръчкат в окото с пръст "Ей те са зле, дай да им помогнем". Аз лично бих им помогнал, но нека първо те направят нещо. И пак ти казвам - за нищо не съм им длъжен аз. За това си състояние са виновни те самите.

За това състояние са най-малко виновни гладуващите, а по-скоро управляващите разбойници в тези бедни държави, както и липсата на природни дадености!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...