Jump to content
BulForum.com

Много странен проблем

AssassiN

Recommended Posts

Значи вчера бях писал че Panda ми посра Windows до положение да не мога да го стартирам!?!?!

След като преинсталирах Windows, се наблюдава следния ужасен бъг. Значи, инсталирал съм само drivers за звук и видеокарта и DirectX и кодеците, с които съм си бил преди. Голяма част от видео файловете не могат да се play-нат по никакъв начин. ЕДИН ОТ ФАЙЛОВЕТЕ, КОЙТО СЪМ ПУСКАЛ ПРЕДИ, СЕГА КАТО ГО ПУСНА И ТРЪГВА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ВИДЕО?!?!?!!?! ДРУГ ВИДЕО ФАЙЛ КАТО ГО ПУСНА МИ ТРЪГВА НЯКАКВА МП3 ЧАЛГА?!?!?!?! Когато се опитвам да аддна в Winamp файлове, той ми забива всеки път?!?!?!!? Даде ми и един critical error на Updater.exe?!?!?! Като рестартирам ми излиза грешка на ATI475485 или нещо от сорта - не съм сигурен за цифрите. Някаква идея какво е станало? Възможно ли е да ми се е посрал харда(не дай-си Боже). А, и някои песни, които съм слушал сега вече не мога да ги слушам...само някакво скрибуцане излиза от колоните и Winamp не отлепя?!?!!?

След сканиране с updated Panda 2005 ми казва че нямам никакви вируси...

или check за viruses (малко вероятно, но все пак възможно)

заразен файл може да прави подобни глупости дори и след преинсталация на уина, имайки предвид, че не си форматирал харда.

Форматиране на харда не съществува като опция. Имам 4000+ MP3, от тях около 250 сета, събирани от 4 години. Някой няма ли по-конструктивно решение или не толкова мъгляво предположение.

Все пак благодаря на всеки, който е написал нещо по темата за да ми помогне...

Ами изключи като вероятност бед секторите и тогава търси други решения... Щото ако са те - какви други решения искаш?!? Проблемите така се борят - стъпка по стъпка. Проверяваш това, онова и така до като изключиш всички възможности и остане причината. Какво да умуваме, ако харда ти си е заминал. Ако проверката на скандиска мине успешно - тогава ще мислим за други причини.

ЕДИН ОТ ФАЙЛОВЕТЕ, КОЙТО СЪМ ПУСКАЛ ПРЕДИ, СЕГА КАТО ГО ПУСНА И ТРЪГВА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ВИДЕО?!?!?!!?! ДРУГ ВИДЕО ФАЙЛ КАТО ГО ПУСНА МИ ТРЪГВА НЯКАКВА МП3 ЧАЛГА?!?!?!?!

Аз имах същия "проблем". Получи ми се когато пуснах да си ресайзвам дяла и ми спря тока,но PQ-меджика още не беше довършил. Дяла който разширявах, беше се ресайзнъл, но мп3-ките бяха се омазали яко (и не само те)... иначе файловете си седяха, но както казваш ти, пускаш нещо тръгва друго :wacko: Преслушах това което беше оцеляло .... последва формат на дяла :). Пробвай дали можеш да пуснеш SETUP на няколко програми и виж дали ще се инсталират нормално (сетуп-ите да са от същия дял в който са ти и мп3'ките и видео файловете). Ако почнат да ти плюят някви грешки, сигурно и на теб да ти се прецакал дяла.

За мен има две причини за тоя проблем.

Или партишъните са ти омазани (вирус, забила програма, заврял уиндоус), или при инсталацията, някой червей, вирус е влязъл.

Като последна инстанция, ако ти се занимава, преинсталирай с изключен кабел на модема или ланката.

Иначе действително пробвай с партишън маджик, или Acronis Disk Director Suite и фиксирай дяловете, но това си е опасно.

Най-доброто е да намериш приятел или хард на който да преместиш всичко (или двд записвачка), да разделиш наново харда, формат и т.н.

Едит: Затова е много важно човек редовно да бекъпва инфорамцията от харда си!

Проста сметка ще покаже, че около 20-30 лв за ДВД дискове ще те оправят за да архивираш информацията си, а който не държи толкова много инфо на харда, и CD-та го оправят.

Знаеш, че не можеш да разчиташ на харддиск за вечни времена, а и това е работна площ за компютъра, винаги има опасност да се прецака нещо.

Аз ако си изгубя информацията на харда няма да седна повече пред компютъра, честно. Да уточня само че става въпрос за files, свалени последните няколко дни, ама все пак преди да се скапе съм ги пускал и всичко беше нормално. Освен това със същите кодеци, с които преди си гледах сега вече доста видеота не ми се отварят?!?! Притеснявам се най-вече, заради това, че харда го взех от приятел, без гаранция естествено и не ми е за парите ама ако изпляска направо ще почина....

EDIT: Теди, това е ясно че е най добрия вариант, ама аз съм с 200GB, от които около 150 пълни, нали се сещаш колко приятели имам, които ще ги поемат тея 150 GB - нито един...

AssassiN батка трябвало е едно време оште като си сваляш музика на харда да

си правиш и копия на дискове,заштото според мен друго решение на въпроса освен format няма.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...