b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Долу горе прочетох какво сте писали. В този форум съм забелязал двама трима, които си мисля, че като отидеш навън и ще ти позлатят гъза, да ама не и практиката го показва. Едно е да отидеш на разходка друго е да поживееш там и голям процент се прибират обратно. Ако основния ви проблем е парите, то просто явно не ви стига да ги вадите и тук, защото възможности бол, но това не става с перманентно ходене по кръчми, кафенца, клубченца и спрягане на глагола моткам се. Иска се здрава работа. А който иска да напуска прав му път. но за мен е вярна приказката, че мястото на дървото е там където са корените му. Който както иска да го възприема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ти недей гледай максимата за по-умния отстъпва. Това не важи винаги, а пък в този случай абсолютно не важи. И моля те, не разграничавай Европеец от Българин, защото когато ние сме имали писменост и богата култура, доста от "европейските държави" още са водели племенни войни, надявам се да ти е ясно.... Ако ти не се чувстваш европеец, това е защото си още един от онези, напследък плъзнали много млади хора, които имат твърде повърхностни познания за историята на държавата си.... За пореден път трябва да кажа - жалко..... <{POST_SNAPBACK}> Хм, ето още един заформяш се спор, поради това че мнението ми е малко по-различно от другите. 1. Не разбрах само защо ми спомена за максимата "по-умния отдстъпва"??? Да съм споменал някъде нещо подобно? Мислех си че форума е за да изкажем свободно мнението си! 2. За в момента я разграничавам, защото явно европа ни разграничава (което отново това си е мое мнение). 3. Ясно ли ти е че и България до 1945г. е водила доста войни. И не са само тези които ги пише в учебника по история. Включвам всички 3 Българии. В момента това е 3 Българска държава, ако не ти е ясно. 4. Не разбрах как ти стана ясно какви са ми познанията по история? Долу горе прочетох какво сте писали. В този форум съм забелязал двама трима, които си мисля, че като отидеш навън и ще ти позлатят гъза, да ама не и практиката го показва. Едно е да отидеш на разходка друго е да поживееш там и голям процент се прибират обратно. Ако основния ви проблем е парите, то просто явно не ви стига да ги вадите и тук, защото възможности бол, но това не става с перманентно ходене по кръчми, кафенца, клубченца и спрягане на глагола моткам се. Иска се здрава работа. А който иска да напуска прав му път. но за мен е вярна приказката, че мястото на дървото е там където са корените му. Който както иска да го възприема. <{POST_SNAPBACK}> С това съм съгласен. Аз по принцип с тази си професия знам че и тук мога да вадя добри пари, като завърша. Но ако имам възможност да се чувствам по-добре някъде на вън и знам че там ще ме оценят повече, защо да не отида? Да седя в България само защото ми е роден дом ли. Ами повечето хора като се оженят и отиват да живеят в друг дом. Там където сметнат че ще им е по-добре. ЕДИТ: Сега пък ще ме обвините че искам да избягам от България. Не бе, не искам. Ако излеза със сигурност ще се върна. Но просто искам да кажа че разбирам тези които не се връщат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 С това съм съгласен. Аз по принцип с тази си професия знам че и тук мога да вадя добри пари, като завърша. Но ако имам възможност да се чувствам по-добре някъде на вън и знам че там ще ме оценят повече, защо да не отида?Да седя в България само защото ми е роден дом ли. Ами повечето хора като се оженят и отиват да живеят в друг дом. Там където сметнат че ще им е по-добре. <{POST_SNAPBACK}> Защо си мислиш, че ще ти е по - добре. Сега да тръгна да се аргументирам, някой път на бира ще да е, че много дълго, но нищо не пречи да пробваш, от опит глава не боли, само малко повечко пари отиват за тези опити Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Долу горе прочетох какво сте писали. В този форум съм забелязал двама трима, които си мисля, че като отидеш навън и ще ти позлатят гъза, да ама не и практиката го показва. Едно е да отидеш на разходка друго е да поживееш там и голям процент се прибират обратно. Ако основния ви проблем е парите, то просто явно не ви стига да ги вадите и тук, защото възможности бол, но това не става с перманентно ходене по кръчми, кафенца, клубченца и спрягане на глагола моткам се. Иска се здрава работа. А който иска да напуска прав му път. но за мен е вярна приказката, че мястото на дървото е там където са корените му. Който както иска да го възприема. <{POST_SNAPBACK}> " забелязал двама трима" предполагам, че едни от тях съм аз :smile: , много добре знам, че няма да ми "позлатят гъза". Една от причините (можеби основната) поради които искам да замина, е че тази държава ме ограничава невероятно много, аз искам да живея, а не да живуркам. А колкото до "но за мен е вярна приказката, че мястото на дървото е там където са корените му", България е станала баси и разсадника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 " забелязал двама трима" предполагам, че едни от тях съм аз :smile: , много добре знам, че няма да ми "позлатят гъза". Една от причините (можеби основната) поради които искам да замина, е че тази държава ме ограничава невероятно много, аз искам да живея, а не да живуркам. А колкото до "но за мен е вярна приказката, че мястото на дървото е там където са корените му", България е станала баси и разсадника. <{POST_SNAPBACK}> В кое те ограничава бе колега. То в тази държава е анархия, ти ограничен си бил. След някоя и друга година и репресиран ще се изкараш Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 В кое те ограничава бе колега. То в тази държава е анархия, ти ограничен си бил. След някоя и друга година и репресиран ще се изкараш <{POST_SNAPBACK}> absolutno vqrno Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Защо си мислиш, че ще ти е по - добре. Сега да тръгна да се аргументирам, някой път на бира ще да е, че много дълго, но нищо не пречи да пробваш, от опит глава не боли, само малко повечко пари отиват за тези опити <{POST_SNAPBACK}> Не казвам, че ще ми е. Но с натрупването на стаж по специалността, човек научава колко струва труда му и къде го оценяват наистина. Не всеки който е отишъл в чужбина се е върнал с празни джобове и разколебан. Не мисля че ще тръгна някой ден просто ей така на късмет, щото съм си карък. Има доста хора, отишли навън и преуспели много повече от тук.В кое те ограничава бе колега. То в тази държава е анархия, ти ограничен си бил. След някоя и друга година и репресиран ще се изкараш <{POST_SNAPBACK}> Точно защото е анархия. Всеки си прави каквото му дойде на акъла, особено от управляващите. (не говоря само за партиите) Аз пък обичам йерархията. За това и тук трудно може да пробие някой човек от нищото и никой не го оценява. За това всяка година има изтичане на мозъци в чужбина. Защото е анархия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не съм чел постовете преди мен и не знам какво мислят другите,но аз НЕ съм патриот,не обичам България,не харесвам българската литература,не харесвам българската музика,не харесвам българската природа,не обичам българина. След 2-3 години смятам да замина за една европейска държава и никога вече да не се върна-който иска да ме вижда ще идва там. А пък вие си говорете за великите Ботев,Вазов и сие,аз ще си чета моите си неща,слушайте си БГ музика,аз ще си слушам моята музика,разхождайте се из БГ,аз ще се разхождам другаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не съм чел постовете преди мен и не знам какво мислят другите,но аз НЕ съм патриот,не обичам България,не харесвам българската литература,не харесвам българската музика,не харесвам българската природа,не обичам българина. След 2-3 години смятам да замина за една европейска държава и никога вече да не се върна-който иска да ме вижда ще идва там. А пък вие си говорете за великите Ботев,Вазов и сие,аз ще си чета моите си неща,слушайте си БГ музика,аз ще си слушам моята музика,разхождайте се из БГ,аз ще се разхождам другаде. <{POST_SNAPBACK}> ti da ne si fen na loko za6toto taq evropeiskata kadeto si misli6 e po skoro v aziq ,daje sme sasedi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не казвам, че ще ми е. Но с натрупването на стаж по специалността, човек научава колко струва труда му и къде го оценяват наистина. Не всеки който е отишъл в чужбина се е върнал с празни джобове и разколебан. Не мисля че ще тръгна някой ден просто ей така на късмет, щото съм си карък. Има доста хора, отишли навън и преуспели много повече от тук. Точно защото е анархия. Всеки си прави каквото му дойде на акъла, особено от управляващите. (не говоря само за партиите) Аз пък обичам йерархията. За това и тук трудно може да пробие някой човек от нищото и никой не го оценява. За това всяка година има изтичане на мозъци в чужбина. Защото е анархия. <{POST_SNAPBACK}> Не си прав!!Хората които преуспяват в чужбина са изключително малко!!повечето като се върнат в българия твърдят какво ли не само и само да оправдаят някак си защо още седят там!!Например една ми твърдеше че приятеля и имал замък с незнам си там колко стай а като отиде братовчедка ми при нея се оказа че живее в чупена къща!!Или пък едва ли не кара Ферарита последен модел а в същност си кара чупне вектра като тези тук!!Истината е съвсем друга!!Там те скъсват от бачкане и много рядко получаваш добри пари или колкото наистина е трябвало да получат!!Като си чужденец винаги си оставяш такъв и винаги ти режат от пари и никога няма те приемат за равностоен!! Радвам се че поне си използвал думата анархия защото много хора си мислят че тук е свободия а това е друго понятие Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не казвам, че ще ми е. Но с натрупването на стаж по специалността, човек научава колко струва труда му и къде го оценяват наистина. Не всеки който е отишъл в чужбина се е върнал с празни джобове и разколебан. Не мисля че ще тръгна някой ден просто ей така на късмет, щото съм си карък. Има доста хора, отишли навън и преуспели много повече от тук.Точно защото е анархия. Всеки си прави каквото му дойде на акъла, особено от управляващите. (не говоря само за партиите) Аз пък обичам йерархията. За това и тук трудно може да пробие някой човек от нищото и никой не го оценява. За това всяка година има изтичане на мозъци в чужбина. Защото е анархия. <{POST_SNAPBACK}> Колега много ме кефиш като човек, обаче помисли реално и гледай малко какво дават по телевизията. Мога да ти кажа, че западняците са супер шувенистични копелета и ако си мислиш, че някой ще ти даде възможност да работиш по специалноста близките 10 години може да ми се обадиш. Виж ги как реват срещу поляци и незнам си какво, защото си пазят работните места. Да не мислиш, че тебе ще те сложат за програмист, а пък немчето ще го пратят безработен. Поне тези неща са ми минали през главата и ти казвам как е. Специално за Германия изисквания за зелените карти за програмистите бяха жестоки. Едва ли не имаше изисквания от рода, че трябва да няма по - добър програмист в Германия от теб за да те вземат и мястоо да не е искано от никой в продължение на 1 година. Смятам разбираш на къде бия. Тука много хора може да си разправят сладки приказки на воля, но който е вникнал в естеството, може да ти каже наистина за какво става въпрос. Така че дерзай, но по - добре се реализирай в България, може само да спечелиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Мисля че не съм споменавал за коя държава имам претенции, но позна. Германия е една от целите ми. И да, знам за изискванията. Преди няколко години, когато ги сложиха, дори се искаше и познания по немска история, но незнам дали още е така.Сигурен съм че тук също мога да преуспея, но какво ми пречи да науча през това и малко немски език и да си опитам късмета и другаде. И пак казвам. Не обичам да си изпитвам колко ми е голям късмета, защото го нямам напоследък. Както и повечето разочаровани Българи, които се връщат са пробвали на късмет. Предпочитам да съм осигурен предварително. Едит: И не ме дърпайте, защото ще ме надъхате още повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Обичам родината си!!! Същевременно се чувствам европеец и се надявам скоро да се чувствам и гражданин на света!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Обичам родината си!!! Същевременно се чувствам европеец и се надявам скоро да се чувствам и гражданин на света!!! <{POST_SNAPBACK}> Ами ти ако чакаш еврото да дойда, за да почнеш да се чувстваш като такъв толкова по - зле за теб. Но какво ли се учудвам бреак не те надъхвам, но ако ти трябва информация ще седнем на по бира и ще ти я дам Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Хм, ето още един заформяш се спор, поради това че мнението ми е малко по-различно от другите. 1. Не разбрах само защо ми спомена за максимата "по-умния отдстъпва"??? Да съм споменал някъде нещо подобно? Мислех си че форума е за да изкажем свободно мнението си! 2. За в момента я разграничавам, защото явно европа ни разграничава (което отново това си е мое мнение). 3. Ясно ли ти е че и България до 1945г. е водила доста войни. И не са само тези които ги пише в учебника по история. Включвам всички 3 Българии. В момента това е 3 Българска държава, ако не ти е ясно. 4. Не разбрах как ти стана ясно какви са ми познанията по история? <{POST_SNAPBACK}> 1. "А по въпроса с подигравките, по-добре е когато някой се опита да направи такива работи е добре да покажеш че човека отсреща не те интересува и да го игнорираш. Ако тръгнеш да доказваш еди какво си и еди що си, ставаш още по-смешен." Ами аз имам национална гордост и няма да оставя разни нещастници да ми набиват комплекси защото съм българин. Българин - това звучи гордо...!!! Поне за мен е така... 2. Не знам само аз ли се чувствам така, ама всеки има право да говори каквото си иска, но ти трябва да знаеш какъв си и откъде идваш, а ти си "син на земя прекрасна, син на юнашко племе" - син на една от най-старите европейски държави... 3. Тука само ти си знаеш какво имаш предвид, аз не откривам връзка с моя пост. Да, абсолютно е така, да точно за тези войни говоря. 4. Ако имаше, нямаше да говориш как едно е европеец, а друго българин. Ние сме европейци, дълго преди голяма част от Европа да станат грамотни. P.S. Абсолютно форума е за да изразяваш мнение и аз уважавам твоето мнение, колкото и то да се различава от моето. Относно LPFC, пич, това твоето е пълен нихилизъм. Такива хора като теб прсто трябва да си дигнат багажа и да бягат нанякъде. Само че за това се иска много работа и 95% се връщат посрани обратно в "тъпата,грозна,скучна, абе въобще отвратителна България" и налапват цицката... Аз все пак мисля, че ако имаш акъл ще се оправиш навсякъде. Лично аз предпочитам да е тук, където са корените ми, приятелите ми, сефтето ми, планините ми, поляните ми, езерата ми, националната ми история... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 AssassiN знаеш ли какво е "нихилизъм"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 бреак не те надъхвам, но ако ти трябва информация ще седнем на по бира и ще ти я дам <{POST_SNAPBACK}> Добре ве отворен. Ако работи след 16 юли ще пием по една на бирфеста. AssassiN айде мир. V А за 3. исках да ти кажа че и България е воювала доста, а не е гледала от страни какво става. Както и всички останали държави. Защото в поста си беше написал, едва ли не че другите страни са воювали постоянно, а БГ е била много мирна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ами ти ако чакаш еврото да дойда, за да почнеш да се чувстваш като такъв толкова по - зле за теб. Но какво ли се учудвам <{POST_SNAPBACK}> За теб знаем, че си "гражданин на света."......та нали 2 години си живял в Германия. ......Как си оцелял в тази мизерия там, не знам!!! Не ти завиждам!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 За теб знаем, че си "гражданин на света."......та нали 2 години си живял в Германия. ......Как си оцелял в тази мизерия там, не знам!!! Не ти завиждам!! <{POST_SNAPBACK}> Ами просто си представи, че финансово имаше кой да ме подплати. Пък и не си губих времето да гледам стар академи. И кавичките бяха излишни, защото за разлика от теб се чувствам такъв Нещо имаш ли да допълниш или се изчерпа многознайко Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 За теб знаем, че си "гражданин на света."......та нали 2 години си живял в Германия. ......Как си оцелял в тази мизерия там, не знам!!! Не ти завиждам!! <{POST_SNAPBACK}> Ами просто е. Опитва се да ни откаже за да намаже той повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 AssassiN знаеш ли какво е "нихилизъм"? <{POST_SNAPBACK}> Използвах го в смисъл - радикално отричане на ценностите. Долавям някакво несъгласие, но това не е чат. Но какво ли ти обяснявам, все пак ти си "Гуру", а аз отскоро съм "Напреднал член", колко съм напреднал само аз си знам... Ако имаш нещо да ми кажеш го пиши, защото иначе моят пост би могъл да бъде просто "ДА" Но тогава навярно, бих получил warn, нали??? Break, нещо не си ме доразбрал, имах предвид противното - че тогава сме били мощ неземна. Както казваш Piece Но темата се измести доста. Нека всеки като си напише личните коментари да напише и кога се е чувствал патриот!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ами просто си представи, че финансово имаше кой да ме подплати. Пък и не си губих времето да гледам стар академи. И кавичките бяха излишни, защото за разлика от теб се чувствам такъв Нещо имаш ли да допълниш или се изчерпа многознайко <{POST_SNAPBACK}> Кавички се слагат, когато се цитира!!! Не може да не си го учил това в училище, нищонезнайко!!! Ти изчерпа ли се??? Навярно не си, защото днеска много малко постчета си натрупал в безсмислени спорове, а това си е направо твоя лична драма!!! Айде, чакам поредната ти саркастично-иронична изцепка след малко!!! Явно имаш да наваксваш!!! Едит: Мале, колко време го мъдри този отговор.....много остроумно! Честит ти пост 34 за днес........keep on rolling, baby......you know what time it is!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Кавички се слагат, когато се цитира!!! Не може да не си го учил това в училище, нищонезнайко!!! Ти изчерпа ли се??? Навярно не си, защото днеска много малко постчета си натрупал в безсмислени спорове, а това си е направо твоя лична драма!!! Айде, чакам поредната ти саркастично-иронична изцепка след малко!!! Явно имаш да наваксваш!!! <{POST_SNAPBACK}> И не само тогава се използват кавички, но в стар акедеми това не може да го научиш нали колега, а по въпроса за безсмислените постчета ти си човека. Както и да е жив и здрав, просто не си заслужава да си отделям времето за такива елементи на средата като теб. Не си интересен приятелю и едва ли някога ще ми станеш. А за нищознайкото може да седнем и с теб на маса да ти покажа колко повече от теб знам. Макар, че и пари трябва да ми даваш задето ще ти отворя очите Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Пиша без да съм чела постовете на другите. Защо ли - защото усещането е лично. Защото искам да го напиша така, както го чувствам... Обичам Родината България, но мразя държавата България - това, в което я превърнахме с помощта на редица политици... Бюрократщина и хаос. Обичам България. Простичко е. Но чувството е хубаво, топло. Винаги ми се насълзяват очите, когато чуя химна. Винаги. Аз съм от хората, които живеят навсякъде и никъде едновременно. Но тук се чувствам най-добре... Така чувствам България. Не се бия в гърдите със славното ни минало - всички знаем за него... Мисля за бъдещето. За бъдещето си тук, защото то е неразривно свързано с България... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Прекрасно казано - просто и ясно...Но малко хора го чувстват така.... За n-ти пореден път в тази тема - Жалко.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.