AssassiN Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Във връзка с наболелия напоследък въпрос "Що е то национализъм и има ли то почва у нас или ще го направим на фашизъм?" искам да ви питам дали сте се чувствали някога национално настроени и ако да - Кога??? Аз съм се чувствал най-надъхан в казармата, през зимата, вечерна проверка, сняг на парцали, студено ми е, кубинките ми пускат вода, пийнал съм 100 гр, за да си изкарам наряда, снега ми пречи да виждам хубаво надалече, но виждам как се ветрее знамето на 20-ина метра пред мен...почват да четат имената...усещам че много други се чувстват като мен....може да е от алкохола, но всеки като чуе името си вика с все сила...чувствам че точно сега в точно този момент мога да се хвърля и да запуша оръдието с тялото си.... Чувствали ли сте се някога по подобен начин? Кога? P.S. Съжалявам ако има подобна тема, аз поне не открих. Ако има - затворете тази и ми дайте линк към нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не съм патриот и никога няма да бъда... Няма да обяснявам защо, за да не започнат пак да ме плюят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Не съм патриот и никога няма да бъда... Няма да обяснявам защо, за да не започнат пак да ме плюят. <{POST_SNAPBACK}> Обясни!!! В спора се ражда истината... И все пак, никога ли не са те обземали такива чувства? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 И все пак, никога ли не са те обземали такива чувства? <{POST_SNAPBACK}> Не Ако успея да замина там където искам никога няма да си помисля за връщане, абе с две думи аз съм идеалният имигрант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Винаги когато чуя химна, чувствам нещо различно, нещо което не мога да обясня. Силна тръпка ми преобръща стомаха и продължава нагоре, като оргазъм в лека форма Aquila оранжевата планета е идеално място за теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не Ако успея да замина там където искам никога няма да си помисля за връщане, абе с две думи аз съм идеалният имигрант. <{POST_SNAPBACK}> За жалост това е мнението на повечето хора в България затова и малцинствата ще стават повече от българите.Ама аз не съм този който може да съди. А по темата ако патриотизма се изразява в това да си обръснеш главата и да почнеш да налагаш роми и еврей съм твърдо против.Наистина трябва да се държът из късо да не се позволява да надхвърлят позволенето ама чак пък да се нападат само защото са си устроили живота тук НЕ!Ако пък патриотизма го видиш по друг начин-да си готов на всичко за страната си да я защитаваш и да дадеш живота си за нея да определоно повече хора трябва да са така аз лично още незнам дали ще стана такъв човек защото съм едва на 15 и нямам много опит в живота ама това е моето скромно мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Когато съм извън града.Имам предвид на диво, красиво и найстина БЪЛГАРСКО място.Като се огледам и дъхът ми спира, давайки си сметка за това колко е красива България, колко хора са дали живота си за нея.И осъзнавам че е имало смисъл... Не само виждам, но и я чуствам...изпълва ме...Това за мен е национализма. А дали ще се видоизмени във фашизъм...ще видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Aquila оранжевата планета е идеално място за теб <{POST_SNAPBACK}> Да бе да. Тамън ще се устроя и ще цъфне тякой тъпак със знаменце, ще го бучне в земята и ще каже тази земя е наша... "ей шшш чакай бре как ще е твоя да не си я създал ти, че ще предявяваш претенции, че е твоя, колкото е твоя толкова е и моя какво значение има как ще се казва, как ще се наричаме...". После ще дофтаса още някой и той ще си боцне знаменцето, ще се збият ще се изпотрепят и после оцелелият ще каже "тази земя е наша, извоювали смея с кръв и пот" "ей шшш чакай бре как ще е твоя да не си я създал ти, че ще предявяваш претенции, че е твоя, колкото е твоя толкова е и моя какво значение има как ще се казва, как ще се наричаме, важното е да харесваш мястото на което живееш, а това, че някой е умрял за едно име на една земя дето никога не е била негова и никога няма да бъде... това си е негов проблем. На мене ми е все едно как ще се казва мястото където съм, как ще се наричам, какъв език ще говоря - нали винаги ще съм си аз." та такива ти ми работи хайде сега мразете ме и ме плюйте мене ми е все тая, свикнал съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не Ако успея да замина там където искам никога няма да си помисля за връщане, абе с две думи аз съм идеалният имигрант. Мога да ти кажа само - марш да те няма! Само не знам кое е това място, на което искаш да отидеш и да не би случйно там да не е бучнато знаменце а???? Или по знаменцето може би има звездички?? ЗАМИНАВАЙ И СЕ НЕ ВРЪЩАЙ България няма нужда от такива като теб - вие сте резила на тази страна Успех на мястото, за което си се запътил... Ама си помни думите и не си помисляй за връщане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Да бе да. Тамън ще се устроя и ще цъфне тякой тъпак със знаменце, ще го бучне в земята и ще каже тази земя е наша... "ей шшш чакай бре как ще е твоя да не си я създал ти, че ще предявяваш претенции, че е твоя, колкото е твоя толкова е и моя какво значение има как ще се казва, как ще се наричаме...". После ще дофтаса още някой и той ще си боцне знаменцето, ще се збият ще се изпотрепят и после оцелелият ще каже "тази земя е наша, извоювали смея с кръв и пот" "ей шшш чакай бре как ще е твоя да не си я създал ти, че ще предявяваш претенции, че е твоя, колкото е твоя толкова е и моя какво значение има как ще се казва, как ще се наричаме, важното е да харесваш мястото на което живееш, а това, че някой е умрял за едно име на една земя дето никога не е била негова и никога няма да бъде... това си е негов проблем. На мене ми е все едно как ще се казва мястото където съм, как ще се наричам, какъв език ще говоря - нали винаги ще съм си аз." та такива ти ми работи хайде сега мразете ме и ме плюйте мене ми е все тая, свикнал съм. <{POST_SNAPBACK}> Пич, няма да те плюя, още по-малко да те мразя, ама само не мога да разбера как така да не е наша земята? Ами чия е тогава? Тук сме вече от повече от 15 века! Как да не е наша, като сме я защитавали и сме я поили с кръвта си. Ходи им кажи на американците, че Америка не е тяхна, че са я откраднали от индианците, а и освен това са ги избили? И те ще имат наглостта да ми говорят за интеграция и толерантност. Досега още не могат да се оправят с негрите. Хайде, кажи им на американците, че такова нещо като американец няма! Колкото има и бедни евреи... Кажи им, че всички са преселници от Европа, и то в голямата си част хора, които са имали проблеми от един или друг характер, или не са можели да се оправят в Европа, често са бли преследвани от закона. Та кажи им на американците че няма значение как се казва земята им и че е обща... А те са там от около 400 години. Живееш в град, който е на около 4000 години. Национализма ти дава самочувствие, а това е много важно. Защото като дойдат след две годинки някъде големите инвестиционни фондове да си правят спекулацийките и да ползват евтина работна ръка има два варианта за нас. Да станем бели негри и да бачкаме за стотинки, или да кажем, че с нас не могат да се подиграват и да отвоюваме правата си(нямам предвид война естествено...). Мене първия вариант не ме устройва, а ти ако си мислиш че в другите държави е по-различно, много се лъжеш. Всички велики държави са такива, защото са националисти, колкото и да не го признават. САЩ, Франция(там е почти шовинизъм), Германия и т.н., дори мазните византийци... ако им прочетеш националната доктрина ще ахнеш... Без самочувствие и гордост от произхода си доникъде няма да я докараме... Жал ми е за теб, жал ми е и за цялата ни нещастна държава, която некадърни политици докараха до това положение... А помислете си само за момент ако бяхме удържали територията си на 3 морета.... Жалко наистина...много жалко.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ако можем да направим разлика между патриотизъм, национализъм и шовинизъм, ще е много добре. Ако това стане - бройте ме патриот и много голям противник на националистите и шовинистите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ще ви кажа кога за последно се почувствах "патриот".Това беше преди два дни на наборната военна комисия,когато киснах 4-5 часа докато се скапах от глад и стоене прав и накрая за какво се оказа,че съм чакал, за да ми омастилят всичко написано с молив с химикал..В последно време ми се налага да оправям доста документи и неизбежно се сблъсквам с българската бюрокрация,потънала в безхаберие...Това всичко така ме надъхва да се махна от родината си,че не е истина..и ще го направя и не защото на запад ще съм по-добре и няма да ми е мъчно за България, не напротив обаче самата държава ме подтиква към това да я напусна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ами как во да ти кажа, бил съм в чужбина, достатъчно време, и когато дойде време да се връщам..... сещай се сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ами как во да ти кажа, бил съм в чужбина, достатъчно време, и когато дойде време да се връщам..... сещай се сам. <{POST_SNAPBACK}> neznam kade si bil i po kakav povod ,i az sam bil i to za uovolstvie a ne da rabotq i na petiq den mi pisva da gledam tapi mutzuni i hora koito neznaqt za kakvo jiveqt. ne govorq za pari .za6toto ako problema e parite i v BG s malko pove4e pipi se izkarvat. za ni6to na sveta ne bih napusnal България.Az sam patriot i takav 6te si ostana. Kato 4uq himna i vidq znameto ili nqkoq rodopska pesen zazvu4i ili ako 6te6 na Emil Dimitrov-moq strana i trapki me pobivat na vsi4ki vseo6te nenamerili sebe si mladeji 6te kaja .4e amerika e tuk da ne se zablujdavat ,4e navan vsi4ko 6te im e na tepsiq i ,4e 6te se 4ustvat po dobre p.s. ama mai ima i malko fa6istko v men kato vidq tzigan i mi se povdiga i neznam za6to ama vednaga se se6tam za sapun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Когато чуя химна - винаги се изправям. Над Бяла Черква има едно ПРЕКРАСНО място - едно плато, от което се вижда адски надалече, околните склонове... сълзи са ми потичали от очите, като си представя, че това е НАШЕ! Това е моята родина! Просълзявал съм се, като си представям какво са правили моите предци - бягали са изправени срещу автоматични огън, в името на една идея - България! Когато над 600'000 българи са били мобилизирани, над 15% (ако не помня грешно данните) от населението на България - това е прецедент в световната история! И са превзели 'непревземамия' одрин. По-прекрасна страна от България не знам дали има. Гледам научно популярни филми... гледам, наистина, красиви места, красиви местности. Но едва ли за мен някога ще има по-прекрасна гледка от тази: Язовир Доспат, въобще Родопите са мястото, където искам да бъде разпръстнат праха ми, след като умра и бъда кремиран... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scarface Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Аз лично съм напълно ама напълно съгласен с Асасин.Аз не искам да се махам от България!Не мога да разбера тоя Акула ли е къв е знае ли къде се намира въобще!!!!! Мога да кажа че на времето всички шибаняци са се страхува ли от нас абсолютно всички!Щом се отнасяше за свобода,защита,храброст и борба България беше всичко това!Простирахме се на 3 морета,някои може ли да си представи за каква борба и смелост става въпрос за каква соможертва!Именно заради всичко това бяхме прецаквани от всички УЖ съюзници именно заради тях не сме на 3 морете сега.Та така Акула много си хитър тва ще ти кажа ако искаш се махай от България,но тва което го каза за земята че не е наша и другите ти глупости просто незнаеш кво говориш и кво по твоята тъпа логика Левски,Ботев,Раковски и др. патриоти са си дали кръвта за НИЩО така ли!Тия хора са се изправяли срещу войски пъти по големи от тяхната но не са бягали а са се били до смърт и то не за кой да е а за родината семействата си свободата си!Мисля че това бе достатъчно. Относно тва дали се чувствам патриот мога да кажа че нйкои в България не е патриот ако за сравнение пред някои застене за сравнение някои от горепосочените личности Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 neznam kade si bil i po kakav povod ,i az sam bil i to za uovolstvie a ne da rabotq i na petiq den mi pisva da gledam tapi mutzuni i hora koito neznaqt za kakvo jiveqt.ne govorq za pari .za6toto ako problema e parite i v BG s malko pove4e pipi se izkarvat. za ni6to na sveta ne bih napusnal България.Az sam patriot i takav 6te si ostana. Kato 4uq himna i vidq znameto ili nqkoq rodopska pesen zazvu4i ili ako 6te6 na Emil Dimitrov-moq strana i trapki me pobivat na vsi4ki vseo6te nenamerili sebe si mladeji 6te kaja .4e amerika e tuk da ne se zablujdavat ,4e navan vsi4ko 6te im e na tepsiq i ,4e 6te se 4ustvat po dobre p.s. ama mai ima i malko fa6istko v men kato vidq tzigan i mi se povdiga i neznam za6to ama vednaga se se6tam za sapun <{POST_SNAPBACK}> Ами невиждам да съм писал, че искам да ходя в щатите . И като си такъв патриот що не пишеш на български с българската азбука или за теб е достатъчно да напишеш само България на кирилица? Scarface вземи се научи да четеш, ще ти бъде от полза Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ами невиждам да съм писал, че искам да ходя в щатите .И като си такъв патриот що не пишеш на български с българската азбука или за теб е достатъчно да напишеш само България на кирилица? <{POST_SNAPBACK}> tva li be6e,ni6to li drugo ne moja da izmisli6 ,4e se zaqde na kakav 6rift pi6a, spoko horata me razbraha i taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 tva li be6e,ni6to li drugo ne moja da izmisli6 ,4e se zaqde na kakav 6rift pi6a,spoko horata me razbraha i taka <{POST_SNAPBACK}> Аз необичам да се заяждам, просто отбелязвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Scarface ти да не си бил жив по времето на тези битки и когато България е била на 3 морета?Научи се кое време кога се използва!И "аquila" няма нищо общо с "акула".Позволи на всеки да има собствено мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Няма нужда всички да се нахвърляте на Aquilla, не е виновен само той. Политиката, която се води в България, води до обезличаване на нацията. В интерес на истината по комунистическо време беше по-лесно да си патриот. Набиваха ти го в главата някъде между пропагандата. Имаше манифестации, хората бяха съпричастни към националните празници. А сега какво стана - те са само повод за накой да излезе да погледа зарята, а политиците да си начешат езиците с поредната доза лъжи, към които за съжаление май почваме да се пристрастяваме. Както писах в една друга тема, смятам за срамно да излизат хора от гимназиите, без да могат да назоват по 2-3 стихотворения на Вазов, Ботев, Левски, без да знаят даже за какво става въпрос в Под Игото, Записки по българските въстания, Немили-недраги. Още там убиват патриотизма. Малцина останаха патриоти в тази държава, ако въобще ги има... Печално е много. Няма лошо да излезеш навън, но да знаеш къде са ти корените и когато те питат да се удариш в гърдите и да кажеш "АЗ СЪМ БЪЛГАРИН!!!" И когато вземат да ти се правят на интересни и да питат къде е това, да им обясниш, че сме просветили половината Европа, че всички ги е било страх от Велика България, и то по време когато техните деди са изобретявали колелото... ПРОСТО НИКОГА НЕ СЕ СРАМУВАЙТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Национално настроени... Винаги, когато: *гледам новини-особено свързани с политическия ни живот. Не мога да дишам повечето политици, защото рушат държавата ни... *си спомня, че има новини на турски език по националната ни телевизия-най-безумната наглост *пътувам извън града-обожавам да го правя и се радвам, че живея в България, за да не ми се налага да пътувам от Финландия, за да видя това, което сега ми е на няколко километра разстояние... *чуя химна-той ме индетифицира по някакъв начин-слива ме с масата, но в същото време не ме обезличава, напомня ми, че съм част от нещо, продължение на нещо и по някакъв странен начин ме кара да се чувствам добре в кожата си на българка. *разговарям с чужденци *в още ужасно много случаи За добро или за лошо съм част от една култура, една нация, която обичам, колкото и да не ми харесват някои неща. България си е моят дом-има си неща за ремонт, има членове от семейството, които често ме изкарват извън нерви, но едва ли бих сменила този дом с друг. А, ако някога все пак ми се случи да го направя, то винаги ще приемам присърце нещата, които се случват в него, защото това винаги ще си остане мястото, където мога да бъда себе си, където съм станала човек и където са хората, които обичам. Патриотизъм? Най-вероятно съм патриот щом всичко свързано с България го възприемам пряко свързано с мен самата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не виждам в какво да е виновен пък Aquilla. Това че иска да живее по-добре ли? Това ми прилича все едно за вица с Българите в казана, които нямало нужда някой да ги пази да не излезнат, защото а някой се е опитал и те са го придърпали обратно вътре. Аз пък се чувствам повече европеец, но си знам че съм Българин и не виждам с какво да се срамувам с това. А по въпроса с подигравките, по-добре е когато някой се опита да направи такива работи е добре да покажеш че човека отсреща не те интересува и да го игнорираш. Ако тръгнеш да доказваш еди какво си и еди що си, ставаш още по-смешен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 1, 2005 Author Share Posted July 1, 2005 Не виждам в какво да е виновен пък Aquilla. Това че иска да живее по-добре ли? Това ми прилича все едно за вица с Българите в казана, които нямало нужда някой да ги пази да не излезнат, защото а някой се е опитал и те са го придърпали обратно вътре. Аз пък се чувствам повече европеец, но си знам че съм Българин и не виждам с какво да се срамувам с това. А по въпроса с подигравките, по-добре е когато някой се опита да направи такива работи е добре да покажеш че човека отсреща не те интересува и да го игнорираш. Ако тръгнеш да доказваш еди какво си и еди що си, ставаш още по-смешен. <{POST_SNAPBACK}> Ти недей гледай максимата за по-умния отстъпва. Това не важи винаги, а пък в този случай абсолютно не важи. И моля те, не разграничавай Европеец от Българин, защото когато ние сме имали писменост и богата култура, доста от "европейските държави" още са водели племенни войни, надявам се да ти е ясно.... Ако ти не се чувстваш европеец, това е защото си още един от онези, напследък плъзнали много млади хора, които имат твърде повърхностни познания за историята на държавата си.... За пореден път трябва да кажа - жалко..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не ми е минавало през главата да избягам от България и се надявам никога да не стане ... за мен България е всичко ... няма на земята по-добро място от родината на един човек ... когато бях в Турция за 4 дена просто исках колкото може по-скоро да се върна ... може положението в България да е много лошо но ако избягаме в друга държава това е предателство ... ние предаваме родината си ... предателството по време на война се наказва със смърт който е отишъл някъде извън България винаги се е върнал дори и за кратко всеки един мой приятел, който е заминал от България да живее някъде другаде съжелява и като се върне тук не иска да си тръгне. Чувствам се националистически когато чуя химна или чета нещо свързано с историята ни. Много хора могат да ме обвинят в расизъм, фашизъм, шувенизъм, но не ми пука аз обичам родината си и не бих я предал за цялото земно щастие и богатство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.