Jump to content
BulForum.com

Колко трафик харчи уебкамера?

Recommended Posts

Интересува ме колко трафик харчи камера, която се използва главно за осъществяване на връзка с USA, понеже един приятел е с ограничен трафик към БТК и незнае колко често ще може да си я използва, за да се вмести в дадения му трафик.

Всичко зависи от качеството на картината която изпраща. Качеството на камерата и настройките на чат програмата.

Според мен, начина за тест е следния. Пуска си запис от камерката на компютъра за 5 минути и вижда колко MB е станал файла. Би трябвало след като същата тази информация трябва да я прати на отсрещния човек, размера да е същия. също зависи и от цветовете - колкото повече цветове, толкова по-голям размер (както е при снимките).

Всичко зависи от качеството на картината която изпраща. Качеството на камерата и  настройките на чат програмата.

Според мен, начина за тест е следния. Пуска си запис от камерката на компютъра за 5 минути и вижда колко MB е станал файла. Би трябвало след като същата тази информация трябва да я прати на отсрещния човек, размера да е същия. също зависи и от цветовете - колкото повече цветове, толкова по-голям размер (както е при снимките).

Абсолютно съм съгласен. Това е най-лесния начин да провери.

е да ама..при условие, че когато се broadcast-ва кадрите варират между 2-5-11 кадъра в секунда..? докато един реален запис би трябвало да е 24 кадъра/сек.

Пусни си Yahoo Messanger, стартирай си уеб камерата и след това Webcam --> Statistics .Там ти показва с моментното качество колко кб/с ползва. Умножаваш си го по 60 секунди и бегло получаваш числото на минута което те интересува.

Я ми кажете колко трябва да ми скоростта на нета, за да не накъсва картина.

Всичко зависи от качеството на картината която изпраща. Качеството на камерата и  настройките на чат програмата.

А защо забравяш, че освен полезния товар от битове, пакетите имат хедър и опашка, които често не се взимат под внимание и увеличават размера на предаваните данни.

И аз ся ша си зиам уеб камера да си лафа с 1 приятел от америка , ама нета ми не е много бърз(18 лв.).Значи ли това че ако си зема по скъпа камера , която да дава по качествена картина,съответно повече Кб/сек , връзката няма да е хубава??? :confused :confused

А защо забравяш, че освен полезния товар от битове, пакетите имат хедър и опашка, които често не се взимат под внимание и увеличават размера на предаваните данни.

Напълно изключих тази подробност, пък и двете заедно са 16 бита. колко могат да увеличат? и не съм наясно кога се слагат точно хедъра и опашката при Видео Конференциите.

И аз ся ша си зиам уеб камера да си лафа с 1 приятел от америка , ама нета ми не е много бърз(18 лв.).Значи ли това че ако си зема по скъпа камера , която да дава по качествена картина,съответно повече Кб/сек , връзката няма да е хубава??? :confused  :confused

тя камерата си има настройки.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...