Jump to content
BulForum.com

XMMS менютата му излизат на маймуница ...

exo

Recommended Posts

Ей сега си го инсталирах и менютата му излизат на маймуница, проблема е само с него - с други програми проблем нямам. Кажете в меюто къде да бръкна че да сменя езика (ще трябва да ме ориентирате с броене, например 3-ти ред в менюто отгоре надолу и т.н.) Благодаря предварително :)

Пробвай с това :

LANG=bg_BG xmms

Благодаря много :) така стана само че командата беше:

LANG=us xmms

ако изпълня

LANG=bg_BG xmms

пак излиза на маймуница.

Слагаш си примерно шрифт терминус.

Отиваш на preferences, fonts подменю, включваш двете отметки, слагаш примерно това за шрифтове -xos4-terminus-medium-r-normal-*-*-140-*-*-c-*-microsoft-cp1251

Виж тук за последвалите въпроси.

Съмнявам се че можеш да кирилизираш стария font engine със TTF шрифтове. Пробвал съм какво ли не, но докато не кача шрифт като terminus, нищо не става.

Задължително трябва да имаш шрифт с вграден cp1251 енкодинг, X идва с koi-8 шрифтове, които също не сработват.

Ако xmms ползваше GTK2 нямаше да има проблем.

И Arial-a в xmms-a изглежда така, както примерно във Firefox-a ?

НЕ! И освен това съм излъгал :) Просто от мноо време не съм си пипал фонтовете и вече съм ги забравил. Навсякъде съм с Arial само в XMMS-а не. Вярно, че там дълго време се мъчих да си намеря свестен фонт. Накрая си сложих batang (-hanyang system-batang-medium-r-normal-*-*-120-*-*-p-*-microsoft-cp1251). Това май се оказа единственият фонт, който имам, който има cp-1251 подръжка и който изглежда що годе добре. Обясни pls защо Arial-а примерно, пък и много други фонтове, изглеждат така ужасно (пикселизирани) в XMMS?

Защото ползва стара GTK (v1.2) библиотека. Що-годе свестна българизация на xmms става с bglinux, едно време на слака работеше приемливо. После зарязах този пакет (и тази дистрибуция по-късно) и си кирилизирам ръчно системата, както става и сега.

• 3 months later...

Хора кажете шрифт, с който да ми излезе кирилцата на песните в xmms. Успях да кирилизирам слак-а. Обаче не мога да намеря шрифт, който да има win-1251 поддръжка в xmms. Все някакви кодировки isoxxx За кирилски шрифтове използвах предложените от Г. Чорбаджийски на неговия сайт, обаче не знам дали те са влезли в списъка с шрифтове на xmms. Помагайте. :cry

Edit: Оправих го. Импортнах де що видях шрифтове и намерих от тях 2 с поддръжка на 1251 та за момента изглежда горе-долу добре

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...