Jump to content
BulForum.com

Outlook express ми увисва

b0r3d

Recommended Posts

Момчета помогнете, значи като си пусна любимия Outlook express и дам на new message , процесора отива на 100% заетост и машината увисва, до момента в който реши след 1 минута, че мога да продължа да си пиша новото писмо. Машината е от подписа ми. Има ли начин да го фиксна това, че се нервя вече .... пфффффф :angry:

С коя версия си?Да си инсталирал Офис пакет наскоро?

Офис пакета съм го инсталирал отдавна, а за версията офиса е micro office XP, значи и оutlooka така трябва да се води, иначе на about пише само outlook ала бала 2002 г. :D

Първо между Outlook Express и MS Outlook има голяма разлика.

Двете са различни програми. За поща по-добре да се ползва Outlook Express, много по-добра е в това отношение от Outlook.

А за въпросното увисване, единственото, което се сещам в момента е ако не може да намери Windows Messenger програмата (или не може да я стартира), точно това поведение има.

Това е под Windows XP. Много тъпо е решено, че при старт на аутлук експрес, трябва да се стартира и месинджъра, и единствения начин да се спре е чрез Group Policy Editor да се забрани, но тогава пък Експреса се бави по точно този начин около минута докато зацепи, че няма месинджър.

Виж дали не си го забранил (т.е. след като се пусне експреса, виж дали имаш иконата в трея на месинджъра). Може да си го деинсталирал по някакъв начин.

Под Windows Server 2003, с който съм сега, Outlook Express няма този проблем, махнали са връзката с месинджъра, и вече не се стартират заедно.

Разбира се проблема може да ти е различен, не знам.

Ами стартира се глупавия месинджър, може и от това да е . Не е толкова фатално, но все пак е неприятно. Пише, че е майкрософт аутлук :D

Дай му един рипеър от инсталационния диск само на Аутлуук-овите файлове.Може и да помогне.

• 2 weeks later...
i az imah sa6tiq problem s Outlook-a.

No se iznervih i si slojih Incredimail i ve4e ot 2 godini nqmam nikakvi problemi ili srivove. Mnogo stabilno se darji  :rolleyes:

Kaк стои върпоса с архивирането на информацията в този клиент който ползваш, понеже при outlook си решавам проблема с Outlook Express Backup V6.5. Има ли нещо подобно при него :) :confused :excl: :devil

Kaк стои върпоса с архивирането на информацията в този клиент който ползваш, понеже при outlook си решавам проблема с Outlook Express Backup V6.5. Има ли нещо подобно при него  :)  :confused  :excl:  :devil

kakvo imash predvid pod arhivirane ???

Moje6 da pravi6 listove, da save-a6 pismata, da si gi konvertira6, i opredeleno isglejda PO-DOBRE i imash milion pove4e vazmojnosti. Kato Notifier-a i Letter Style-a naprimer. Dosta po-udobno e B)

kakvo imash predvid pod arhivirane ???

Moje6 da pravi6 listove, da save-a6  pismata, da si gi konvertira6, i opredeleno isglejda PO-DOBRE i imash milion pove4e vazmojnosti. Kato Notifier-a i Letter Style-a naprimer. Dosta po-udobno e  B)

Имам предвид да архивирам в един файл всичките писма. Съгласи се, че ако имаш 17 000 майла примерно ще ми е трудно да ги си сейв един по един и именно експрес бакупа вършеше прекрасна работа. Последния ми архив излезе 345мб. , това ти казвам всичко inbox, outbox, deleted и т.н. Разбра ли ме какво имам впредвид :D

Имам предвид да архивирам в един файл всичките писма. Съгласи се, че ако имаш 17 000 майла примерно ще ми е трудно да ги си сейв един по един и именно експрес бакупа вършеше прекрасна работа. Последния ми архив излезе 345мб. , това ти казвам всичко inbox, outbox, deleted и т.н. Разбра ли ме какво имам впредвид  :D

I tova go ima. Daje mislq 4e to avtomati4no si gi pravi taka. No ne moga da kaja sas sigurnost. To ti gi slava v papka i dokolkoto az sam seival, si gi darja v papkata i kato mi potrqbvat samo si q otvarqm i si gi 4eta. No mislq 4e ima6ei opciqta da gi pravi na edin file :D

Първо между Outlook Express и MS Outlook има голяма разлика.

Двете са различни програми. За поща по-добре да се ползва Outlook Express, много по-добра е в това отношение от Outlook.

тук не съм съвсем съгласен - сравняваме приложение което върви със системата с приложение което върви с офиса (купува се допълнително) и има куп повече възможности...

(а и наскоро ползвайки MAPI функции имах необясними ядове при викането на express-a като клиент и никакви със outlook...)

тук не съм съвсем съгласен - сравняваме приложение което върви със системата с приложение което върви с офиса (купува се допълнително) и има куп повече възможности...

(а и наскоро ползвайки MAPI функции имах необясними ядове при викането на express-a като клиент и никакви със outlook...)

Да, експреса върви със системата, но на аутлук-а единствената му работа съвсем не е само да се занимава с поща. Нееговите възможности са предимно свързани с организирането на информация, и понеже съм сравнявал и двете при работа с поща, гледал съм им възможностите и опциите, мога да кажа, че експреса е по-добър специално за поща. По-бърз е (например поради това че е само за поща..). Относно MAPI, не съм се занимавал с техните мапита, и вероятно си прав, за това не споря. В случая ставаше дума за юзър-гледна точка.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...