jozo Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Днес и аз се оборудвах с желания автомат на Сейко. Много удобен и с тая коронка, която не е точно в средата, а изместена в долния край. Имаше го и в други цветове, но аз исках точно зеления. Следващия едва ли ще е автомат, като днес го видях в магазина, ама ако бях взел и него, щяха да ме изкормят. Малко е голям тоя дето съм набелязъл, ама ме кефи. Ето и част от колекцията, като долния ред без дясното Сейко са автомати. Имам още няколко чисто механични, които не са тук, също и още няколко други. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Честито. Явно си фен на Сейко. Аз исках да видя тук някои модели, но не намерих къде се предлагат по магазините около центъра. Ситизен също нямаше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 On 12/18/2023 at 6:04 AM, Antares said: Не знам как да махна празния цитат горе... Късметлии сте с тези часовници. От две години искам да си купя часовник и все попадам на някви от 50 бона нагоре. (и това преди да погледна цената). Вбесявам се. Няма нищо в рамките на позволимото, което да ми харесва, а тия дето ми харесват са за сериозни хора само. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Като сме хванали часовниците…. наскоро се сдобих с това: https://orient-watch.com/Collections/ORIENT-STAR/Sports/ORIENT-STAR%3A-Mechanical-Sports-Watch/p/RE-AV0A03B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 2 hours ago, w00x said: Честито. Явно си фен на Сейко. Аз исках да видя тук някои модели, но не намерих къде се предлагат по магазините около центъра. Ситизен също нямаше. Благодаря. Май така се пада. Определено тяхните модели са ми едни от тея дето ми се доближават най-много до вкуса. Като цяло съм фен на японските часовници. Аз бях набелязъл точно този, днес го видях в сайта на Джулиани, че е на промоция и се изтупах в Марково тепе в магазина, учуващо го имаха и наличен. Имало отстъпка на редовната цена, ама с нея пак излизаше по-скъпо от сайта им. Викам на продавачката, ще го поръчам онлайн пък и в нас ще ми го донесат. Провери и вика, верно е тая цена, която казвате(а не бе, лъжа), та ми го продадоха на същата цена от сайта. Ако харесате нещо проверявайте в нета колко е, да не става подобна драма. 19 minutes ago, Mockingbird said: Като сме хванали часовниците…. наскоро се сдобих с това: https://orient-watch.com/Collections/ORIENT-STAR/Sports/ORIENT-STAR%3A-Mechanical-Sports-Watch/p/RE-AV0A03B Много добре изглежда. Едно време си бях харесал един от тая серия, преди да станат Ориент Стар, ама тогава беден студент, докато се накарам да го взема и изчезна. 2 hours ago, DON_CHEFO said: Не знам как да махна празния цитат горе... Късметлии сте с тези часовници. От две години искам да си купя часовник и все попадам на някви от 50 бона нагоре. (и това преди да погледна цената). Вбесявам се. Няма нищо в рамките на позволимото, което да ми харесва, а тия дето ми харесват са за сериозни хора само. От скъпите марки, мисля само Ролекс ми харесват, понеже имат модели дето си приличат на часовник, а не на някав страшен кич.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Честито Готина колекция пък и красиво строени :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 20, 2023 Share Posted December 20, 2023 Благодаря. Ангел като писа и снощи пак търсих един Ситизън, дето ми изчезна някъде между преместването от квартирата в къщи. Няма го и го няма, някъде съм го затрил и аз не знам как... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 На далавера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Като не мога да си купя часовник, който ми харесва...си взех Сони ХМ5. Имах тройките ама от тия обекти се захабиха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Ами, честито. А за часовника, може просто да се прецелиш в по-нормалния ценови диапазон. Не виждам нещо, с което по-скъпите изпъкват, освен с цената си. Стига да не говорим за онези извращения, които носят повечето състезатели от F1. Те нямат аналог в грозотията си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 (edited) 12 hours ago, w00x said: Ами, честито. А за часовника, може просто да се прецелиш в по-нормалния ценови диапазон. Не виждам нещо, с което по-скъпите изпъкват, освен с цената си. Стига да не говорим за онези извращения, които носят повечето състезатели от F1. Те нямат аналог в грозотията си. Менче, да не си се поболял? Хюбло или Ричард Миле ли е къв е... да не ти харесва? По два ше ги нося като Марадона Edited December 29, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 3 Share Posted January 3 Какво успях да докопам случайно за $150 - оригинално дъно Apple IIe Platinum плюс също така оригнална Apple IIe 80Col карта в перфектно състояние. Това е последната модификация на легендарната серия, сътворена още през 70-те години на миналия век и просъществувала (като продажби) почти до края на въпросния век. Според датите на повечето чипове, дъното е произведено към средата на 1989-та. Успях да сглобя захранване с подръчни средства (машината си иска +5, +12, -5 и -12 волтови шини, за разлика от съвременните компютри) и вътрешната диагностика в РОМа тръгва безпогрешно, но сега чакам да ми доставят чисто нова Apple IIe механична клавиатура, за да подкарам машината, че без клавиатура диагностиката не пуска BASIC-a. От Ибей също поръчах оригинален дисков контролер, към който та закача един адаптер към съвременни SD карти и така да си качвам софтуера. Всъщност преди да пристигнат тия части, мога да се опитам да кача нещо през аудио входа за касетофон и с подходящия емулатор. ПП. Мога да отворя една тема с развитието на този проект, нещо като "Компютърна Археология". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 3 Share Posted January 3 Хахаха, готино попадение :))) Ще иска и кутийка Там в Америките вирее някакъв вирус със събирането на такива антики и съживяването им, един бивш колега и той така ги събира и бая колекция е създал вече Пък и камара youtuber–и, като се замисля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 3 Share Posted January 3 Приятни забавления Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 4 Share Posted January 4 21 hours ago, ARPAnet said: Хахаха, готино попадение :))) Ще иска и кутийка Там в Америките вирее някакъв вирус със събирането на такива антики и съживяването им, един бивш колега и той така ги събира и бая колекция е създал вече Пък и камара youtuber–и, като се замисля Остави, голяма мания е това и цените на такива архивни и запазени машини са направо в небесата. Мисля, че цяла такава запазена машина (без CRT монитор и периферията) върви не по-малко от $500-$600. Аз затова се учудих как успях да взема такова запазено дъно направо за без пари. Явно този вариант е по-добър, защото трябва сам да се занимаваш с правенето на захранване, клавиатури и прочие, които не са елементарни задачки за хора без познания и умения в областта. 8 hours ago, plameni said: Приятни забавления Благодаря, тръпката си струва. Все пак това беше първата компютърна пларформа, до която се докоснах навремето като ученик. Още помня как закачахме едни малки касетофони "Унитра" със записани игри като "Golden Rush" и се молехме касетофона да не сдъвче лентата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 4 Share Posted January 4 Едно от малкото наистина успешни неща за родната ни индустрия тогава. Помня, че имаше шеги от рода на ИМКО не идва от Индивидуален Микро КОмпютър, а от Инженер Марангозов Копира Оригинала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 4 Share Posted January 4 Манията с ретро електрониката е сериозна. То лампови техники, то грамофони, ретро конзоли ... край нямат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 26 Share Posted February 26 Subaru WRX 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) Честито! Безаварийно каране и евтина поддръжка. Много добре изглежда. Edited February 26 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 26 Share Posted February 26 Безаварийно и само на хубави места да ви кара и връща! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted February 26 Share Posted February 26 Бива Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 26 Share Posted February 26 Wutututu. Хубава колица. Честито. Па и ако ми пратиш клипче със звука и bov как звучи... Още по-добре. Моя изобщо не се чува. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 26 Share Posted February 26 Честита да ви е Пешо! Видях я колата във фейса, бруталка е! Със здраве да се кара! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 26 Share Posted February 26 Честито Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) Ехааа, Пеше…красив екземпляр! Много безаварийни километри! Със здраве! Edited February 26 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts