Ferante Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Поздравения, това е един много ефективен начин да си реализираш индустриалният опит и ПхД титлата :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Благодаря на всички! Значи работата няма нищо общо с преподаване а си е чисто корпоративна (нямам PhD на този етап, само MSc), макар и за най-големия във Ванкувър държавен колеж. Director, Information Security е позицията, репортваща на CIO-то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 Ехеее, честито. Аз след 2 месеца в комерц банк мога да кажа, че е доста приятно място за работа. Ходих миналата седмица във Франкфурт на тийм билдинг с немските колеги. Имам доста неща да уча в посока CI/CD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 (edited) Гаража на баща ми Отделно вътре в къщата има още толкова, във всяка стая, общо 3, има по няколко дека, задължително грамофон, но черешката на тортата беше тоалетната, с 3 Теас вътре Edited November 12, 2023 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 Хахаха, яко! То и моя "офис" вече е задръстен с какви ли не боклуци и жената ми вика че съм бил хордър (вехтошар на български), ама баща ти е на съвсем друго ниво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 (edited) Ей, всеки драпа да харчи на данъкоплатците парите Да де, честито! Edited November 13, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 12 hours ago, XMD said: Гаража на баща ми Отделно вътре в къщата има още толкова, във всяка стая, общо 3, има по няколко дека, задължително грамофон, но черешката на тортата беше тоалетната, с 3 Теас вътре Като подобен фен, от снимката което успях да фокусирам има големи находки, Особено флуороскан серията на пионера, топ ниво. Браво! Моя последен проект, който почнах е: Остана ми само грамофона и го инсталирам в лятната кухня на село! Уникална система пак от флуороскан серията на пионер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 On 11/11/2023 at 3:28 AM, Godfather said: След почти 15 години прекарани в настоящата мултинационална компания, реших да се разделим окончателно и отивам на държавна директорска работа да изкарам спокойно последните години преди пенсия и да натрупам още по-як пенсионен фонд, щедро подкрепян от въпросната държава. Честито :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 След 6 години с едни ски реших да си направя подарък за рождения ден и си поръчах една Nordica Enfrocer 94. Писна ми да затъвам извън пистата, та нещо по-широко Вместих се в 1к Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 (edited) Уредих си служебният коледен "подарък" Dell Precision 5680, i7-13800H, 32G DDR5 и RTX 2000 Ada И най-приятното е, че поддържа 4 монитора, съответно неговият лаптоски (красива 16-ка 1920х1200) се добави към 3-те ми външни Но най-забавното е докинг станцията която го зарежда през 2 usb-c порта едновременно https://i.imgur.com/vnz7mwc.png Edited December 8, 2023 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Честито! И аз се уредих със служебна играчка тази седмица на новата работа - чисто нов ThinkPad X1 Carbon, като този от линка, но с 32 Гиги РАМ. Баси яката машина. Изобщо не очаквах, че колежа могат да предложат такъв хардуер, но пък явно Леново им дават сериозни отстъпки като за образователна институция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Честито, супер лаптоп. Вероятно единствената серия на леново която всъщност ми харесва Вашите университети по принцип имат сериозни бюджети, до колкото знам, лаптопите вероятно са им последният проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 Честито. Ние ползваме Lenovo Thinkpad T16, но за Unit тестовете ни идват слаби. Едните тестове дето правя се рънват около 72 часа на лаптопа. Добре, че имам бенч машини, та да рънвам на тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Направих си Коледен подарък. Винаги съм искал автоматичен часовник. Надявам се този да мога да го завещая на внуците. Baltic Hermetique Tourer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Супер е, изглежда чудесно в този цвят. Честито! :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Честито. Доста добре изглежда. Малко в страни от модата да се правят павета вместо часовници. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Сега поработи за внуците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 А честито Изглежда много добре. Аз догодина ще се огледам за някакъв, може би като съм в Италия и директно от там ще го взема Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Ако си купувате часовници, гледайте да със сапфирно стъкло, че иначе драскотините са доста дразнещи. Фестина и Кандино имат няколко серии подобно на този на снимката със съдирано стъкла Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Този е със сапфирено, но имаше други модели с Hesalite. Сапфиреното се драска по-трудно, но се чупи по-лесно и е по-скъпо (или невъзможно) за ремонт. Hesalite се драска лесно, но е много издръжливо на удари. Също така се полира лесно дори с паста за зъби. За часовник, който искам да запазя за години напред, май бих предпочел стъклото да е от Hesalite, но и този се надявам да опазя. Имам още един със сапфирено стъкло вече 8 години. Не го нося често, защото е по-официален, но няма никакви драскотини по стъклото или корпуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 15, 2023 Share Posted December 15, 2023 1 hour ago, w00x said: Този е със сапфирено, но имаше други модели с Hesalite. Сапфиреното се драска по-трудно, но се чупи по-лесно и е по-скъпо (или невъзможно) за ремонт. Hesalite се драска лесно, но е много издръжливо на удари. Също така се полира лесно дори с паста за зъби. За часовник, който искам да запазя за години напред, май бих предпочел стъклото да е от Hesalite, но и този се надявам да опазя. Имам още един със сапфирено стъкло вече 8 години. Не го нося често, защото е по-официален, но няма никакви драскотини по стъклото или корпуса. Взимай смело... Часовника никога не е показвал времето, а колко можеш. В тоя шибан живот е по-хубаво да можеш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 15, 2023 Share Posted December 15, 2023 7 hours ago, DON_CHEFO said: Взимай смело... Часовника никога не е показвал времето, а колко можеш. В тоя шибан живот е по-хубаво да можеш Аз го взех вече бе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 15, 2023 Share Posted December 15, 2023 Честито, със здраве да се ползва. Аз сега съм набелвзал едно Seiko автомат да налазя и да допъвам колекцията. Този ще ми е не знам кой поред и 5-ти автомат. Жената пак ще ше мрънка, що ми са толкова часовници. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 След кратка борба - вече имам изключително бюджетен домашен NAS/Streaming сървър, базиран на Odroid платка с ARM Ununtu. Чакам да видя дали backup solution-a ми ще сработи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Честито :)))) Одроидите са готини за такива цели Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts