Sothbiss Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Станах чичо за втори път. Малката беше планувана за четвъртък, ама явно много и се живее, та се роди днес по обяд! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Честито и наздраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 23, 2023 Share Posted July 23, 2023 Честито честито, да ви е жива и здрава малката :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Айде и аз - днес ми е първи ден в ново работно място - за пръв път от доста време в сравнително голяма фирма (за българските стандарти). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Успех! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Ще натискаш ли копчета пак? Какъв е бизнеса? Какъв език за програмиране? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Успех, дано там поне да се задържиш малко от малко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 И аз да се похваля - постигнах си мечтата и съвсем скоро ще съм безработен. Та, най-после ще мога да прекарам няколко месеца из планините и плажовете в Азия, Южна Америка (Патагония), и евентуално в Екваториална Африка. Ако някой иска да се присъедини, може да ми пише на лично :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 25 minutes ago, Ferante said: И аз да се похваля - постигнах си мечтата и съвсем скоро ще съм безработен. Та, най-после ще мога да прекарам няколко месеца из планините и плажовете в Азия, Южна Америка (Патагония), и евентуално в Екваториална Африка. Ако някой иска да се присъедини, може да ми пише на лично :). Честито, макар и да звучи странно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Какво му е странното, не всички живеем за коли и пички. Уникално яко, мога само да си мечтая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Честито и на двамата! Пешо, какво значи сравнително голяма фирма? Аз направих рязък скок от фирма с 7 човека на такава със 700. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 54 minutes ago, earache said: Какво му е странното, не всички живеем за коли и пички. Уникално яко, мога само да си мечтая. Абсолютно :). До сега все съм гледал да си съобразявам отпуската със сроковете по проектите ми, та накрая реших да попътувам като свободен човек. А за предложението съм съвсем сериозен - ако някой е свободен, да пише лично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Може ли да отскочим до Тайланд? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 (edited) 11 hours ago, jozo said: Пешо, какво значи сравнително голяма фирма? Аз направих рязък скок от фирма с 7 човека на такава със 700. При мен последните няколко скока са от фирма с 4 човека, в такава с 20, в такава с 4 и сега - около 200. 15 hours ago, earache said: Ще натискаш ли копчета пак? Какъв е бизнеса? Какъв език за програмиране? Не искам да навлизам в подробности, но бизнеса е най общо казано логистика, php със Symfony, тук-таме някой архаичен JS framework, базите не помня какви бяха и така. @Ferante това звучи мега яко! Edited August 2, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 13 hours ago, Ferante said: Желание има, време обаче няма тази година и началото на другата :(. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 17 hours ago, Antares said: Айде и аз - днес ми е първи ден в ново работно място - за пръв път от доста време в сравнително голяма фирма (за българските стандарти). Честито и успех на новото място! 12 hours ago, Ferante said: И аз да се похваля - постигнах си мечтата и съвсем скоро ще съм безработен. Та, най-после ще мога да прекарам няколко месеца из планините и плажовете в Азия, Южна Америка (Патагония), и евентуално в Екваториална Африка. Ако някой иска да се присъедини, може да ми пише на лично :). Браво, направо си за завиждане! Патагония ми е много далече, но ако решиш да минеш през Централна Америка и по-специално Коста Рика мога да се присъединя, че съм го набелязал това място. За да не съм офтопик - направо не мога да повярвам, че вече се намират свободно малинки на нормална цена. Взех си една от местен магазин и реших да и сложа това чудо за охлаждане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 То да си намериш малинка сега направо си е за темат с хвалбите. Моята в момента пътува от Германия. Боцнах една 4-ка с 8GB ram. Смятам малко, по малко да автоматизирам някои неща в къщи с Home Assistant. Малината ми трябва за сървър. Остава да разбера дали на нея ще мога да подкарам едновременно и pi-hole, че да махна старата 2-ка, която сега ползвам за тази цел. Т.е 4-ката да е и за HA сървър и pi-hole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 1 hour ago, mIRCata said: Няма да имаш проблеми. Аз ползвам 2-ка за торент сървър, файлов сървър и pi-hole. Натоварването е минимално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 21 hours ago, Antares said: Айде и аз - днес ми е първи ден в ново работно място - за пръв път от доста време в сравнително голяма фирма (за българските стандарти). Успех! 16 hours ago, Ferante said: И аз да се похваля - постигнах си мечтата и съвсем скоро ще съм безработен. Та, най-после ще мога да прекарам няколко месеца из планините и плажовете в Азия, Южна Америка (Патагония), и евентуално в Екваториална Африка. Ако някой иска да се присъедини, може да ми пише на лично :). А тук поздравления! Звучи страхотно. Тотално разпускане. А след това? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 21 hours ago, Antares said: Айде и аз - днес ми е първи ден в ново работно място - за пръв път от доста време в сравнително голяма фирма (за българските стандарти). Айде честито Много успехи и без скандали с QA-те хаха 16 hours ago, Ferante said: И аз да се похваля - постигнах си мечтата и съвсем скоро ще съм безработен. Та, най-после ще мога да прекарам няколко месеца из планините и плажовете в Азия, Южна Америка (Патагония), и евентуално в Екваториална Африка. Ако някой иска да се присъедини, може да ми пише на лично :). Това звучи супер Браво ! Скоро надали ще стигна до такава дестинация. Решил съм да спестя пари и евентуално да купя апартамент до 2-3 години. Сега едни приятели на наще споделиха, че възнамеряват до 2-3 години да продадат техния апартамент, който е буквално на 5 минути от мен в момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 2 hours ago, w00x said: А тук поздравления! Звучи страхотно. Тотално разпускане. А след това? Не е много ясно за момента - това е въпрос чиито отговор ще търся в началото на 2024. @Godfather, свободен ли си през ноември за Коста-Рика? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 15 hours ago, Ferante said: @Godfather, свободен ли си през ноември за Коста-Рика? @Ferante, възможно е да отделя една седмица през ноември (вероятно някъде към средата на месеца), че всичко зависи от разпределението на лекциите, които водя и зимната сесия (основната работа не ми е проблем, там мога да им тегля майните по всяко време). Може да измисля нещо за третата седмица на ноември. Имай предвид, че най-добрите места за почивка са на тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика - основно около Либерия. Карибската част доколкото знам им е много дива и "некултивирана". Иначе уж имат един от най-високите стандарти в Латинска Америка, каквото и да означава това. От гледна точка на местна престъпност, няма как да минат мексиканците, а там съм бил няколко пъти, та общо-взето това не би трябвало да е проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Явно ситуацията с електронните компоненти почва да се нормализира. Току-що получих и една друга джаджа, която дълго време беше недостъпна. Сега остава и пазара на нови автомобили да се нормализира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 25 minutes ago, Godfather said: Явно ситуацията с електронните компоненти почва да се нормализира. Току-що получих и една друга джаджа, която дълго време беше недостъпна. Сега остава и пазара на нови автомобили да се нормализира. Боли тая уя за нови коли. Я сакам р32 или супра мк4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts