vinyl_master Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 Аз още се водя че живея по постоянен и настоящ адрес в Пловдив. Жената от друга страна си смени регистрацията още като купихме апартамента в София. С приемането на детето не ни приеха по първо желание в градината на 200 метра от нас, а в тази на километър и 200. Второто си го приеха по дифоулт при брат си без драми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 (edited) 6 hours ago, vinyl_master said: Аз още се водя че живея по постоянен и настоящ адрес в Пловдив. Жената от друга страна си смени регистрацията още като купихме апартамента в София. С приемането на детето не ни приеха по първо желание в градината на 200 метра от нас, а в тази на километър и 200. Второто си го приеха по дифоулт при брат си без драми Руми, тое ясно като бял ден, миличък. Системата е малоумно тъпа и некадърна. Да беше се писал под наем у съседа и готово. Инак мноо яко, нъли, и адекватно. Edited May 14, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 17 часа без сън, почти 10 непрекъснати часа зад волана и 850 км за деня... И ето ги моите трима най-кротки и дисциплинирани пътника до момента в буса. При всичките ми тревоги и притеснения Бубачко и близначките направо си правеха купона в продължение на над 420 км. По едно време и тримата бяха си полегнали и то по време на кошмарното минно поле, наречено Ришки проход. Бубачко и близначките са от породата съфолк, което ме прави един от няма и 10 собственици на такива овце в страната. За любопитните относно породата потърсете в Гугъл за съфолк или suffolk - ще разберете интересни неща за тези уникални животни. Наскоро след изложението на елитни овце пък се разбра, че и родната ни Плевенска черноглава овца, от която имам 5 екземпляра, вече се води изчезващ вид, тъй като имаме под 10000 броя в страната. Ставам все по-горд и горд собственик на елитни животни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 А как седи въпроса с размножаването им? Като сте няма и 10 човека? Ще менкате кочове ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 (edited) 47 minutes ago, mIRCata said: А как седи въпроса с размножаването им? Като сте няма и 10 човека? Ще менкате кочове ли? Ами то е простичко бе, Слакър - всеки си е купил мъжко с женски... В смисъл всеки, който има малко мозък в главата. Edited May 15, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Ся питам те като човек, ти пак устроумничиш. Утре тия двете като народят други женски, коча щерките ли си ще праска? Питам, защото не знам как е при уфсете, но примерно знам, че не е добре сестра ти да ти ражда децата при хората. За това те питах, ама ти пак с рогата напред. Май се сещам кой ще е заместителя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 (edited) 21 minutes ago, mIRCata said: Ся питам те като човек, ти пак устроумничиш. Утре тия двете като народят други женски, коча щерките ли си ще праска? Питам, защото не знам как е при уфсете, но примерно знам, че не е добре сестра ти да ти ражда децата при хората. За това те питах, ама ти пак с рогата напред. Май се сещам кой ще е заместителя. При овцете не е така, мили мой, важно е само да не се катери по майка си мъжкото. То просто няма начин да е като при хората - нали се сещаш ако почнем да оформяме семейни двойки какъв панаир ще настане? Edited May 15, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 1 hour ago, RaptoR said: При овцете не е така Както казах, не знам как е при тях, затова попитах. Но предполагам в някъкъв момент ще се наложи да си размените малко кочове, да освежите генома. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 1 minute ago, mIRCata said: Както казах, не знам как е при тях, затова попитах. Но предполагам в някъкъв момент ще се наложи да си размените малко кочове, да освежите генома. Това е неминуемо, но в случая с тази порода е адски трудно. Потурнакът от Срацимир е единствен с над 100 глави, предимно разбира се майки. Близо 10к евра е дал само за транспорта от острова насам... Стоката е скъпа, а пък ако не се лъжа отсам Планината сме само аз и един от Нова загора... Най-много да сме трима. Било ги страх да ходят на такова далечно разстояние. Не че и аз не треперех през целия път, но всичко мина гладко. Пък и бусът е хладилен - постоянно им правех 17 градуса вътре... По едно време бяха полегнали кат на софра Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 8 hours ago, mIRCata said: но примерно знам, че не е добре сестра ти да ти ражда децата при хората... Тия с генетичните дефекти отиват за гергьовден Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 On 3/15/2022 at 12:22 AM, vikktor said: Да, мислех си да ги разменя, но после си помислих, че другия вариант (в случея на розовата клавиатура) ми харесва повече. Не бях обърнал внимание на това до сега. Дори се чудя дали да не пробвам обикновената mx keys, която има numpad и малко по-големи копчета. Но като цяло не знам дали изобщо ще приемат връщане.... Я кажи, ако знаеш, стандарта къде в модела е описан? примерно - един и същи цвят, само подредбата е различна. Клавиатура LOGITECH, Keys мini, Minimalist, Wireless, Illuminated. 920-010500 - eMAG.bg Клавиатура Logitech MX Keys Mini, Осветена, Wireless, Layout US INTL, Розов - eMAG.bg Мой приятел от САЩ се върна и ми донесе клавиатурата с ПРАВИЛНАТА подредба - малък ентър и голям шифт. Клавиатурата е супер. Тиха и свети. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 7 minutes ago, vikktor said: Мой приятел от САЩ се върна и ми донесе клавиатурата с ПРАВИЛНАТА подредба - малък ентър и голям шифт. По-неправилна подредба има само по някои пишещи машини Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 2 minutes ago, RaptoR said: По-неправилна подредба има само по някои пишещи машини за мен тази е правилната Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Усещай шегата - единственото правилно нещо е това, което на теб ти харесва и ти е удобно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 31 minutes ago, vikktor said: Мой приятел от САЩ се върна и ми донесе клавиатурата с ПРАВИЛНАТА подредба - малък ентър и голям шифт. Клавиатурата е супер. Тиха и свети. "Правилната" за Европа е с голям Ентер, защото е по ISO. Малкият Ентер е "правилен" в САЩ. В случая, правилното за теб, технически е неправилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Много мразя клавиатури с малък ентер и голям '\' над него. Не виждам кому и защо може да му трябва да му е голям точно тоя клавиш... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 28 minutes ago, Antares said: Много мразя клавиатури с малък ентер и голям '\' над него. Не виждам кому и защо може да му трябва да му е голям точно тоя клавиш... +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 2 hours ago, Antares said: Много мразя клавиатури с малък ентер и голям '\' над него. Не виждам кому и защо може да му трябва да му е голям точно тоя клавиш... т'ва по-убаво ли е? шифта отляво да ти е такъв малък и до него - "Ч". Защо по дяволите е там? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Ч-то е горе вляво. Където и при другата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 22 minutes ago, w00x said: Ч-то е горе вляво. Където и при другата. Ц. Там до шифта е, в празното място, което оставя малкия шифт. Ама няма значение, разкарах я тая клавиатура и сега съм много доволен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Мда. Има такива извратеняци. За мен правилната подредба е тази: https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#/media/File:Qwerty.svg Но вече няма такива. После се почва с извращенията - като горното. Да ми сложат Ю-то ( не Ч-то) в ляво долу на спестеното от малкия шифт място) Ща не ща, позлвам клавиатура с малък ентер, та поне клавишите да са си на правилните страни на клавиатурата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 5 hours ago, mIRCata said: За мен правилната подредба е тази: https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#/media/File:Qwerty.svg Преди година сигурно щях да напиша +1, но попаднах на тази подредба и съм изключително доволен. Два големи Shift-а, голям Backspace и достатъчно голям Enter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 13 hours ago, mIRCata said: За мен правилната подредба е тази: Абсолютно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 5 hours ago, Antares said: Абсолютно! Баш!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 Пичове, вие тук се джафкайте за Украйна, Русия, Америка, Марс, Юпитер и т.н., ама аз съм щастлив, че тази година ми е изпълнена със събития след отпадането на мерките. Сега се прибирам от Челопеч (Wolf Fest) и съм супер размазан. За два месеца видях Поне 20 групи на куп, а предстои и четеридневния фестивала в Мидалидаре. Доживях да видя на живо Ensiferum, Candelmass, Grave Digger, Amorphis и поне още 20-на групи. @netrootbg, @Antares вие на някви събития ходихте ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts