Godfather Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Не можах да се стърпя и си поръчах най-новия Dell XPS 13 (9380) в следната конфигурация: i7-8565U, 16GB LPDDR3 2133MHz, 1TB PCIe SSD, 13.3 4K Ultra HD (3840 x 2160) InfinityEdge Touch Display, Win 10 Pro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Момчиле, честит да ти е. Само OS-а не е много наред :). До колкото обаче разбира и ти вече си на страната на .... Да се похваля, че днес изкарах най - трудният изпит който съм държал до момента. Абсурдното е, че уж трябваше да е най - лесният... Нали има поговорка за това, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. И аз така направих. Единият от Cisco сертификатите ми изтичаше и аз реших да изкарам изпит на тема WiFi. Предполагах, че ще е супер лесен. Колко да е сложен все пак на теми wifi. Оказа се кошмарен и като материал и като четене. Аз за самият Cisco сертификат който подновявах, не съм чел толкова... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 1 hour ago, netrootbg said: Момчиле, честит да ти е. Само OS-а не е много наред :). До колкото обаче разбира и ти вече си на страната на .... Да се похваля, че днес изкарах най - трудният изпит който съм държал до момента. Абсурдното е, че уж трябваше да е най - лесният... Нали има поговорка за това, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. И аз така направих. Единият от Cisco сертификатите ми изтичаше и аз реших да изкарам изпит на тема WiFi. Предполагах, че ще е супер лесен. Колко да е сложен все пак на теми wifi. Оказа се кошмарен и като материал и като четене. Аз за самият Cisco сертификат който подновявах, не съм чел толкова... On 2/14/2019 at 8:44 AM, Godfather said: Не можах да се стърпя и си поръчах най-новия Dell XPS 13 (9380) в следната конфигурация: i7-8565U, 16GB LPDDR3 2133MHz, 1TB PCIe SSD, 13.3 4K Ultra HD (3840 x 2160) InfinityEdge Touch Display, Win 10 Pro. Честито Ванка! Честито Момчиле! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Благодаря и на двамата! 20 hours ago, netrootbg said: Да се похваля, че днес изкарах най - трудният изпит който съм държал до момента. Абсурдното е, че уж трябваше да е най - лесният... Нали има поговорка за това, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. И аз така направих. Единият от Cisco сертификатите ми изтичаше и аз реших да изкарам изпит на тема WiFi. Предполагах, че ще е супер лесен. Колко да е сложен все пак на теми wifi. Оказа се кошмарен и като материал и като четене. Аз за самият Cisco сертификат който подновявах, не съм чел толкова... Честито, Ванка! Явно си разбрал по трудния начин заблудата относно WiFi. Това е защото всички ежедневно ползваме WiFi без особени проблеми и това създава илюзията, че нещата са "прости". Само дето се оказва, че не е съвсем така, когато задълбае човек в същите тия неща. 20 hours ago, netrootbg said: Само OS-а не е много наред :). Хехе, Микромеците отдавна вече не са същите. Даже в момента са една от основните движещи сили в света на отворения код - парадоксално, но факт. Иначе аз винаги имам поне dual-boot с Ubuntu (те затва съм взел и терабайтов диск). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Минах си изпитателния срок в новия отдел + повишаване на заплатата, последвано от още едно повишение. Купихме си вила, живот и здраве, ще се сертифицирам и за Cisco Meraki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Поздравления. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 On 2/19/2019 at 2:03 PM, netrootbg said: Да се похваля, че днес изкарах най - трудният изпит който съм държал до момента. Абсурдното е, че уж трябваше да е най - лесният... Нали има поговорка за това, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. И аз така направих. Единият от Cisco сертификатите ми изтичаше и аз реших да изкарам изпит на тема WiFi. Предполагах, че ще е супер лесен. Колко да е сложен все пак на теми wifi. Оказа се кошмарен и като материал и като четене. Аз за самият Cisco сертификат който подновявах, не съм чел толкова... Да, и аз си мислех, че ще е айляк докато не трябваше да смятам затихвания, сили на сигнала и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 така и така сте си изкарали изпитите за уайфай - честито! някой от вас може ли да ме уведоми по кой протокол се тъпче гигабит по въздуха в момента? CDMA или е измислено нещо ново? питам за физическия слой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 След усилено чудене каква кола да вземем на жена ми, накрая тя видя тази и каза, че цвета е страхотен и държи точно на тази Мазда. Да и е честито. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Да бъде и наздраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 On 3/14/2019 at 8:35 PM, Grimjaur said: Минах си изпитателния срок в новия отдел + повишаване на заплатата, последвано от още едно повишение. Купихме си вила, живот и здраве, ще се сертифицирам и за Cisco Meraki. Кога ще пием на тая вила Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 On 3/18/2019 at 9:18 PM, mobo said: така и така сте си изкарали изпитите за уайфай - честито! някой от вас може ли да ме уведоми по кой протокол се тъпче гигабит по въздуха в момента? CDMA или е измислено нещо ново? питам за физическия слой. Е то зависи кой уайфай CCNA/CCNP/CCIE, аз съм на първото стъпало. Колкото до енкодинга, 5G би трябвало да стъпи на OFDM more info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Също така при WiFi изобщо не се използва CDMA ;). 802.11ac е стандарта за гигабитова връзка през wifi. Доста технологии са комбинирани в него за да се постигнат тези скорости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tihichkoto Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Аз пък си направих ретро гейминг риг от dell optiplex gx520 SFF (pentium d 945 -3.4 ghz, 2gb ram, 500hdd , NVIDIA NVS 280-ядро на fx5200). Инсталирах му XP и мачкам дърти игри на 37" в хола, легнал на дивана с безжична мишка и клавиатура ПС. И пия бира! Edited April 11, 2019 by tihichkoto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Взех, че се оборудвах с това: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Със здраве да си го ползваш. Аз лично ако трябваше да избирам, бих взел S10, а не плюс версията. Май само аз съм на това мнение обаче, като гледам хората около мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Честито! Кръстник, каква пара върви отвъд голямата вода? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 5 hours ago, w00x said: Със здраве да си го ползваш. Аз лично ако трябваше да избирам, бих взел S10, а не плюс версията. Май само аз съм на това мнение обаче, като гледам хората около мен. Не си само ти И аз си взех s10 и това е максималната приемлива големина за телефон за мен! Не знам какво ги кефят тези огромни джапанки всички! Супер неудобни за носене и работа с една ръка са! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Баси, аз още съм с уиндоуска Нокия 930. Май одъртявам щом не ми пука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Или просто нямаш нужда. Аз не мога да се разкарвам с някакъв телефон, който не ми върши работа за елементарни неща. Да искам да направя нещо и той да ми цикли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Just now, w00x said: Или просто нямаш нужда. Аз не мога да се разкарвам с някакъв телефон, който не ми върши работа за елементарни неща. Да искам да направя нещо и той да ми цикли. Да и мен ме дразни адски много дори секунда забавяне да има когато му задам да върши нещо! Кръсник как можа да си вземеш тоя гейски цвят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Приложенията които ползвам са скайп, вайбър, месенджър, поща и интернет. За всичко това Нокията работи светкавично. Все пак тя е висок модел и се справя без проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 11 hours ago, w00x said: Със здраве да си го ползваш. Аз лично ако трябваше да избирам, бих взел S10, а не плюс версията. Май само аз съм на това мнение обаче, като гледам хората около мен. Благодаря! Плюс версията ми пасва идеално - голям екран (ръцете ми са достатъчно големи, за да ми е удобен) и най-вече уникална камера. 8 hours ago, Mockingbird said: Честито! Кръстник, каква пара върви отвъд голямата вода? От $250 до $600 в зависимост от плана. 5 hours ago, NEO_DDT said: Да и мен ме дразни адски много дори секунда забавяне да има когато му задам да върши нещо! Кръсник как можа да си вземеш тоя гейски цвят Аре ся, няма нищо гейско в този цвят. Аз и нова кола се каня да взимам в същия цвят и така ще станат телефон-лаптоп-кола в един цвят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 34 minutes ago, Godfather said: Благодаря! Плюс версията ми пасва идеално - голям екран (ръцете ми са достатъчно големи, за да ми е удобен) и най-вече уникална камера. Ама камерата на другия е същата. Пък в предната до сега не съм видял някой да намери разлика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 3 hours ago, w00x said: Ама камерата на другия е същата. Пък в предната до сега не съм видял някой да намери разлика. Е как да няма като са две камери при плюса? Както и да е, екранът и най-вече по-голямата батерия са ключовите неща за избора на плюс поне за мен. С тази яка батерия от 4100 mAh ми изкара точно два дни при здраво и постоянно бъзикане с доста завишено време на светещ екран. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts