Lucky Luciano Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 От бая време не съм се пофалвал - вече сме горди новодомци. Тия дни ще вземем ключовете и се почва основния ремонт. Живи и здрави, само се въоръжи с търпение... Що народ изгоних, миналата година... Всеки е по-некадърен от другия... Накрая една стара кримка опатка почти всичко и всичко, което прави той е по конец... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Я кажи коя е тая стара кримка, че имам разни работи за оправяне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Купих си 27 инчов монитор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Честито!На мен ми дадоха зелена светлина да тренирам и днес мисля да врътна няколко обиколки на гребната Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Купих си 27 инчов монитор. Дано имаш късмет с тая марка - аз не мога да им се доверя на такива. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Дано имаш късмет с тая марка - аз не мога да им се доверя на такива. Видене, ВюСоник, е може би една от най-големите фирми в света за производство на дисплеи, правят дисплеите на други доста известни марки. Това ми е втория монитор на въпросния производител и досега не съм имал проблеми, за разлика от други "прихвалени" марки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Къде, къде, в Софето, къде. Ремонта аз и тъста ще го правим, което можем, за останалото си имаме роднини - дограмаджия, електричар. За ВиК си имаме читав под ръка, само паркети и прочие най-вероятно ще ги прави фирма. А основен, щото една баба е живяла преди това и нищо не е барано от години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Честито, всеки инч в повече е добре дошъл. Аз дори и при равни цени бих предпочел viewsonic пред samsung, lg и asus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Видене, ВюСоник, е може би една от най-големите фирми в света за производство на дисплеи, правят дисплеите на други доста известни марки. Това ми е втория монитор на въпросния производител и досега не съм имал проблеми, за разлика от други "прихвалени" марки. Не знам кога и как са станали една от най-големите фирми, просто аз не ги познавам и за мен са анонимници засега. Щом ги хвалиш от опит - явно има защо, но аз съм много предпазлив на тема монитор. Аз лично съм от 10 години с EIZO и матрицата му е познай - Самсунг. Така че "прехвалените" марки понякога не напразно са хвалени. Безаварийно и приятно ползване ти пожелавам. Къде, къде, в Софето, къде. Ремонта аз и тъста ще го правим, което можем, за останалото си имаме роднини - дограмаджия, електричар. За ВиК си имаме читав под ръка, само паркети и прочие най-вероятно ще ги прави фирма. А основен, щото една баба е живяла преди това и нищо не е барано от години. Предстои ти едно интересно пътуване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) Ооо, така ще пътува, че ще му държи влага. Тая история с роднините, я коментирай като свършат работата. Каквото можеш сам. Аз имам от почти 3 години 27 инчов Acer, който е отличен. Не е мръднал. Тогава на някаква луда промоция го улучих от ЕМаг за 309лв., как да не го взема... Нещо като на Виден Самсунга... Я кажи коя е тая стара кримка, че имам разни работи за оправяне Старата кримка, в момента лее основи на една къща в Рогош, ще е зает няколко месеца... Че още не са уточнение някои неща Кажи какво трябва да се направи, да ти кажа дали го прави изобщо. Edited May 13, 2017 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) Какво точно прави, че да знам и аз дали мога да го ползвам? В момента събирам оферти за мазилка с Турбозол, имам няколко оферти за вар, ама после трябва и с шпакловчици да се занимавам, а не ми се иска. Към 350 квадрата са ми стените. Също ми трябва и за подови замазки човек. ВиК, ел., паркет, теракот, гранитогрес, окачени тавани сам си ги правя. Edited May 13, 2017 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) Какво точно прави, че да знам и аз дали мога да го ползвам?В момента събирам оферти за мазилка с Турбозол, имам няколко оферти за вар, ама после трябва и с шпакловчици да се занимавам, а не ми се иска. Към 350 квадрата са ми стените. Също ми трябва и за подови замазки човек. ВиК, ел., паркет, теракот, гранитогрес, окачени тавани сам си ги правя.Това е основната разлика между нас и американеца. Втория няма да пипне, а ти се изгърбваш след работа. И преди да се почне това кой какъв майстор е... Тука не минава. Че са едни договори в повечето случаи, гаранции и тн. Баш в тая среда бачкам и за шефа няма по-мил човек от клиента(жена му не му е толкова мила). За 13 години му написаха отрицателно ревю преди около месец и не знам дали е Кофти съвпадение, но човека отговорен за това вече не е наш колега. Разбирам също така, че по-този начин спестяваш огромни средства. Браво, че можеш да си направиш толкова много неща сам. Това, което си си направил сам - тука ти струва около 150 бона. - Ел инсталация: 50 и нагоре - вода: 30 - климатизация: около 35 и нагоре - боя с гипсокартон: 55, 60 ....и тн до около 1.5 и нагоре милиона долара до ключ. Edited May 13, 2017 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 То не е въпрос само на пари. Просто т.н. "майстори" у нас трудно забиват 2 пирона в дъска, камо ли да направят нещо като хората. Просто не си вършат качествено работата, а да намериш качествени хора граничи с това да хванеш 6 от тото. Видях ги като правиха грубия строеж, все в ръцете да ги гледам и ако се обърна и всичко става на 180 градуса.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Жоре, електрик мога да ти кажа, но е скъп. Каквото направи обаче е перфекция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Ел и аз мога да препоръчам. Виден да каже неговия колко взима на точка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Надявам се, че си правите майтап за електротехника? Все още не познавам такъв дето да се справя по-добре от мен. Като знам колко точки съм наслагал в кухнята, за там само не мога да му платя. Имам 6 токови кръга там, за акумулираща печка не съм пуснал кабели. Както писах по-горе трябва ми машинна мазилка с турбозол и човек за подови замазки, но за тях ако не намеря нещо да ме устройва, ще хвана двама мангала за общари и сам ще ги направя, да не ме е яд после, че са криви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) Нали ти трябвал или не сме разбрали... Абе и аз не познавах, ама тоя тип как работи... Изключително съм доволен. 10 пъти смятахме всичко, стана много добре. Прибрано, имам около 40 контакта навсякъде, изводи за климатици директно навън, контролен електромер в таблото и изобщо кеф. Можех и аз да си го направя, но имах толко работа в тоя момент, че за едни около 400лв. за труд, предпочетох някой да си кърти, да си маже, да си дупчи трегери и да си копа за табло. Като знам в какво щях да се забъркам и колко време щях да си играя - просто нямаше смисъл. За 4 дни - све! Edited May 13, 2017 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Още сме на ниво проекти, половината неща аз съм ги планирал и моделирал, сега се обикалят магазини из цялата страна за материали и прочие. А когато си член на няколко неформални мафии, обхващащи почти всички сфери на живота в Бг, познаваш правилните хора Но това е още въпрос на бъдещето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Както си ги планирал и моделирал, готви се за промени Ама споко де, всичко накрая ще стане по най-добрия начин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Още сме на ниво проекти, половината неща аз съм ги планирал и моделирал, сега се обикалят магазини из цялата страна за материали и прочие. А когато си член на няколко неформални мафии, обхващащи почти всички сфери на живота в Бг, познаваш правилните хора Но това е още въпрос на бъдещето.За доставка на ел.материалиали ако искаш се обади. В бранша съм и ще мога да ти уредя палави цени... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 за подови замазки човек. ВиК, ел., паркет, теракот, гранитогрес, окачени тавани сам си ги правя. Туй какво е, Жоре? За цени - в ТМТ имам букет от отстъпки, като за кабелите ми е 50%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Също ми трябва и за подови замазки човек. ВиК, ел., паркет, теракот, гранитогрес, окачени тавани сам си ги правя. Последните думички, прочете ли ги бате Виденчо? Написал съм, че тея неща сам си ги правя и гледам Стефчо ме е разбрал. Отстъпки за ел.материали ползвам и аз в Елкабел, Филкаб и ТМТ естествено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 За доставка на ел.материалиали ако искаш се обади. В бранша съм и ще мога да ти уредя палави цени... Е да де И аз работя с хора в бранша Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Екстра значи. Че иначе режат глави навсякъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Последните думички, прочете ли ги бате Виденчо? Написал съм, че тея неща сам си ги правя и гледам Стефчо ме е разбрал. Отстъпки за ел.материали ползвам и аз в Елкабел, Филкаб и ТМТ естествено. Не съм видял точката преди ВиК, признавам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts