Jump to content
BulForum.com

Искам пък да ви се изфукам с.....

Recommended Posts

Горд собственик на първата ми изцяло работна кола :))

Абсолютно същата, но нещо не ми се получава качването на личните ми снимки.

86126592_2_585x461_citroen-berlingo-20hd

Честито, Галицин.

Това е възможно най-добрия мотор. Голяма кубатура, малко коне, които си му стигат де.

Има такива милионници. Искат само хубаво масло и филтри! Въпреки, че не е от старите дизели, не е придирчив към нафтата.

• Replies 11.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Галине какви масла ползваш в колите си? Че ми е интересно, покрай хладилната техника доста неща си видял предполагам в тоя бранш (авто лубриканти).

Едните масла нямат почти нищо общо с другите, Коце!

Инак, въпреки, че основната ми специалност са именно дизеловите двигатели (само че.., малко по-големки 20 до 100 литра), никога не съм се правил на интересен и винаги съм си ползвал предписаните от производителя! Без значение дали говорим за двигатели, компресори или вакуум помпи.

ем то и аз ползвам тия които са предписани - т.е. спазвам спецификацията на маслото която се изисква - но относно марката на маслото имам доста интересни наблюдения :)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Танасе, тва в никакъв случай не е на комшията!

Да ти е жива и здрава!

Ако бях видял поста му преди тебе, със сигурност щях да кажа същото - направо му е одрала кожата, баси...Атанас в женски вид. :online2long:

Честито...малко имаш да наваксваш с нетуърк секюритито, ама незначително. :grin:  То и аз бях така преди години като взимах изпитите за американската ми диплома за тонрежисьор - бяха 5 дебели раздела с теоретични и слухови тестове и на финала изкарах 995 точки от 1000 възможни (обърках 1 от слуховите примери, а за минаване с "тройка" трябваха 750) ; накрая инструкторът ми написа с червен маркер, че отдавна някой, който се е подготвял толкова кратко време (2 вместо 6 месеца) не е изкарвал такива точки....още си го пазя. :)

П.П. Ама как само покрай твоето и аз се похвалих с моето със закъснение повече от 10 години. :laughing1:

Майтапът настрана, но все още чувам прекрасно. Покрай работата си в студиото знам, че спокойно и без напрягане в средния диапазон мога да диференцирам разлика от 1 херц. Преди 2 дена реших да си сверя часовника с един онлайн тест, който започва "на едро" и след неколкократно правилно познаване сваля наполовина толеранса - оказа се, че мога да чуя дори и половин херц разлика между 2 идентични по тембър и сила тонове, а понякога дори уцелвах и четвърт херц (което е доста близко до пълната идентичност), но не винаги...за да познавам винаги четвъртинката явно ми трябват още тренировки. :music

Що не...гордея се с постиженията си и с това какво съм натрупал през годините...няма лошо. :))

А и предпочитам да се похваля с това, а не с нещо, дето съм си го купил от магазина. ;)

Кой е казал, че е лошо? И все пак предвид шестцифреното число на годините, само 2-3 поста няма да са достатъчни... Може би някое 20-томно издание... 

Майтапът настрана, но все още чувам прекрасно. Покрай работата си в студиото знам, че спокойно и без напрягане в средния диапазон мога да диференцирам разлика от 1 херц. Преди 2 дена реших да си сверя часовника с един онлайн тест, който започва "на едро" и след неколкократно правилно познаване сваля наполовина толеранса - оказа се, че мога да чуя дори и половин херц разлика между 2 идентични по тембър и сила тонове, а понякога дори уцелвах и четвърт херц (което е доста близко до пълната идентичност), но не винаги...за да познавам винаги четвъртинката явно ми трябват още тренировки. :music

Къде е този тест? Искам и аз да се тествам. Да видя как съм увредил слуха си по тия партита, концерти и дискотеки, преди да си взема тапите за уши.

С каква апаратура слуша обаче? Ако е с гадни слушали/колони, надали ще познаеш толкова добре. :)

Къде е този тест? Искам и аз да се тествам. Да видя как съм увредил слуха си по тия партита, концерти и дискотеки, преди да си взема тапите за уши.

С каква апаратура слуша обаче? Ако е с гадни слушали/колони, надали ще познаеш толкова добре. :)

Аз го направих на мониторите си...знаеш, че слушалки почти не ползвам, но ти може да го направиш дори и на евтини слушалки, защото тестът не третира чуваемост на някакъв баланс или високи честоти, където се изисква детайлност...даже мисля, че на слушалки ще е по-добре. Ще проверя къде беше точно и ще ти пратя линк на ЛС. Освен това там има и други тестове, таман като за диджеи - примерно да познаеш ритмически лупове дали са еднакви или различни или пък същото, но с мелодични линии (част от тях - атонални :P ) - тествай се и на тях. Аз също се тествах, но за срам и позор, повече от 92% познати резултати не успях да постигна...явно и там ми трябват тренировки. ;)

Ангеле, моля те кажи ми как влизаш вЪв клубЪ с тапи за уши!!!

По тоя повод - една кратка случка. Навремето (когато все още нямаше чалготеки) ходехме по дискотеките с един приятел, който от рождение не чуваше добре и ползваше апаратче. Влизаме ние в една яка дискотека на морето, а там едни огромни боксове дънят поне 130 децибела - всичко се тресе и чувстваш ударната вълна в гърдите си...10 минути да стоиш вътре и после 2 дена ти пищят ушите. Та...друса се народът в ритъма на музиката, ама поне на 5-10 метра разстояние от боксовете, щото не се издържа, а Стефчо се облегнал на единия от боксовете и си пие питието...а хората го гледат с възхищение как може да издържа на такова звуково налягане, без да знаят, че нашият просто си беше изключил апаратчето. :lol:

P.S. Поправка (специално за Виден) - "...друса се Народа в ритъма на музиката..." :laughing1: