Antares Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) http://www.bamf-bg.eu/news/1315 Edited December 3, 2015 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 http://www.bamf-bg.eu/news/1315 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 ? Ти пък к'во се чудиш - ясно е, че си е купил чудещо се куче... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 http://www.bamf-bg.eu/news/1315 Unfortunately, the requested page cannot be found. You can contact us for more information. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) Пешо спечелили на футбол. Тва е в линка. http://www.bamf-bg.eu/news/1315 Edited December 3, 2015 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 оффффф, да го таковам и скапания IPB... Линка е този:http://www.bamf-bg.eu/news/1315 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 s6, silvertip, <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Поредно увеличение на заплатата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Ако не е твърде секретно, до колко я докара с това увеличение? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Секретно е. Всъщност, около 60% от работата ми е секретна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Хубуу де - кажи тогава колко са останалите 40% от заплатата ти. Аз пък няма с к'во да се изфукам, освен че дедо днеска ми съобщи на ЛС една приятна новина, която ми пести към 70+ лева месечно от една сума, дето трябва да я давам всеки месец. Друго-друго...таблето-телефонът ми все още не е дошъл, така че отпада от хвалбите засега...освен да се похваля, че замених всички крушки у нас (а те хич не са малко - точно 33 броя) - от енергоспестяващи Philips-и -> с китайски диодни крушки. Още не съм свикнал съвсем с новата цветова температура, но ми се струва, че акó и двата вида да бяха "топложълти", диодните дават доста по-спокойна и естествена светлина, пък и палят на 100% от раз, а не като ония да трябва да ги чакаш минута-две докато наберат инерция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Поздравления! Какво правят тия в Мтел с тия вдигания на заплатите преди 2 месеца.. Ще взема и аз да се огледам какви позиции има. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Еми видяли са го,че е работен и са се усетили увреме да не го изпуснат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Диодните също горят - не си правете илюзии. За момента при мен в сравнение с енергоспестяващите - доста по-често. Сменил съм 2 енергоспестяващи от над 40 за може би 6 години и 4 диодни от няма и 10 за няма и 3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Енергоспестяващите палят бавно, затова и животът им е по-дълъг. Има едни малки джаджи за плавен старт за лампи с нажежаеми жички, малко е и може да се сложи в конзолата зад ключа, с това нещо живота им се удължава много, защото те горят най-вече при старт, даже в моя съзнателен живот аз не съм бил свидетел на изгаряне на крушка докато работи, всеки път гори след палене. Интересно четиво за лампа, която бачка 1 милион часа или 114 години Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Защото се купуват/продават всевъзможни китайски боклуци...за това "горят" или по-точно електрониката им отива, не самия диод... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Има едни малки джаджи за плавен старт за лампи с нажежаеми жички, малко е и може да се сложи в конзолата зад ключа, с това нещо живота им се удължава много, защото те горят най-вече при старт, даже в моя съзнателен живот аз не съм бил свидетел на изгаряне на крушка докато работи, всеки път гори след палене. Как се наричат и изглеждат? Защото се купуват/продават всевъзможни китайски боклуци...за това "горят" или по-точно електрониката им отива, не самия диод... Именно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Малко разсъждения по повод крушките...и Магданоза....и гумената му китайска подложка за мишка (btw не съжалявай за тия "по-хубавите" - в момента работя на една такава и мишката ми постоянно се спира в този масивен "красив зелен шев" по краищата ) Та...всичките крушки реално са китайски, без значение откъде сте си ги купили, така че това за "китайските боклуци" е доста относително, но ако става дума единствено за гаражната манифактура в Китай - да, съгласен съм. Иначе по каталог животът на диодните е доста по-дълъг от този на "набиращите инерция". Не знам Виден какви "инерционни" е ползвал, но моите си горяха доволно често предвид голямото количество, които ползвам у нас...даже може да се каже, че животът им беше равен или по-къс от този на обикновените крушки с нажежаема жичка. Понякога или изгаряха от раз, или започваха веднъж да палят, друг път не, а при повечето преди да изгорят напълно - в дъното от едната страна на тръбичките се появяваше черно оцветяване, което като го пипнеш докато крушката свети, беше с доста по-висока температура от останалата част на тръбата. Вероятно моите не са били от по-скъпите модели и поради това са горели по-често. Що се отнася до живота на диодните - преди да сменя анблок всичките крушки у нас с диодни, впечатленията ми от тях са следните: - диодите също спират да светят, особено ако са в досег с вода (впечатления от колата), а когато са на панел - възможно е да спре само ред от диоди, а останалите да си продължат да светят - диодите (ако са качествени) работят безотказно много години (пак впечатления от колата) - преди да взема диодните за вкъщи (всичките с дизайн на стандартни крушки), ползвах 2-3 години няколко насочени диодни...и още ги ползвам. И последно - китайците отново малко се изсилват с маркировката и сравненията...имам предвид, че когато напишат, че дадена крушка съответства по осветяемост на нормална от 75 вата, обикновено става дума за най-много 60 вата, а когато визират 60 вата, по-реално е да бяха написали 40 вата и така...абе едно 20 вата трябва да извадите от сравнителните им надписи когато си оразмерявате осветяемостта на дадено помещение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Ватовете въобще не са мерило за осветеността на дадено помещения...Най-правилно е да се гледа светлинния поток (lm). 'Сичко е Китай, но ела да видиш как свети китайски Филипс до В-тек примерно.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Как се наричат и изглеждат? Тук А тук има още по-елегантни продукти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Горното ми заприлича на флага на ИДИЛ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 ....Най-правилно е да се гледа светлинния поток (lm). То човек ако тръгне да вярва на китайски 'луменски' спецификации на китайски търговци, дето единствено искат да ти продадат крушката...накрая по лумените може да се окаже, че с една крушка може да осветиш един стадион примерно... Просто при тях никога не знаеш информацията дали е коректна, а ако случайно е коректна - на колко процента е коректна. Цялата работа е, че Китай е огромен и поради тази причина може да попаднеш на всякакъв вид стока и всякакъв вид описание на стока ; може и да случиш на много качествени продукти с коректно описание, а може и да разбереш как точно работи уредът ти, едва когато го включиш в контакта. За мое удовлетворение - от доста време не съм попадал на некачествени китайски стоки, а понеже не разчитам на късмета си...това може да значи само 2 неща - или китайците са си оправили продукцията (което е леко съмнително), или при покупките просто съм придобил 6-то чувство (китайско естествено ). P.S. Казах ли вече, че китайците започнаха да купуват от мен? Казах го...ама го повтарям, щото това се явява един по-висш етап в трансформацията ми и по тоя начин минавам на едно ново, по-високо духовно ниво. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Не знам Виден какви "инерционни" е ползвал, но моите си горяха доволно често предвид голямото количество, които ползвам у нас...даже може да се каже, че животът им беше равен или по-къс от този на обикновените крушки с нажежаема жичка. Понякога или изгаряха от раз, или започваха веднъж да палят, друг път не, а при повечето преди да изгорят напълно - в дъното от едната страна на тръбичките се появяваше черно оцветяване, което като го пипнеш докато крушката свети, беше с доста по-висока температура от останалата част на тръбата. Вероятно моите не са били от по-скъпите модели и поради това са горели по-често. Сам си си отговорил - купуваш боклуци - получаваш боклуци. И сътветно боклучав ефект. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Сам си си отговорил - купуваш боклуци - получаваш боклуци. И сътветно боклучав ефект. За сведение - всичките десетки луминесцентни крушки съм ги купил от нашенски магазини, а всичките диодни - от Китай. Има и допълнение - токът тук в центъра е ужасен по причина множеството допълнителни сгради и магазини, които постоянно претоварват ел.системата в района...та и това го отчитам при по-честото горене на ония крушки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Диодите не ги мори тока а топлината... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts