maistor Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Оставих ги в шкафа. Какво да ги правя - за 50лв тонколони, ползвани колко да им взема. Не ми се занимава с глупости. ПС: Кой сайт? Който щяхме да правим! Искам със стари колонки да пообурудвам на малкия компа, че да не ме е яд като им изпробва здравината с клавиатурата(примерно). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Който щяхме да правим! А да .. трябваше да направиш регистрация в 1and1.com през paypal че нали с нашенска кредитна карта не става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 За първи път в живота си позволих да си купя хубави слушалки. Звукът им наистина е уникален. Сравнявам го с тези които съм имал до сега. Предполагам, че има и по хубави, но на този етап от тези съм супер доволен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) PS: Гледах и тези 2 магазина на епъл в МОЛ-а: http://www.amazon.co.uk/Harman-Kardon-Soundsticks-Channel-Multimedia/dp/B003ZXDOMA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1395824857&sr=8-1&keywords=harman+kardon+speakers - не мисля че си струваха 250-то лева. И там ти е грешката.Всеки Harman Kardon си заслужава до стотинка.Иначе честито за придобивката. П.С. Баса по деф. трябва да е на земята Edited March 27, 2014 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Както обсъждахме преди 10-тина дена за слушалките и звука и както бях споделил на дедо, само един път съм се удивявал от звук и то не беше от слушалки, а система 5+1, разположена в четирите краища на една стая. Ефектът беше много добър - звук отвсякъде, яко 3д . До момента е нямало слушалка, която да ме впечатли. Не че съм сменил много де, ама все пак . Дори последната ми придобивка - един Зенхайзер, не ме трогна. Звук като звук . И изводът е? Graphics > Sound! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) Както обсъждахме преди 10-тина дена за слушалките и звука и както бях споделил на дедо, само един път съм се удивявал от звук и то не беше от слушалки, а система 5+1, разположена в четирите краища на една стая. Ефектът беше много добър - звук отвсякъде, яко 3д . До момента е нямало слушалка, която да ме впечатли. Не че съм сменил много де, ама все пак . Дори последната ми придобивка - един Зенхайзер, не ме трогна. Звук като звук . И изводът е? Graphics > Sound! Аз имам наистина много добро HI-FI озвучаване у нас, просто съм си маниак на музиката която слушам, но понякога за да и се насладя както трябва и за да не преча на околните ми се налага да слагам слушалки. Най-интересното е, че с тези слушалки открих звуци, които до сега не съм чул при слушане. За жалост в последно време, ми остава време да слушам музика само вечер, а тогава няма как да слушам с подобаваща сила без слушалки. Любимата ми музика е рок и метъл, при стотиците експерименти които съм си правил съм стигнал до убеждението, че тази музика се слуша най-ефективно на доброто старо стерео. 5,1 ефекта просто не пасва на тази музика. Ама тва си е мое мнение де. Edited March 27, 2014 by charmock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 На слушалки си е екстра Моите ги взех лятото в Германия като бях. 25 евро тапи,но звука им е супер за моите разбирания Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 П.С. Баса по деф. трябва да е на земята В офис? Където чистачката ще го забърсва с парцала? Я стига. Освен това 250лв за тонколони, които я ги слушам за около 2 часа на седмица я не... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 В офис? Където чистачката ще го забърсва с парцала? Я стига. Освен това 250лв за тонколони, които я ги слушам за около 2 часа на седмица я не... Че твоя офис не беше ли у дома?Иначе за последното си прав.Аз предположих, че говориш за домашното ПС Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 В офис? Където чистачката ще го забърсва с парцала? Я стига. Освен това 250лв за тонколони, които я ги слушам за около 2 часа на седмица я не...Само не ми казвай, че ги слушаш тия тонколони докато останалите работят около теб Аз в офиса съм с едни слушалки Сони. Като ги сложа, и усиля музиката идеално става да не слушам какво става около мен и да ме разсейват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Не разбира се. Всеки си има слушалки, но когато съм сам си пускам колонките Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Чета си из ISP форума и реших да си похваля ISP-то, не е лошо като за домашен нет и то през кабелен модем Прага http://www.speedtest.net/my-result/3406652311 Ню Йорк http://www.speedtest.net/my-result/3406650028 Ванкувър http://www.speedtest.net/my-result/3406659819 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Най - накрая след толкова години гмуркане реших да поправя единствената липса в оборудването ми: надеждни фенери. Винаги се налагаше да взимам от приятели. По принцип трябва да нося 3 фенера с мен. За момента си взех един. В средата на месеца ще получа втори като подарък. Ще е различен от този който си взех и коренно различен модел. Този който си взех е възможно най - надеждният който се произвежда. Немски, с немски дизайн. Ако не се лъжа е произведен в Германия. Единственият фенер на който диода и цялата електроника е капсулована. Дори и да се наводни, не спира да свети. Единствено не може да се изгаси. Нямам част от екипировката на която да имам по - голямо доверие. Ето го въпросният модел: https://heser-backup.de/laden/catalog/product_info.php?products_id=37 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) Т.е преди да се гмурнеш се сглобява и почва да свети ли? Че нещо не разбрах това за нямането как да се изключи? Или това само като се наводни? Сега се сещам и за вариант след като се наводни да почва да свети само, понеже водата прави контакт между там каквото трябв , че да работи. Но това значи да има ток около него, макар и слаб Edited March 31, 2014 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Т.е преди да се гмурнеш се сглобява и почва да свети ли? Че нещо не разбрах това за нямането как да се изключи? Или това само като се наводни? Сега се сещам и за вариант след като се наводни да почва да свети само, понеже водата прави контакт между там каквото трябв , че да работи. Но това значи да има ток около него, макар и слаб Ако случайно се наводни, което е доста трудно. Има 2 о-ринга който го предпазват. Дори и да се случи да се наводни, не може да му стане нищо. Единствено водата прави контакт между батериите и фенерът не може да изгасне. Свети слабо, но все пак свети. Ако го пусна си свети на пълна мощност. Другото им гениално хрумнване е да охлаждат диода не към водата, а към батериите. Целта е да ги затопля и да не губят от капацитета си заради студената вода. Самото пускане се осъществява, чрез натягане на "главата". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 аха. Че в началото се зачудих кога какво, но сега ми стана ясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 На втората снимка са всичките части. Само батериите ги няма. 3 броя са, размер С. Точно заради капсулованата електроника е толкова надежден. Иначе всяка техника рано или късно свършва по един и същи начин под водата. До момента няма нито един прецакан такъв фенер. Просто няма как да се развали. Освен ако няма някой фабричен дефект. Тества се обаче доста добре преди да бъде изпратена. Това ще ми е резервният фенер. Не е важното колко силно свети. Трябва обаче щом ми се наложи да ме изкара от където съм. Забравих да се изфукам къде ще му направя тестовете . Тази седмица отивам за 7 дена на яхта в Червено море. Близко до Суданската граница. Ето и едно клипче от това място от преди няколко години: http://www.youtube.com/watch?v=ye-YRkw0VMQ В клипчето обаче са снимани основно акули, а не красивите рифове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Аз да се изфукам, че имам четворка от тотото. Колосалната сума от 25 лв., още малко и ще събера за Porshe-то за което си мечтая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) Ба купи си каса стела Edited April 1, 2014 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ба купи си каза стела More punctuation needed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Ванка, поздравления за фенера, да пуснеш отзиви. Между другото, идеята с отвеждането на топлината към батериите се дъвче от бая време... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Ванка, поздравления за фенера, да пуснеш отзиви. Между другото, идеята с отвеждането на топлината към батериите се дъвче от бая време...Мерси. Аз такъв съм ползвал много години. Няма по надежден от него. Виж втората снимка която съм публикувал. Това са всичките части. Батериите седят в този метален цилиндър. Външното тяло е направено от Delrin. Няма счупване това нещо. Някой път ако се видим ще ти го покажа. Това обаче да уточня ще ми е резервният фенер. Ако нещо стане с основният, да може да излезна. Идеята е да е максимално надежден. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Знам каква е идеята Наскоро коментирахме подобен принцип за фенер за пещерно гмуркане. Аз това лято пак съм в Китен, така че, евентуално - там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 More punctuation needed. Indeed, but on the next day Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Знам каква е идеята Наскоро коментирахме подобен принцип за фенер за пещерно гмуркане. Аз това лято пак съм в Китен, така че, евентуално - там.То точно от пещерите идва този фенер. Начинът ми на гмуркане е един и същ. Корабите по които се навираме са почти идентични с пещерите. Точно и затова трябва да се носят по 3 фенера. Виж линка който сложих в първото мнение. Можеш да видиш точните спецификации. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts