netrootbg Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 http://www.irobot.com/global/en/store/store_products.aspx?id=884 В момента се зарежда. Ще пиша другата седмица как се справя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 (edited) Най-голямата фирма на планетата в сферата, в която се занимавам, ми предложи работа в ниските нива на мениджмънта... Edited September 20, 2013 by Psihara^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Най-голямата фирма на планетата в сферата, в която се занимавам, ми предложи работа в ниските нива на мениджмънта... Ват да фак ар ю уейтинг фор? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Ват да фак ар ю уейтинг фор? Аз лично не бих започнал работа в Microsoft, Samsung, Apple, IBM или в който и да е от технологичните гиганти. Дори и да ми я предложат. Парите не са най-важното. Но всеки сам си решава де... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Аз лично не бих започнал работа в Microsoft, Samsung, Apple, IBM или в който и да е от технологичните гиганти. Дори и да ми я предложат. Парите не са най-важното. Но всеки сам си решава де... С тая разлика, че не говорим за тези гиганти За тези, изброените, е ясно, че работиш там 5 години и след това си търсиш друга работа. При Ваньо се надявам да е малко по-различно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 С тая разлика, че не говорим за тези гиганти За тези, изброените, е ясно, че работиш там 5 години и след това си търсиш друга работа.Защо е ясно??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 (edited) Най-голямата фирма на планетата в сферата, в която се занимавам, ми предложи работа в ниските нива на мениджмънта... По-интересното е какво е направил,за да стигне този резултат Edited September 20, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Защото е такъв принципът на работа. EVN работят по същия модел, само че е 3 годишен. След 3 години - пълна смяна на non essential персонала. Anywayz - Тези пичове са точно Майкрософта на нашия бизнес. Работата е в държава, чийто език не говоря. Нямам семейство, с което да отида, нещата са комплексни. @galaxi, аз може да съм абсолютно леке и олигофрен, що се отнася до някои неща, но когато опре до работа, комуникация, и т.н., нещата са 1 идейка по-различни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Ами, точно факта, че нямаш семейство прави по-лесна раздялата с тукашната ситуация. Иване, никой няма да те върже да изкараш целия си живот там, а времето прекарано там ще те обогати в много аспекти. Не пропускай факта, че това, че си работил в компания, от ранга, който описваш, ще ти добави повече тежест в CV-то, ако решиш да се върнеш някой ден. Иначе поздравления btw, коя е държавата? Да не се окаже Виетнам, Бангладеш, Албания Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Аз лично не бих започнал работа в Microsoft, Samsung, Apple, IBM или в който и да е от технологичните гиганти. Дори и да ми я предложат. Парите не са най-важното. Но всеки сам си решава де... Това да си работил за някой от тези гиганти носи доста плюсове - имаш поглед над неща, които малко други хора са виждали, създаваш доста връзки и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Защото е такъв принципът на работа. EVN работят по същия модел, само че е 3 годишен. След 3 години - пълна смяна на non essential персонала. Anywayz - Тези пичове са точно Майкрософта на нашия бизнес... Адиос, и да не забравиш да идеш на формула някой ден. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Защо е ясно??? Споделям мнението на Ваньо - за персонал от ниско и средно ниво, все си мисля, че като изкараш 5 години там, или ти не устискваш на напрежението, или те те пращат да си ходиш, защото не генерираш нови идеи. Не броим варианта с повишаването, защото там вече отиваш на друго ниво в компанията. Ако успееш да изкласиш нагоре - значи все още имат полза от теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Идеята е, че те ми оставят и опция - ако не желая да се включа директно към екипа им, са склонни да сключат партньорство със сегашната фирма, в която работя при условия, които включват участието ми към проектите. Бахти, 1 път се разходих извън страната, а то к'во стана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Идеята е, че те ми оставят и опция - ако не желая да се включа директно към екипа им, са склонни да сключат партньорство със сегашната фирма, в която работя при условия, които включват участието ми към проектите. Бахти, 1 път се разходих извън страната, а то к'во стана. То ако е само това, добре. Да не звънне някоя след 9 месеца, за да те изненада с друго партньорство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Тя беше на 51. Съмнява ме. Смисъл, само заради Стефчо ѝ направих 1 test drive, за да се разпиша, но май няма шанз за след 9 месеца.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Ванчо, само гледай да не е поредното фалшиво обещание, че помня как и в политиката те вкарваха преди време... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Че аз съм там, бе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Кажи моля те коя е фирмата,че ми стана интересно Иначе на мен ми остана 1 седмица в Германия и едвам издържам вече.ИСКАМ ВКЪЩИ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Ей до това води липсата на казарма.... Малко да се отделиш от родната среда и вече става мъка дори и да работиш като трупаш ценни впечатления в такава страна като Германия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Че аз съм там, бе. Сириъсли? И аз пък междуврменно съсипах няколко деца-чудо на цигулка.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Идеята е, че те ми оставят и опция - ако не желая да се включа директно към екипа им, са склонни да сключат партньорство със сегашната фирма, в която работя при условия, които включват участието ми към проектите. Бахти, 1 път се разходих извън страната, а то к'во стана. Начи те вписваме в графата "меден *уй" :D . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Меден шнур бих казал... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 Споделям мнението на Ваньо - за персонал от ниско и средно ниво, все си мисля, че като изкараш 5 години там, или ти не устискваш на напрежението, или те те пращат да си ходиш, защото не генерираш нови идеи. Не броим варианта с повишаването, защото там вече отиваш на друго ниво в компанията. Ако успееш да изкласиш нагоре - значи все още имат полза от теб. Предполагам, че зависи и от направлението в което работи човек. Но впечатлението ми е, че тези фирми сериозно наподобяват разбирането ни за държавна работа. Освен ако не си някъде по върховете. Доста от колегите ми в IBM са тук от началото на центъра и вече са с по 5-6-7 години стаж. Доста от щатските ми колеги са работили през живота си единствено в AT&T и вече са с по 20+ години стаж във фирмата. Psihara - и въобще да не ти пука за чуждият език. Не, че е за хвалене, но след 3 години аз все още не говоря чешки и откровено не смятам да го уча за сега Но пък научих и проговорих руски м/у другото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 , вече направихме сделката. Оставам тук. Ще видим какво ще излезе. Има толкова много клаузи, задължения, отговорности и правила, че започвам да си мисля, дали не трябваше да остана в Гърция. Но там положението е МНОГО страшно. Просто е МНОООГО страшно. Колкото и пари да ти дават, не си заслужава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 Подписал си сделка с гърци??? Аз с цигани като тях избягвам да работя ако мога Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts