Jump to content
BulForum.com

Искам пък да ви се изфукам с.....

Recommended Posts

Зависи какво учиш в ПУ.

Каквото и да учиш ПУ си е ей така за между-другото.В Пловдив са добри УНИ-тата по медицина...другото е айляк ;)

• Replies 11.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Аз лично уча Философия. Не мога да кажа, че съм си скъсала задника от учене, но има и предмети, по които съм го правила, а пак не е било достатъчно за добра оценка. Наистина зависи какво учиш. Не е само ПУ, СУ или ТУ, зависи и дали ти се отдава самата специалност (не че ядрена физика може да се знае от обща култура де), но мисля, че разбирате накъде бия. Зависи и от унито, разбира се, но него не можем да го обвиняваме на 100 %. На мен лично ми се е случвало преподавател нарочно да ме проваля. Аз съм изнесла реферати, чела съм, потила съм се над някакви книги цяла година, а това да не се вземе предвид на изпита, където съм изтеглила кофти въпрос.

Не си харесвам университета, но не се и оплаквам много. Имаме малко лекции, но доста извънаудиторна заетост, висим по библиотеки, четем доста вкъщи. Но това не е трудното, трудното е разбирането, защото материята не е супер лесна, не е това, което се преподава в училище.

Каквото и да учиш ПУ си е ей така за между-другото.В Пловдив са добри УНИ-тата по медицина...другото е айляк ;)

Всъщност много зависи и от специалността. С медицината по начало не може да се сравни педагогиката примерно ако ще и последната да се учи в Харвард. В техническия също има специалности при които се учи по-сериозно... За ВИХВП не знам - нямам никакви познати там. Но ПУ не е чак толкова айляк колкото си мислиш, поне не всички специалности. Иначе медицината ги тормозят и така си и трябва, то ако всеки можеше да завърши медицина - тежко ни

Аз ся обмислям да запиша второ висшО , не че ми трябва , не че ще ми трябва ма що па да нямам 2 ...... на цената на 1 :) :lol: :lol:

ПУ :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :rofl:

Я сподели какво учиш в ПУ, че си толкова навътре с материала...

Аз лично уча Философия. Не мога да кажа, че съм си скъсала задника от учене, но има и предмети, по които съм го правила, а пак не е било достатъчно за добра оценка. Наистина зависи какво учиш. Не е само ПУ, СУ или ТУ, зависи и дали ти се отдава самата специалност (не че ядрена физика може да се знае от обща култура де), но мисля, че разбирате накъде бия. Зависи и от унито, разбира се, но него не можем да го обвиняваме на 100 %. На мен лично ми се е случвало преподавател нарочно да ме проваля. Аз съм изнесла реферати, чела съм, потила съм се над някакви книги цяла година, а това да не се вземе предвид на изпита, където съм изтеглила кофти въпрос.

Имаше няколко от математиките, които аз направо ги отсвирих и учех колкото да взема изпита, но ако някой тръгне да учи сериозно - гарантирам че материала за под 3 седмици учене по минимум 8 часа на ден едвам ще стигнат.

Не си харесвам университета, но не се и оплаквам много. Имаме малко лекции, но доста извънаудиторна заетост, висим по библиотеки, четем доста вкъщи. Но това не е трудното, трудното е разбирането, защото материята не е супер лесна, не е това, което се преподава в училище.

Нито по един сериозен предмет не трябва да е достатъчно присъствието на лекциите за да успееш да научиш необходимото. Друга е темата че НЯМА студенти които след лекциите да отделят още толкова време за четене на книги и самоподготовка по предмета(ите). А сесията е за преговаряне на наученото а не за учене на преподадения материал... поне така би трябвало да бъде...

Е ти ако си ходил 3 пъти на лекции тва е отелен въпрос.Но като гледам как се бъхти сестра ми а тия турци мръсни как си ги зимат изпитите с пари и ме фащат нервите.

незнам, аз съм специалност макроикономика, първите две години бяха добре. Първата от обща култура горе-долу, втората бая си поучих, обаче без проблеми си я минах, а сега третата... ебати, имам чувството, че учебника да препишеш пак няма да е доволен преподавателя. Имам колеги с по десетина поправки от двата семестъра (общо 14 изпита), а и преди съм казвал, че в нашия курс почти всички учат сериозно. Как ви се струва за 11 път на изпит от първи курс? При положение, че материала едва ли не много от нас можем да го издиктуваме и насън (нормално, като за толкова много явявания)... абе шибано си е, колко такива учители имаме, които нарочно ни забиват вече съм им изгубил бройката. Много нерви се хабят, например сега имаме един изпит, при който ако пишеш по въпроса, но не по учебника на даскала, директно си скъсан. Другия вариант е да пишеш по учебника, нали седнал си, научил си, не дословно разбира се, и отиваш на изпита, пишеш си всичко, и накрая ти се казва "скъсан си, преписвал си" Е кво правим тука... ни така, ни така... Така че който твърди, че в ПУ лесно се излиза с диплома, да се замисли малко :) Не е съвсем така

Тотално оспамихме темата, за което се извинявам. Смирнофф, и нашите от ФИФ не са много е час, но преподавателите от ФИСН тотално са се издухали... И това си позволявам да го кажа, защото имам малко наблюдения. Аз спирам със спамя. Ако искате да си направим тема за ВУЗ-овете, където всеки да може да си каже мнението :)

Edited by gal4enceto

5-ти юни на връщане от София. Принцеса Октавиана премина границата от 100 000 км.

!

100 000 безаварийни километра, за което мога само да приветствам марката, модела и производителя.

незнам, аз съм специалност макроикономика, първите две години бяха добре. Първата от обща култура горе-долу, втората бая си поучих, обаче без проблеми си я минах, а сега третата... ебати, имам чувството, че учебника да препишеш пак няма да е доволен преподавателя. Имам колеги с по десетина поправки от двата семестъра (общо 14 изпита), а и преди съм казвал, че в нашия курс почти всички учат сериозно. Как ви се струва за 11 път на изпит от първи курс? При положение, че материала едва ли не много от нас можем да го издиктуваме и насън (нормално, като за толкова много явявания)... абе шибано си е, колко такива учители имаме, които нарочно ни забиват вече съм им изгубил бройката. Много нерви се хабят, например сега имаме един изпит, при който ако пишеш по въпроса, но не по учебника на даскала, директно си скъсан. Другия вариант е да пишеш по учебника, нали седнал си, научил си, не дословно разбира се, и отиваш на изпита, пишеш си всичко, и накрая ти се казва "скъсан си, преписвал си" Е кво правим тука... ни така, ни така... Така че който твърди, че в ПУ лесно се излиза с диплома, да се замисли малко :) Не е съвсем така

Е има и трудни специалности,но на фона на ТУ или на УАСГ просто.....Ся никой не искам да обиждам(Sothbiss нещо се засегна) обаче за мен ПУ не е сериозен университет.Ма няма кфо да ви говоря всеки си е направил избора-за мен избора е пределно ясен-София,защото в Пловдив е добре да се учи само медицина.Всичко друго е несериозно и е по-добре в София.Със здраве ;)

Edited by xXx

...защото в Пловдив е добре да се учи само медицина.Всичко друго е несериозно и е по-добре в София.Със здраве ;)

ОК, BOSS! Tи явно не си чувал УХТ и специалносите, които се учат в този университет, които между другото са уникални за целия Балкански полуостров? Но аз какво ли разбирам

Наистина не е лъжа в УХТ има много яки специалности и е на много сериозно дори международно ниво университета днеска си изчистих едно изпитче тама :)

Е има и трудни специалности,но на фона на ТУ или на УАСГ просто.....Ся никой не искам да обиждам(Sothbiss нещо се засегна) обаче за мен ПУ не е сериозен университет.Ма няма кфо да ви говоря всеки си е направил избора-за мен избора е пределно ясен-София,защото в Пловдив е добре да се учи само медицина.Всичко друго е несериозно и е по-добре в София.Със здраве ;)

Живей в заблуда. Мога да ти кажа, че всичко опира до специалността, до преподавателите и до самия теб. Ако си мислиш, че в София ще получиш по-качествено образование в някаква измислена специалност, жестоко се лъжеш. Само за справка, имам приятел, който учи политология в СУ и хич не е очарован - пропускат лекции, преподавателите не идват навреме и т.н. Друг случай- познат учи в УНСС прогнозиране и планиране - същия ташак, искаше да запише нещо извън Плодвив само и само да се махне от техните и да си поживее малко.

И ако за теб е толкова важен критерия "София", да вметна, че в ПУ (поне моята специалност) 70% от преподавателите (излкючвам асистентите) не са от Пловдив.

edit: Реагирам така, защото не обичам неподготвени изказвания.

Edited by Sothbiss

Без да разбирам нищо от специалностите в учебните заведения от горния пост, абсолютно съм съгласен с мнението на Sothbiss, поне що се отнася до моята област на работа (музиката). Разликата между тук и София (в настоящия момент) е единствено в емблемата, която ще стои на дипломата ти и фалшивото самочувствие, когато казваш, че си завършил в София. Обучението там в никакъв случай не е на по-високо ниво от тук....което далеч не беше така преди 20-тина години. ;)

Е то и за мен УНСС не струва ама всички се навират там,а след това ревят че е зле ...

Edited by kotora

Без да разбирам нищо от горната специалност, абсолютно съм съгласен с мнението на Sothbiss, поне що се отнася до моята област на работа (музиката). Разликата между тук и София (в настоящия момент) е единствено в емблемата, която ще стои на дипломата ти и самочувствието ти, когато казваш, че си завършил в София. Обучението там в никакъв случай не е на по-високо ниво от тук....което далеч не беше така преди 20-тина години. ;)

Именно. Софийският университет живее на стари лаври и като се затръшкат някои София, та София. Не казвам, че преподаването там не е на ниво, просто не е на нивото от преди 20 години.

Наистина не е лъжа в УХТ има много яки специалности и е на много сериозно дори международно ниво университета днеска си изчистих едно изпитче тама :)
Чак пък международно... :) Кое визираш? Оборудването на лабораториите или нивото на преподаване? Знаем си кирливите ризи... :)

ай сиктир с тия университети и специалности и кой е по-по-най! за пореден път едно и също дъвчете. всяка година по сесия едно и също. аман!

4 дена чакам да се включи някой с нещо свежо, ама не, нъцки, нада, ниенте, нотинг, ничего....

не мога да не направя аналогия с вица за студентския и нормалния ад: мерите си кой на колко голям х♚й е седнал и после обсъждате дали надяналите се на по-малките са също толкова хомосексуални като другите.

колкото и да ме дразнят английските изрази: дийл уит ит най-сетне!