Midex Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Абе не знам...струва ми се едно такова гнусно на пръв поглед... Освен това знам, че се прави с чесън, а аз чесън не обичам...както и не мога да понасям черен пипер, кимион и др. подобни простотии.....а иначе от много хора съм чувал, че шкембето (когато е приготвено добре) наистина било сред най-вкусните манджи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Подкрепям и аз пробвах 1-2 пъти и за малко да върна и предходното ядене... и ужким ме заведоха да ям от хубаво приготвено и пак не ми хареса. btw. жена ми обича да яде хрущяли, аз само като я чуя да ги хрупа и ми се повдига и бягам в другата стая... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Какви сте такива мъже бе? Чесън не обичали, шкембе не обичали, хрущяли не обичали.... А уж сте ходили в казармата! Аз като бях малък и не исках да ям нещо ми казваха - ти като отидеш в казармата все гладен ще стоиш! Там да не мислиш, че ти избират какво да ти сложат да ядеж? Между другото, наистина нека някой сподели - къде правят хубаво шкембе? Па ако може и с прясно мляко да е...уфффф и на мен ми се преяде! Мръсници такива! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 мани, прияде ми се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Какви сте такива мъже бе? Чесън не обичали, шкембе не обичали, хрущяли не обичали.... А уж сте ходили в казармата! Аз като бях малък и не исках да ям нещо ми казваха - ти като отидеш в казармата все гладен ще стоиш! Там да не мислиш, че ти избират какво да ти сложат да ядеж? E не мога да не отговоря! Как какви - в казармата се яде каквото има пък като не ти отърва стоиш гладен. И ако си гнуслив по-добре да не виждаш как се мият приборите и чиниите Иначе друго си е пържола с бира, който иска да яде останките от прасето, аз обичам да ям по-хубавото месо и да го поливам с бира. Таратора с чесън си е класика обаче вареното месо винаги ми е миришело кофти а видя ли някакви лигави неща правя аналогия със сополи и ми идва да върна "рестото"... Хрущялите не мога да обясня защо но не ги обичам и тях и това е... всеки си луд с номера нали знаеш (някои с цяла програма) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 [Off-topic] Убивам човек за майсторски приготвена, убийствено люта шкембе чорба. [/Off-topic] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 верно,кажете някое място,което е прочуто с шкембе чорбата си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 [Off-topic]Убивам човек за майсторски приготвена, убийствено люта шкембе чорба. [/Off-topic] offtopic^nАма с много оцет и чесън и толкова люто, че да добие кремаво-червен цвят... Гххх... устата ми се изпълни със слюнка... log_n(offtopic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 E не мога да не отговоря! Как какви - в казармата се яде каквото има пък като не ти отърва стоиш гладен. И ако си гнуслив по-добре да не виждаш как се мият приборите и чиниите Иначе друго си е пържола с бира, който иска да яде останките от прасето, аз обичам да ям по-хубавото месо и да го поливам с бира. Таратора с чесън си е класика обаче вареното месо винаги ми е миришело кофти а видя ли някакви лигави неща правя аналогия със сополи и ми идва да върна "рестото"... Хрущялите не мога да обясня защо но не ги обичам и тях и това е... всеки си луд с номера нали знаеш (някои с цяла програма) Напълно подкрепям дядомраза и аз варено не ям и мразя неща които се разтягат като сополи Тия хрущяли дълго време се опитваха да ме убедят, че били най-хубавото, също както и каймака в млякото ама не мерси, аз съм прост и предпочитам не толкова хубавото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 [Off-topic]Убивам човек за майсторски приготвена, убийствено люта шкембе чорба. [/Off-topic] какво разбираш под майсторски приготвена,че ми стана интересно Без брашно или..? п.п на мен в Даяната до РТВЦ ми хвалиха шкембето... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 С прясно мляко, добре измито, сварено и нарязано шкембенце, с червено пиперче с масълце запърженко, малко лимонче, чесънче и 3 големи джина за мене. Друг ще поръчва ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Абе не знам...струва ми се едно такова гнусно на пръв поглед... Освен това знам, че се прави с чесън, а аз чесън не обичам...както и не мога да понасям черен пипер, кимион и др. подобни простотии.....а иначе от много хора съм чувал, че шкембето (когато е приготвено добре) наистина било сред най-вкусните манджи. Ами малко си е гнусничко, особено с леката миризма на лайна, без която уж не можело. Да им се невиди и вкуса... Между другото, наистина нека някой сподели - къде правят хубаво шкембе? Па ако може и с прясно мляко да е...уфффф и на мен ми се преяде! Мръсници такива! верно,кажете някое място,което е прочуто с шкембе чорбата си "Воденицата" в Тракия. Последният път като ходихме беше велико, шкембета-мембета, бири-мири, имаше и програма с танцьори, едни кючеци като се похнаха, едни хора... а кухнята винаги е била на високо ниво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Хммм...шкембе не съм ял досега през живота си...много ли съм изпуснал? Казвайте, ако е тръпка - ще се жертвам. ааааааааа ти не си живял бе човек...... шкембето е като секса , само първият път е страшно [Off-topic]Убивам човек за майсторски приготвена, убийствено люта шкембе чорба. [/Off-topic] ако ми уредиш докарването на една тойота тундра без да плащам мито и акциз всяка седмица ще ти пращам по 2 тенджери шкембе п.п на мен в Даяната до РТВЦ ми хвалиха шкембето... в даяната , ефира и другите подобни кръчми шкембето е отвратително. яките шкембета се правят в малки , гадни и опушени закусвални..... в божолето не беше лошо но напоследък го развалиха , точно до ритона , след бриколаж има едно найлоново там е много добро. Иначе най-доброто шкембе което съм ял беше на връх Шипка в кръчмичките..... няма нещо по-вкусно заклевам се , ма е малко далече от града така че отпада. И все пак всеки ценител на шкембето поне веднъж трябва да е ял там за да види какво е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 ...ако ми уредиш докарването на една тойота тундра без да плащам мито и акциз всяка седмица ще ти пращам по 2 тенджери шкембе...Къде ще я караш? По нашите широки пътища? Иначе това, което ме кара да избягвам да си поръчвам шкембе-чорба в кръчми е, че както и да го приготвят, го приготвят сутринта и после порцията я претоплят в микровълнова. Няма как да приготвят 1 порция шкембе-чорба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Има хубаво шкембе с мляко в закусвалнята Констанца до френската гимназия. Има всички предпоставки за направата на хубава чорба ,малка закусвалня,опушен и забутана! А и не е задължително да се слага чесън в шкембето,важното да е ароматно и да има и мръвка вътре, а не само чорбичка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Иначе това, което ме кара да избягвам да си поръчвам шкембе-чорба в кръчми е, че както и да го приготвят, го приготвят сутринта и после порцията я претоплят в микровълнова. Няма как да приготвят 1 порция шкембе-чорба. Е, и в домашна обстановка да се прави, не се изяжда вряла наведнъж Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Яко шкембе правят и в закусвалнята на гърбът на "Четвъртък пазар" - гъсто, вкусно и с много мръвка..., а не само с някви ципички из него. По едно време имаха и някаква адска лютивина за по-куражлиите, но сега не знам дали още я предлагат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Това е при "Бай Марин".Там и на мен ми харесва шкембето, а и скарата не е лоша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Къде ще я караш? По нашите широки пътища? Иначе това, което ме кара да избягвам да си поръчвам шкембе-чорба в кръчми е, че както и да го приготвят, го приготвят сутринта и после порцията я претоплят в микровълнова. Няма как да приготвят 1 порция шкембе-чорба. е ти тва сериозно ли го мислиш ? сигурно и в капитан кук няма да ти направят специално за тебе примерно рибена чорба...... понякога ме изумявате , ебахти брилянтната констатация Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 От днес съм в отпуск и заминавам на почивка в Боровец 10 дни. Нямам търпение да вдишам боровия аромат) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Има хубаво шкембе с мляко в закусвалнята Констанца до френската гимназия.Има всички предпоставки за направата на хубава чорба ,малка закусвалня,опушен и забутана! А и не е задължително да се слага чесън в шкембето,важното да е ароматно и да има и мръвка вътре, а не само чорбичка +1 Там шкембето е феноменално. Охх и е наблизо . За мен там е най-доброто в града. На много места съм ял но там е простоо :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 сигурно и в капитан кук няма да ти направят специално за тебе примерно рибена чорба...... Капитан Кук няма от поне 6 месеца... поне това което го знаех там до панаира отдавна не работи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 (edited) все тая говорех принципно , едва ли има ресторант дето да ти правят специално за тебе 1 порция чорба или супа. то сигурно и у вас ти правят специално 1 чорба ? или май правите 1 тенджера и после притопляме.... щото ако кажеш че не е така ще излъжеш. визирам поста на сандмена , да не стане грешка Edited March 25, 2009 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Най-доброто шкембе в града, мили деца, е при Циганина на колелото на Била по диагонала. Разбира се там се ходи с тенджерка, пълни се и се бяга надалеч Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Най-хубавата шкембе чорба става с много щембе+2 свински крачета за гъстота на чобрата, това е тайната на гъстата шкембе чорбица. Естествено се слага млечице, масълце и другите работи, но ако имате възможност да пробвате с краченце или 2 в чорбата, ще разберете за какво ви говоря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.