Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Antares медицината ще е развита , но нашите доктори НЕ ! Ако погледнеш резултатите от изпитите тази година ще видиш , че има само 10 пълни отличници . Как тези хора ще учат и ще ме лекуват като сега немогат да научат 3 учебника по Биология и 20-тина теми по Химия ? Точно затова здравеопазването ни е на този хал , защото куцо , кьораво и съкато влизат да учат . Преди 5г. ако нямаш пълни 6-ци можеш само да мечтаеш да влезнеш . Сега и 5-ци да изкараш си вътре с двата крака .

По-темата май пак ми се ака :huh:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Узи,не се изказвак неподготвен ако искаш прибвай да научиш един учебник ама мотамо,защото така ни искаха аз като кандидатсвах и след това ще си говорим.А освен това има и задачки по химия,които не са от най-лесните все пак там не става с учене трябва и разбиране.А вече с колко са влезнали да учат и какви лекари ще станат няма значение,всичко опира дали после ще си седнат на Г-за и дали като почнат да специализират ще намерят някой който да ги научи.Но иначе да тази лесно е да кажеш как толква ниско,но на много малко хора им стиска да почнат да учат точно това!

Уф олях се ,аама да това ме засяга лично :ph34r:

А за нашите лекари по-полека,в условията в която работят незнам дали другите биха се справили по-добре!

Защо няма иконка на човечета, които си щипят зърната на циците? Щеше да е ебати якото :laughing:

И най-страшната новина на деня: Мечо Пух УМРЯ!!!От преяждане с мед, качил нивото на кръвната захар, получил скоротечен сърцетуп и пукнал...При аутопсията лекарите били единодушни, че е имал диабет и му е било противопоказно да яде мед. Щото и без това бил дебел.

А последните му думи били:"Колкото повече,толкова повече",след което повърнал след поредната делва с мед и така -УМРЯЛ :(

Узи,не се изказвак неподготвен ако искаш прибвай да научиш един учебник ама мотамо,защото така ни искаха аз като кандидатсвах и след това ще си говорим.А освен това има и задачки по химия,които не са от най-лесните все пак там не става с учене трябва и разбиране.А вече с колко са влезнали да учат и какви лекари ще станат няма значение,всичко опира дали после ще си седнат на Г-за и дали като почнат да специализират ще намерят някой който да ги научи.Но иначе да тази лесно е да кажеш как толква ниско,но на много малко хора им стиска да почнат да учат точно това!

Уф олях се ,аама да това ме засяга лично :ph34r:

А за нашите лекари по-полека,в условията в която работят незнам дали другите биха се справили по-добре!

Пробвал съм . Единствено , което ме спря е мързела ми . Кандидатствах само с биология и без да си давам зор да зубра изкарах 4 и нещо . За 1 месец се учи един учебник по биология от до .

Какви са условията ? Каквито са навсякъде . Полицаите и те работят в подобни в някои случаи и по-лоши условия . Пожарникарите и при тях има някои , които работят с техника от Бай Тошо . Смятам , че няма смисъл да се зачеква темита какви са условията на докторите , защото такива примери имам от 1-а 2-а ръка ум да ти зайде . И моля ти се не подскачай като ущипана ученичка .

По повод оборването на теоремата, че гъз глава затрива - прочети подписа на Tomahawk. Относно пещерите - на мен ми е по-интересна Дяволското гърло, а не Ягодинската. Но пък Ягодинската се води за една от най-красивите, така че има какво да се види. И още нещо - истинските пещери са си точно дупки - тъмни и влажни.

http://caves.4at.info/index.php?cave_id=10...F2%E0&ord=3

Ягодинската

http://caves.4at.info/index.php?cave_id=14...%F1%EA%EE%F2%EE

Дяволското гърло

http://www.bultourism.com/?menu=8&id=9745 - Това дали би могло да е вярно? Да не ме оставят на пътя някъде? :laughing:

Интересуваше ме дали в един ден може да се посятят и двете, но гледам че може :rolleyes: Мерси!

Лек ден!

Блиц, Знаеш крокодила, но знаеш ли трактора ТрТр Митя :rofl:

Не, но бих желал да се запозная :Д.

http://www.bultourism.com/?menu=8&id=9745 - Това дали би могло да е вярно? Да не ме оставят на пътя някъде? :laughing:

Интересуваше ме дали в един ден може да се посятят и двете, но гледам че може :rolleyes: Мерси!

Лек ден!

Това е яко, ще взема и аз да се метна :)

Браво за 4-ката ама за по-нагоре нещо не е станало,а значи без много зор 4 ,а с много зор повече ,така ли да разбирам и после викаш а те с тея 5-ци къде отиват!

Е като имаш такива примери и аз имам примери от 1 ръка ,защото за разлика от теб съм бил в операционна и съм виждал как поради липса на условия нашите хирурзи импровизират с каквото имат,да това не е важно ,важното е ,че всичко минава успешно!

Аз подскачам като Ощипана ученичка,защото много лесно и бързо реши, че си достатъчнп осведомен,за да слагаш всички под общ знаменател!

Ама все пак какво разбирам аз, нали ти без зор си изкарал 4 ,а аз с 1 години учене успях да додрапам 5.30 и на двата изпита!

Оф, колкото и да си мерите такумбите - аз доверие на системата за здравепогазване нямам. Поради простата причина, че е тясно свързана с фармацевтиката, а там акцента не е моето здраве, а моя портфейл. 

Ред: Леталис ти да не си лекар? Щото като те гледам колко грешки допускаш в писането си, май това е виртуалния еквивалент на лекарския почерк. Целта - да е трудно четлив ;)

Кандидатствах само с биология и без да си давам зор да зубра изкарах 4 и нещо . За 1 месец се учи един учебник по биология от до .

Какви са условията ? Каквито са навсякъде . Смятам , че няма смисъл да се зачеква темита какви са условията на докторите , защото такива примери имам от 1-а 2-а ръка ум да ти зайде .

Letalis ти го каза мн добре. Влез виж и тогава говори. Имал пример от първа ръка , леля(примерно) доктор , която ти разправя как докторите само седят и пушат цигари, и са мн некъдърни. При тея условия ,при които се учи , след това се работи и как като стажант асистираш на по 4 операции до обяд,една след друга, без 2 мин почивка(там някаде за хирузите) и накрая на месеца те зарадват с 500лв.

Така че влез, виж и тогава говори. Иначе един учебник за месец - добре. Представи си че ходиш на даскало, на химия и след тоя месец в които си научил само до седмица си забравил всичко и за това толкова. И тва примерно само за МУ, което искаш, пробвай да учиш и още толкова по конспектите за София , Стара Загора и тн..

Доколкото си спомням ПУ , аграрния на изпитите имаха толкова занижени изисквания , че почти цялата група,която ходехме при една госпожа имахме 5.50+.

А тва с колко влизат-всяка година става все по нисък бала. Тая година , до колкото чувам с 2 тройки(за момчета) си вътре.

Още уча,малък съм(4 курс).Иначе трябва да се тренира неяснотата в писането е предимство :laughing:

А за това,че медицината се развива заради фармацията си много прав,че не е добре пак си прав.

Мням...Един хубав мързел ма е натиснал...А тряя да пиша месечен доклад...нещо ич ми са не занимава....

Добро утро.. как ме боли главата...

Що говорите глупости не мога да разбера!? Естествено най-добрите трябва да стават лекари - тези, които умеят да помнят бързо, са готови да дават 24-часови дежурства и т.н и т.н. Кво ми мрънкате за 2 пикливи учебничета от 10-ти клас? Аз дето не уча медицина, като влязох в университета ми се наложи да уча, примерно, учебник по биохимия 500 страници за 10 дена, на вас 3 месеца не ви стигат - айде моля ви се! Химията ако я разбираш, няма нужда да ходиш на уроци и да учиш по 10 часа на ден! Аз кандидатствах с химия и не бях барнал нищо през целия 12-ти клас и пак ме приеха първо желание на първо класиране с 5-ца! Една пиклива биология има да се научи и тва е!

Узито е напълно прав! Тези хора после ще отговарят за човешки животи и трябва да са най-добрите от най-добрите! Имам приятели, които следват медицина и то 4-5-ти курс! Еми трябва да ви кажа, че някои неща аз ги знам по-добре от тях.

И престанете веднъж за винаги с тези оплаквания - той горкия работи по 150 часа на ден и накрая взима 500лв. Има ли лекари, които взимат по 2000лв и нагоре - има! Ама щото са малко по-кадърни от останалите...

Патил съм си, патя си и ще си патя от некадърни лекари, на които им липсва компетентност и, които ги мързи да работят! Така, че няма кой да ме обеди, че здравеопазването в България е на ниво благодарение на кадърните лекари!

Ти да отидеш в спешния ортопедичен кабинет в окръжна със счупен пръст и да ти кажат - иди си купи еди каква си шина от ортопедичната работилница до хирургиите и си я сложи....

Никой не мрънка Sandman,просто искам всеки да коментира това ,от което разбира.

А за нашата биохимия имахме 7 дни. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=2S3vdb48_5w...re=channel_page

Мммм, бат' яката песен :3.

Клипът е тъп...

Лумен мен не ма кефат...

Що бе? Приятно изненадан съм... Пък и Аматори, Атакама и Слот омръзват :D. Инересното е, че Лумен са много по-известни от Аматори.

Бах.. свършиха ми цигарите.. в тая жега до магазина не отивам..

Бах.. свършиха ми цигарите.. в тая жега до магазина не отивам..

Е толкова ли е далече :D

днес наистина жегата е убийствена - който се е заредил обилно с бира,да е жив и здрав B)

днес наистина жегата е убийствена - който се е заредил обилно с бира,да е жив и здрав B)

Който е заредил обилно с бира и не споделя с ближния - да му се вкисне бирата!!! :P

А навън е такава жега, че ме е страх да изляза да пуша, а мнооооооого ми се пуши :wacko:

Не е далече , ама ми призля само като се показах на терасата.. ще се пуши чак довечера..

qEdit - Чистач , и аз така , адски много ми се пуши , ама в тая жега не се показвам навън :tongue

Не е далече , ама ми призля само като се показах на терасата.. ще се пуши чак довечера..

qEdit - Чистач , и аз така , адски много ми се пуши , ама в тая жега не се показвам навън :tongue

С тая разлика, че ти нямаш цигари, а моите са точно пред мен...цяла кутия...а не може да се пуши вътре :tongue

Никой не мрънка Sandman,просто искам всеки да коментира това ,от което разбира.

А за нашата биохимия имахме 7 дни. ;)

Аре да си ги мерим Биохимиите, а? :D

Едва ли учите всички ензимни превръщания, биосинтези на аминокиселини и ферментационни процеси. :)

Прилагам лек снимков материал:

24072009475.jpg

24072009479.jpg

24072009476.jpg

24072009477.jpg

24072009478.jpg

24072009480.jpg

Естествено, това е една малка част...

Аз пък имам и бира, и цигари, че и до магазина ходих за фъстъчки.

Едит:Сандмане ма, трябваше ли толкова големи да ги вадиш?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...