Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Прави ми впечатление, че музиката на първото Call of Duty е по холивудски епична, героична, силно симфонична и често мажорна, а в по-драматичните моменти - просто по-жива и динамична, което ще рече, че има вяра в победата на доброто и на съюзническите сили. В последното CoD музиката отначало докрай е много мрачна и няма никакъв оптимизъм или възторг от победата, което предполагам е един по-реалистичен поглед върху войната като цяло. Ако саундтраците бяха картини, първият щеше да е съюзническите десантчици, които в ранно утро успешно превземат поредната паланка по път към плажовете на Нормандия, с ярко слънце зад гърбовете им, а последният - руски войник, лежащ в дупка, издълбана от артилерийски снаряд, който полека изкървява до смърт под сивото небе.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

доводът на НАСА за знамето е повече от абсурден -

В действителност флагът е бил оборудван с прът, който да го държи изпънат, вместо да виси отпуснат, а вълнуването на плата се дължи на прегъването при пакетирането. Освен това кадърът с флага, който наистина се движи, е заснет, когато един от астронавтите тъкмо пуска плата.
:laughing:

има и много други странности, меко казано - "липсващите звезди"след като няма атмоссфера на Луната и "фалшивите сенки" в телевизионните кадри...

Сянката на знамето не е в същата посока като на "кораба" и човека, освен това един фрейм знамето не помръдва. Демек допълнително е слагано :)

Сенките не са правени от няколко светлинни източници, защото щяха да са двойни/тройни, а сега са си единични.

Тия всичките твърдения ги доказваха в Myth Busters и доказаха, че кацането на луната е истина.

Сенките не са правени от няколко светлинни източници, защото щяха да са двойни/тройни, а сега са си единични.

Тия всичките твърдения ги доказваха в Myth Busters и доказаха, че кацането на луната е истина.

Добре де виждаш корба и човека със единтична по посока сянка, къде е сянката на знамето, зарежи мит бъстърс, тълкувай снимката която виждаш.

Имаше 1 час предаване Българско по БТВ и там доказаха, че е абсолютен фарс това кацане. Последно, всички архиви от това кацане са безследно изчезнали, заявяват от Наса.

Има и предаване на BBC, също потресаващо.

Чудно ми е, ако Myth Busters не бяха американско предаване какви ли щяха да са резултатите? То да тръгнат MB да опровергават кацането на луната е все едно ние да тръгнем да доказваме, че кирилицата е гръцко творение. Не, тя си е чисто българска и само наша! Освен това, в това предаване понякога доводите и доказателствата са... не ми се говори. Иначе е яко да гледаш как взривяват това-онова :D

Освен това... да тръгнеш в някакъв научен спор да излизаш с довод от сорта на "Ми те Myth Busters..." си е изключително комично :D

Добре де виждаш корба и човека със единтична по посока сянка, къде е сянката на знамето, зарежи мит бъстърс, тълкувай снимката която виждаш.

Имаше 1 час предаване Българско по БТВ и там доказаха, че е абсолютен фарс това кацане. Последно, всички архиви от това кацане са безследно изчезнали, заявяват от Наса.

Има и предаване на BBC, също потресаващо.

И?Ако не са кацали Русия и Китай дружески си мълчат, нали?Хора, хора...

А за архивите на НАСА -

-"Добър ден, аз съм Сельо Сельов от Първа Българска Селска Телевизия.Може ли да ми дадете тука едни архиви за една операция която само вие сте провели, никой друг не е повтарял и няма да повтори?"

-НАСА:...хм, пичове тоя е журналист май, дайте и на него да не му отказваме достъп ами да кажем, че са загубени като с Уотъргейт и убийството на Кенеди...

"Ами вижте ние с радост бихме ви предоставили всякаква информация, но точно тези папки ги няма.Стийв ги изгуби през 74-та (той взимаше някакви неща).Та ако имате други въпроси с радост ще ви отговорим...нищо."

Айди всичкити икспертити по космоса, фотографията и измамите! Моля всички старши научни сътрудници да се изкажат!

Много интересно как след 69-а никой не пробва да отиде до Луната - ей така се загубва интересът...и как след като си го направил преди 40годи, сега се съмняваш дали може да се повтори :blink: Истината е битката е за спечелването на Студената война - по това време руснаците тотално доминират - първият изкуствен спътник(Спутник 1 ), първото опитно животно (Лайка, Спутник 2 ), първият човек в космоса , първото излизане в открития космос ( Восход 2 ) и т.н...въпросът е дали наистина са били технологично подготвени за такава операция,която изненадващо минава без никакви усложениния :bgrin:

Мисълта ми е, че само хамериканците са способни да си играят с историята и да подложат на съмнение такова велико нещо, като го пречупват през малуомната си призма на нацияна шоуто и телевизията...Същата работа като с 9/11. :)

Пиша тук, че тая тема е по-спамерска:

До модераторите*: Абе хора, не можете да си пишете през акаунтите, или смятате, че сте ужасно оригинални, като редактирате чужди мнения когато и както ви скимне?! Като имате какво да кажете - ми кажете си го! Това да тръгнете да си редактирате мненията на потребителите, щото сте искали да вметнете нещо, пък после да ми заплашвате с едиколко си дни бан, щото сме писали офтопик си е бахти и лицемерието!

* Разбира се, че не слагам всички модератори под общ знаменател. Но като цяло е доста грозно.

Скорпус, що се хабиш, не научи ли толкова време колко е дълбока помията тука? Финтирай и пускай да се лизга покрай теб, иначе само става по-зле.

[Edit] И за да разсеем малко темата, сега пих кафе и се сетих за една простотия:

- Как се наричат четирима мексиканси в плаващи пясъци?

- Куатро синко! [/Edit]

Чудно ми е, ако Myth Busters не бяха американско предаване какви ли щяха да са резултатите? То да тръгнат MB да опровергават кацането на луната е все едно ние да тръгнем да доказваме, че кирилицата е гръцко творение. Не, тя си е чисто българска и само наша! Освен това, в това предаване понякога доводите и доказателствата са... не ми се говори. Иначе е яко да гледаш как взривяват това-онова :D

Освен това... да тръгнеш в някакъв научен спор да излизаш с довод от сорта на "Ми те Myth Busters..." си е изключително комично :D

Комично викаш. Ами те го показват реално и ти, като зрител, наблюдаваш какво правят и какъв е изхода от опитите. Те не те задължават да им вярваш. То беше видно.

Направиха и стъпките във вакумна среда, направиха и различни сенки на обектите като показаха, че едните може да са били повдигнати на друга равнина.

Кирилицата е Българска ама само според теб и мен. Я питай Руснаците от къде идва кирилицата. Питай и Македонците.

И как по-точно минава безпроблемно тая мисия, при положение, че Аполо 11 каца на луната? Не Аполо 1. Аполо 11.

Кирилицата е византийска ;) Но е факт, че единствената държава запазила се до сега - получила системата оригинерно - с официален език използващ кирилица/глаголица е България.В Русия тази писмена система пристига по-късно от колкото тук ;) Но пороизхода й си е чисто византийски.

Чети си тук за радиацията >

http://www.wwheaton.com/waw/mad/mad19.html

Мит бъстърс пресъздадоха ли Van Allen Belt? Или няма смисал, направили реплика на 2-3 снимки и хайде били са :)

Apollo-11-landing-on-moon-003.jpg

Заеби тва кацане :)

Не знаеш ли, пуснали са вентилатор до нея... или ъъъъ от слънчевите течения се вее.

Мит бъстърс пресъздадоха ли Van Allen Belt? Или няма смисал, направили реплика на 2-3 снимки и хайде били са :)

The radiation belts are regions of high-energy particles, mainly protons and electrons, held captive by the magnetic influence of the Earth. They have two main sources. A small but very intense "inner belt" (some call it "The Van Allen Belt" because it was discovered in 1958 by James Van Allen of the University of Iowa) is trapped within 4000 miles or or so of the Earth's surface.

4000 мили от повърхността на земята. Какво общо има с кацането на луната?

И те опровергаха само най-разпространените от конспираторите факти.

'Сички в редичка за шапки от алуминиево фолио!

Колкото до липсващите звезди - грам представа си нямате от фотография, иначе бихте си обяснили по много елементарен начин.

Най-накрая успях да се прибера от шопландия. И вече пак ми се ходи. Не бих живял там, но с тази компания... нямам думи, от години не съм се чуствал толкова... на мястото си. А вчерашния завършек беше култов. Страхотни музиканти (преподаватели и докторанти от БФ) студентките им - мои колежки, невероятните песни на класичске рок банди и всичко това на изтърбушен павильон в "докторската". Накрая замалко да дам фира от хипотермия, но определено си заслужаваше. После продължихме в студентски град, блоковете на биолозите, докъдето стигнахме с безумно малък сеат, в който буквално бях погребан от китари.

Нямам търпение да дойде петък и голямото пътуване до Варна.

И те опровергаха само най-разпространените от конспираторите факти.

А липсата на следа от кратер как я опровергаха :rolleyes:

пак питам как след 69-а никой не пробва да отиде до Луната - ей така се загубва интересът...и как след като си го направил преди 40годи, сега се съмняваш дали може да се повтори???

Братушките мачкат отвсякъде хамериканците по всички показатели...по-горе съм ти ги написал.Но нали трябва да се спечели Студената война и айдее юруш в пустинята в Тексас...опа на Луната :D

Много филми гледате. Питайте някой астроном или физик и ще ви се изсмее.

Единственото, което не ми се вижда наред в снимката е адски черното небе.

Лунната повърхност отразява светлината и блясъкът силно затруднява различаването на звездите. Астронавтите снимат с настройки за бързо експониране, при които фоновата светлина се хваща много ограничено. "Те снимат между 1/150 и 1/250 част от секундата. При такава скорост звездите просто не се показват на снимката" - каза Плейт.

Цитат от нейде си.

http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/9141 БТВ срещу ЕВРОПА :D :D :D спор на деца в детска градина си правим.Айде по-добре да ни изтрият мненията по случай тия глупотевини.

Пък и до 2020 NASA ще прати нови проби и сонди до там и като снимат предметите оставени на Луната чакам "Те са ги изхвърлили преди да ги снимат от същия апарат" :)

Не знаеш ли, пуснали са вентилатор до нея... или ъъъъ от слънчевите течения се вее.

Не знам дали го каза на сериозно, но съществува слънчев вятър! И той около Земята е със средна скорост около 400км/с! Даже някои учени смятат, че той е причината за образуване на някои комети - откъртва парче от повърхността на някоя планета и то започва да се движи свободно из космоса...

цъкам си аз почти хаотично с полуразтопения си мозък из форума, попадам на субфорума "тя и той" и после незнайно защо поглеждам последната му страница. и там става интересно.

теми като:

iskam da si napravq forum v saita znaete li kak?

почти приспиват вниманието, но после вземах че цъкнах на една озаглавена

"Много ме боли, когато се карам с хората... ...на който държа много, ...който обичам"

ООООООООООО. БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. МООООООЙ!!!! (досадната приятелка на чандлър от Приятели)

лайвфийл - коравия метъл, който доста време раздаваша уорнове и банани из купувам/продавам, почти се е разрева, щото се бил напил и се бил сбил с неясно кой. и други призраци от миналото го успокояват колко е нормално.

и вече мозъка ми е буден. и знам че като имам повече време ще прочета:

1. NAEBAHA ME! pages_icon.gif to be6e qko de...

само защото е започната от Guest_Devstvena-not-any-more_*

2. Tursq si 2-ra priqtelka :)

за да разбера имал ли е chochosan първа такава и карти ли са играли с нея или на "не се сърди, човече". също така няма да е лошо да знам дали всъщност създателите и първите потребители на този форум не са сунгъри с дългогодишен стаж, въпреки понастоящем високия им морал и силната загриженост за нежната психика на подрастващите.

3. Конструктивно предложение относно дефицита на естрогени в форума.

и ще се запозная с техниките за привличане на женско внимание във форум в средновековието на интернет комуникациите.

определено будят интерес и заглавията на:

Hvanah si gadje ot Sofia!Ama niama teren!

Малко помощ За по срамежливи

Umni jeni Mit ili realnost - КЛАСИКА!!!

Tuka ne e miastoto da se spodelia

Лична драма Проблеммм

Къв си ти бе ... Що всички не си гледат раотата... IRC Мъкааааа

ima li xora s razbiti surza koito se opitvat da pishat v rimi

и всичко това само в една страница. някоя нощ определено няма да скучая, а ще се запозная с някои призраци.

Американците не са кацали на Луната. Руснаците не са изтрелвали Спутник 1. Нито една ракета или совалка не е напускала земната атмосфера. Защо ли? Защото както сър Едмънт Хейли е прозрял още през 1692 - Земята е КУХА сфера и ние обитаваме вътрешната й повърхност! През Втората Световна война Хитлер е шпионирал англичаните и американците помоща на камери насочени право нагоре към зенита! Ако се изстреля комически кораб от СССР ще падне право в Австралия!

Atvatabar.jpg

Така че няма начин някой някога да е кацал на Луната. То и Луна няма де - поне не е твърдо тяло, а газов вихър във вътрешността на кухата Земя.

Изобщо що спорите не знам, като е очевидно.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...