Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Британския английски и Американския английски - както правилно се наричат - имат разлики във всяко едно лингвистично отношение - както правоговорни, така и стилистични, морфологични и т.н.

Добре.Ти си по-голям.

Един велик музикант - B.B. King, една велика песен - The Thrill Is Gone

Нещо напоследък ме е подхванала музата с блуса и джаза и по-лошото - с пиенето :D Но поне до момента последното е в нормални количества.

Добре.Ти си по-голям.

Всичко което ти е казал е общо взето така.

Английският език, налаган от BBC се счита за нормален английски език. Всичко, което е различно, се приема за диалект.

И не, двете телевизии не се борят за един и същи ефир. Едната си се излъчва в Щатите, а другата по Европата, заедно с Евро Нюз. CNN по-скоро се конкурират с FOX News и други местни големи компании, отколкото с BBC, дето в Щатите повечето даже не са я чували.

И между другото, на места, "BBC English" се използва като еталон за правилен език.

За какво се занимаваш да му отговаряш?Още повече, щом са му толкова далечни тези разлики значи няма допир до сериозно изучаване на езика.А дали BBS World е конкуренция на CNN, това вече не мисля, че можем просто тъй да го определим.Но като цяло BBC се ползва с реномето на изкл. професионално работеща медия, чийто авторитет при отразяването и коментирането на събития е почти несъмнен, докато американските телевизии като цяло са някак съмнителни в корпоративната си същност - поне за мен.

А като сме почнали, щом Top Gear твърдят, че имат 350 милиона върхова гледаемост, това не прави ли BBC и рекордьор по гледаемост като цяло?Доколкото знам само F1 си съперничи с тези резултати от цикличните излъчвания - тук не се включват световни първенства, олимпиади и т.н.

Прегледах темата със сънищата, като на всяка страница търсех PSYCHOSIS с цел да чета само неговите сънища... Е просто няма такъв смях :D

Ей и дестинацията си уцелил!!!!Култова песен.

dsc07867l.th.jpg

Нека да ни е зле на язовира! :laughing:

Tomahawx добавяй тва към mix-а http://www.vbox7.com/play:efe2a767&start=80 :laughing: :laughing: :laughing:

Микса беше опасен , кво ли не слушахме , по 1 време и на Манго Джери минахме :D

Гореща Lavazza с мед, хладна сутрин...и ако не бях станал и сам можеше, и да е перфектна :) сега довършваме кафето, правим 40 мин вело, суплиментите и към изпита...

Добро утро на всички! Let the day begins!

Още не мога да се събудя.

:)

Минава ми през главата, че съм изтраял 3 ремонта на съседи. Единия започваше в 7 сутринта в делнични дни. Слушам музика по всяко време, всеки ден от някой съсед. В момента ние правим ремонт и ще тропаме не повече от 2 ДВА дни. И идват да правят забележка...........ще съгреша, наистина ще го направя :sayjin :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1

Имам същите съседи (живеят в отсрещната къща), всичко има пречи на тези хора, обаче когато те правят нещо, не "пречат" на никой!

Слушам силно музика само в позволените часове, от 7 до 14 / 16 до 22... това сигурно ги подлудява!

На скоро пък искаха да пускат жалба, щото разбираш ли, кучето ми лаело по тяхното дете, ама то си е в моя двор и го извеждам само да потичка малко. Ама не им пречи другият тяхен съсед, който си пуска каракачанката през нощта свободно да патрулира по улиците.

Абе пълна пародия просто.

Кучето ми лаело силно... оу извинете, ще му направя един усилвател и през нощта ще му регулирам децибелите. :tongue

Даже простреляха котката с въздушна пушка та едвам я спасихме, стрелят и през нощта с въздушна пушка където им падне и по каквото им падне.

Щом съседите не те понасят това означава, че не те понасят и толкова.

П.П. Не мога да не отбележа че по нова телевизия дават "Спирит" сега!

Всичко което ти е казал е общо взето така.

Английският език, налаган от BBC се счита за нормален английски език. Всичко, което е различно, се приема за диалект.

И не, двете телевизии не се борят за един и същи ефир. Едната си се излъчва в Щатите, а другата по Европата, заедно с Евро Нюз. CNN по-скоро се конкурират с FOX News и други местни големи компании, отколкото с BBC, дето в Щатите повечето даже не са я чували.

И между другото, на места, "BBC English" се използва като еталон за правилен език.

Някъде да съм писал, че не е нормален езика, или че тая мадама говори на диалект?Да, еталон са за инглиша, ноо тая праскаше като мома на къра с мотика 8-ми номер.

За какво се занимаваш да му отговаряш?Още повече, щом са му толкова далечни тези разлики значи няма допир до сериозно изучаване на езика.А дали BBS World е конкуренция на CNN, това вече не мисля, че можем просто тъй да го определим.Но като цяло BBC се ползва с реномето на изкл. професионално работеща медия, чийто авторитет при отразяването и коментирането на събития е почти несъмнен, докато американските телевизии като цяло са някак съмнителни в корпоративната си същност - поне за мен.

А като сме почнали, щом Top Gear твърдят, че имат 350 милиона върхова гледаемост, това не прави ли BBC и рекордьор по гледаемост като цяло?Доколкото знам само F1 си съперничи с тези резултати от цикличните излъчвания - тук не се включват световни първенства, олимпиади и т.н.

Добре де,няколко поста по-нагоре казах "Ти си по-голям" т.е. "ДА, ПРАВ СИ", и не разбрах защо продължавате да дъвчете темата.А относно езика,няма как да бъдеш сигурен дали съм го учил или не,така че моля без необосновани заключения.

Ок, ама наистина щом питаш такива неща т.е. не си завършил ЕГ-то и не си учил Английска Филология...ако съм се объркал и прибързал се извинявам.Не съм искал да я дъвчем тази тема да обезкрай.

Подобрих си рекорда от "период на драйфане". От 3 през ноща от 1 наобяд, мисля, че този път беше от хранително отравяне. Viva Coca Cola. Предишният път пак тя спаси положението. Промивката с тая напитка е като елексир. Вече съм и доживотен фен.

Вие на това викате проблеми ?

Само изчакайте да чуете исканията на мижитурката ... опа човека от който купихме къща преди 10тина дни....

Харесахме къщата , всичко се договори , питаме го колко квадрата е мястото той вика ми 660м2.

Ок всичко точно договаряме се за парите ама понеже той е неграмотен алкохолик и е изгубил всички документи на къщата включително нотариален акт , скица на имота и т.н. правим едно пълномощно на нашият адвокат да ги извади той понеже нашият човек няма идея как и къде да отиде за да извади копия.

Та вадим всички копия и се оказва че мястото не е 660м2 ами е 520м2 понеже като са го вкарали в регулация са отрязали 140м2 понеже имало план за построяване на детска градина.... както и да е , показваме му скицата на която пише че мястото не е 660м2 ами е 520м2 ..... той започва да спори че мястото си е 660м2 ... както и да е казваме му ще те изчакаме искарай скица на която да пише че мястото е 660м2 и ще ти го платим ако не ти го плащаме на 520м2 , разликата е към 10 000лв..... всичко пак е ОК , ние му казваме че ще го чакаме докаго искара такъв документ.

Обаче нашият човек пристига още на другият ден да дава зор че не му се занимавало и квото е тва е , искал да го продава колкото се може по бързо и да си купува апартамент. Ние му казваме ОК , отиваме подписваме , къщата става наша , взимаме си нотариалният акт и по живо по здраво.

4 дни никва вест от нашият човек алкохолик , след 4 дни пристига с една тетрадка в която е записал че е премерил мястото и че всъщност не е 520 ми е 660м2 , ние му обясняваме съвсем културно че вече е подписал и че грешката е неговата , че щяхме да го изчакаме и че никой не го е карал на сила да го прави .... обясняваме му че РЕАЛНО мястото е 660м2 но ако някога влезе проекта за детската градина тези 140м2 разлика ще си ги вземат и че дори да се води 660м2 по старият нотариален акт който има от 1970та година реално мястото е заснето на 520 и ако решим да го продаваме трябва да го продадем на 520. Това му се обяснява 10тина пъти при което той заявява аз ще съдя държавата понеже ме ощетява с тия 140м2 и или ще ми платите разликата за тях (10 000лв) или ще си ги оградя тия 140м2. От тука пак се почва обяснение че той няма нищо общо вече с това място с тоя имот и че дори ако някога тези 140м2 се върнат от общината към имота те ще се върнат към новият собственик (АЗ) а не към него.

Пълън ужас е да се занимаваш с малоумни алкохолици за 3 дни идва към 5-6 пъти да си иска парите за нещо което вече е наше ?!?! Абе на малоумен да го обяснищ ще те разбере. Сега някъв адвокат му е пуснал мухата че може да развали сделката и иска да ни съди и нас , ние пак започваме да му обясняваме че няма ОСНОВАНИЕ сделката да бъде развалена понеже от наша страна всичко е изпълнено , обясняваме му че адвоката иска да му вземе просто парите (пак мислим за него вместо да го заебем) и нищо той пак продължава да си твърди че сме го преебали с тия 10 000лв , а на догора за покупко продажба си пише точно и ясно и той се е подписал под отдолу.

Пише еди кой си еди кой си продава имот на еди кой си еди кой си ПО НОТАРИАЛЕН АКТ Номер..... от 1970та година 660м2 а по скица номер..... 520м2......

Та вашите болежки с комшиите са..... да не говорим че чичо му ми е комшия и той също се опитва да ме обеди че ако някога тия 140м2 се върнат от общината и влязат към моят имот трябва да му ги платя , то можело и след 5 години да стане , можело и изобщо да не стане ма когато станело да си му дадем 10 000лв разлика иначе да си го оградял да си го ползва...... :wacko:

Другото е че понеже нямаме бърза работа му казахме че ще го изчакаме да си намери апартамент и не му дадохме срок кога да се изнесе , попитах го ще ти пречи ли да докарам хора да махнат тревата (понеже е 3метра и е пълно с всякви гадости) , да докара майстори да ми кажат кое колко пари ще е и да събирам оферти (без да работят докато той е там , само да огледат) . Той казва няма проблеми карай който искаш , та карам си аз майсторите и изведнъж тоя полудява и започва да ми вика как така аз съм карал чужди хора в "неговата къща"..... (реално вече нотариалният акт е на мое име)...... абе пълен ужас , ония ден пак дойде да се разправя с мене че съм го преебал и ме изнерви прекалено много и му дадох 3 дни срок да се изнесе , от човешка дума не разбира явно та в понеделник адвокатката ни отива със съдия изпълнител и ще го изгони като куче..... :angry:

Кажете му у лево и тва е... След като няма правни осноания да си ги иска, не се занимавайте с него, пък той да си съди който иска щом вече е направена продажбата както трябва :)

Трябвало е да подпишете предварителен на 520 м2 и ако не докаже до упоменатия 660 м2 той става окончателен ;) Само, че!Това, че евентуално ще бъде застроено, не означава, че не трябва да се платят 660 м2.Ако вече е отчуждено, то вече е и платено.Отчуждаване става само след обещетяване ;) ако не е обещетен, то новия собственик ще бъде.

Ми и аз това се опитвам да му обясня. Че той вече е подписал (съгласил се е) на сегашните условия и 4 дни след като всичко е свършило той идва да изявява претенции....... ние му казваме искарай скица че имота е 660 и ти го плащаме на 660 , той казва ми не ми се чака не ми се заниава и после след 3 дни идва с една тетрадка и вика аз го мерих дайте ся разликата...... как да стане при положение че вече е подписал , имота не е негов и няма как да има каквито и да е претенции...... и че ако някога тия 140м2 ги върнат те ще си останат наши (на новите собсвеници) а не негови.....

Еми, с прости хора човек не може да се разбере.Всеки гледа да прекара другия, има си поне някакви правила, пък и преди да подписва човек да чете.

Абе нищо няма да обесняваш.Т'ва да не е благотворително дружество.Ако пък е толкова убеден - и без това е взел торба пари от вас явно - да отива при адвокат и да си излива мъките при него с/у хонорар.

Именно не го е направил на сила а той даже досаждаше да се свършва по-бързо а ся прави цигански номера. Заради това утре - ВЪН !

Как да му обясня че не съм виновен аз че не е премерил , че не е извадил документ доказващ тези квадрвати и т.н.

Видях сега Евроком Плд - дават абсолютна постановка на интервю.Един човек седи и говори на хората как НЯМА изход.БСП ги чака.Бойко Борисов няма да направи кабинет.Десните НЯМАТ бъдеще.България НЯМА бъдеще.Репортерката му кима, той си изисква въпроси.Прави си заключения.Върти суче, все на отчайваща нотка го дава тип "В тази държава нищо не може да се промени, няма да се промени, всичко си е така и така ще е."Той даже бил човека от БСП, работил за тях и сега работи сигурно ама извън тях...

Ей, избързах.Човек е анархист.Иска никой да не гласува и да изникнат самостоятелно нови воли формиращи партии.Интересно...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...