Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Единствените хора около мен говорещи така са тези от Харманли, Хасково, Първомай и прочие.До преди да ги позная покрай ПУ дори не бях се докосвал до меката реч( в Пловдив ).Не разбирам защо те после като разправят след години, че са "от Пловдив" ни се лепят етикети на всички.

и на мен "майна" ми е малко паразитна дума , обаче като чуя някой да се изпука нещо от сорта

И майна , разбираш ли майна , седя си аз майна в кафето майна и като дойде оная майна , майна и започна майна , да ми говори едни работи майна , на майна и ми идва да я запукам тая майна под масата майна ...

И направо ми призлива .. майна !! :blink:

В Пловдив наистина се говори много на "И"...

По темата - ебати алкохолното леке съм станал....То не беше вино, то не беше ракия, суджуци, чревца, пастърмица...Трябва да намаля мезето...Пак качих 4 кила за отрицателно време...

Б*хти селото където сме !!! Имаме 7 булеварда и даже е меко казано булеварди тъй като на запад им викат междублокови улици !!! Единствено

Тракия е по-широка всичко останало са си махленски улици ! Преди години братовчеда си дойде от Испания и каза :

-Пловдив е 7 улици на кръст !

-Да бе да - отговаряме ния

-Добре избройте ми колко булеварда има ?

-Как колко Руски , 6-ти Септември , Източен , Марица , Цар Борис III , Дунав , България ... Южен

-А не булевард , който има две платна за движение за мен си е чиста улица това , че се води болевард не означи че е .

И сега кво става един педера*т се изпърдява насред центъра с автобуса и целия град насран , защото нямаме свестни улици към които да се пренасочи движението . Направо ми се изпилиха нервите още от сутринта с разни измисление маневри от улегнали шофиори !

Тракия е по-широка всичко останало са си махленски улици ! Преди години братовчеда си дойде от Испания и каза :

-Пловдив е 7 улици на кръст !

тва няква тенденция ли е или ? в смисъл всеки като отиде в чужбина и почва да плюе тука кво било , все 1 цял живот само по аутобани е карал.... ма то да беше само брачед ти добре , то тва всеки втори като види малко свят и отиде да са не виде да разправя кво е видял по големия свят ....... 7 , 7 кой ти ги дава , трябва да се радваме че поне не са чак толкова зле , не да седим да люпим семки в незнам си къде кво е ........ ;)

пс : да не остана неразбран , не се опитвам да кажа нещо за брачед ти , просто споделям че ми е направило впечатление ..... ;)

а и ..... шофиорчето кво е виновно че кара неизправен автобус ? да не го поддържа той случайно ?

пък тоя там в темата за катастрофите дет каза че ще се радва да им напишат актове от все сърце му пожелавам другият път неговата кола да е там...... ебати .... виновни били пада им се ? то тука в и-нет всичките са светци и по стриктни от изпитващ в ДАИ ама айде по леко ...... или си готов да си кажеш на ум аз никога не съм паркирал правилно ? май не :angry1

тва няква тенденция ли е или ? в смисъл всеки като отиде в чужбина и почва да плюе тука кво било , все 1 цял живот само по аутобани е карал.... ма то да беше само брачед ти добре , то тва всеки втори като види малко свят и отиде да са не виде да разправя кво е видял по големия свят ....... 7 , 7 кой ти ги дава , трябва да се радваме че поне не са чак толкова зле , не да седим да люпим семки в незнам си къде кво е ........ ;)

пс : да не остана неразбран , не се опитвам да кажа нещо за брачед ти , просто споделям че ми е направило впечатление ..... ;)

а и ..... шофиорчето кво е виновно че кара неизправен автобус ? да не го поддържа той случайно ?

пък тоя там в темата за катастрофите дет каза че ще се радва да им напишат актове от все сърце му пожелавам другият път неговата кола да е там...... ебати .... виновни били пада им се ? то тука в и-нет всичките са светци и по стриктни от изпитващ в ДАИ ама айде по леко ...... или си готов да си кажеш на ум аз никога не съм паркирал правилно ? май не :angry1

А защо трябва да тъпчем все на едно място а ? Давай да се радваме , че ги имаме тези 7 че видиш ли можем да бъдем и по-зле ! Аз пък не съм съгласен защо не погледнем малко напред а ? Вместо да се радваме да сме недоволни , че само 7 ! Що не погледнеш от тази страна , че може да бъде и по-добре ако са повече а ?

А иначе за тоя дето пишеше , че трябвало да има глоби не го коментирам тъй като не съм се загледал в знака там дали е забранено само паркирането или престоя и паркирането . А какъф е смисъла от шиб*ните знаци след като само пречат ? Тъй или иначе само пречат по-добре да ги махнат и секи да прави квото може .

Аз лично винаги гледам да паркирам правилно въртял съм се по 10-15 мин. докато намеря място . Днес даже имах работа на Иван Вазов и вместо да се завирам в задръстването там спрях зад Гранд и повървях малко нито отслабнах , нито се разболяха , нито си изтърках подметката на обувките .

ПРАВИЛНО , ДА СЕ ДИГНЕМ НА БУНТ , можем да съборим половината коооперации и да направим ОГРОМНИИИИИИИИИ БУЛЕВАРДИ ......

пък и за 10ти път повтарям аз не ги защитавам виновни са , спряли са неправилно ама след всичко което им се е стоварило да говорим и за глоби е нелепо ... тва исках да кажа

Аз пък искам да попитам ... защо тоя град е осеян с павирани и разбити улици ... как може по капитан райчо да има 5-6 метра широк тротоар (рокрай гранд) - а на самата улица 15 минути да чакам , изчаквам , пропускам и т.н , докато се добера до спирката срещу тримонциум ? Как може един от най-натоварените булеварди в Пловдив - България да е такава кочина .. дупка до дупка . Как може да има някви буренясали и неподдържани подобия на градинки - широки по 2-3 метра също , дето трябва да ги препикават кучетата , вместо да се реши проблема с паркирането по начина по който е решен в началото на източен ? Как може бул. Марица от към Новотела толкова време да седи празна , като може да отнема трафика в пиковите часове ?

Ако шибаните тротоари и градинки покрай улиците се превърнат в паркоместа , ще се реши проблема с движението и няма да има змиорки , нерви и задръствания ...

...Аз лично винаги гледам да паркирам правилно въртял съм се по 10-15 мин. докато намеря място . Днес даже имах работа на Иван Вазов и вместо да се завирам в задръстването там спрях зад Гранд и повървях малко нито отслабнах , нито се разболяха , нито си изтърках подметката на обувките .
Respect!
...
За да стане М. Луиза с паркоместа както Източен, някой трябва да лапне концесията - нали разбираш. Как натикаха колите на хората от блоковете над Авеню и другите парвенюшки кафани отзад, на улица Гео Милев, дето и без това стана тясно с новите кооперации без паркоместа? Ами някой трябва да лапа бе! И що някой общински управник да не гушне рушвет за това. И ако махнат ламаринените гадости (т. нар. гаражи) ще се отворят места за още 10 автомобила зад блоковете. Ама общината лапа по 30 лв (мисля) месечно от една ламаринена грозотия. И глобите по стъклата които лепяха на паркиралите на булеварда автомобили са незаконни според мен. Цитира се някаква наредба 2 на общинския съвет, която не можах да намеря никъде. Пречили на градския транспорт - ами от другата страна не пречат ли? Там няма стикери, а има автомобили паркирани и по тротоара. Ще се съдим май.

Б*хти селото където сме !!! Имаме 7 булеварда и даже е меко казано булеварди тъй като на запад им викат междублокови улици !!!

Всъщност всички по-стари градове имат подобни улици, не знам какво се е правил твоя познат, но ги има и във Виена и в Прага и къде ли не. А Пловдив е съществувал от хилядолетия - нали се сещаш че тогава представата за улица е да се разминат 2 коня а ГОЛЯМА улица е когато могат да застанат един до друг 2-3 каруци/колесници/както щеш го наречи.

От друга страна в Лос Анжелис има магистрали с по 8 ленти във всяко от платната... и кво няма задръствания ли? Както един приятел който живее там се изрази - видели сте вие задръствания, при положение че в най-върлите задръствания стигате от единия до другия край за 30-40минути максимум час...

Пожелавам на всички приятно изкарване на новата година... това ми минава през главата, малко съм подранил обаче.

:)

Всъщност всички по-стари градове имат подобни улици, не знам какво се е правил твоя познат, но ги има и във Виена и в Прага и къде ли не. А Пловдив е съществувал от хилядолетия - нали се сещаш че тогава представата за улица е да се разминат 2 коня а ГОЛЯМА улица е когато могат да застанат един до друг 2-3 каруци/колесници/както щеш го наречи.

От друга страна в Лос Анжелис има магистрали с по 8 ленти във всяко от платната... и кво няма задръствания ли? Както един приятел който живее там се изрази - видели сте вие задръствания, при положение че в най-върлите задръствания стигате от единия до другия край за 30-40минути максимум час...

Абе, няма инфраструктура за толкова автомобили, ама дори половината от шофьорите да се опитват да спазват правилата за движение няма да е така. Не тоя с "кю 7" да ми кара като албански тираджия, а да седне да прочете правилника.

Да имат ги всички по-стари ЕВРОПЕЙСКИ градове тези улици . Как са си решили проблема ? В едни е забранено влизането на коли , в други таксите за влизане те отказват , в трети има изградени подземни и надземни паркинги . Във всички градове има някакво решение ния търсим оправдания , защото ни е по-лесно . Сега се тръби с разширяването на Руски . Видиш ли правим втори мост да се улекото трафика . Добре ще правим мост , ТОГАВА защо под*волите от двете страни на Герджика се строят големи кооперации ? Нали уж ще се разширява обаче на къде ? От страната на ул.Победа въпреки , че се строи пак ще може да се сместят две платна и да се направят . Но от тази страна на Руски на къде ще бъде това разширяване ? Само ще се направи мост а хубава улица на найци .

zlobil на майтап или наистина рано или късно ще трябва да се прави нещо по-въпроса . Докато всеки размишлява , че може да бъде и по-зле няма да се върви напред . А иначе изказването знам , че няма смисъл да го приемам лично тъй като той нито е първия нито ще е последния на който ще му направи впечатление .

pazu и ти си до някъде прав . Искат се места за паркиране но се искат и тротоари . За мен един тротоара трябва да е достатъчно широк да се разминат две детски колички и човек между тях ( грубо около 1.5м максимум 2м ) . Ти сега искаш паркоместа ама утре като ти се наложи да подундуркаш количката с малкото вътре ще заплачеш , че няма къде да се предвижиш защото е тесен тротоара.

Затова се иска да се прецени настоящата нужда и бъдещите потребности . Няма кой да го направи всеки управник е за 4год. и гледа първо да се уреди после покрай изборите да направи нещо за хората да се тупа по гърдите какво и свършил и това е .

Аз говоря да има нормални тротоари , а не 2ра главна ... точно гранда ... тротоар покрай улицата , та някви оградени градинки, та още един тротоар пред самия магазин , та стълби ... ееееееееееееееееееееее .. колко по лесно ще е ако всичко до тротоара пред сани не се махне , не се разшири малко платното и да се сложат още 10на парко места и готово ...

а да .. и да вземат оная пустиня от лявата страна на сани да я поасвалтират малко ... там е идиален паркинг поне за 30 коли , ама докато се наместиш ще ти се изкинe окачването :blink:

Е вие кфо искате??Пловдив по българските стандарти си е много айляшки град.Я си помислете във Велико Търново колко булеварда има??Ами аз кфо да кажа като в Сопот освен главната улица и околовръсното няма нито една асфалтирана улица??Сичко е на павета :lol: .Пък и града е 500-600 хиляди души(само предполагам незнам точно колко са!!!).Колко булеварда искате?Като в NY да напрайм-по 3-4 платна булеварди да може секи да си кара кадето му е кеф :blink: .За нашия град са си много добре улиците-нормално е в пиковите часове да има мали задръствания...без тях не може

Е вие кфо искате??Пловдив по българските стандарти си е много айляшки град.Я си помислете във Велико Търново колко булеварда има??Ами аз кфо да кажа като в Сопот освен главната улица и околовръсното няма нито една асфалтирана улица??Сичко е на павета :lol: .Пък и града е 500-600 хиляди души(само предполагам незнам точно колко са!!!).Колко булеварда искате?Като в NY да напрайм-по 3-4 платна булеварди да може секи да си кара кадето му е кеф :blink: .За нашия град са си много добре улиците-нормално е в пиковите часове да има мали задръствания...без тях не може

Явно наистина нямаш идея колко са 500-600 хиляди души, щото ти го изкара по-голям от Пловдив :lol:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...