Antares Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 В Пловдив се казва "пичеля", "тилифон", "ни щъ", "пидираз" и т.н. Освен ако не си Гаро или Иво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Около мен никой не казва така. Ти не си целия Пловдив... Поне по последни изчисления. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Единствените хора около мен говорещи така са тези от Харманли, Хасково, Първомай и прочие.До преди да ги позная покрай ПУ дори не бях се докосвал до меката реч( в Пловдив ).Не разбирам защо те после като разправят след години, че са "от Пловдив" ни се лепят етикети на всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 В Пловдив много се говори на И. Заслушайте се и ще видите. Просто нИ ви прави впИчатление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 не ни прави впечатление, защото говорим бързо и не много ясно в ежедневието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 и на мен "майна" ми е малко паразитна дума , обаче като чуя някой да се изпука нещо от сорта И майна , разбираш ли майна , седя си аз майна в кафето майна и като дойде оная майна , майна и започна майна , да ми говори едни работи майна , на майна и ми идва да я запукам тая майна под масата майна ... И направо ми призлива .. майна !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 В Пловдив наистина се говори много на "И"... По темата - ебати алкохолното леке съм станал....То не беше вино, то не беше ракия, суджуци, чревца, пастърмица...Трябва да намаля мезето...Пак качих 4 кила за отрицателно време... Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Б*хти селото където сме !!! Имаме 7 булеварда и даже е меко казано булеварди тъй като на запад им викат междублокови улици !!! Единствено Тракия е по-широка всичко останало са си махленски улици ! Преди години братовчеда си дойде от Испания и каза : -Пловдив е 7 улици на кръст ! -Да бе да - отговаряме ния -Добре избройте ми колко булеварда има ? -Как колко Руски , 6-ти Септември , Източен , Марица , Цар Борис III , Дунав , България ... Южен -А не булевард , който има две платна за движение за мен си е чиста улица това , че се води болевард не означи че е . И сега кво става един педера*т се изпърдява насред центъра с автобуса и целия град насран , защото нямаме свестни улици към които да се пренасочи движението . Направо ми се изпилиха нервите още от сутринта с разни измисление маневри от улегнали шофиори ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Тракия е по-широка всичко останало са си махленски улици ! Преди години братовчеда си дойде от Испания и каза :-Пловдив е 7 улици на кръст ! тва няква тенденция ли е или ? в смисъл всеки като отиде в чужбина и почва да плюе тука кво било , все 1 цял живот само по аутобани е карал.... ма то да беше само брачед ти добре , то тва всеки втори като види малко свят и отиде да са не виде да разправя кво е видял по големия свят ....... 7 , 7 кой ти ги дава , трябва да се радваме че поне не са чак толкова зле , не да седим да люпим семки в незнам си къде кво е ........ пс : да не остана неразбран , не се опитвам да кажа нещо за брачед ти , просто споделям че ми е направило впечатление ..... а и ..... шофиорчето кво е виновно че кара неизправен автобус ? да не го поддържа той случайно ? пък тоя там в темата за катастрофите дет каза че ще се радва да им напишат актове от все сърце му пожелавам другият път неговата кола да е там...... ебати .... виновни били пада им се ? то тука в и-нет всичките са светци и по стриктни от изпитващ в ДАИ ама айде по леко ...... или си готов да си кажеш на ум аз никога не съм паркирал правилно ? май не Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 тва няква тенденция ли е или ? в смисъл всеки като отиде в чужбина и почва да плюе тука кво било , все 1 цял живот само по аутобани е карал.... ма то да беше само брачед ти добре , то тва всеки втори като види малко свят и отиде да са не виде да разправя кво е видял по големия свят ....... 7 , 7 кой ти ги дава , трябва да се радваме че поне не са чак толкова зле , не да седим да люпим семки в незнам си къде кво е ........ пс : да не остана неразбран , не се опитвам да кажа нещо за брачед ти , просто споделям че ми е направило впечатление ..... а и ..... шофиорчето кво е виновно че кара неизправен автобус ? да не го поддържа той случайно ? пък тоя там в темата за катастрофите дет каза че ще се радва да им напишат актове от все сърце му пожелавам другият път неговата кола да е там...... ебати .... виновни били пада им се ? то тука в и-нет всичките са светци и по стриктни от изпитващ в ДАИ ама айде по леко ...... или си готов да си кажеш на ум аз никога не съм паркирал правилно ? май не А защо трябва да тъпчем все на едно място а ? Давай да се радваме , че ги имаме тези 7 че видиш ли можем да бъдем и по-зле ! Аз пък не съм съгласен защо не погледнем малко напред а ? Вместо да се радваме да сме недоволни , че само 7 ! Що не погледнеш от тази страна , че може да бъде и по-добре ако са повече а ? А иначе за тоя дето пишеше , че трябвало да има глоби не го коментирам тъй като не съм се загледал в знака там дали е забранено само паркирането или престоя и паркирането . А какъф е смисъла от шиб*ните знаци след като само пречат ? Тъй или иначе само пречат по-добре да ги махнат и секи да прави квото може . Аз лично винаги гледам да паркирам правилно въртял съм се по 10-15 мин. докато намеря място . Днес даже имах работа на Иван Вазов и вместо да се завирам в задръстването там спрях зад Гранд и повървях малко нито отслабнах , нито се разболяха , нито си изтърках подметката на обувките . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ПРАВИЛНО , ДА СЕ ДИГНЕМ НА БУНТ , можем да съборим половината коооперации и да направим ОГРОМНИИИИИИИИИ БУЛЕВАРДИ ...... пък и за 10ти път повтарям аз не ги защитавам виновни са , спряли са неправилно ама след всичко което им се е стоварило да говорим и за глоби е нелепо ... тва исках да кажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Аз пък искам да попитам ... защо тоя град е осеян с павирани и разбити улици ... как може по капитан райчо да има 5-6 метра широк тротоар (рокрай гранд) - а на самата улица 15 минути да чакам , изчаквам , пропускам и т.н , докато се добера до спирката срещу тримонциум ? Как може един от най-натоварените булеварди в Пловдив - България да е такава кочина .. дупка до дупка . Как може да има някви буренясали и неподдържани подобия на градинки - широки по 2-3 метра също , дето трябва да ги препикават кучетата , вместо да се реши проблема с паркирането по начина по който е решен в началото на източен ? Как може бул. Марица от към Новотела толкова време да седи празна , като може да отнема трафика в пиковите часове ? Ако шибаните тротоари и градинки покрай улиците се превърнат в паркоместа , ще се реши проблема с движението и няма да има змиорки , нерви и задръствания ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ...Аз лично винаги гледам да паркирам правилно въртял съм се по 10-15 мин. докато намеря място . Днес даже имах работа на Иван Вазов и вместо да се завирам в задръстването там спрях зад Гранд и повървях малко нито отслабнах , нито се разболяха , нито си изтърках подметката на обувките .Respect!... За да стане М. Луиза с паркоместа както Източен, някой трябва да лапне концесията - нали разбираш. Как натикаха колите на хората от блоковете над Авеню и другите парвенюшки кафани отзад, на улица Гео Милев, дето и без това стана тясно с новите кооперации без паркоместа? Ами някой трябва да лапа бе! И що някой общински управник да не гушне рушвет за това. И ако махнат ламаринените гадости (т. нар. гаражи) ще се отворят места за още 10 автомобила зад блоковете. Ама общината лапа по 30 лв (мисля) месечно от една ламаринена грозотия. И глобите по стъклата които лепяха на паркиралите на булеварда автомобили са незаконни според мен. Цитира се някаква наредба 2 на общинския съвет, която не можах да намеря никъде. Пречили на градския транспорт - ами от другата страна не пречат ли? Там няма стикери, а има автомобили паркирани и по тротоара. Ще се съдим май. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Б*хти селото където сме !!! Имаме 7 булеварда и даже е меко казано булеварди тъй като на запад им викат междублокови улици !!! Всъщност всички по-стари градове имат подобни улици, не знам какво се е правил твоя познат, но ги има и във Виена и в Прага и къде ли не. А Пловдив е съществувал от хилядолетия - нали се сещаш че тогава представата за улица е да се разминат 2 коня а ГОЛЯМА улица е когато могат да застанат един до друг 2-3 каруци/колесници/както щеш го наречи. От друга страна в Лос Анжелис има магистрали с по 8 ленти във всяко от платната... и кво няма задръствания ли? Както един приятел който живее там се изрази - видели сте вие задръствания, при положение че в най-върлите задръствания стигате от единия до другия край за 30-40минути максимум час... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Пожелавам на всички приятно изкарване на новата година... това ми минава през главата, малко съм подранил обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Всъщност всички по-стари градове имат подобни улици, не знам какво се е правил твоя познат, но ги има и във Виена и в Прага и къде ли не. А Пловдив е съществувал от хилядолетия - нали се сещаш че тогава представата за улица е да се разминат 2 коня а ГОЛЯМА улица е когато могат да застанат един до друг 2-3 каруци/колесници/както щеш го наречи. От друга страна в Лос Анжелис има магистрали с по 8 ленти във всяко от платната... и кво няма задръствания ли? Както един приятел който живее там се изрази - видели сте вие задръствания, при положение че в най-върлите задръствания стигате от единия до другия край за 30-40минути максимум час... Абе, няма инфраструктура за толкова автомобили, ама дори половината от шофьорите да се опитват да спазват правилата за движение няма да е така. Не тоя с "кю 7" да ми кара като албански тираджия, а да седне да прочете правилника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Всъщност всички по-стари градове имат подобни улици, не знам какво се е правил твоя познат, но ги има и във Виена и в Прага и къде ли не. А Пловдив е съществувал от хилядолетия - нали се сещаш че тогава представата за улица е да се разминат 2 коня а ГОЛЯМА улица е когато могат да застанат един до друг 2-3 каруци/колесници/както щеш го наречи. От друга страна в Лос Анжелис има магистрали с по 8 ленти във всяко от платната... и кво няма задръствания ли? Както един приятел който живее там се изрази - видели сте вие задръствания, при положение че в най-върлите задръствания стигате от единия до другия край за 30-40минути максимум час... Да имат ги всички по-стари ЕВРОПЕЙСКИ градове тези улици . Как са си решили проблема ? В едни е забранено влизането на коли , в други таксите за влизане те отказват , в трети има изградени подземни и надземни паркинги . Във всички градове има някакво решение ния търсим оправдания , защото ни е по-лесно . Сега се тръби с разширяването на Руски . Видиш ли правим втори мост да се улекото трафика . Добре ще правим мост , ТОГАВА защо под*волите от двете страни на Герджика се строят големи кооперации ? Нали уж ще се разширява обаче на къде ? От страната на ул.Победа въпреки , че се строи пак ще може да се сместят две платна и да се направят . Но от тази страна на Руски на къде ще бъде това разширяване ? Само ще се направи мост а хубава улица на найци . zlobil на майтап или наистина рано или късно ще трябва да се прави нещо по-въпроса . Докато всеки размишлява , че може да бъде и по-зле няма да се върви напред . А иначе изказването знам , че няма смисъл да го приемам лично тъй като той нито е първия нито ще е последния на който ще му направи впечатление . pazu и ти си до някъде прав . Искат се места за паркиране но се искат и тротоари . За мен един тротоара трябва да е достатъчно широк да се разминат две детски колички и човек между тях ( грубо около 1.5м максимум 2м ) . Ти сега искаш паркоместа ама утре като ти се наложи да подундуркаш количката с малкото вътре ще заплачеш , че няма къде да се предвижиш защото е тесен тротоара. Затова се иска да се прецени настоящата нужда и бъдещите потребности . Няма кой да го направи всеки управник е за 4год. и гледа първо да се уреди после покрай изборите да направи нещо за хората да се тупа по гърдите какво и свършил и това е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 1487.76 cc600 bhp (450 kW) @ 12,000 rpm 5.7 bar maximum boost Мен пък това ме впечатли доста повече - сеща ме, че човешкият прогрес доста е дръпнал в последните 50 години... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 http://vbox7.com/play:6ae9ca23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Аз говоря да има нормални тротоари , а не 2ра главна ... точно гранда ... тротоар покрай улицата , та някви оградени градинки, та още един тротоар пред самия магазин , та стълби ... ееееееееееееееееееееее .. колко по лесно ще е ако всичко до тротоара пред сани не се махне , не се разшири малко платното и да се сложат още 10на парко места и готово ... а да .. и да вземат оная пустиня от лявата страна на сани да я поасвалтират малко ... там е идиален паркинг поне за 30 коли , ама докато се наместиш ще ти се изкинe окачването Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Е вие кфо искате??Пловдив по българските стандарти си е много айляшки град.Я си помислете във Велико Търново колко булеварда има??Ами аз кфо да кажа като в Сопот освен главната улица и околовръсното няма нито една асфалтирана улица??Сичко е на павета .Пък и града е 500-600 хиляди души(само предполагам незнам точно колко са!!!).Колко булеварда искате?Като в NY да напрайм-по 3-4 платна булеварди да може секи да си кара кадето му е кеф .За нашия град са си много добре улиците-нормално е в пиковите часове да има мали задръствания...без тях не може Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Хахахаха.... тоя ме поразвесели преди лягане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Дубрутру. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Добрютру и поздрав за всички съфорумници Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Е вие кфо искате??Пловдив по българските стандарти си е много айляшки град.Я си помислете във Велико Търново колко булеварда има??Ами аз кфо да кажа като в Сопот освен главната улица и околовръсното няма нито една асфалтирана улица??Сичко е на павета .Пък и града е 500-600 хиляди души(само предполагам незнам точно колко са!!!).Колко булеварда искате?Като в NY да напрайм-по 3-4 платна булеварди да може секи да си кара кадето му е кеф .За нашия град са си много добре улиците-нормално е в пиковите часове да има мали задръствания...без тях не може Явно наистина нямаш идея колко са 500-600 хиляди души, щото ти го изкара по-голям от Пловдив Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.