netrootbg Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Аз съм с Xeon E5-1650 v2 @ 3.50Ghz в офиса. Преди това бях с i5 7600. Не виждам особена разлика, ако трябва да съм честен. Можеби е някакси по-постоянно представянето, без падове. Моите са малко по - стари от твоят(X5670), но с подобни параметри. Разликата е, че са 2 броя обаче. Цената е 55$ за двата общо... Не отричам i5 и т.н. Просто говоря за това какво получавам срещу парите които давам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Те искат да ползват PC-то за гейминг, Xeon-а не става за тая работа. Той си е за уоркстейшън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 И за гейминг става, но за съжаление геймовете като доста други апове не винаги се справят добре с уползотворяването на много ядра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Моето лично наблюдение е, че за едно гейм РС на тоя етап важни са предимно видеокартата и паметта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Процесорът доста може да ти скопи производителността. Всичко над i5 е достатъчно обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Днес се видях с Пламен (Мидекс), трябваше да ми даде нещо и си поговорихме доста. Искам да ви кажа, че форума загуби много от неговото оттегляне. Иска ми се Раптора да чете това, да се обади на Пламен да се разберат и да се върнат отново тук, защото иначе форума сериозно е на умиране. Лично мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 И за какво са ти и двамата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Днес се видях с Пламен (Мидекс), трябваше да ми даде нещо и си поговорихме доста. Искам да ви кажа, че форума загуби много от неговото оттегляне. +1 Скоро и аз трябва да го видя и ще му говоря и аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 и аз го видях по топло време и от тогава нещо си беше наумил, че му тежи форумстването. а за другия нищо не казвам, нали все пак лърква в сенките.... ако толкова искате да го призовете - правите ме модератор и веднага ще се съмонне да ме размагьоса. или ще дръпне шалтера на форома. п.п. типично българският жаргон е трибют за мидекса Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 За какво протестират тия хора още? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 За какво протестират тия хора още?За по-добър живот. Или поне аз това разбрах, а това включва много неща. На едно място пишеше ПРОМЯНА, НЕ ПОДМЯНА а в това време хората в Скандираха оставка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 За какво протестират тия хора още? За какви протести става дума? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 За по-добър живот. Или поне аз това разбрах, а това включва много неща. На едно място пишеше ПРОМЯНА, НЕ ПОДМЯНА а в това време хората в Скандираха оставка Някакви предложения за тоя по-добър живот имат ли или просто не ги кефи? За какви протести става дума? Ами нали протести продължават? Преди 2 дни имаше една колона коли с флагове. В началото на тая седмица имаше някаква новина, че в Шумен ли къде имало сблъсъци с полицията на протестиращи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Снощи имаше четири човека пред общината със знамена и лозунги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 За какво протестират тия хора още? Според теб няма за какво да се протестира ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Според теб няма за какво да се протестира ли? Не, не. Въпросът ми е главно дали протестиращите имат идея за какво протестират? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Не, не. Въпросът ми е главно дали протестиращите имат идея за какво протестират?Нямат такава. Първо протестираха за горивата. Грешно обаче обвиняваха бензиностанциите. Проблемът е в държавата и Лукойл. Най - вече в държавата. Постоянно приемат какви ли не промени за да гарантират монопола на Лукойл. От там идват и едни от най - скъпите горива в Европа(преди ДДС и акциз). Тия дни гледах и изказването на една жена която протестираше. Попитаха я какво иска. В рамките на 20 секунди наговори такива глупости, че просто не знам как да ги опиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 И аз така си мислех. Значи ефектът ще е нулев.Да протестираш без ясна цел е малко като да ходиш без посока. Ходил си, но накрая не си стигнал там, където ти се е искало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 ...От там идват и едни от най - скъпите горива в Европа(преди ДДС и акциз)... Може и да греша, ама си мисля, че цените са сравними. Като гледам разликата между страните е в рамките на 1-2-3 цента и имайки впредвид, че има в сравнението държави със собствени валути (например Полша, Унгария) може да направи Б-я най-скъпата този месец и съответно най-евтината следващия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Може и да греша, ама си мисля, че цените са сравними. Като гледам разликата между страните е в рамките на 1-2-3 цента и имайки впредвид, че има в сравнението държави със собствени валути (например Полша, Унгария) може да направи Б-я най-скъпата този месец и съответно най-евтината следващия... Цените може да са сравними като абсолютна стойност, но това не означава, че тук цените не са абсурдно завишени от монопола Лукойл + картелно споразумение на веригите! Тук имаме най-ниските производствени разходи в Европа, най-ниския акциз, същевременно се продава гориво с най-високите марджове! Само ще ти кажа, че имам приятели които имат собствена бензиностанция и когато петрола беше около 30$ те го взимаха на 1.20 без ДДС или 1,44, а го продаваха на 1.90 и бяха най-евтините около тях! (представи си големите вериги, които ползват отстъпки от тази цена, защото пазаруват в пъти повече от тях) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Надценката в България е 20-30 ст. докато в другите държави е в рамките на 7-8 стотинки, плюс, че държавата държи акциза нисък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Не искам да се заяждам, ама ми се струва, че преработващите разходи в съответната държава са някакъв малък дял от сегашната цена. Може би най-много пари отиват за лицензи за добив, проучване на полето, транспорт, подръжка на съоръжения и т.н. - все неща които в повечето случаи не са в страната консуматор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Не искам да се заяждам, ама ми се струва, че преработващите разходи в съответната държава са някакъв малък дял от сегашната цена. Може би най-много пари отиват за лицензи за добив, проучване на полето, транспорт, подръжка на съоръжения и т.н. - все неща които в повечето случаи не са в страната консуматор.За друго нещо става въпрос. Трябва да гледаш на каква цена се продават горивата преди да се обложат с акциз и ддс. Те варират между отделните държави. Това е реалната цена на горивата. В Бг имаме най - ниският акциз от цяла Европа. Когато погледнеш цените без таксите и излиза, че сме на 3-то място в Европа по цени на горивата. Не забравяй и че ползваме възможно най - гадният петрол на пазара: сорт Урал. Като цена даже трябва да е много по - нисък от това което се ползва в голяма част от Европа. Другият голям проблем са митническите складове. Тиквата преди време обеща да променят законите за да направят да има повече конкуренция. Беше преди 2-3 години някъде. Не мога да се сегя кога точно. Само където едно говори а съвсем друго прави. Така промениха правилата, че убиха целият внос на горива. В момента 92%!!! от митническите складове са собственост на Лукойл. Така нагласиха законите, че просто да нямаме никакъв внос. Хем да ти трябва митнически склад, хем да съхраняваш за колко време гориво в него. Нямаш право примерно да го съхраняваш в съседни на нас страни. Все пак не забравяй кой е пръв приятел с тиквата и основен спонсор. Ето и една статия по темата: https://clubz.bg/75737-dyrjavata_dyrji_nisyk_akciza_na_gorivata_uslujva_na_lukojl Между другото от Митниците отказваха да предоставят данните. Трябваше на всички инстанции да бъдат осъдени за да покажат каква е собствеността на митническите складове. Да не забравяме и как от Лукойл всяка година декларират как работели на загуба и нямат никаква печалба. По едно време имаше бъзик, че са единствената рафинерия в света която работи на загуба. Едва ли са единствената, но другите вероятно са във Венецуела и подобните на тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Не искам да се заяждам, ама ми се струва, че преработващите разходи в съответната държава са някакъв малък дял от сегашната цена. Може би най-много пари отиват за лицензи за добив, проучване на полето, транспорт, подръжка на съоръжения и т.н. - все неща които в повечето случаи не са в страната консуматор. Очевидно нямаш никаква представа за какво става въпрос и говориш пълни глупости! Всичките изброени от теб неща, са включени в цената на суровия петрол, който ни се продава! Все едно да дадеш 2 бона за айфона и после да ти начилят транспорт, проучвания, труд и не знам си какво! Как така купуваш суровина и после ще и плащаш изброените неща??? netroot Плащат някакви, но мизерни данъци за печалбите, които правят: Венецуела добиват по един от най-евтините начини петрол и имат най-големите доказани залежи, та и те не работят на загуба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Е да де, разликата в цената в статията е няколко цента - точно толкова колкото писах в предишните постове Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.