Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Много се смея, като прочета нещо за соц-а, което не е вярно, обаче този дето го пише е много убедителен, въпреки че тогава едва ли е бил на белия свят.
В пицария България кока-кола се сервираше ката ден. Една бирена халба струваше 60 стотинки, в Сокола пък колата никога не свършваше. В магазините може и да нямаше постоянно, но в заведенията винаги имаше и можеше да си купиш, вярно не за 15 стотинки бутилката а за 25-30, но имаше.
Другия слух, че кока-кола се била разреждала и машините спирали :lol:
Няма как да е вярно, защото всяка машина има позволен толеранс (от-до) който оператора може да променя. Няма как да се промени под долната граница, нито над горната.
Освен това, няма как да се следи и концентрацията на концентрата който влиза, ама нищо :)
То се носеше и слух, че сме направили такова менте на червеното Джони, че чак дегустаторите на дистилерията са го определили като оригинал и ние с химичен анализ сме им доказали, че е менте :lol:
Ако това е истина, представи си какъв научен потенциал е имала соц. България! А сегашните пикльовци по форумите ни убеждават, че сме живели в паланки. Баси мамата.

Хахахахахаха, сириъсли? И аз не го знаех това! Направо ми се издигнаха в очите. Досега ги смятах за едни от многото китайски евтинджоси за кухненска апаратура. :lol:

Ъхъм...

Само че са им викали..ъъ.. масажори. Биля и са ги рекламирали като такива, ако и самото послание на рекламата да е било, да речем, друго :)

1 супена лъжица е около 6 грама, чаената е около 2.

Не бъди толкова сигурен :)

Виж колко предвидливо си написал второто изречение за себе си, знаейки, че аз ще ти го напиша. :P  Двата грама са верни само за водата и още някои работи, но не и за захарта - спрямо различните източници от тия дето вече са го измерили и са направили калкулатори е между 5 и 10 грама за кристална захар (за пудра е друга стойност), в зависимост дали ти е изравнена лъжичката или си я попрепълнил.

Виж колко предвидливо си написал второто изречение за себе си, знаейки, че аз ще ти го напиша. :P  Двата грама са верни само за водата и още някои работи, но не и за захарта - спрямо различните източници от тия дето вече са го измерили и са направили калкулатори е между 5 и 10 грама за кристална захар (за пудра е друга стойност), в зависимост дали ти е изравнена лъжичката или си я попрепълнил.

Също така, от значение е и колко ти е треперила ръката, докато си загребвал :)

1 супена лъжица е около 6 грама, чаената е около 2.

Не бъди толкова сигурен :)

1 чаена лъжица е около 10 грама, а супената около 20! По твоите мерки 100 грама захар е почти 17 супени лъжици...

1 чаена лъжица е около 10 грама, а супената около 20! По твоите мерки 100 грама захар е почти 17 супени лъжици...

В другата тема има направено научно изследване, което показва, че чаената лъжица е 5гр. Така че - не си прав!

В другата тема има направено научно изследване, което показва, че чаената лъжица е 5гр. Така че - не си прав!

Изводите от него не се зачитат, понеже експериментът не е проведе многократно. Както и не е взет предвид коефициентът на статистическа грешка. И освен всичко това, за осреднен резултат би трябвало експериментът да е проведен поне по няколко пъти преди и след гаврътване на едно малко!

Калибрирането на везната при измерване на малки стойности също е от значение...

Между другото в посудата у нас присъстват 3 вида чаени лъжички - всяка с различна големина спрямо другите.

Като се сринат криптовалутите, ще отвори отново ;). Сега е копач.

Верно? От къде го знаеш това? :D

И не разбирам какъв е проблема с копаенето и правенето на нещо друго. Процеса по копаенето е напълно автоматизиран..

Между другото в посудата у нас присъстват 3 вида чаени лъжички - всяка с различна големина спрямо другите.

И у нас са три вида супените лъжици :lol: :

wooden_spoon_set.jpg

Тука грамажа отива към 250гр., но аз визирах нормална супена лъжичка и нормална захар на кристали, а не захар на кристалчета :)

Верно ли? Как не съм се сетил досега!

Предвид откъде тръгна целия спор, пропускаш друг неясен елемент - няма как да знаеш каква точно захар слагат в кока-колата...

И не разбирам какъв е проблема с копаенето и правенето на нещо друго. Процеса по копаенето е напълно автоматизиран..

Като знам колко коли обикновено чакат на опашка при него, няма да се учудя ако вече кара клиентите да оставят колите с работещи двигатели докато полира фаровете, а през това време да захранва копачките с инвертори. :laughing1:

Предвид откъде тръгна целия спор, пропускаш друг неясен елемент - няма как да знаеш каква точно захар слагат в кока-колата...

На етикета пише: 11,2 грама захари на 100ml

Не знам кой измисли, че слагат кристална захар.

Па се не знае кристалния шекер от захарно цвекло ли е, от тръстика ли е, от кристализиран подсладител ли е..., а може и само така да пише - просто да запълнят мястото на етикета :lol:

Не става дума за това - преди няколко дни някой беше дал следния невъзможен цитат:

10-те чаени лъжички захар, съдържащи се чаша с кола...

И това да, но ставаше дума само за грамажа на 1 чаена лъжичка захар, а и е трудно да се повярва, че 250 ml кока-кола може да съдържа цели 10 чаени лъжички захар - по какъвто и грамаж да ги смятам, 10 лъжички са си 10 лъжички. :)

Не става дума за това - преди няколко дни някой беше дал следния невъзможен цитат:

Човека явно е визирал каса кола от 2л бутилката :)

10 лъжички са си 10 лъжички. :)

Не са. една китайска чаена лъжичка не е равна на една английска, втората е като нашенската супена, почти де :lol:

5 гр. е като си слагам креатина с нея! Захарта е по-тежка явно...

Като цяло все тая в лъжици колко е, въпросът е че с това съдържание на захар поемаш 112 гр захар като изпиеш 1 л, което е адски много. А доста хора си пийват повечко от литър кола на ден и после има "Абе нищо не ям, ама качвам..."

5 гр. е като си слагам креатина с нея! Захарта е по-тежка явно...

Като цяло все тая в лъжици колко е, въпросът е че с това съдържание на захар поемаш 112 гр захар като изпиеш 1 л, което е адски много. А доста хора си пийват повечко от литър кола на ден и после има "Абе нищо не ям, ама качвам..."

При мен е обратното - "Седя на 1 стол през повечето време, пия кока-кола на поразия, хапвам си порядъчно...ама не качвам...". :P

При мен е обратното - "Седя на 1 стол през повечето време, пия кока-кола на поразия, хапвам си порядъчно...ама не качвам...". :P

Дай Боже всекиму такъв метаболизъм!

Ами ти ако станеш веган, ще изчезнеш за 60 секунди :lol:

Въпреки, че много си обичам салатките...веган - никога! Животът е достатъчно кратък и неприятен, че да си го влошавам допълнително. ;)

Въпреки, че много си обичам салатките...веган - никога! Животът е достатъчно кратък и неприятен, че да си го влошавам допълнително. ;)

Веганите са бавноразвиващи! Да не ядеш месо, но да хапваш яйца. млечни продукти и риба става, ама да спреш всички тези неща е доста дебилно! Насилственото налагане на веган диета на малки деца, трябва да бъде криминализирано!

Напротив - сега живеем във времето на правата на малцинствата, така че няма да се учудя ако в скоро време долният виц се превърне в реалност. ;)

Веган отива на интервю за работа:

- Какво образование имате?

- Веган съм.

- Но това не е образование!

- Напротив, аз се чувствам прекрасно.

- Нещо май не се разбираме - 'веган' не е образование, не питах за това.

- Не разбирам защо отказвате да приемете очевидното?

- Абе ти чуваш ли изобщо какво те питам!?

- Божееее...колко сте раздразнителен - това със сигурност е от месото.

Веганите са бавноразвиващи! Да не ядеш месо, но да хапваш яйца. млечни продукти и риба става, ама да спреш всички тези неща е доста дебилно! Насилственото налагане на веган диета на малки деца, трябва да бъде криминализирано!

Нямаш никакво европейско мислене!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...