Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Никой не е казал, че е напълно против имунизациите, а за адекватно взимане на отговорност и адекватно лечение на увредените деца. Обаче явно си достатъчно хитър за да го осъзнаеш, може би защото не ти е дошло на главата. 

Никой не е казал, че е напълно против имунизациите, а за адекватно взимане на отговорност и адекватно лечение на увредените деца. Обаче явно си достатъчно хитър за да го осъзнаеш, може би защото не ти е дошло на главата. 

Да кажем, че като човек, занимавал се до някаква степен с микробиология, и знаещ разликата между вирус и бактерия, съм запознат и с рисковете от ваксиниране. И двете ми деца са ваксинирани. Аз също. Също така има процедура за съобщаване и контрол на НРВ. Ама някой трябва да попрочете наредбата за имунизациите в РБ и приложенията към нея...

Да кажем, че като човек, занимавал се до някаква степен с микробиология, и знаещ разликата между вирус и бактерия, съм запознат и с рисковете от ваксиниране. И двете ми деца са ваксинирани. Аз също. Също така има процедура за съобщаване и контрол на НРВ. Ама някой трябва да попрочете наредбата за имунизациите в РБ и приложенията към нея...

Ся нещо се опитваш да ме убедиш ли. Аз също съм ваксиниран, големият ми син също, но при малкия се получи проблем. А и не само при моето дете. Пак ти казвам, аз нямам нищо против имунизациите, просто според мен не трябва да се слагат на конвейр, а да има доста по сериозни тестове при всяко дете, преди да се сложи.

Може много да знаеш за микробиологията, ама я погледни един списък на всички вещества във ваксините - бая от тях нямат нищо общо с микробиологията, а със срокове за годност. Демек - слагат се консерванти, които по същество са отровни за организма, а пък ако има някой и алергия към тях...

6aKBE5PV_o.jpg

Може много да знаеш за микробиологията, ама я погледни един списък на всички вещества във ваксините - бая от тях нямат нищо общо с микробиологията, а със срокове за годност. Демек - слагат се консерванти, които по същество са отровни за организма, а пък ако има някой и алергия към тях...

+1 Абсолютно си прав.

Ти храниш ли се?

п.с.

п.с.2 Да, пазя се от антиваксъри, защото ги смятам за опасни радикалисти, застрашаващи живота на децата си и даващи лош пример.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

за отказ от ваксини

от

....................................................................................................................................................................

трите имена

Ваксинирането е „медицинска дейност” по смисъла на чл. 87 от Закона за здравето и "инвазивен метод, носещ риск за живота и здравето" по смисъла на чл. 89, както и съгласно определението в § 1 т.3 от Допълнителните разпоредби. От това следва, че преди поставяне на ваксина трябва да ми бъде предоставено информирано съгласие в писмена форма, което съгласие, съгласно чл. 90 от същия закон, може да бъде оттеглено по всяко време.

Тази ми позиция се подрепя и от следните международни нормативни актове:

Конвенция за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагане постиженията на биологията и медицината (ратифицирана от Р. България и имаща статут на закон):

Чл.5. Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

Чл.6 т.2. Когато според закона непълнолетно лице е неспособно да даде съгласието си за дадена интервенция, тя не може да бъде извършена без разрешението на посочения от закона негов представител, власт, лице или инстанция....

Според чл. 5, ал. 4 от Конституцията на Р. България, влезлите в сила международни актове имат предимство пред тези норми на вътрешното право, които им противоречат.

Универсална декларация за биоетика и човешки права на ЮНЕСКО:

Чл. 6. ал. 1 Всички превантивни, диагностични и терапевтични медицински интервенции се извършват само с предварително свободно дадено информирано съгласие на лицето, основано на адекватна информация. Съгласието може да се оттегли по всяко време и по всякаква причина, без негативни последици за лицето и без предразсъдъци към него.

Чл. 5. Свободата на лицата да вземат сами решения и да носят отговорност за тези решения, зачитайки свободата на другите, трябва да се уважава.

България като член на Юнеско е длъжна да вземе предвид тази Декларация.

Поради гореизложените факти ОТКАЗВАМ да бъдат поставяни ваксини на детето ми:

..................................................................................................................................................................

трите имена

Дата:........................................ Декларатор:.............................................

Ти храниш ли се?

Понеже каза, че си горе долу запознат с биологията, трябва да си наясно с факта, че нещо, което се слага директно в кръвния поток, е много по-проблемно отколкото ако се приеме като храна. Защото организмът е така устроен, че има ефективни бариери за изхвърляне на вредни вещества ако са в стомаха. Обаче ако са вкарани в кръвта, нещата стоят по друг начин.

От стомаха къде отиват? В чакрите?... Анатомия, 8-ми клас.... И алергените сработват независимо от начина, по който попадат в организма. Иначе нямаше да има сенна хрема и куп други неща... Дал съм ви декларация, дал съм ви законите, останалото е въпрос на избор. И само да питам - може ли дете, чиито родители са отказали да го ваксинират, да ги съди, че застрашават живота му?

mod:  И ТО СЪЩЕСТВЕНО! 

Ами от стомаха се изхвърлят навън от тялото, неутрализират се, преобразуват се /една част поне.../ - различна е ситуацията, това всички медици го знаят.

пп. Утре бил "Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни".

Така, така... Лека-полека май ще излезем на пътя на истината.... Къде се филтрира кръвта? Бъбреци, черен дроб. Какво се случва след това, май знаем всички... Или тя кръвта си върти така по тръбичките и нищо не върши... А сега да си поговорим за живакосъдържащи съединения във ваксините. Чакам първите реплики, колко са опасни, подкрепени със статистика и научно издържани доклади. Бгмама и петел/брадва/баба Гинка каза не важат. Може и за консервантите във ваксините или на простичък език - опищяния алуминиев хидроксид(който отделно от ваксините се ползва против киселини).

Още малко нова медицина ще измислиш с тези "истини", ама жалко, че няма някой лекар тук да ти обясни за разликата между стомах и кръвообращение.

Следвай законите, това е достатъчно. Добре си дал декларации, юнеско горе. Сега остава пълен списък с веществата във всяка отделна ваксина да знаеш (а ти не ги знаеш очевидно), след това изследвания за алергии, след това декларация за съответствие на продукта.

Пийс, бабо. Веществата, които изброих(споменах) ги има във тетанусната ваксина или ТАП, която се прилага при новородени. В нея има живачно съединение и алуминиево съединение. Не дишай, ще се отровиш...

34319895_1843371799017443_68357032090932

П.С. - и да, аз съм от малкото хора, които си четат съдържанието на листчето от лекарствата и питат фармацевта какво е. Давам пример - преди два месеца ми откриха автоимунно заболяване. В момента не използвам предписаните ми лекарства, защото те са с козметичен ефект. Използвам единствено лекарство(също от предписаните) с доказан ефект, макар че  не е особено здравословно като цяло. И да - хомеопатията не лекува.

'Танасе бий отбой и се признавай за загубил служебно! Щото нещото зад онзи профил обичало да си проверява "фактите" и не си зарязвало ишачока в калчицата.

П.п. В този ред на мисли. Мога да ти стана личен менажер и треньор в дисциплината - Надвяване с вентилатор. Имам една идея да те водя на двуразови тренировки при латернаджията на Хисар капия. Ако успееш да му надтананикаш латерната, значи си готов и за дискусия с прежде упоменатото "нещо" .

Той от мен се е учил. Аз поисках проверка, ма нещо... Между другото, ей ся ше ода да чистя един дрът полски вентилатор от соца, че е ценно животно. Гадине, я обади отде може да се намери малък - 8-10см центробежен вентилатор...Че иначе сам ще трябва да си правя..

Той от мен се е учил. Аз поисках проверка, ма нещо... Между другото, ей ся ше ода да чистя един дрът полски вентилатор от соца, че е ценно животно. Гадине, я обади отде може да се намери малък - 8-10см центробежен вентилатор...Че иначе сам ще трябва да си правя..

Що ми задаваш въпроси по тъп начин?

Хубу, търся си малък, не особено мощен центробежен вентилатор, дето да ми смуче прахоляка, като гравирам и да не дига шум. Компютърните не ме устройват.

Няма да намериш такъв, дето хем да ти върши работа, хем да е тих!

Препоръчвам ти да помислиш върху циклонен или лабиринтен уловител и изнесен (на майната си) вентилатор.

Мислих ги и тия варианти... Не става за домашна работилница на балкона. Ще модифицирам нещо....

Пийс, бабо. Веществата, които изброих(споменах) ги има във тетанусната ваксина или ТАП, която се прилага при новородени. В нея има живачно съединение и алуминиево съединение. Не дишай, ще се отровиш...

П.С. - и да, аз съм от малкото хора, които си четат съдържанието на листчето от лекарствата и питат фармацевта какво е. Давам пример - преди два месеца ми откриха автоимунно заболяване. В момента не използвам предписаните ми лекарства, защото те са с козметичен ефект. Използвам единствено лекарство(също от предписаните) с доказан ефект, макар че  не е особено здравословно като цяло. И да - хомеопатията не лекува.

Що се правиш на две и половина, само не ми е ясно. Сам не взимаш каквото ти е предписано от доктора, а после се жалваш, че други правят същото, защото законът им дава право, че и логиката също. ГолЕм си.

Ти на 110 кила малко ли ще кажеш. Я чети за козметичен и лекарствен ефект. Нещо много гействащо бягаш от темата. Първо непознаване на анатомията, второ - никакви доказателства, трето - опитваш се да ме изкараш, че си противореча. Че съм се и жалвал бил. Я цитирай къде се жалвам? Най-много да се ожаля от хорската простотия, ма то си е за жалене. А, да  - и още чакам доказателства, че веществата във ваксините са вредни, даже жокер с ваксина съм ти дал. Но няма да гугълствам заради теб - пишеш по форуми, значи можеш да ползваш търсачка. Надявам се. Аре.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...