instinct Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Какво ще избира, това са естествени инстинкти, не е нещо да се чуди и решава с мислене. Точно обществения натиск обърква и заглушава гласа на природата, който е ясен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Принципа е същият. Механизма на действие - също. Правиш хикс, за да се чувстваш приобщен към социалната група. Все пак сме стадни животни. По-близките ми хора ги кастря. Останалите просто спирам да ги слушам. Това не променя по никакъв начин натиска, който дори и в този форум го прилагат няколко човека. До колко съзнателно, до колко не... Не мисля, че този механизъм трябва да работи когато сме на 16, а на 30+ съвсем.Принципно е смешно да се взимат подобен тип решения заради обществото. Това отваря и въпроса какви други глупости биха натворили тези родители под нечие влияние. Веднага се сещам за анти ваксърите. И въобще "обществото" няма право на глас защото нито ще поеме разходите, нито пък отговорностите. То си има и общество на вярващите, че земята е плоска, дано някой не се окаже под тяхно влияние Та общо взето добре е хората да си гледат живота и да не обръщат внимание на такива влияния) Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Принципно е смешно да се взимат подобен тип решения заради обществото. Това отваря и въпроса какви други глупости биха натворили тези родители под нечие влияние. Веднага се сещам за анти ваксърите. А не се ли замисляш, че анти ваксърите си имат причина да са такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 А не се ли замисляш, че анти ваксърите си имат причина да са такива. Имат да - обикновено е, че са доста слабо образовани и аналитичното и логическо мислене им е доста чуждо! Като чуя особено аргумента - "...че защо да се ваксинираме срещу тези болести, та тях вече ги няма?!" и направо ми идва да ги ударя с тъп предмет! Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Имат да - обикновено е, че са доста слабо образовани и аналитичното и логическо мислене им е доста чуждо! Като чуя особено аргумента - "...че защо да се ваксинираме срещу тези болести, та тях вече ги няма?!" и направо ми идва да ги ударя с тъп предмет! Айде не ми обяснявай на мен кой е със слабо образование и кой няма логическо мислене. Щот явно не ти е минало през главата затова са тези "изхвърляния". А относно тъпия предмет...абе заеби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 А не се ли замисляш, че анти ваксърите си имат причина да са такива. Много държат да върнат някои болести? http://www.vaccineswork.org/vaccine-preventable-disease-outbreaks/ Искат да увеличат риска за тези които не могат да бъдат ваксинирани ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Много държат да върнат някои болести? http://www.vaccineswork.org/vaccine-preventable-disease-outbreaks/ Искат да увеличат риска за тези които не могат да бъдат ваксинирани ? Аз не отричам, че ваксините не предпазват от разни болести, но също така съм обиден, че до голяма степен вредят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Аз не отричам, че ваксините не предпазват от разни болести, но също така съм обиден, че до голяма степен вредят. Все още предпочитам да вярвам на докторите които твърдят, че ваксините не причиняват аутизъм. Месец преди да се роди сина ми, в болницата бяха поставили спешното си отделение под карантина заради болни от дребна шарка. Много неприятен момент и за пациентите и за новородените (били те и в друго отделение..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Все още предпочитам да вярвам на докторите които твърдят, че ваксините не причиняват аутизъм. И аз едно време им вярвах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Айде не ми обяснявай на мен кой е със слабо образование и кой няма логическо мислене. Щот явно не ти е минало през главата затова са тези "изхвърляния". А относно тъпия предмет...абе заеби. Прав си! Ваксините са глупост! Да се върнат всички болести, от които се ваксинираме, да умрат стотици милиони хора и да достигнем евентуално някой ден пак до извода, че може би има смисъл от тези ваксини! Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Прав си! Ваксините са глупост! Да се върнат всички болести, от които се ваксинираме, да умрат стотици милиони хора и да достигнем евентуално някой ден пак до извода, че може би има смисъл от тези ваксини! Нямам никво намерение да споря с теб. Нали знаеш онази приказка, че преди да съдиш някой е хубаво да повървиш малко с неговите обувки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Нямам никво намерение да споря с теб. Нали знаеш онази приказка, че преди да съдиш някой е хубаво да повървиш малко с неговите обувки. Тия приказки, вървят ако говорим защо си християнин примерно или защо си си купил къща на майната си и си я боядисал в яркорозово. Когато говорим за научни излседвания потвърдени с факти, няма как да мине това оправдание! Ваксините както и всички други лекарства имат нежелани реакции понякога, и ако смяташ че дадена ваксина на определена фармацефтична компания, която ти предлагат е замърсена/опасна/вредна, живеем в свободен свят в който да потърсиш нейни алтернативи на други компании, които смяташ за по-безопасни/безвредни! Ето ти подробна статия с обяснени доста неща - научно с мета анализи! Аргументи като Пенчо, Гинчо, Тончо ми казаха не вървят и хората, които не ваксинират децата си трябва да бъдат санкционирани жестоко за застрашаването на техния, както и на околните живот! Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Тия приказки, вървят ако говорим защо си християнин примерно или защо си си купил къща на майната си и си я боядисал в яркорозово. Когато говорим за научни излседвания потвърдени с факти, няма как да мине това оправдание! Ваксините както и всички други лекарства имат нежелани реакции понякога, и ако смяташ че дадена ваксина на определена фармацефтична компания, която ти предлагат е замърсена/опасна/вредна, живеем в свободен свят в който да потърсиш нейни алтернативи на други компании, които смяташ за по-безопасни/безвредни! Ето ти подробна статия с обяснени доста неща - научно с мета анализи! Аргументи като Пенчо, Гинчо, Тончо ми казаха не вървят и хората, които не ваксинират децата си трябва да бъдат санкционирани жестоко за застрашаването на техния, както и на околните живот! Тези глупости можеш да си ги разправяш на приятелите си в махалата. Аз съм се консултирал с достатъчно специалисти, лекари и т.н. направил съм си моите изводи. А ти не се чувствай повече длъжен да ме убеждаваш в каквото и да е. И престани да се повтаряш в опитите си да бъдеш оригинален. Нито Пенчо, нито Генчо, нито който и да е бил не ми е казал кое е добре и кое не е за моето дете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Тези глупости можеш да си ги разправяш на приятелите си в махалата. Аз съм се консултирал с достатъчно специалисти, лекари и т.н. направил съм си моите изводи. А ти не се чувствай повече длъжен да ме убеждаваш в каквото и да е. И престани да се повтаряш в опитите си да бъдеш оригинален. Нито Пенчо, нито Генчо, нито който и да е бил не ми е казал кое е добре и кое не е за моето дете. Мда точно научните изследвания, факти и мета-анализи са махленски приказки Дано няма много хора като теб или живеят някъде в изолация! Аргументът "аз си знам" е наистина безспорен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Мда точно научните изследвания, факти и мета-анализи са махленски приказки Дано няма много хора като теб или живеят някъде в изолация! Аргументът "аз си знам" е наистина безспорен! Да живеят в изолация хора като мен, които си гледат детето дори и в състоянието което е?????? И това ми го казва човек който преди време разпалено защитаваше един пиян убиец и го изкарваше жертва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Да живеят в изолация хора като мен, които си гледат детето дори и в състоянието което е?????? И това ми го казва човек който преди време разпалено защитаваше един пиян убиец и го изкарваше жертва. Нямам представа в какво състояние е детето ти и съжалявам, ако му има нещо, но решението на проблема не е масово спиране на ваксинацията! Всеки, който има поне малко познания в медицинската област ще ти го каже! Не измествай темата в други направления! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Какво ще избира, това са естествени инстинкти, не е нещо да се чуди и решава с мислене. Точно обществения натиск обърква и заглушава гласа на природата, който е ясен. Естествените инстинкти са различни за различните хора. Не мисля, че този механизъм трябва да работи когато сме на 16, а на 30+ съвсем. Принципно е смешно да се взимат подобен тип решения заради обществото. Това отваря и въпроса какви други глупости биха натворили тези родители под нечие влияние. Веднага се сещам за анти ваксърите. И въобще "обществото" няма право на глас защото нито ще поеме разходите, нито пък отговорностите. То си има и общество на вярващите, че земята е плоска, дано някой не се окаже под тяхно влияние Та общо взето добре е хората да си гледат живота и да не обръщат внимание на такива влияния ) Хипотетична и хиперболизирана ситуация. Ако група хора, на която вярваш и имаш доверие, всекидневно, целодневно ти повтаря, че си лош човек, дали след време няма да се замислиш, а след още малко време да приемеш, че наистина от погледа на околните ти може да си лош човек и да започнеш да търсиш промяната в себе си? Социалното влияние винаги ще е там, защото всеки един от нас си има някакъв комплекс. А именно социалното влияние потвърждава или опровергава комплексите ни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Т'ва Столично Амбър Пилз е една страхотна бира. Наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Хипотетична и хиперболизирана ситуация. Ако група хора, на която вярваш и имаш доверие, всекидневно, целодневно ти повтаря, че си лош човек, дали след време няма да се замислиш, а след още малко време да приемеш, че наистина от погледа на околните ти може да си лош човек и да започнеш да търсиш промяната в себе си? Социалното влияние винаги ще е там, защото всеки един от нас си има някакъв комплекс. А именно социалното влияние потвърждава или опровергава комплексите ни. Това е много нездравословно поведение. Докато бих изслушал чужди аргументи то не бих приел натякването на чуждо мнение. В даден момент биха били помолени да се спрат или да си намерят някой друг с когото да си общуват. Дори майка ми не веднъж е чувала нещо от типа на - майка си ми, имаш правото да те изслушам, но ще постъпя както аз съм преценил. Хората са различни, действат водени от различни подбуди, имат различни ограничения. Не можем да правим решения базирани на чужди страхове, комплекси, виждания . Много хора живеят с идеи от 50-те на миналият век, трябва ли да се съобразявам с тях? Осъзнаваме ли какво правим и готови ли сме да платим цената то всичко е наред. Все пак никой друг няма да плати цената за нашите действия, само ще пробутват идейките си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Мда точно научните изследвания, факти и мета-анализи са махленски приказки Реалността често изненадва: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 Започнал съм да пуша доста..... лошо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 Реалността често изненадва: Ах какви отговорни люде, вълнуват се от нещата А кой поема лечението ако детето се разболее от болест която би избегнaло чрез ваксиниране? Обществото чрез данъците си или "прогресивните" родители ? Ами ако детето им получи някакви усложнения благодарение на решението им (дори не споменавам крайният вариант) ? Какво им гарантира конституцията в този случай ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Цялата администрация от НАП и Полицията с удоволствие бих ги уволнил и запалил служебното им място! Малоумни безполезници губещи времето на хората! Три сутрини ми отнеха да свърша две елементарни неща и даже едното не успях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Цялата администрация от НАП и Полицията с удоволствие бих ги уволнил и запалил служебното им място! Малоумни безполезници губещи времето на хората! Три сутрини ми отнеха да свърша две елементарни неща и даже едното не успях Забрави митниците - те са направо за взривяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Забрави митниците - те са направо за взривяване. A Kaт още по ама на отделен полигон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.