gal4enceto Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Преди 7-8 години в някаква дискотека си спомням, че за бира 330 мл. Жоро плати 2,50 лв., а за минерална вода 330 мл. на мен ми се полагаха 3 лв. Странно ми стана... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 При нас е точно обратното. Водата е без пари. За сметка на алкохола, който струва майка си и баща си. Та, радвайте се, че пиете все още евтин алкохол. Вие там не сте хора, вие сте канадци..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Вече и канадци не са...малко по малко се превръщат в джендъри, че даже и текста на химна си смениха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Нека живеещите в България ни разкажат за живота в Канада Базирано на богатите им впечатления от прочетеното в медиите Добре е, да разполагаш с медии, на които можеш да се довериш за всичко - от пътните условия в Гърция до живота в Канада Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Зарибих се да снимам на лента... Дейба.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Хипстър. Следващата стъпка - директно на фото хартия с Полароид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 https://chicago.craigslist.org/nch/reb/d/reduced-reduced-grayslake-5/6497160402.html Това ще е чудо ако е истина. Малко е на село и трябва винетка, ама за тая цена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 https://chicago.craigslist.org/nch/reb/d/reduced-reduced-grayslake-5/6497160402.html Това ще е чудо ако е истина. Малко е на село и трябва винетка, ама за тая цена... Цената е невероятно ниска... Направо скачай смело. За тези пари при нас ще вземеш един вмирисан апартамент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Цената е невероятно ниска... Направо скачай смело. За тези пари при нас ще вземеш един вмирисан апартамент. Не ми е все още по джоба. Булката трябва да събере някой лев първо. Сам абсурд. Оказа се обаче, че таксите са "хубави".(както и предполагах) 1000 долара на месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Не ми е все още по джоба. Булката трябва да събере някой лев първо. Сам абсурд. Оказа се обаче, че таксите са "хубави".(както и предполагах) 1000 долара на месец. Кои такси имаш предвид? Имотните данъци ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Е, те това са му скритите разходи Пък като сложиш и факта че е на село и ако трябва да пресичаш целия град, сумата за подръжката, facilities, и ипотеката май пак става много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Кои такси имаш предвид? Имотните данъци ли?Да. За същия данък става дума. Данък, заем, сметки ги виждам 3 бона на месец при 20 процента първоначално. Което е добре. Ние просто не правим колкото Джон Смит Същата къща в квартала, в който живея ще е милион поне. Заради училищата и локацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Другият момент е дали на този етап ти е необходима чак такава площ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Другият момент е дали на този етап ти е необходима чак такава площ...за сам човек - не. Освен ако не си крипто мулти милионер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 за сам човек - не. Да бе, питай мене - идеално ще се чувствам точно на такава площ. П.П. Дворчето може и да е по-малко - вътрешните помещения ми дай само. П.П.2 - през 90-те с жена ми щяхме да взимаме едно такова в Пловдив - цяла новопостроена (груб строеж) триетажна къща с ужасно много стаи, 2 гаража, а и парите ги имахме, та нямаше и заем да ползваме, но се отказахме единствено защото беше на кънда-мънда вдясно преди да стигнеш Прослав...без никаква изградена инфраструктура на квартала... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Е, те това са му скритите разходи Пък като сложиш и факта че е на село и ако трябва да пресичаш целия град, сумата за подръжката, facilities, и ипотеката май пак става много.Мисля, че е по-близо до уисконсин от колкото до Чикаго . Например Rockford, който е на 66 мили от моя квартал и на 90 от Чикаго, се води Чикаго район. Заеби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Цената е невероятно ниска... Направо скачай смело. За тези пари при нас ще вземеш един вмирисан апартамент. Е в Бърно спокойно се взима хубав нов апартамент за такава цена, че и имаш избор Да. За същия данък става дума. Данък, заем, сметки ги виждам 3 бона на месец при 20 процента първоначално. Което е добре. Ние просто не правим колкото Джон Смит Същата къща в квартала, в който живея ще е милион поне. Заради училищата и локацията. Изключвайки данъците, самата цена наистина не е лоша, сравнявайки с Прага. Апартамент(нов) 104 квадрата до офиса ми (предпоследна спирка на метрото) е към 60К долара повече. А тази къщичка си изглежда много готино на снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Е в Бърно спокойно се взима хубав нов апартамент за такава цена, че и имаш избор Изключвайки данъците, самата цена наистина не е лоша, сравнявайки с Прага. Апартамент(нов) 104 квадрата до офиса ми (предпоследна спирка на метрото) е към 60К долара повече. А тази къщичка си изглежда много готино на снимки. Цената е супер. Няма две мнения. При мен не може да се намери два пъти по малка за тези пари и да не е на 70 години вътре. На шефа ми къщата е 2.2 млн, но в перфектен квартал и не в много по-голяма от показаната. Има обаче басейн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Цената е супер. Няма две мнения. При мен не може да се намери два пъти по малка за тези пари и да не е на 70 години вътре. На шефа ми къщата е 2.2 млн, но в перфектен квартал и не в много по-голяма от показаната. Има обаче басейн. При вас си е цифромания, но то е за тези които могат да си го позволят. Но ме кефи, че има и готини неща на такава цена. Като гледах по гугъл мапс си е далечко, но май разбиранията за дистанция там са по-други Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Да бе, питай мене - идеално ще се чувствам точно на такава площ. П.П. Дворчето може и да е по-малко - вътрешните помещения ми дай само. П.П.2 - през 90-те с жена ми щяхме да взимаме едно такова в Пловдив - цяла новопостроена (груб строеж) триетажна къща с ужасно много стаи, 2 гаража, а и парите ги имахме, та нямаше и заем да ползваме, но се отказахме единствено защото беше на кънда-мънда вдясно преди да стигнеш Прослав...без никаква изградена инфраструктура на квартала... двора е най - хубавото нещо. Като живяхме в къща преди, що барбекюта имаше. Тонове бира се изпиха При вас си е цифромания, но то е за тези които могат да си го позволят. Но ме кефи, че има и готини неща на такава цена. Като гледах по гугъл мапс си е далечко, но май разбиранията за дистанция там са по-други има нещо вярно. Аз живея на 25 мили от центъра, по тая 90та магистрала дето я виждаш (сиреч езерото). И изобщо не се натискам да се приближавам. Но и не искам да ходя на майната си.Ще посъбираме жълтици и тая година, пък да видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 двора е най - хубавото нещо. Като живяхме в къща преди, що барбекюта имаше. Тонове бира се изпиха Въпрос на ежедневие и ценности - някои пият бира и пекат на барбекюта, а други си правят специализирани помещения в къщата и площта им бързо се изчерпва. ...а иначе да имаш и хубав двор - да, не е лошо. П.П. ...и басейн в двора не е зле да имаш... П.П.П. ...и хеликоптерна площадка в задния двор...и пристанище за яхтата...и...ама дай по-добре да спрем само до двора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Да. За същия данък става дума. Данък, заем, сметки ги виждам 3 бона на месец при 20 процента първоначално. Което е добре. Ние просто не правим колкото Джон Смит Същата къща в квартала, в който живея ще е милион поне. Заради училищата и локацията. Информативно да те питам, ти като живееш там, ползваш ли Амазон прайм за покупките, или си ходиш до хипермаркетите да зареждаш хладилника? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Информативно да те питам, ти като живееш там, ползваш ли Амазон прайм за покупките, или си ходиш до хипермаркетите да зареждаш хладилника? Нямам прайм. Не и лично. Но до магазина си ходя да си пазарувам.Амазон като цяло не използвам изобщо Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Нямам прайм. Не и лично. Но до магазина си ходя да си пазарувам. Амазон като цяло не използвам изобщо Не е ли доста по удобно, да можеш да си поръчаш всичките поупки и да не блъскаш с колата из задръствания и опашки в големите магазини, или си има кофти страни за които не знам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Не е ли доста по удобно, да можеш да си поръчаш всичките поупки и да не блъскаш с колата из задръствания и опашки в големите магазини, или си има кофти страни за които не знам? Абсолютно нямам представа. В предградията не, че няма задръстване, но не е като в самото Чикаго. Магазина ми е на няма и две мили Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.