Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Да бе, а ураганите?

Майната им на ураганите. Без майтап, това вълшебно местенце има някаква естествена защита от урагани - най-близко е удрял на 150 км. Пълно е с американски и канадски пенсионери, които изкупуват имоти и си пекат кокалите целогодишно (350 слънчеви дни в годината). :lol:

Найс, къде е това?

Пуерто Ваярта - курортен град на 20-ия паралел в мексиканското тихоокеанско крайбрежие на Бая де Бандерас и в подножието на най-южните части на Сиера Мадре Оксидентал. Местните твърдят, че залива Бандерас и чукарите на Сиера Мадре били някаква естествена преграда за урагани и всякакво гадно време. Целогодишно пече яко слънце като дори по време на дъждовния сезон (летните месеци), когато вали яко, пак е слънчево, защото ... дъждовете се изсипват само нощем. Щатът е Халиско - родното място на текилата и мексиканските мариачи.  :)

Плаж през декември на 30 градусова жега. Мисля, че би ми харесало да се преместя постоянно на такова място. :)

Аматьор...друго си е да си купиш имение в Оймякон (Якутска област) и там да си прекараш старините.  :)

%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%81-%D1%85%D0

Тази снимка е от краен квартал, какъвто има на всякъде по света. Оймякон и въобще цяла Якутска област са невероятно красиви. И за разлика от теб не го твърдя само от картинки от нета. В този ред на мисли можеш да напишеш в гугъл Ямайка и да видиш някви супер красиви плажове и имения, но идея си нямаш каква мизерия е там извън именията. Сестра ми се жени там, тъй че съм на ясно какво видях.

Тази снимка е от краен квартал, какъвто има на всякъде по света. Оймякон и въобще цяла Якутска област са невероятно красиви. И за разлика от теб не го твърдя само от картинки от нета. В този ред на мисли можеш да напишеш в гугъл Ямайка и да видиш някви супер красиви плажове и имения, но идея си нямаш каква мизерия е там извън именията. Сестра ми се жени там, тъй че съм на ясно какво видях.

Не знам каква е връзката на снимката, която си пуснал с този Оймякон, защото тя е от брега на Женевското езеро. Иначе относно мизерията, аз съм убеден, че въпросния Оймякон е някъде в долната част на скàлата, вероятно на едно ниво с мизерните села в Ямайка. Предимството на последните обаче е очевадно. Та не схващам изобщо за какво го обсъждаме това забравено от света място.  :lol:

Аз искам място, където целогодишно температурата е 25 градуса. Само ми го посочете и директно се местя! :moon:

Има някои места на Хаваите, които отговарят на твоя критерий. :)

Аз искам място, където целогодишно температурата е 25 градуса. Само ми го посочете и директно се местя! :moon:

Има и по-близо...в централна поща например постоянно е толкова - лятото е прохладно, а зимата са с парно. Събирай багажа и тръгвай...таман ще си правиш лаф с дядовците, дето зимъска киснат там на топличко. :popcorn-and-drink-smiley-emotic

Не знам каква е връзката на снимката, която си пуснал с този Оймякон, защото тя е от брега на Женевското езеро. Иначе относно мизерията, аз съм убеден, че въпросния Оймякон е някъде в долната част на скàлата, вероятно на едно ниво с мизерните села в Ямайка. Предимството на последните обаче е очевадно. Та не схващам изобщо за какво го обсъждаме това забравено от света място.  :lol:

В случая наистина обърках снимката, искаше ми се да сканирам някой снимки правени от мен, но нямах под ръка скенер. Явно от друга страна няма смисъл, щото дори и невинна шега, нямаща нищо общо със споровете ни па к водят до такива. Иначе на въпроса ти, да в Ямайка е по мизерно. Както и да е да си жив и здрав.

Минава ми през главата, че тотално се изврати световното население. Преди само 50г най-ценното за хората беше да се събере семейството без значение от материалното. Сега кво стана, седим си в лъскавите имоти с една купчина пластмаси, електроника и т.н. или обикаляме света да се 'забавляваме'. Одъртявам явно...

В случая наистина обърках снимката, искаше ми се да сканирам някой снимки правени от мен, но нямах под ръка скенер. Явно от друга страна няма смисъл, щото дори и невинна шега, нямаща нищо общо със споровете ни па к водят до такива. Иначе на въпроса ти, да в Ямайка е по мизерно. Както и да е да си жив и здрав.

Е, ти отвори приказка за мизерията в Ямайка. Между другото ситуацията в Мексико страшно много прилича на тази в България по доста показатели. Ако се абстрахираме от испанския, човек направо може да се обърка къде се намира. :lol:

Минава ми през главата, че тотално се изврати световното население. Преди само 50г най-ценното за хората беше да се събере семейството без значение от материалното. Сега кво стана, седим си в лъскавите имоти с една купчина пластмаси, електроника и т.н. или обикаляме света да се 'забавляваме'. Одъртявам явно...

Средата определя съзнанието...и поведението...

Е, ти отвори приказка за мизерията в Ямайка. Между другото ситуацията в Мексико страшно много прилича на тази в България по доста показатели. Ако се абстрахираме от испанския, човек направо може да се обърка къде се намира. :lol:

Ам наистина е мизерно бе човек. Начи в Русия си ги има тези сивите комунистически панелни и мизерни комплекси, ама те все повече ги събарят и на тяхно място строят модерни комплекси. А в Ямайка, беше точно като в Столипиново. Боклуци, тенекиени бараки, "циганета" дето крадат и просят по улицата...нЕкъв кошмар. А именията бяха нещо като крепости. В смисъл вътре като райско място, ама оградено със стени, а отвъд стените...бля.

Има някои места на Хаваите, които отговарят на твоя критерий. :)

Същото се отнася и за Канарите... Хем е по-близо, пък и самолетните билети са много по-достъпни. 

Същото се отнася и за Канарите... Хем е по-близо, пък и самолетните билети са много по-достъпни. 

Със сигурност. Аз споменах Хаваите, щото на мен са ми по-близки и евтини като транспорт. :lol:

Ревит и vizterra 3d за Рендъринг са ебати програмите. Чувствам се тъп. Поне чертежа издържа проверката на city-то. Добре, че беше лесен чертеж за правене

Минав ми през главата, че във все повече западноевропейски предавания започват да се бъзикат с американците и техните лъжи. На скоро бях споделил един германски скеч за американските войни, а снощи гледах първие епизод от втория сезон на The Grand Tour, за който не знае това е новото предаване на тримата от Топ Гиър и вече под шапката на Амазон. На Джерами Кларксън, Джеймс Мей и Ричърд Хамънд явно е дадена доста свобода и пари, защото епизодите им са просто уникални. Та в този ред на мисли, в снощното предаване тестваха три супер коли в Швейцария, там търсиха писта на която да се състезават, но се оказа, че там състезанията са забранени. Интересно е защо са забранени, защото през 50-те по време на инцедент на Льо Ман във Франция е загинал човек при катастрофа. Ето диалога и на тримата:

Кларксън: -Все още не вярвам, че Швейцария е забранила състезанията заради инцидент в друга страна.

Мей: -Да, все едно Англия да забрани влаковете заради инцидент в Индия.

Кларксън: -Или Америка да нападне Ирак, защото Саудитска Арабия разруши световния търговски център.

...На глас ли го казах това?

Хамънд: -Да излезе под формата на звук.

Кларксън: -Все тая, ще го изрежем.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...