Antares Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Абе то това си е доста рисково да застанеш ПРЕД и снимаш автомобил,още повече джип ДОРИ на пешеходната пътека.Не му знаеш акъла,парите,връзките на индивида зад волана. Че той тръгна да ме гази и се наложи да отскоча Горчиво съжалявам, че когато от КАТ ми се обадиха, бях супер болен и нямах сили да ходя до кварталното РУП... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Днес половин ден съм се занимавал с данъчните Оказа се, че Common Reporting Standard (CRS) влиза във валидност от средата на тази година. Така, че тези от вас които имате авоари се изисква да подпишите едни декларации ... Срокът за полълване е до края на годината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Някой дали ще може да обясни на по-прост език? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Бах тая Германия....в културен шок съм вече трети ден...просто е....страхотно...и си мисля, колко сме зле и какви сме...нямам думи...Не ми се прибира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Бах тая Германия....в културен шок съм вече трети ден...просто е....страхотно...и си мисля, колко сме зле и какви сме...нямам думи...Не ми се прибира...Стига лъга. Мутрата разправя, че сме по - добре от всички. Не се трябва да се плашиш. Къде си в Германия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Бах тая Германия....в културен шок съм вече трети ден...просто е....страхотно...и си мисля, колко сме зле и какви сме...нямам думи...Не ми се прибира... Тва същата Германия ли е, дето беше нападната и изядена от бежанци или говорим за някаква друга? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Тва същата Германия ли е, дето беше нападната и изядена от бежанци или говорим за някаква друга? Сигурно същата... Какво по-добро доказателство на отколешната теза: "Тия назад да тръгнат, пак не можем ги стигна" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Същата е. Близо (около 150км) до Дортмунт съм. Община Липе - Северен Рейн-Вестфалия.Обиколих 4 малки градчета, включително Дортмунд. Слях се с местните в няколко ресторанта и кръчми...изобщо не можеш да се почувстваш чужденец, толкова свободни хора са... Сигурно има и скапани места, сигурно има и гадни гета, но цялостното ми впечатление е страхотно. Светлинни години пред нас...милиони светлинни години. Като хора, като култура, като...като всичко...както казах, не ми се прибира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Като хора, като култура, като...като всичко...както казах, не ми се прибира...Всеки път съм оставал с такова впечатление. Едно от местата на които бих се преместил да живея с кеф. Единственият проблем е гадният език. Кажи речи всички говорят перфектен английски, но все пак ще трябва за работата. Препоръчвам ти да отскочиш и до Холандия някой ден. Там също си струва да се посети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Не знам човек,тук наистина живеят в 21-ви век....въобще... От край време исках да посетя Германия и ето че работата ми ме докара. Една от мечтите ми се сбъдна. Сега следва някоя от скандинавските страни...като за начало започвам да мисля за Норвегия. Тук се мотам от три дни с един латвиец и норвежец. Много готини хора и те са много напред с материала. Интересни неща разказват за страните си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Сега като си ги видял сигурно разбираш защо толкова говоря против управниците в Бг. Имам желание да живеем като европейци, не като руснаци . Всички в ЕС са по - напред от нас. Дори и Хърватска които бяха приети много след нас, са по - напред във всяко едно отношение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Единствените ми впечатления до сега бяха от Италия (северна), Любляна и Загреб. Много добре са си...но Германия, Норвегия, дори Литва....това е Европа. Просто не ми се говори. Както казах, ние сме адски далече...като култура, като взаимоотношения между непознати, като всичко. В България всеки те гледа накриво, а тук всеки те поздравява, опитва се да ти помогне ако вижда, че не можеш да се оправиш...с превод, с насока...въобще... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Чак пък толкова.... Германия е страшно пенсионерска държава. И с много назадничаво мислене. Единствените клиенти, които пращат физическо писмо до САЩ, за да си прекъснат абонамента за нашата програма. Какъв ти 21 век... Виж, Холандия обаче.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Материала е кофти тукаа, материала. В Русия дори има протести. Ние ядем и пием и бистрим политиката по масите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Чак пък толкова.... Германия е страшно пенсионерска държава. И с много назадничаво мислене. Единствените клиенти, които пращат физическо писмо до САЩ, за да си прекъснат абонамента за нашата програма. Какъв ти 21 век... Сириъсли? От двама-трима ваши случайни клиенти направи обобщение за цяла 83-милионна Германия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Ми и аз не съм кой знае колко очарован, дори бях там докато още нямаше налазване от бежанците.. Да, първите впечатление са УОУ... след седмица се чудиш как да се махнеш...всичко си е до хора...мен Италия повече ми харесва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Сириъсли? От двама-трима ваши случайни клиенти направи обобщение за цяла 83-милионна Германия? Кръстник, бил съм пощальон в Германия. Сиръсли пращат си писма хората още. Няма мейли немейли. Документ само по пощата, никакъв друг вариант Секи гледа отгоре отгоре. Приерно в Германия над 5000евро заплата данъка ти става 50% Разходите са ти доста по-големи. Хората на пръв поглед са дружелюбни, но всъщност са доста студени. Аз живях 3 месеца в общежитие и 90% от времето всички си стояха затворени по стаите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Сириъсли? От двама-трима ваши случайни клиенти направи обобщение за цяла 83-милионна Германия? Не. Просто ти бързаш отново да си пляскаш главата и да си вадиш прибързани изводи. Бил съм там 1 седмица в командировка. Няма такава пенсионерска държава, както се вижда и от мненията над моето. Може Мюнхен и Берлин да са по-добре, но останалото е пенсионерщина и консерватизъм от всякъде. Отворено заведение след 10 няма. Дискотека само в Петък и Събота. Хората са отдръпнати и уединени. Това за мен не е Окей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Ангеле...и ти някой ден ще станеш пенсионер и вероятно ще оцениш достойнствата на една подредена "пенсионерска" държава. За разлика от Румен, на мен Германия също ми харесва повече от Италия, понеже такива цигании и тотално запуснати сгради съм виждал в Италия, че направо не е за вярване...достатъчно е само да излезеш леко встрани от подредения център и да се разкараш по малките улички... ------------------- А между другото преди малко се разглеждах из OLX-а и на първа страница случих на 2 обяви една до друга - джанти за G-класа (2500 лв) и Хюндай Елантра (2450 лв)...как само си върви инфлацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 В момента съм в градче с около 8000 жители. Всички заведения работят....до късно....в понеделник един от ресторантите беше пълен...вторник също, както и в сряда...днес очаквам същото...да, по улиците няма никой, но кръчмите са пълни...за Италия не ми се говори, хубаво е, но са големи циганьори, като нас....и се държат по-зле от немците спрямо чужденците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Винаги ми прави впечатление там, че възрастните хора са много активни. И по заведенията ги виждам, и по паркове/замъци когато се разхождаме там. Замислям се, че българите обичаме да споделяме прекалено много от личният живот, което не забелязвам в повечето си приятели и познати които не са от БГ. Може би заради това немците изглеждат по-затворени на някои ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Бил съм там 1 седмица в командировка. Няма такава пенсионерска държава, както се вижда и от мненията над моето. Ъхъ, за една седмица в командировка я разконспирира цяла Германия. Вярвам ти. Аз съм ходил многократно и сумарно ми се събират месеци, ама пак нямам такова самочувствие на "познавач" на немската действителност, ама ти може и да си нещо изключително, знам ли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Въпроса е на лични усещания, на някой им е хубаво, на други не. Не виждам какво още се дъвче по темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Въпроса е на лични усещания, на някой им е хубаво, на други не. Мда, така е. Има места където е хубаво за почивка, на други където е хубаво за правене на кариера, и на трети където не става нито за почивка и нито за изграждане на кариера. А за Германията и немците - държавата им е достатъчно голяма и разнорордна. Самите немци се делят на северни и южни, както и източни и западни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Интерсно ми е колко точки ще получите на: SPAM (линкът е изтрит) Спомням си навремето в гимназията правихме подобен тест и резултата ми беше абсолютно същия както и днес: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.