Midex Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 А какъв е критерият, когато му крещиш в ухото и той пак не те чува? Само веднъж съм бил на такова място - в ресторанта на Лаута...някъде в средата на 90-те ме бяха поканили на имен ден, на който не можех да откажа да не ида. Ситуираха ни на една дълга "сватбарска" маса почти пред оркестъра, който свиреше само най-върлите чалги по онова време и за капак имаше 2 кючекини, които обикаляха по масите да събират пари. Поседях около половин час само от учтивост и възпитание, останалите на масата май правеха същото като мен, понеже повечето не се познаваха помежду си, а и дори да викаш в ухото на съседа си по стол, нямаше никакъв шанс да чуе какво му казваш...абе...нещо от рода 130 децибела и нагоре с преобладаващи средни честоти. След половин час си измислих, че имам някаква работа и се изнесох, понеже ако бях изкарал до края на вечерта, най-вероятно щях да имам загуба на слух през следващите дни, което за мен е доста притеснително, понеже това ми е инструментът за работа. Иначе и друг път съм бил на доста силна музика - озвучавания, барове, концерти и най-много да са ми пищели ушите в следващите 2-3 дена, но такова чудо, каквото беше в Лаута е много трудно да бъде описано..."дивите 90-те"... за който си ги спомня... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Само веднъж съм бил на такова място - в ресторанта на Лаута...някъде в средата на 90-те ме бяха поканили на имен ден, на който не можех да откажа да не ида. Ситуираха ни на една дълга "сватбарска" почти пред о0ркестъра, който свиреше само най-върлите чалги по онова време и за капак имаше 2 кючекини, които обикаляха по масите да събират пари. Поседях около половин час само от учтивост и възпитание, всички на масата май правеха същото като мен, понеже повечето не се познаваха помежду си, а и дори да викаш в ухото на съседа си по стол, нямаше никакъв шанс да чуе какво му казваш...абе...нещо от рода 130 децибела и нагоре с преобладаващи средни честоти. След половин час си измислих, че имам някаква работа и се изнесох, понеже ако бях изкарал до края на вечерта, най-вероятно щях да имам загуба на слух през следващите дни, което за мен е доста притеснително, понеже това ми е инструментът за работа. Иначе и друг път съм бил на доста силна музика - озвучавания, барове, концерти и най-много да са ми пищели ушите в следващите 2-3 дена, но такова чудо, каквото беше в Лаута е много трудно да бъде описано..."дивите 90-те"... който си ги спомня... Сега е същото във ВСЕКИ един ресторант с жива музика. Аз по партитата поне си нося тапи. Не в дискотеките обаче, че като се напия ще ги изгубя, пък и е някакси нелепо да се ходи на дискотека с тапи в ушите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Сега е същото във ВСЕКИ един ресторант с жива музика. Аз по партитата поне си нося тапи. Не в дискотеките обаче, че като се напия ще ги изгубя, пък и е някакси нелепо да се ходи на дискотека с тапи в ушите. Нямам представа - аз не ходя по такъв род заведения с такава жива музика...а за съжаление тогава в Лаута не си носех тапи...иначе вероятно щях да издържа малко повече...още десетина минутки, може би. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Нямам представа - аз не ходя по такъв род заведения с такава жива музика...а за съжаление тогава в Лаута не си носех тапи...иначе вероятно щях да издържа малко повече...още десетина минутки, може би. E, как бе? Моите тапи бутат много. https://www.alpinehearingprotection.com/earplugs/partyplug/ Малко е тъпо само в началото, защото не ги слагам още с влизането, а ги слагам като излезне главния диджей и увеличат музиката. Та като ги сложа, ушите ми имат нужда малко да свикнат от разликата в силата на звука на подгрявката и изолацията с тапите. Ти какви ползваш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Ти какви ползваш? Имам едни оранжеви от мемори пяна - когато заемат формата на ушния канал, наистина обират подобаващо количество децибели, но не могат да се сравнят с едни антифони на 3М, които ги бях взел от едно изложение в Панаира преди години...не само, че са изолирани с хубав материал, но и като ги сложиш, правят вакуум, тъпанчето спира да се движи и не чуваш практически нищо. Само дето не са много приложими за партита, понеже ще е доста нелепо да стоя там с големи оранжеви "слушалки" на главата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Знам ги тия оранжевите. Те са за строителни работници бе. Моите имат един микроскопичен канал в средата с пластмасов елемент, за да не ти спират звука и да можеш да си слушаш всичко както си му е реда. Само му намалят силата. Пробвай ги, не са лоши изобщо. Не са и толкова скъпи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Знам ги тия оранжевите. Те са за строителни работници бе. Пробвай ги, не са лоши изобщо По-вероятно за летища - за тия, дето стоят близо до маневриращите самолети...с тях без проблем мога да се цаня за работа да махам с флагчетата на излитащите изтребители от някой самолетоносач примерно. ...и твоите сигурно не са лоши, но нямам необходимост - отдавна избягвам да ходя по много шумни музикални мероприятия (последните 2 ми бяха лятото миналата година). Даже обратното...гледам да стоя на съвсем тихо, дори и в центъра, въпреки че живея практически на улица - понякога като влезна за нещо в студиото, направо си чувам мислите защото точно там почти не прониква никакъв звук отвън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Thes Pasticio 3:12 Какво по дяволите правят?! Междувременно новото изпълнение на Азис е с близо 20 милиона показвания в тубата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Мангалата разбра, че Вальо Тихото е по морето и дигна джабалата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 После що им бЕгат клиентите https://offnews.bg/ikonomika/hoteli-predlagat-mastika-i-menta-ot-plastmasovi-tubi-662937.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 После що им бЕгат клиентите https://offnews.bg/ikonomika/hoteli-predlagat-mastika-i-menta-ot-plastmasovi-tubi-662937.html Ти да видиш! Аз се нагледах на паркирани заедно коли на жандармерията и НАП и седящи под дебела сянка служители. Естествено се спираха съвсем селективно бусове и камиони, както и... леки автомобили. Тоест, пред очите на целокупния народ, едни хора вършеха работа на... нашите.... хора. А на стандартния европейски скъсаняк, дошъл тук без идеята да има някакъв спомен от пребиваването си никак не му пука с какво ще се осере. Важното е да е еФтинко, да е много и с него да успее да се докара до дередже, цяла вечер да се млати в тъпата глава с резен ананас, докато се налива (бях свидетел и на такава гледка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Бахти циганската адвокатка Тези гадове от БХК имали и награда "Човек на годината", Естествено,за да отличат всички педалчета работещи за техните цели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 2015? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Е,тая пача е активна и днес Тая смята да заведе дело за дискриминация като от прочетеното лично аз не мисля,че може да го докаже.Обаче работи за тях.Кой ли я захранва финансово? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Minava mi prez glavata, 4e niakoi e broil 1.4 mln dolara https://www.zillow.com/homedetails/1127-Chestnut-Ave-Wilmette-IL-60091/3364646_zpid/ , za da go izravni sas zemiata i da postroi imenie sas hokeino igri6te do ka6tata i 6ibano basketbolno igri6te v neia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Как стават боища по пътищата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 "бойща"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 "бойща"? Сухар! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Българският език е достатъчно богат и разнообразен, за да му измисляме тепърва още нови думички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Българският език е достатъчно богат и разнообразен, за да му измисляме тепърва още нови думички. Факт, който не те прави по-малко сухар Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 "бойща"? Мислех си да напиша бой, после боища и правех други неща в момента и... Поправих се, то това е абсурдна грешка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Факт, който не те прави по-малко сухар Ти да видиш адаша...аз съм мокра кърпичка в сравнение с него. Кажи по-добре да рискувам ли с това Хитачи, че другата седмица вече трябва да слагам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 17 часа Фифа. Вързах тенекия на половината Чикаго. Включително и едно шибане по-малко. Има нещо сбъркано в мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 17 часа?? Толкова не мога да оравя каквото и да е едно единствено нещо. Аз си разцъках малко кариерата на Фифа 17 преди няколко дни и щях да хвърля контролера в телевизора, защото не можах да мина едни тренировки на HARD... Просто не можех да отбележа точки на тренировките и туй то. Идеше ми да се разплача от безсилие направо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 17 часа?? Толкова не мога да оравя каквото и да е едно единствено нещо. Аз си разцъках малко кариерата на Фифа 17 преди няколко дни и щях да хвърля контролера в телевизора, защото не можах да мина едни тренировки на HARD... Просто не можех да отбележа точки на тренировките и туй то. Идеше ми да се разплача от безсилие направо. Aз за това не игра сам. Само с гости у нас. Падна ми батерията ба джойстика. На кабел играх.... Ужас. Палците са ми подути Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.