gado Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Английски пиклЮвци разхождащи се с билярдни щеки в задниците... ...И те самите, един на друг си ги завират... А после заплашват, че ще съдят комплекса, щото са ги изгонили. Дрогирани шведски крави (месодайна порода) връхлитат през витрини пред смаяните очи на продавачите и започват да тъпчат чанти.... Ядоха бой... Вероятно не им е беше вкусно, но пък имаше за всички. Неадекватни датски дядо и баба, на видима възраст къде сеемсете.. Влизат в крайбрежен бар. Първата работа на дядото е да приближи сварената си мутра до барманчето и да му каже на почти разбираем английски - Ей, смукачо на пишки, хайде да се бием... и да строши една халба. След известно търпене от страна на бармана, най-сетне се наложи да му плесне една нежна плесница, колкото за отпускане... Епилог - Дядката веднага след това започва да врещи като заклано яре, че го убиват, а бабетката налита с плажната си чанта да бие сотаджиите, реагирали най-сетне на паник бутона, задействан (от бармана) преди поне 15 минути... Чешки тийнейджъри на средна възраст (разбирай 40-50 години) повръщат в ранен предиобед под маса в заведение. Тия може и да са цапащи, но поне са кротки.... Залитаща в полумрака безформена англичанка в бели нАпальонки (по модерному - джегингс ли беше, как беше) с подозрително увиснало дъно и още по-подозрително голямо кафяво петно на него...Може без да искала да е седнала в-ху шоколад..., но едва ли...Бозави французойки придружени от френски негро-арабоиди, гушнали по бутилка водка се пльосват по очи щом стъпват на плажа (в 10:30 преди обед) и започват да ядат пясък (вероятно за да си оправят вкуса в устата, останал след френско-негъро-арабските пишки) Английско-немска (да им се не надяваш) компания порка изобилно и шумно пред оркестъра. Който О, Чудо! Свири рок балади, при това съвсем кадърно. В кръчмата има поне 120 други човека. Изведнъж, двама от тайфичката скачат на сцената, единият си смъква гащите, а другият започва да му лапа патката... Следват малко мъкнене за яката и гащите до улицата, малко шамари за укротяване, както и още малко шамари, за да ги убедят да си платят сметката.... Естествено... нови заплахи. Първо, че ще се върнат с още 20 човека, а после със... съд... Весели белгийци трошат маси от солидна дървесина, щото се били 'фанали на бас... И после предлагат по дваесе лева на управителя за всяка потрошена (ват дъ фак ве, меен! Чи кой прави така!?) После циркове по улиците, сотаджии, полЮция... И мрънкащи инак весели белгийци, тук-таме с бомбирани носове и джуки. Че видиш ли, от техният тур оператор им били казали, че в България всичко им било позволено, щото... са белгийци... На този фон впечатление с ненормално - нормалното си поведение правят некви инак изостанали като нации румънци и руснаци... Та какво ми минаваше през главата... А, да... Ми... Не искам да съм европеец и да се поевропейчвам, ако това означава аз и детето ми да ставаме такива, като тия. И ако някой на една ръка разстояние започне да ми обяснява как ний сме къде, пък европейците - ехе... Собственоръчно ще му отскубна главата, след което ще му се изсера между раменете и ще му я залепя обратно... П.п. Зад всичко от гореописаното стоя като пряк очевидец, а и има и записи от охранителни камери. И това е съвсем мъничка част, която аз лично знам за демонстрациите на европейщина от страна на инак, тия добри хора, европейците. П.п.2 Пламене, а ти май щеше да даваш идея за рекордерче.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Ти имаш ли деца? Не, но каква от това? Нямам против родители да ходят с децата си по ресторанти, даже смятам, че е нормалното нещо. Но да си научат децата как да се държат в ресторанта. Крясъците и бягането наоколо не са за ресторант. Най-очудващото за мен е, че родителите не се и опитват да си укротят децата. Не се опитват да ги накарат да се хранят на масата, често им връчват хляб в ръцете и ги пускат да бягат. Хайде ако ресторанта е такъв с детски кът - мога да разбера. Щом го има, ще има и деца които да си играят (но само там, а не м/у масите), мястото очевидно е с насочесност към семействата с деца. . Но това се случва и в съвсем нормални ресторанти, без никакви детски кътове. Вървим в малко странна посока, покрай гарантирането и защитата на правата на децата се отказваме от някои инструменти свързани с възпитанието им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Последно като бях на българското черноморие - през 2014та, в голям смесен курорт - бях поразен от разликите в културата на иначе сходни народи. Дотогава се чудех дали в мен самия нещо не ми е наред, че не ги възприемам тия неща, но се убедих че просто не съм се родил на подходящото място. От няколкостотин метра, без да им чуваш думите можеш да разбереш откъде е семейството. Българските лайненца се насират да крещят и се лигавят без причина, а дебилните родители само ги поощряват още повече, ако може да привлекат вниманието на още повече хора върху просташките си особи. Чехословаци и поляци само ако има нещо конкретно се обръщат към родителя и му казват. А руснаците евентуално някоя подпухнала баба смъмря децата, ако се е препекла на слънцето. И това не е само заради самочувствието на домакин/гост в дадена страна, защото и в Гърция е същото. Значи аз като имам две деца не мога да отида в някой скъп ресторант да вечерям!?!?! Ето това вече е истинка дискриминация. Слава Богу до сега не съм имал такъв проблем, където и да съм бил. А аз често вечерям с децата ми в ресторанти. Американците имат кусури, но и знаят как да създадат условия на хората с пари и класа. Ресторантът е частно заведение и собственикът определя правилата, а който се чувства дискриминиран да ходи другаде. В някои жилищни сгради в Ню Йорк даже е забранено да живеят домашни животни. Но тука никой не може да ограничава Ганьо, той се защитава с култовата реплика "Който не може да търпи, да се маха той". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 ........................... ........................... ........................... П.п.2 Що не вземеш да напишеш една книга - гледам достатъчно мат'рял си събрал...ама снимай, че да има и картинки. П.П. Камуфлажни снимащи очила, химикалка, запалка...или да търсим нещо още по-незабележимо като снимащо копче примерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Значи аз като имам две деца не мога да отида в някой скъп ресторант да вечерям!?!?! Ето това вече е истинка дискриминация. Слава Богу до сега не съм имал такъв проблем, където и да съм бил. А аз често вечерям с децата ми в ресторанти.прекрасно разбра какво казах. В ресторант, че в който не мога да си платя чашата вино - Няма да видиш деца, може да се хванем на бас Последно като бях на българското черноморие - през 2014та, в голям смесен курорт - бях поразен от разликите в културата на иначе сходни народи. Дотогава се чудех дали в мен самия нещо не ми е наред, че не ги възприемам тия неща, но се убедих че просто не съм се родил на подходящото място. От няколкостотин метра, без да им чуваш думите можеш да разбереш откъде е семейството. Българските лайненца се насират да крещят и се лигавят без причина, а дебилните родители само ги поощряват още повече, ако може да привлекат вниманието на още повече хора върху просташките си особи. Чехословаци и поляци само ако има нещо конкретно се обръщат към родителя и му казват. А руснаците евентуално някоя подпухнала баба смъмря децата, ако се е препекла на слънцето. И това не е само заради самочувствието на домакин/гост в дадена страна, защото и в Гърция е същото. Американците имат кусури, но и знаят как да създадат условия на хората с пари и класа. Ресторантът е частно заведение и собственикът определя правилата, а който се чувства дискриминиран да ходи другаде. В някои жилищни сгради в Ню Йорк даже е забранено да живеят домашни животни. Но тука никой не може да ограничава Ганьо, той се защитава с култовата реплика "Който не може да търпи, да се маха той". в много сгради животните са забранени. В еднофсмилна къща - гледай маймуни ако искаш. В блоковете има много ограничения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 П.п. Зад всичко от гореописаното стоя като пряк очевидец, а и има и записи от охранителни камери. И това е съвсем мъничка част, която аз лично знам за демонстрациите на европейщина от страна на инак, тия добри хора, европейците. П.п.2 Пламене, а ти май щеше да даваш идея за рекордерче.... И аз съм виждал подобни гледки по нашето море, но ще ти кажа, че тук обикновено идват баш утайките на същите тези европейски нации, защото е евтинко. Другата причина е, че са свикнали да ги толерират и че всичко им е разрешено. Колкото и бой да са яли, малко им е!! Бая още тупалки ще трябва да изядат, за да се научат, че тук не е Африка и за няколко долара не може да правиш буквално каквото си искаш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Точно това мислех да кажа и аз - нашето черноморие е канализацията на европейската клоака. Събирателно за най-големите отпадъци, които могат да се съберат. Иначе за децата... Arpa, имам наблюдение над племенницата ми - абе не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани Смисъл... и аз обичах да раздавам акъли за това как родителите трябва да си гледат децата, ама... то туй като правенето на ремонт на колата по клипове в youtube - отстрани изглежда лесно, ама иначе... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Точно това мислех да кажа и аз - нашето черноморие е канализацията на европейската клоака. Събирателно за най-големите отпадъци, които могат да се съберат. Иначе за децата... Arpa, имам наблюдение над племенницата ми - абе не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани Смисъл... и аз обичах да раздавам акъли за това как родителите трябва да си гледат децата, ама... то туй като правенето на ремонт на колата по клипове в youtube - отстрани изглежда лесно, ама иначе... О, не искам да раздавам акъли, единствено коментирам това което ми прави впечатление и ми е интересно дали има и други виждащи същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Вървим в малко странна посока, покрай гарантирането и защитата на правата на децата се отказваме от някои инструменти свързани с възпитанието им. Чакай малко, само децата ли имат права? А аз, дето съм отишъл на ресторант нямам? Или правата на децата трябва да бъдат всякакви и да им се разрешава да луднат всички в заведение, което принципно е за възрастни хора... След като родителите не са си възпитали децата...или пък самите те не се поддават на възпитание (щото и такива случаи има) - просто се лишаваш от екстрата "с деца на ресторант" и когато много ти се приходи...или ги връчваш на бабата, или си наемаш бавачка. Нещата трябва да са равнопоставени за всички, а не само да излизаме с приказката "Абе то дете..." и да му позволяваме да се катери по главите на всички. Ако родителите с такива деца държат чак толкова да правят семейни посещения в ресторант - ей къде е МакДоналдс, че и са няколко даже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Що не вземеш да напишеш една книга - гледам достатъчно мат'рял си събрал...ама снимай, че да има и картинки. П.П. Камуфлажни снимащи очила, химикалка, запалка...или да търсим нещо още по-незабележимо като снимащо копче примерно... Не.. Просто нещо, което да прави достатъчно добри като качество клипчета. Да има достатъчно добра батерия и да не се налага да го размахвам като телефон или камера примерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Чакай малко, само децата ли имат права? А аз, дето съм отишъл на ресторант нямам? Или правата на децата трябва да бъдат всякакви и да им се разрешава да луднат всички в заведение, което принципно е за възрастни хора... След като родителите не са си възпитали децата...или пък самите те не се поддават на възпитание (щото и такива случаи има) - просто се лишаваш от екстрата "с деца на ресторант" и когато много ти се приходи...или ги връчваш на бабата, или си наемаш бавачка. Нещата трябва да са равнопоставени за всички, а не само да излизаме с приказката "Абе то дете..." и да му позволяваме да се катери по главите на всички. Ако родителите с такива деца държат чак толкова да правят семейни посещения в ресторант - ей къде е МакДоналдс, че и са няколко даже. Подкрепям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Факт. Ужасно неприятно е да ти крещят на главата някакви лайненца и да ти развалят цялата вечер...аз също подкрепям. Ако искам да слушам крясъци и около мен да се случва някакво подобие на тролокска битка (на вълна Колелото на времето съм...), ще отида в семеен ресторант, с детски кът. Но, искайки да се насладя на спокойна вечер определено много ще ме дразнят лигавите, невъзприемащи забележка дребосъци. Гадо, чакаме си мат'ряла...в снимков, видео или хартиен вариант. Най-добре видео или разкази, особено като ти знаем изказа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Чакай малко, само децата ли имат права? А аз, дето съм отишъл на ресторант нямам? Или правата на децата трябва да бъдат всякакви и да им се разрешава да луднат всички в заведение, което принципно е за възрастни хора... След като родителите не са си възпитали децата...или пък самите те не се поддават на възпитание (щото и такива случаи има) - просто се лишаваш от екстрата "с деца на ресторант" и когато много ти се приходи...или ги връчваш на бабата, или си наемаш бавачка. Нещата трябва да са равнопоставени за всички, а не само да излизаме с приказката "Абе то дете..." и да му позволяваме да се катери по главите на всички. Ако родителите с такива деца държат чак толкова да правят семейни посещения в ресторант - ей къде е МакДоналдс, че и са няколко даже. Нали и аз това казвам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Факт. Ужасно неприятно е да ти крещят на главата някакви лайненца и да ти развалят цялата вечер...аз също подкрепям. Ако искам да слушам крясъци и около мен да се случва някакво подобие на тролокска битка (на вълна Колелото на времето съм... ), ще отида в семеен ресторант, с детски кът. Но, искайки да се насладя на спокойна вечер определено много ще ме дразнят лигавите, невъзприемащи забележка дребосъци. Ама те някои хора дори в затворени ресторанти без играчки си пускат гомната да беснеят между масите. Дори в скъпите ресторанти е така (те онези са още по-разлигавени). Бели цигани сме българите и това си е, с никой европейски народ не можем да се мерим по култура и възпитание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Ама те някои хора дори в затворени ресторанти без играчки си пускат гомната да беснеят между масите. Дори в скъпите ресторанти е така (те онези са още по-разлигавени). Бели цигани сме българите и това си е, с никой европейски народ не можем да се мерим по култура и възпитание. Теб не те знам точно къв циганин си, ама можеш при интерес да се порадваш на подрастващите.. ъъъ.. европейци. А те както е известно не са заченати чрез непорочно зачатие. Почваш ли да топлиш кво ти хортувам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Твоите изкуфели брътвежи грам не се и напрягам да ги осмислям, ако случайно ги прочета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Има Льо Ман. Вие се занимавате с глупости Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Ми то, и ракия има...и вино....сипах си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Баси, тоя народ е изпушил тотално. Преди малко, пред една игрална зала, такъв бой се биха един мъж и една една жена, като по-скоро жената биеше мъжа си, че не беше истина. Накрая, след скандала, шамарите, бутането и ритането, мъжът и отвори вратата и влезнаха, вероятно да играят. Добре ли е? Може и на мен да не са ми ясни някакви ритуали, понеже не съм хазартна личност и комарът изобщо, ама изобщо не ме влече, ама тоя бая шамари изяде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Твоите изкуфели брътвежи грам не се и напрягам да ги осмислям, ако случайно ги прочета. Ако те затруднява нивото, мога да се опитвам да пиша и още по-простичко.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Баси, тоя народ е изпушил тотално. Преди малко, пред една игрална зала, такъв бой се биха един мъж и една една жена, като по-скоро жената биеше мъжа си, че не беше истина. Накрая, след скандала, шамарите, бутането и ритането, мъжът и отвори вратата и влезнаха, вероятно да играят. Добре ли е? Може и на мен да не са ми ясни някакви ритуали, понеже не съм хазартна личност и комарът изобщо, ама изобщо не ме влече, ама тоя бая шамари изяде... Смартфон нямаше ли да снимаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Ми то, и ракия има...и вино....сипах си. Мани ги, всички са лаЙци и аматьори. Наздраве с една ледено студена Pilsner Urquell, че е още раничко при мен за по-сериозни питиета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Мани ги, всички са лаЙци и аматьори. Наздраве с една ледено студена Pilsner Urquell, че е още раничко при мен за по-сериозни питиета! така съм се разглезил, че всичко по-горчиво от Корона/Модело - не близвам. Ебати якото на задния двор да паднеш в бой с.. Бири Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Наздраве кръстник. Стефчо, с тея минерални бози дето ги пиеш, да не ти ръждяса хранопровода...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Наздраве кръстник. Стефчо, с тея минерални бози дето ги пиеш, да не ти ръждяса хранопровода...? мед ми е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.