Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Аз лично искрено се смея, когато някой започне да ми разправя колко велик и незаменим е, както и, когато чуя репликата - Балсъмго и нещастника! ...

По тоя повод един виц-обява за работа: "Опитен психотерапевт търси работа. Търся вече трети месец...що за скапана държава! Всички са гадни смотаняци - мразя ги!!! Звънете нещастници!!! :woot "

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

По тоя повод един виц-обява за работа: "Опитен психотерапевт търси работа. Търся вече трети месец...що за скапана държава! Всички са гадни смотаняци - мразя ги!!! Звънете нещастници!!! :woot "

Хахахахаха това беше кратко описание на нашенската действителност :)

Ясно, че незаменими хора няма, но дори и да те заменят, фирмата е на загуба докато тоя човек не почне да върши твоята работа. 

Ще ви кажа един пресен случай с една голяма фирма Paysafe(Skrill).  Имат 1 обява(вече 2) за човек с 3 години опит, решавам да си пусна CV-то. Звънят ми, питат ме по телефона имам ли опит с автоматизация, аз казвам не. Все пак ме викат на интервю, но се оказва, че изобщо не става въпрос за тази позиция, а хората просто не могат да си намерят желаещи за стажантската им програма и почват да ме агитират как съм бил перфектният кандидат. Нищо, че имам 2 години опит :D И ми казват емии то е малко стъпка назад, но ще научиш много...  Питах ги директно колко плащате на тоя стаж, и пича ми се направи на интересен и ми отговори, че това било фирмена тайна :D :D 

Зад бариерата уж има хора ама поне у нас вече не останаха в някой области. Както каза колегата по-горе в машиностроенето просто няма кадри. Иди търси свястен стругар да речем или заварчик. Може и да е имало едно време, сега има някакви дето уж разбират... Аз имам бегла представа, ама разбирам повече от тях. Една втулка да не могат да направят, какво да говорим за по-сложен детаил....

П.П. В моята сфера също няма хора, едно реле не знае как се свързва, камо ли да чете електронни схеми или да ги създава.. Кво да говорим за сложна автоматика, те не правят разлика между, +,  -, фаза, зануляване, заземяване....

Кратко и ясно....ще трябва да свиквамеМного ясно. Компанията не е на баща ми. Докато съм работник ще гледам най-изгодното за мен.

С тази позиция трябва да си от другата страна. Моята позиция е че трябва да даваш всичко от себе си за работата. Когато не го оцени собственика, сменяш работата.

С тази позиция трябва да си от другата страна. Моята позиция е че трябва да даваш всичко от себе си за работата. Когато не го оцени собственика, сменяш работата.

Абсолютно! 

Феранте, имам чувството, че в българската IT среда има прекалено много българи мениджъри. С всичките познати мурафето, тарикатлъци и цигански номера, но на друго ниво. До немалка степен подкрепено от личен опит, до по-голяма - субективното мнение на други хора.

Абсолютно!

Феранте, имам чувството, че в българската IT среда има прекалено много българи мениджъри. С всичките познати мурафето, тарикатлъци и цигански номера, но на друго ниво. До немалка степен подкрепено от личен опит, до по-голяма - субективното мнение на други хора.

Дам, доста пъти съм слушал подобни описания от колеги дошли от HP България.

Изискванията там и те са завишени до немай къде... Най-пресният пример е брат ми на който отказаха за камара стартови позиции там и накрая без проблем си дойде в Чехия на петорна заплата от тези които предлагаха в Пловдив и му отказваха...

И честито за новата работа, била тя и от другата страна :P

? ;)

П.П. Знам какво си написал, ама понеже помня тази подредба и по малко по-различен начин. :))

Дам, много малък съм бил тогава и не ми прави впечатление подредбата :))

Hewlett Packard ;)

Та общо взето за това те питах за опит в България. Щото котора може и наистина да е онеправдан. Просто и от други места слушам за завишени до небесата изисквания, двойни тройни и петорни стандарти за бонуси и странни наказания. И ми се струваше странно, докато не започнаха да ги въвеждат и в доскорошната ми компания. И самата компания продължава да става бивша на много хора де :) Но като цяло съм съгласен, че е тъпо да ragequit-ваш заради нещо такова. 

Та общо взето за това те питах за опит в България. Щото котора може и наистина да е онеправдан. Просто и от други места слушам за завишени до небесата изисквания, двойни тройни и петорни стандарти за бонуси и странни наказания. И ми се струваше странно, докато не започнаха да ги въвеждат и в доскорошната ми компания. И самата компания продължава да става бивша на много хора де :) Но като цяло съм съгласен, че е тъпо да ragequit-ваш заради нещо такова. 

Е тия от фирмата няма ли да се усетят при такъв внезапен отлив на персонал? Ти каза ли им реалната причина, поради която напускаш?

Оф, мога да ти отговоря, но предпочитам да не го правя в публично достъпно място. И без това съм казал повече от необходимото.

Пешо това беше последната капка. Преди това имаше: "Ми няма кой да те замести и за това няма да можеш да излезнеш в отпуска между коледа и нова година, а и като цяло не може да излизаш в отпуска, защото няма кой да те замести" Или "ще пускаме нов продукт ето тествай го ама трябваше да сме го пуснали вчера, за това по-бързо, ако може" :D Неща от тоя род ме вадят извън равновесие, а попринцип съм много спокоен :) Както и работата с олигофрени Мениджъри от Израел.

Не бих казал, че е ragequit, а по-скоро, както вече споменах, искам да се развивам.Тук не могат да ми предложат развитие, не ме оценяват, така, че продължаваме напред. Живота е твърде кратък да стоя на едно място и да си гледам фейсбука по цял ден ;)

едит:Ангеле в тия фирми мениджърите се бият в гърдите колко са добре, а реално текучеството е брутално. Дори няма да им мине през главата мисълта, че те са виновни.

Само да кажа, моята пряка ръководителкта е работила в Ментел. Е познайте резултата какъв е. За година и малко откакто е във фирмата е успяла да съкрати 3ма души и да накара да напуснат още 6 :D И да осере сплотеността на цял екип :)

При положение, че има един куп проучвания, които показват, че главната причина за напускането на персонал е прекият им ръководител - не знам защо при масов отлив на работна ръка, големи компании все още търсят проблема единствено в служителите по ниските нива..

Обикновен работник съм. Естествено, че търся по-добро, но е една идея по-сложно като си чужденец, а не си с интелекта на Тесла.

В Пловдив трудно се намират свестни кадри в промишлеността, защото заплатите в повечето случаи са доста ниски. Нереално ниски за такъв голям град с не малко заводи. Нема ли стотинки, нема и кадри, защото кадрите бягат и остава само шкартото тука. Като поразвържете кесиите и кадрите ще имат стимул да останат/се върнат, а не само да се чудим как да си раздадем едни бонуси и 18-та заплата. 

Симон е велик както винаги

Ключът е в равновесието между взимане и даване. Няма как да правят impact mileniumite, ако постоянно са обект те самите на влияние отвън. Оттук и необходимостта за ограничаване на влиянието - махаш телефони, телевизори и т.н. (впрочем това е само началото де - има си и намаляне на яденето, пости му казват, точно със същата цел)...

Минава ми през главата, че WOOX ми помогна страшно много в избора и настройката на системата за домашно кино. Слушайте го като ви говори за такива неща ;)

В Пловдив трудно се намират свестни кадри в промишлеността, защото заплатите в повечето случаи са доста ниски. Нереално ниски за такъв голям град с не малко заводи. Нема ли стотинки, нема и кадри, защото кадрите бягат и остава само шкартото тука. Като поразвържете кесиите и кадрите ще имат стимул да останат/се върнат, а не само да се чудим как да си раздадем едни бонуси и 18-та заплата.

Парата прави борбата...Тевес заряза отбора на сърцето си за 40 млн в зелено(а не е човек, който ще се купува точки за пенсия и да разичта на нея) какво остава за хора като мен. При първа възможност си плюя на петите и не ми пука грам каква усмивика е имал бившия работодател. В бестбай искат мангизи, в сервиза също, в хранителния магазин тоже...Колкото повече, толкова повече е казал мечо Пух. Един път го живея тоя живот и бих дал кутре, че и две за всичките пари на света или най-малко уранова руда...абе някъв монопол :D

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...