Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Дейба не можеше ли да съм някой художник и да рисувам голи жени за много пари ☺️☺️

Абе можеше...ама става да беше и някоя по-прозаична професия - примерно можеше да си пластичен хирург и да бараш цици по цял ден, пак за много пари. :lol:

Аз творя само като яздя порцелановия кон. Дейба не можеше ли да съм някой художник и да рисувам голи жени за много пари ☺️☺️

Тогава пак нямаше да ти се работи часове наред, доста повече, отколкото работиш сега, а в жените нямаше да виждаш жени, а светлосенки, полутонове и линии.

Ето това е вече честа смяна на работа, но пък конкертният човек знае доста неща :) https://bg.linkedin.com/in/martin-manolov-39794157

В моята сфера този човек след 2-рата смяна ще седи безработен. Казвам го тъй като участвам в наемането на персонал. Последният колега, който наех в екипа стана след пресяването на близо 70 кандидатури.

Ferante,доколкото имам впечатления от постовете ти ти не живееш в България.А и защо да приемаме като императивно правило твоето наблюдение?! :))

Ferante,доколкото имам впечатления от постовете ти ти не живееш в България.А и защо да приемаме като императивно правило твоето наблюдение?! :))

Глобално погледнато, тези правила си важат и за България. И би било добре, както служителите, така и работодателите като цяло, да ги схванат по-бързичко.

Глобално погледнато, тези правила си важат и за България. И би било добре, както служителите, така и работодателите като цяло, да ги схванат по-бързичко.

Тц! Тук се живее в паралелна реалност и правилата по света не важат тук... Одеве четох статия, че в България 40% от хората търкащи билетчета го правят вярвайки, че това е единствения им път за забогатяване...

Тц! Тук се живее в паралелна реалност и правилата по света не важат тук... Одеве четох статия, че в България 40% от хората търкащи билетчета го правят вярвайки, че това е единствения им път за забогатяване...

Е, не, има и СпортТОТО... :lol:

Факт е, че за 95% от населението на света, лотарията е най-сигурния шанс за забогатяване. Или поне временно, че то не е важно само да ги имаш.

Еми Танасе евал съм ги. След месец ще й вида физиономията на тая шматка като й дам предизвестието. Много тъпо ще й стане :) Щото няма в момента кой да ми върши работата :P

@Ferante,  Midex ти е отговорил. Година и половина почти :)

Много погрешно мислене. Лично многократно съм се убедил, че няма незаменими хора. Колкото и за специални и важни да се имат.

..........................

Мисленето е погрешно, но не поради това че "няма незаменими хора". Никога не трябва да се разглежда смяната на работата като отмъщение. Работа се сменя само и когато има по добро предложение.

А по въпроса с това че няма незаменими хора - този начин на мислене обезлюди професията ми в Европа и северна Америка, а вече опустошава и България откъм кадри. Единствения голям източник на хора за машиностроенето остана бившия СССР, но и там няма да е за дълго.

Мисленето е погрешно, но не поради това че "няма незаменими хора". Никога не трябва да се разглежда смяната на работата като отмъщение. Работа се сменя само и когато има по добро предложение.

А по въпроса с това че няма незаменими хора - този начин на мислене обезлюди професията ми в Европа и северна Америка, а вече опустошава и България откъм кадри. Единствения голям източник на хора за машиностроенето остана бившия СССР, но и там няма да е за дълго.

Незаменими хора наистина няма. Има т.н. - Дялани камъни! Друг е въпросът, че за да се одяла такъв камък са нужни години и години... И нещата пак опират до начина на мислене на повечето служители и повечето работодатели. Аз лично искрено се смея, когато някой започне да ми разправя колко велик и незаменим е, както и, когато чуя репликата - Балсъмго и нещастника! Найш колко хора чакат пред бариерата!? Ама и това ще го израстем, скоро надявам се :)

Вярно е. Наистина всеки може да бъде заменен. Само че фирмата трябва да може да  плати наемането на човек с 10 - 20 години опит за да замени напусналия, защото това е срока през който един конструктор, технолог или настройчик се учи преди да стане продуктивен. Или да наеме необучени и да чака поне половината от  тези години да отминат. Да не говорим че и трите изброени от мен професии не искат само практика. Някои го могат, други не, и на старта не е ясно колко от учениците ще стигнат до края и колко ще избягат на по лека работа. Не е ясно и колко от кадърните ученици  ще останат във фирмата...

Момчета, нещата са много прости. Не е нужна докторска степен по квантова механика. Отива се там където дават повече пари, повече бенефити и ако работата не е много или свободното време ти е мед... Всичко е ок.

А и защо да приемаме като императивно правило твоето наблюдение?! :))

Може би защото имам дълъгогодишен опит с няколко водещи технологични компании :)

Не е добре ако редовно човек се задържа на едно работно място само по няколко месеца. Но след година-две на едно място е нормално да си разбрал има ли на къде да се развиваш в съответната компания и да прецениш струва ли си да оставаш още.

А стане ли въпрос за 50%+ разлика в заплатата - никой не би се изненадал от смяната. Високата заплата много помага за задържането на служителите.

Незаменими хора наистина няма. Има т.н. - Дялани камъни! Друг е въпросът, че за да се одяла такъв камък са нужни години и години... И нещата пак опират до начина на мислене на повечето служители и повечето работодатели. Аз лично искрено се смея, когато някой започне да ми разправя колко велик и незаменим е, както и, когато чуя репликата - Балсъмго и нещастника! Найш колко хора чакат пред бариерата!? Ама и това ще го израстем, скоро надявам се :)

Да и обикновено в такива фирми дето много ги чакат пред бариерата, колективът е от хора, които разбират от всичко по малко. По съвсем малко, но от всичко, щото няма организация и редовно се върши чужда работа. Такива дялани камъни се въртят на едно място, щото си знаят, че другаде никой няма да ги покани и търпи. Затова тесногръдите началници ги предпочитат, лесни за манипулация че и за пари не смеят да питат.

Момчета, нещата са много прости. Не е нужна докторска степен по квантова механика. Отива се там където дават повече пари, повече бенефити и ако работата не е много или свободното време ти е мед... Всичко е ок.

Кратко и ясно....ще трябва да свикваме

Феранте, имаш наблюдения от сферата, но колко от наблюденията ти са базирани на българския ѝ еквивалент? И българската IT среда? И моля те не ми цитирай свои приятели, говори за твой директен трудов стаж.

Да и обикновено в такива фирми дето много ги чакат пред бариерата, колективът е от хора, които разбират от всичко по малко. По съвсем малко, но от всичко, щото няма организация и редовно се върши чужда работа. Такива дялани камъни се въртят на едно място, щото си знаят, че другаде никой няма да ги покани и търпи. Затова тесногръдите началници ги предпочитат, лесни за манипулация че и за пари не смеят да питат.

Веееерно....?! Браос!

Ти си поредният, дето доказа теорията за чукчата писател :)

П.п. И алтернативно... Някъде в ниските позиции работиш..., и на недобре платена длъжност, която според теб е Маунт Джомолунгма, ама всъщност не е кой знае какво, та ни сподели това епохално умозаключение?

А аз едно не разбирам - защо хората си мислят, че работната среда в БГ е толкова различна, уникална и несъпоставима с тази в други държави?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...