djadomraz Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 едит: Като няма Обективно оценяване е така Обективното оценяване е мисия невъзможна. Не знам как е в твоята сфера, но при нас не гледат с добро око на човек, който си сменя работодателя всеки ~2 години. В IT-то е нормално на първа работа да се работи около година, след това печелиш средно 30% отгоре при смяната. Наистина не е добре да си сменяш работното място по-често от 2 години. Още по-кофти е да имаш в автобиографията "self-employed" - обикновено това значи, че на работното си място си чукал частно и като са те изгонили затова, че не си вършил работа после си гледал да си вземеш парите ама явно не е потръгнало и сега търсиш други да ги "доиш" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 ...не е добре да си сменяш работното място по-често от 2 години. ...а по-рядко от 30 години (като мене)? Май и това не е за препоръчване, което пък ми напомня, че трябва да се виждаме с тебе, ама питай преди това Виделина колко ще стане с новата минимална РЗ, която май влиза от януари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Еми Танасе евал съм ги. След месец ще й вида физиономията на тая шматка като й дам предизвестието. Много тъпо ще й стане Щото няма в момента кой да ми върши работата Много погрешно мислене. Лично многократно съм се убедил, че няма незаменими хора. Колкото и за специални и важни да се имат. Не знам как е в твоята сфера, но при нас не гледат с добро око на човек, който си сменя работодателя всеки ~2 години. При нас минималната граница е 4-5 години. Аз лично не бих напуснал работата ако не са ми дали коледен бонус. Ако си кадърен, бонуси се изкарват не само по Коледа. +1 Гледах Сноуден... Нищо от филма не е ново, но един едничък въпрос ме яде жив... Каква му е била заплатата в ЦРУ ☺️☺️☺️☺️Не е ново понеже той разкри голяма част от нещата. Има интересна книга на Bruce Sheiner по темата. Ако ти е интересно: https://www.amazon.com/Data-Goliath-Battles-Collect-Control/dp/0393244814 В Бг IT-то е мега развито. Няколко човека от форума ми отказаха да дойдат при мен. Годишна заплата от 40 000 евро чисто(стартова) + 36 работни дни отпуска + медицински застраховки за цялото семейство. Прави си сметка какви заплати ще трябва да даваш след някоя и друга година . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Много погрешно мислене. Лично многократно съм се убедил, че няма незаменими хора. Колкото и за специални и важни да се имат. +1 Не е ново понеже той разкри голяма част от нещата. Има интересна книга на Bruce Sheiner по темата. Ако ти е интересно: https://www.amazon.com/Data-Goliath-Battles-Collect-Control/dp/0393244814 В Бг IT-то е мега развито. Няколко човека от форума ми отказаха да дойдат при мен. Годишна заплата от 40 000 евро чисто(стартова) + 36 работни дни отпуска + медицински застраховки за цялото семейство. Прави си сметка какви заплати ще трябва да даваш след някоя и друга година . Mисълта ми беше, че и без доказателства тия неща са се шушукали тук-таме, все пак в тая полицейска държава сигурно знаят и гащите на задника ми дали са скъсани или не. Всъщност с моя годишен доход се надавям да не бъда закачан от никой защото не представлявам интерес...никакъв По втората част от поста...с всяка секунда ми става ясно, че в грешната сфера съм се насочил...Много приятна заплата сте имали, а допълнението към нея прави парите с доста по-голяма покупателна способност. Аз ако знаех това, което на теб ти трябва - щях да напусна щатите без да мисля и секунда Иначе доста често виждам обяви където изрично се казва, че искат хората да идват в офиса, а не от вкъщи. Комповете и интернет много са разглезели хората. Аз също имам доста познати(не в IT), които за под под 2500 няма и да си помислят да започат работа при който и да е...и са по-малки от мен . Евала им на момчетата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Много погрешно мислене. Лично многократно съм се убедил, че няма незаменими хора. Колкото и за специални и важни да се имат. +1 Не е ново понеже той разкри голяма част от нещата. Има интересна книга на Bruce Sheiner по темата. Ако ти е интересно:https://www.amazon.com/Data-Goliath-Battles-Collect-Control/dp/0393244814 В Бг IT-то е мега развито. Няколко човека от форума ми отказаха да дойдат при мен. Годишна заплата от 40 000 евро чисто(стартова) + 36 работни дни отпуска + медицински застраховки за цялото семейство. Прави си сметка какви заплати ще трябва да даваш след някоя и друга година . За тия пари аз идвам бе На колко езика трябва да мога да пиша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Аз ако знаех това, което на теб ти трябва - щях да напусна щатите без да мисля и секунда Защо си мислиш, че не го знаеш? Не е толкова сложна работата за позицията за която ни трябваха хора. Трябваше основно английски и 1-2 сертификата. Въпросните сертификати се вадят бързо и не изискват сериозни познания. Нищо което да не може да се научи. За тия пари аз идвам бе На колко езика трябва да мога да пиша?Ние намерихме хора вече. Не се иска кой знае колко задълбочени познания. Трябва да се говори английски само. Другото за доста кратък срок може да се научи. Не става въпрос за програмиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 В Бг IT-то е мега развито. Няколко човека от форума ми отказаха да дойдат при мен. Годишна заплата от 40 000 евро чисто(стартова) + 36 работни дни отпуска + медицински застраховки за цялото семейство. Прави си сметка какви заплати ще трябва да даваш след някоя и друга година . Това предложение съм го пропуснал аз. Деазнам, да почвам да уча Windows Server-ите освен, пък като се освободи пак позиция за подобна заплата - да кандидатствам. Нещо за Customer Relations нямате ли, че в тая сфера съм професионалист вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Не знам как е в твоята сфера, но при нас не гледат с добро око на човек, който си сменя работодателя всеки ~2 години. При нас минималната граница е 4-5 години. Аз лично не бих напуснал работата ако не са ми дали коледен бонус. Ако си кадърен, бонуси се изкарват не само по Коледа. Според мен има по-важни неща от 100-те лева бонус/увеличение на месечните доходи и това е личностното ти развитие, денек погледа в дългосрочен план. Ако все пак не можеш да преглъднеш липсата на коледен бонус, бих ти препоръчал да гледаш потенциала за собственто си развитие през следващите 5 години. Ами конкретно в случая аз за тия 2 години опит съм си сменял 2 пъти работата. Сега си търся нова, защото в сегашната няма никакво развитие, а аз съм на 25 и не мисля да си губя най-ценните години от живота скляпайки. И тук не гледат с добро око, но при толкова голямо търсене постоянно има позиции.Не говоря за 100лв увеличение,а за реална стъпка нагоре. от 1600 с малко късмет и добро представяне на интервю мога да мина на 2500, което като за мен ми се вижда доста добра заплата в София за сам човек. Не визирам само заплатата, а реалното развитие.Какво мога да науча и какво ще ми бъде полезно след това в посоката в която съм се насочил. 80% от хората стоят по 3 години в една фирма и след това не стават за чеп за зеле, защото през тия 3 години вместо да учат са си гледали фейсбука. И след това мрънкат, че не им стигат парите или че не ги взимат на работа щото не могат да програмират @netrootbg знам, че няма незаменими хора, ама докато ме заменят мен ще изгубят доста потенциални клиенти И доста неща ще им се забавят. Разболях се точно за 2 дена и shit hit the fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Това предложение съм го пропуснал аз. Деазнам, да почвам да уча Windows Server-ите освен, пък като се освободи пак позиция за подобна заплата - да кандидатствам. Нещо за Customer Relations нямате ли, че в тая сфера съм професионалист вече. Той не работеше ли за НАТО? С кои точно customer-и ще общуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Той не работеше ли за НАТО? С кои точно customer-и ще общуваш Винаги има Customer Relations, дори и Customers да не са реално плащащи потребители. Лелките в администрацията също са Customers реално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 с Израелските Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Той не работеше ли за НАТО? С кои точно customer-и ще общуваш Да де, ама там реално customer-ите май са държави и там нещата май са свързани с политика и опита в компания не би имал значение, или поне аз така си ги мисля нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Да де, ама там реално customer-ите май са държави и там нещата май са свързани с политика и опита в компания не би имал значение, или поне аз така си ги мисля нещата За много високо ниво на отношения говориш ти. Тук става въпрос за по-ниски нива в йерархията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Това предложение съм го пропуснал аз. Деазнам, да почвам да уча Windows Server-ите освен, пък като се освободи пак позиция за подобна заплата - да кандидатствам. Аз и на теб ти предлагах. Ама ти се дърпаш всеки път, а времето си минава. Той не работеше ли за НАТО? С кои точно customer-и ще общуваш Ами... как да ти го обясня. Когато работиш в организация, хората на които предоставяш услугата ти се явяват клиенти. Ако си в IT отдел на банка, служителите на банката за теб ще са клиентите на услугата. Тук изключвам интернет банкирането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Аз и на теб ти предлагах. Ама ти се дърпаш всеки път, а времето си минава. Аааа, не се дърпам. Просто офертата не беше сигурна тогава до колкото си спомням, пък после и отпадна, защото имало някакви промени. А аз така и не започнах да го уча тоя Windows Server. Може и да го направя през следващата година. Тъкмо да си разнообразя малко, че съм в застой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Аааа, не се дърпам. Просто офертата не беше сигурна тогава до колкото си спомням, пък после и отпадна, защото имало някакви промени. А аз така и не започнах да го уча тоя Windows Server. Може и да го направя през следващата година. Тъкмо да си разнообразя малко, че съм в застой.То офертата освен че стана сигурна, се освободиха и 2 позиции. Нещо което не се беше случвало от много години. И не ти трябват някакви познания сериозни. Съвсем малки. И бонус: тук жените са по - хубави от тези в Бг . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 То офертата освен че стана сигурна, се освободиха и 2 позиции. Нещо което не се беше случвало от много години. И не ти трябват някакви познания сериозни. Съвсем малки. И бонус: тук жените са по - хубави от тези в Бг . В Унгария ли пак? Или в Босна? Е, все ще ми трябва сертификата за Server предполагам, сигурно няма да става въпрос за десктоп инсталации само. Сигурно и не са толкова надути. Тия тука са някъв ужас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 В Унгария ли пак? Или в Босна? Е, все ще ми трябва сертификата за Server предполагам, няма да става въпрос за десктоп инсталации само сигурно. Сигурно и не са толкова надути. Тия тука са някъв ужас. Не мога да ти кажа дали са надути, но изглеждат много по - добре. За Босна става въпрос. Иначе и за Унгария имаше, но там е малко по - кофти в някои отношения. За сертификатите ще ти обясня някой път, ако решиш да вадиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Много погрешно мислене. Лично многократно съм се убедил, че няма незаменими хора. Колкото и за специални и важни да се имат. +1 Всъщност наскоро попаднах на статия със заглавие "направих така, че да не съм незаменим - най-доброто решение, което съм взимал последните 20 години" В Бг IT-то е мега развито. Няколко човека от форума ми отказаха да дойдат при мен. Годишна заплата от 40 000 евро чисто(стартова) + 36 работни дни отпуска + медицински застраховки за цялото семейство. Прави си сметка какви заплати ще трябва да даваш след някоя и друга година . Работа има, само хора няма, а няма защото няма кой да се учи и няма кой да ги учи. Новобранци мога да си наема ама първо нямам толкова ресурси да ги уча и да мога да си позволя после след година половината да напуснат. Аз за твоето предложение се бях замислил и даже съм си го оставил като възможност ако някой ден толкова ми писне да се занимавам с крайни клиенти да дойда при вас (верно сериозен downgrade на заплатата ще е, ама пък и на заетостта - 12+ часа * 6 дни в седмицата а понякога и 7 трудно се издържа с години а аз съм така от 2012та насам, а тази година аз "отпуска" за повече от ден-два не съм си взимал) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Аз останах изумен как беше организирано тук когато пристигнах за първи път. Буквално можеш да смениш половината екип от днес за утре и няма да има проблеми с работата. Доста неща научих през годините в това отношение. Това с кадрите е наистина голям проблем. Не можеш ли да направиш нещо подобно на Телерик и тяхната академия. Не точно същото, но.... Аз през годините имах възможност да се преместя на по - хубави места от Босна. Една от основните причини да стоя е свободното време което имам. На график на смени съм и... айде да не разказвам, че специално на теб ще ти се доплаче... и се притеснявам да не си посегнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Свободното време е най-ценно, а като има и зелено да харчиш - мед. И аз сега уж не работя ама за шефа. Сега съм излезнал някоя стинка и за мен да изкарам. Така, че... Да можеш да почиваш е мед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 ...и се притеснявам да не си посегнеш. То май всички ще си посегнем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Ами... как да ти го обясня. Когато работиш в организация, хората на които предоставяш услугата ти се явяват клиенти. Ако си в IT отдел на банка, служителите на банката за теб ще са клиентите на услугата. Тук изключвам интернет банкирането. Това ясно, ама ИТ отдела на банката не общува ли директно със служителите, а не през customer relations човек? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 +1 Всъщност наскоро попаднах на статия със заглавие "направих така, че да не съм незаменим - най-доброто решение, което съм взимал последните 20 години) Абе то като умения всички са заменими, защото все от някъде са ги научили, но по-трудно се заменя човек, който има идеи и визия. За пример можеш да вземеш Стийв Джобс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Абе то като умения всички са заменими, защото все от някъде са ги научили, но по-трудно се заменя човек, който има идеи и визия. За пример можеш да вземеш Стийв Джобс. То неговото граничи с изкуство, а в изкуството наистина има незаменимост - ако си творец...някой друг също може да напише музика, да нарисува нещо или изобщо да сътвори художествен продукт, но той никога няма да е същия като твоя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.