netrootbg Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Цената на международния пазар - да. Ама ние тук сме руска губерния и трябва да пълним гушата на Лукойл все пакТова е вече съвсем различна тема. Да не говорим какъв боклук е сортът Урал с който се снабдява Лукойл. Надали има по - гаден от него. За сметка на това на завишени цени още преди да влезе в рафинерията. След това второ завишаване. И за капак да не забравяме: рафинерията в Бургас е единствената в света която работи на загуба! Това е по официалните документи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Да де, именно за нашия картел размишлявах и аз...задължително ще ги вдигнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Много насериозно си почнал да се взимаш и пропускаш нишката с шегата. Както и да е. Явно иронията ти е била толкова фина, че не съм я видял Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Не мисля, че ОПЕК ще успеят да повишат цените съществено. Специално пък Саудитска Арабия не виждам как ще си намалят производството. Те и сега са закъсали финансово. В момента в който цената отиде нагоре и започва яко производство от шистовите компании в САЩ плюс пясъците в Канада. И пак ще има свръхпредлагане. Заявките на Тръмп са дори и да увеличи това предлагане. Изобщо в скоро време цената няма да отиде съществено нагоре. Петрола отиде от 45 на 51 долара за два дни! Скоро ще иде до 60 поне, не знам за теб какво е съществено... Ако имаш предвид да доближи старите цени, наистина няма как да отиде според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Петрола отиде от 45 на 51 долара за два дни! Скоро ще иде до 60 поне, не знам за теб какво е съществено... Ако имаш предвид да доближи старите цени, наистина няма как да отиде според менСпекулации са това в момента. Изчакай няколко дена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Спекулации са това в момента. Изчакай няколко дена. Тя цената така или иначе се движи от спекулации... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Един специален поздрав с Издислав: Има го даже в 4K качество.... - Честито бебе! Да ви е жив и здрав! - Благодаря! - Как го кръстихте? - Издислав. - На кого?!?!?! - На песента на Фики "Is This Love?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Обхванала ме е коледната пазарна треска и се чудя дали да не си взема нещо, от което нямам крещяща нужда в момента, но пък цената кърти мивки. Става въпрос за Linksys EA9500 AC5400 MU-MIMO Tri-Band Gigabit Wireless Router за много специалната цена от $200 (канадски, или $150 американски). Това при положение, че в момента съм с Asus RT-AC68U. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Тая дъска и да ми явно подариш... Ще се чудя кво да я правя. ☺️☺️☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Тая дъска и да ми явно подариш... Ще се чудя кво да я правя. ☺️☺️☺️ Чефо, това е все едно на теб да ти подарят дистанционно управляем модел на Ферари в мащаб 20:1 с всички възможни екстри и функции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 И аз си поръчах оня ден 2 подобни, ама по-скромни и с малко по-малко антенки. П.П. Абе Чефо, имаш ли представа защо пощенските им услуги на ония там са толкова високи когато се изпраща нещо извън щатите? Most of Europe, Asia, Japan, China, Australia, New Zealand, Pacific Islands, Canada - USPS Priority International Mail - $58.00 South America, Central America, Indonesia, Russia, Former Russia States, Philippines, Italy, Africa - USPS Express International Mail - $72.00 И това е с най-обикновената им пощенска услуга за нещо, дето е 5х5 санта и тежи 50 грама! Да не би да зависи от конкретния щат? Тоя специално е от Вирджиния... Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Така им е по-изгодно. Привличат имигранти и туристи със занижени цени на стоките. За да ги изкараш тия неща навън искат майка си и баща си. Държавна политика. Друго обяснение за мен няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 И това е с най-обикновената им пощенска услуга за нещо, дето е 5х5 санта и тежи 50 грама! Да не би да зависи от конкретния щат? Тоя специално е от Вирджиния... Priority International Mail е ключа в случая. Не е толкова скъпа услугата като се сравни с куриерските. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Ангеле, защо сравняваш обикновените пощи с куриерските DHL и др. подобни? Скъпо е и още как...за 50-грамов продукт си е направо като цена на куриер! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Ангеле, защо сравняваш обикновените пощи с куриерските DHL и др. подобни? Скъпо е и още как...за 50-грамов продукт си е направо като цена на куриер! Ами защото услугата им не е толкова зле, колкото нашите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Нищо подобно - услугата им е напълно съпоставима като качество с нашата пощенска услуга. Имам комплексен поглед върху нашите пощи, тъй като ежеседмично пращам по цял свят всякакви неща от 50 грама до 2 килограма.Преди години наистина имаше проблеми, но от доста време нещата далеч не са такива, каквито бяха... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Обхванала ме е коледната пазарна треска и се чудя дали да не си взема нещо, от което нямам крещяща нужда в момента, но пък цената кърти мивки. Става въпрос за Linksys EA9500 AC5400 MU-MIMO Tri-Band Gigabit Wireless Router за много специалната цена от $200 (канадски, или $150 американски). Това при положение, че в момента съм с Asus RT-AC68U. Аз съм хвърлил око на този: CCR1009-8G-1S-1S+PC че с всичките правила, които имаме в нашия микротик друго не върши работа (освен cisco, ама него трябва тепърва да го уча) Жалко, че модела дето го имаме не може да рутира над 200мбита (толкова му може процесорчето) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Пфу, отказах се от Линксиса. Как може шеметите от Циско да са му осакатали толкова безумно софтуера, баси! Пълна шитня! Сега разбирам, защо мога да го взема толкова тънко. Ясно е, че в момента по-добри домашни рутери от Азус НЯМА! Моят модел, който вече не знам от колко години го ползвам, все още държи цена от почти $200! Ще се чака май прИмоция на животното RT-AC5300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Ясно е, че в момента по-добри домашни рутери от Азус НЯМА! ...и аз от доста време съм без оплаквания от едно гигабитово RT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 В момента минава през главата ми прекрасното винце на баща ми. А това, по негови думи, е най-гадната част от виното му Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Гледам сега по БНТ1 концерта на Виенската филхармония в Токио, в момента изпълняват една от любимите ми симфонии...пуснал съм го за обем на всичките ми колони и ми минава през главата - как по дяволите могат да свирят толкова перфектно и как по дяволите звукорежисьорът на концерта успява да изкара тоя прекрасно балансиран звук!?! Ебаси и професионализмът от висша класа на всички, имащи някакво участие в този невероятен звук и тази невероятна музика! На всичкото отгоре диригентът е едно деденце-японец на около стотина години, който диша с акумулатор и дирижира седнал ( ), обаче така ги ръководи, че просто искрено му завиждам по най-користния начин...такава динамика в изпълнението, такава детайлност на всеки един инструмент, на всяка партия...едно от най-добрите изпълнения на тази симфония, които съм чувал (другото е на Караян). Респект...на моменти почти се разплаквам! П.П. В момента вече свирят нещо, дето като музика не ми допада чак толкова (предпочитам консонансите пред дисонансите и затова съм се ограничил до началото на 20-ти век)...звукът и балансът обаче отново са на 6+...дано след това сменят малко репертоара, че да ми излязат тия секунди и септими от ушите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Гледам сега по БНТ1 концерта на Виенската филхармония в Токио....На дърти години с глупости се занимаваш. Можеше просто да си пуснеш Издислав в 4к резолюция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Снощи разбрах какво стои зад това "Издислав". Естествено, веднага съжалих, че потърсих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Гледам сега по БНТ1 концерта на Виенската П.П. В момента вече свирят нещо, дето като музика не ми допада чак толкова (предпочитам консонансите пред дисонансите и затова съм се ограничил до началото на 20-ти век)...звукът и балансът обаче отново са на 6+...дано след това сменят малко репертоара, че да ми излязат тия секунди и септими от ушите. Дай на български сега ☺️☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.