Midex Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Покрай такива ОИ отдавна съм свикнал да не вярвам почти за нищо на очите си и гледам да се ориентирам основно със слуха. А иначе отначало и аз помислих, че мъглявината е анимиран гиф, ама понеже съм изгледал стотици такива и обикновено след поне половината съм си казвал на глас "Баси майката - това не може да бъде!", та и с онова горното бързо се оправих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Аз тъкмо се бях засилил да купувам пречиствател за въздух. Този на Xiaomi наистина изглежда много добре на хартия(на монитор). Даже ми хареса повече от другите модели на които се бях спрял. Може и на него да се спра като вариант. Има ли ефект от тези джаджи? Всякакво инфо от първа ръка би ми било полезно. Гледам Шиомито струва 200 долара, та се замислям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 При тоя дебит сигурно има, ама знае ли някой на колко време се сменят филтрите...особено ако в стаята се пуши по 2-3 цигари дневно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Има ли ефект от тези джаджи? Всякакво инфо от първа ръка би ми било полезно. Гледам Шиомито струва 200 долара, та се замислям. Честно да ти кажа, си нямам и на идея дали работят добре. Въздухът в Сараево е много зле. Самият град е заобиколен от планини. В нещо като дупка се намира. Всичко най - лошо което съм видял е било тук. С изключение на жегите. Там мисля Пловдив е първенец. Такива мъгли, дъждове,вятър и сняг каквито съм видял тук, не съм виждал другаде. Проблемът е мъглата и мръсният въздух. Зимата е студена и продължителна. Не малка част от местните се топлят на твърдо гориво. Горят каквото им падне. Останалите са на ТЕЦ който не е ясно какво точно гори, но определено не е нещо което да не замърсява. Това в комбинация с мъглите и става нещо неописуемо. Има и много прах в самият въздух. Колкото и да чистя вкъщи, винаги има нов прах в рамките на половин час. Миналата година мъглата се задържа над месец. Говоря за денонощна такава. Накрая беше станала жълта на цвят и самият въздух миришеше на пушек. Бях оставил едни бири на терасата понеже нямах място в хладилника. Не мога да ти опиша как миришеха бутилките само за 30 минути престой навън. Вчера прегледах доста машини за филтрация. Тази на Xiaomi бие всички като показатели и то с много. Изгледах и доста клипчета в youtube. Доста добре се справя. Цената не знам защо казваш, че е 200$. Около 130$ е за новият им модел: http://www.mi.com/en/air2/ Нещо обаче доставките до Европа куцат в момента. Някъде прочетох, че на 27-ми ноември ще го пуснат официално на сайта си. След няколко дена е и ще изчакам да видя. Иначе филтъра стурва 30$ и се сменя на около 6 месеца. При положение е правен за китайските замърсявания, би трябвало да няма грам проблем с тези тук. Иначе не съм пушач. Даже съм върл противник на цигарите и смятам, че трябва цената на кутия да е поне 50 лева при сегашните доходи в Бг. Разбира се съм и за тотална забрана на пушенето. Най - много ми хареса забраната в Канада. Поне в Онтарио по едно време беше, че не можеш на 6 метра от сграда да пушиш. Така дори и на завет не могат да седят гадните пушачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 ...смятам, че трябва цената на кутия да е поне 50 лева при сегашните доходи в Бг. Разбира се съм и за тотална забрана на пушенето. Иване, недей така, че не мога ти насмогна с тия 50 лева за кутия. Освен това не бъди чак толкова краен - пуша по 2-3 цигари на ден единствено вкъщи...защо в този случай ме товариш с тия 50 лева и ми забраняваш да пуша дори и у нас? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Иване, недей така, че не мога ти насмогна с тия 50 лева за кутия. Освен това не бъди чак толкова краен - пуша по 2-3 цигари на ден единствено вкъщи...защо в този случай ме товариш с тия 50 лева и ми забраняваш да пуша дори и у нас? Защото е вредно за теб . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 2-3 цигари? А ако ги намаля до 1 - разрешаваш ли ми? Обещавам, ще бъде от ония тънките и ще я пуша с допълнителен филтър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Xiaomi са пуснали 3то поколение. http://gadgets.ndtv.com/internet/news/xiaomi-mi-air-purifier-pro-with-oled-display-increased-capacity-launched-1607058 За доставката от АлиЕкспрес има някви оферти с безплатна доставка с DHL, но цената е къмто 250$ ии мито, и става над 500лв, но предполагам, че ще си заслужава. https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Air-Purifier-2-In-Addition-To-Formaldehyde-Haze-Purifiers-Intelligent-Household-Appliances/32659890696.html?spm=2114.01010208.3.1.qKO28K&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_10000007_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10073_10097_10100_10096_10070_10052_423_10050_10051_424,searchweb201603_2&btsid=9f6a10c2-d8f8-452b-9b7c-8d5f0c0d13dd Това примерно. edit:http://gadgets.ndtv.com/others/news/xiaomi-launches-anti-pollution-mask-with-rechargeable-air-filter-1622722 Мм да и маска са направили А също имат и water purifier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Не пуша от близо 2 години. Защитавам това да се пуши отделно и да не се пречи на непушачите. Но не пия. И не знам откога цигарите убиват така, както алкохолът. В такъв случай в геометрична прогресия да се увеличава цената на всяка изпита бира/ракия и т.н. от един човек в заведението... Защото пасивното пушене (не го подценявам) не е като съзнателното "шофиране" в нетрезво състояние, излагайки на риск не няколкото човека на масата, а всички на пътя. Който си е научен да се съобразява, ще го направи и с цигарите, и с алкохола. Не само от възпитание, но и от отговорност. Аз не винаги съм го правила, но вече нещата са различни. Хайде, скочете ми. Тук съм зад Пламен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Какво говорим, Xiaomi имат машина за готвене на ориз.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Тук съм зад Пламен! Относно позициите - всякак предпочитам ти да си зад мен, а не jozo...ако ме разбираш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Хаха, знам аз, знам Макар че какво прави Жоро в свободното си време, негова си (ваша си) работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Абе при такава жена на разположение знам, че няма и да помисли да застане не зад мен, ами и зад Ангел даже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Какво говорим, Xiaomi имат машина за готвене на ориз.... И клечки за зъби също... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Абе при такава жена на разположение знам, че няма и да помисли да застане не зад мен, ами и зад Ангел даже. Добре, че си ти да ми вдигаш акциите Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Споко, адашче..., той се шегува.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Адашче, не те разбрах Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Какво говорим, Xiaomi имат машина за готвене на ориз.... за 150$ при тва. Те и якета правят А сега са направили и копие на апълската мишка :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Адашче, не те разбрах Дишай дълбоко и спокойно, адашче....И хич да не ти дреме, щот и аз вече забравих за кво мислих Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 4k на Нетфликс и то само за 12 кинта на месец. В момента гледам Apex - the story of a Hypercar. Картината е уникална. Има близки кадри на Ф40 и Вейрон. Не съм вярвал, че такова нещо ще го гледам у нас. Дано повече сериали и филми ги пускат в по-високата резолюция. Кръстинк, как е при теб сигнала? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Кръстинк, как е при теб сигнала? Не съм минал още на 4К (макар и да гледам, че бая съдържание почнаха да вадят в Нетфликс) и вече се чудя дали да не отрежа главата на нещо такова 60-инчово. Мани, ами ще трябва покрай телевизора да се взима и PS4 Pro, че и VR с него. Абе става мазало и жената ще ме бие сигурно (щото това ще излезе една пълна почивка в Мексико), но може да подходя джентли по въпроса, първо само с теУевизора. ПП. Обама бил помилвал два мисира днес, ама нито един не се е казвал Виден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Все още няма много в 4к ама става. Аз кабелна нямам. Цифрите тука са по 200 долара за хд канали. Мерси съм. Чудя се дали да не пусна ПС 3ката за продажба и за черния петък да взема 4ка за около 200 до 230 долара да го ева. Ама пусто аз само Фифа играя и то ако имам гости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Все още няма много в 4к ама става. Аз кабелна нямам. Цифрите тука са по 200 долара за хд канали. Мерси съм. Чудя се дали да не пусна ПС 3ката за продажба и за черния петък да взема 4ка за около 200 до 230 долара да го ева. Ама пусто аз само Фифа играя и то ако имам гости. При положение, че имаш 4К теУевизор, не си струва да взимаш старата 4ка. Вземи си PS4 Pro не е кой знае колко по-скъпа. И що само тая ФИФА цъкаш бе човек, подкарай нещо автомобилно за разнообразие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 При положение, че имаш 4К теУевизор, не си струва да взимаш старата 4ка. Вземи си PS4 Pro не е кой знае колко по-скъпа. И що само тая ФИФА цъкаш бе човек, подкарай нещо автомобилно за разнообразие. E, Гранд Туризмо 6. Почти накупих всички Ферарита и ги наблъсках яко. Нямам място за волан, то само това ми остана и цъфнах та върнах. Фифата е зарибявка. Много псувни и Корони вървят, особено лятото. Имам Ънчартед и още 10 други, включително и Хитмен(не съм ги пускал). Като няма мишка - не мога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Харесал съм си подарък за Коледа. Става въпрос за имота, а не за едноседмична почивка на това място (скромността ми е присъща). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.