Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Никой не ти говори да го купиш утре. То и да искаш, ще е трудно. Говорим за близките месеци. Скоро би трябвало да излезе и Tomb Raider,  Resident Evil и т.н. 

Не знам как ги смяташ тези 30-40 часа, но според мен която и да е от тези каски, носена повече от 1ч на ден, може да те здуха кофти. Виж RE трудно ще го издържа и 20мин, така че там проблема е решен :D

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Според мен ще отнеме повече, за съжаление, докато излезнат смислени игри. Разработчиците трябва да видят, че има кой да ги играе тия игри, а за целта, трябва да се види колко се купуват и ползват очилата. Би било чудесно да разглеждаме и да играем в огромни и красиви земни и неземни светове във ВР, но надали ще е през тази или следващата година. Дори Фарпойнт е само в една пустиня и разни пещери.

Хората казват, че каската спокойно се носи с часове, но това няма нищо общо с продължителността на играта. Смятам ги като реална стойност на играта. Ти би ли дал 40лв за тоя Батман, който е 90 минути без реален смисъл от преиграване? Или 40лв, за да редиш Тетрис, или да играеш Breakout? Аз не бих.

Томб Райдър също е зле до колкото видях. Резидънт Ивъл изобщо не е за мен. Подобна игра да играя с такива очила, трябва да съм някакъв бълнуващ и с температура.

Ако някой се чуди за начин да напълни бързо гащите(банските в този случай):

Хахаха, това го даваха току-що и по нашенските ТВ новини. Струва ми се в случая обаче акулата беше също толкова изплашена, колкото и останалите шемети. :lol:

Според мен ще отнеме повече, за съжаление, докато излезнат смислени игри. Разработчиците трябва да видят, че има кой да ги играе тия игри, а за целта, трябва да се види колко се купуват и ползват очилата. Би било чудесно да разглеждаме и да играем в огромни и красиви земни и неземни светове във ВР, но надали ще е през тази или следващата година. Дори Фарпойнт е само в една пустиня и разни пещери.

Хората казват, че каската спокойно се носи с часове, но това няма нищо общо с продължителността на играта. Смятам ги като реална стойност на играта. Ти би ли дал 40лв за тоя Батман, който е 90 минути без реален смисъл от преиграване? Или 40лв, за да редиш Тетрис, или да играеш Breakout? Аз не бих.

Томб Райдър също е зле до колкото видях. Резидънт Ивъл изобщо не е за мен. Подобна игра да играя с такива очила, трябва да съм някакъв бълнуващ и с температура.

Ето малко от 1во лице от колеги тествали сета:

Ще започна от самия хедсет. Наистина е мнодо удобен и не тежи на лицето, но все го усещаш, че е на лицето ти. Гумата която е за да крие външната светллина ми претиска ноздрите и ми е малко неудобно, но се търпи. Като цялло ми се струва, че е с една идея по-евтина изработка сравнене с рифта, разбирай по-пласмасов, но и аз съм съм супер внимателен, че претръпвам да не му сторя нещо . След като го пуснах направих и дългата калибровка и проблллеми с тракинга не съм имал.

Софтуер:

Изиграх де що има демота и също така си взех Batman VR. Най-впечетлен съм от: Battlezone, Thumper, Batman VR, Driveclub(с малко забележки), Wayward Sky, London Heist беше само стреляне на стрелбищще, но е яко фън с мооува, Tumble, Kitchen и Until Dawn. Да се има предвид, че послледните две са ми от любимите дема, а не съм фен на horrоr. Просто имършъна ми беше много силлен и посдкачах, виках и в момента който се усетя, че не е истина се смях истерично.

Battlezone: най-вероятно е следващата игра която ще си купя...чувстваш се все едно наистина си във футористичен танк. Въжможността да използваш всеки един дисплей в кокпита за да черпиш информация, да се оглеждаш е простооо....УНИКАЛНО. Геймплейно не мога да кажа много защото демото е кратко, но е това което сме виждали по клипчета. Изглежда фън и със приятели в кооп ще е лудница.

DC VR: най-голлемият ми проблем е графиката...просто си е грооозничка и естествено цената след като вече съм си взелл играта веднъж...Гадене нямах, но и 2мата ми съквартиранти след 5 секунди свалиха хедсета. Ако и когато рпеодолееш графиката(защото във ВР бързо забравяш за графиката) играта е доста фън.

Batman VR: с няколко думи, че не искам да спойлвам - кратко, впечетллаващо и даже на няколко моменти ме накара да подскоча (Ако някой иска по-конкретно да пише)

Kitchen\ Untill Dawn - квото написах в началото. Китчен е минутка-две, но след тва треперех и се кикотехкато ученичка. Същото и за until dawn. Интересното е че искам още horror неща от PSVR и се замисллям за RES 7

Единствено при Ригс изпитах малко гадене, защото се прицелваш със хедтракинг а се движепш със геймпада, но ми се ще да тествам отново.

Нещо ако испускам питайте. Ако имам грешки, ще ме извинявате - клллавиатурата ми не работи като хората и съм със странен лейоут на клавишите, което прави писането ми още по-трудно

и

Пробвах го и при съпоставка с моя CV1:

focal point е по-близко в далечина, каращо обектите да изглеждат по-наблизо

По-ниска резолюция и по-грозновато

По-нисък контраст на дисплея

При PSVR ги няма досадните crepuscular ray

По-удобен от окулуса

Малко по-натоварващ след продължителна употреба - няма софтуерна корекция за pupil swim

За парите си и при положение, че не трябва зверски риг си е направо екстра.

Абе, следя отдалече мохабета с виртуалната, ама все ми се струва, че е малко рано в момента да се инвестира в това чудо...гадна разделителна и липса на подоходящ софтуер за него...лично според мен е рано да се инвестира в такъв вид забавление.

Чак пък гадна. Още не са се научили да ги правят хубаво. Майнкрафт не изисква кой знае каква разделителна способност (примерно)

Освен това всичките тези простотии с хипер-реалистичните игри като counter strike и последния quake който гледах мен много ме дразни.

Хахахаха. :)

За вируалната реалност, май наистина е по-добре игрите да не са особено реалистично изглеждащи, защото просто няма как да стане на тоя етап и тоя опит за реализъм, който не изглежда реалистично е по-зле от анимационна графика, която изглежда като анимационна графика.

Дядо го дразнят. Спирайте производството!

И закривайте форОма :)

За тия, дето се притесняват дали ще им е малка резолюцията във VR. :)

Аз откога говоря, че такава трябва да е разделителната способност на телефоните всъщност. На мониторите * 10, за кино * 1000.

Аз VR-a търпеливо си го чакам да се навлезне по-масово на пазара, да започнат да правят качествени игри и чак тогава ще купя една такава джаджа.

Аз VR-a търпеливо си го чакам да се навлезне по-масово на пазара, да започнат да правят качествени игри и чак тогава ще купя една такава джаджа.

Проблема обаче е, че ако всички чакат така като теб, никога няма да навлезе, защото ако няма пари в него, никой няма да има стимул да прави съдържание и да подобрява технологията.

a7fd9073776113b9.jpg

Така е когато са на самотек нещата...

VR-а като нова технология си е напълно в нормата за качество/цена. Вземи коя и да е технология и ще видите, че първоначално цените са летящи и до година, две качеството скача двойно на двойно по-ниски цени.

Баце ми те 535 серията 120гб е 110лв чистак нов с 5г гаранция

В случая няма нарушение на правилата - в обявата се продава същия диск с оставаща тригодишна гаранция на цена с 30 лева по-ниска от тази в магазин. Няма проблем да се правят допълнителни договорки с продавача на ЛС например.

Може и да няма нарушаване на правилата при покупко-продажба във форума,ама определено се нарушават правилата за добрия тон :))

Както с обръщението,така и с опита да се създаде впечатление,че продавача се опитва да продаде стара стока на висока цена-едва ли не по-скъпо от нов диск.Идва ми на езика да дам едни квалификации ама ще ги спестя :rolleyes:

След вчерашното обръщение на Радан Кънев към Бойко, това "баце" си е направо комплимент. :P

Цената му е с 30 лева по-ниска, дискът му има 3 години гаранция, така че нарушение няма, а и не съм изтрил поста на atanas simeonov, за да могат останалите да видят каква е цената на нов. Друг е въпросът, че в момента в промоция, траеща до 20.10, emag продават за около 85 лева 5 модела със същия капацитет.

Руско-европейският апарат, се приземи успешно на Марс...досега гледах live, но предполагам, че всичко по-интересно ще бъде качено в тубата. Между другото и ние сме изпратили там български апарат за измерване на радиацията, само не знам защо са го кръстили "Люлин". ;)

Руско-европейският апарат, се приземи успешно на Марс...досега гледах live, но предполагам, че всичко по-интересно ще бъде качено в тубата. Между другото и ние сме изпратили там български апарат за измерване на радиацията, само не знам защо са го кръстили "Люлин". ;)

Българският апарат не е в апарата  ;). В "кораба" който го занесе до Марс е.

Да, знам - корабът продължава да си кръжи в орбита, а "Люлин" събира данни...иначе се предвижда когато изпратят и европейски rover, да го екипират и него с един "Люлин", че да мери постоянно лъчението долу. ;)

Руско-европейският апарат, се приземи успешно на Марс...

За съжаление, оказа се, че приземяването е било доста далече от успешно. Първо парашутът се е откъснал твърде рано, а след това и двигателите са работили твърде кратко, за да има меко кацане. Апаратът за съжаление се е забил с доста висока скорост.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...