Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

А, тъкмо човек да каже колко върви квадрата груб строеж и горе долу обзавеждане... Може на ЛС. Много съм си навил на пръста да се връщам ама първо трябва да стане варианта с малкото работа ☺️☺️☺️

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не знам за какви суми говори jozo и от къде го е взел тоя имот на безценица в Съдийски, но една къща от нулата в Царацово излиза към 200 000 лв без цената на имота. То ако къща 130 квадрата е 100 000лв, да взема и аз да вдигна една.

Ангеле, построихме къща срещу Военна болница. В двора на родната къща на Жоро. Не сме купували имот, но само документално да се оправят нещата, за да се започне строеж - 6-7 хиляди лева.

Стефане, на кв. м. не знам, ако иска Жоро да ти каже колко пари са точно, но никак не е евтино. То по-дребните работи идват след грубия строеж, а те са си доста скъпи. Подозирам, че още толкова пари ще трябват, колкото досега.

Както каза жена ми, имот не сме купували, защото си го имаме от години. Проекта и документите надхвърлиха 10000 щото само подпис от мюфтийство не се взема. 36 папки бяха всичко, само ландшафтен дизай дето не можело без него( как съм щял да си наредя борчета и петунии в двора) е 350 кинта.... Отделно геодезическо заснемане, стротелен контрол, нам къв контрол, изкопни дейности друга фирма го прави. По груби сметки 120 000 лв. ще ги докараме, но и доста неща си върша сам. Ток, вода права и обратна, баня, тоалетни сами си оправихме, замазки, паркет и т.н. дето не ми е нужен майстор. По сегашната цени на апартаменти в квартала е да купя 80 квадрата и да почна да наливам допълнително. Както казах сега имаме, 128 квадрата, 3 спални, 30 квадрата само хол, отделна кухня, 2 бани, 2 тоалетни, 70 квадрата мазе и паркоместа за поне 6 коли, отделно имаме помещение, дето ще преустроя в гараж ама това ще е по напред в годините.

Трябва да купя по голям телевизор, че 42" малее, ама няма пари за такова нещо сега. :)

Това никак не е зле. За документи е нормално. Тука дори ти казват колко голямо може да ти е патиото или дали в собствения си имот може да имаш или не. Големи дървета... Ако не ги съхраниш - няма строеж. В Гленвю където има много подпочвени води ако не построиш специална канализация, която струва цифра пари - няма къща. Така, че документите на всякъде са чеп. Една камара разрешителни и инспекции се минават преди първа копка. И след това най - големия кор. Ако около теб има единствено и само едноетажни къщи от 50-те, може и да не ти позволят да направиш каквото си поискаш като форма и големина. Височината е определена де. 30 и малко фита и нито милиметър повече.

Ако вместеш и обзавеждане в тия пари - бравос.

То и тук си е така, има градоустройствен план и там е определено. При нас за това е таква големината, това беше максималното петно и височина, която ни разрешиха. В парцела обаче имаме още 1 петно с много по-голяма височина, ако някога искаме да правим 6 етажа кооперация. Пак казвам доста неща си правя сам иначе повече се доближава до на Ангел сумата. Ако купиш и парцел съвсем. Като плащаш на майстори парите хвърчат като шума. Днес например правих мълниезащита, заземления и т.н. Копахме двора да пусна обратната вода, после вътре до бани, тоалетни, мивки и т.н. Трябва да копая от другата страна да пусна тока и водата. Наслагах си стойки за климатици отвън. Задачи бол и няма сеършване, но за 1 година доста напреднахме все пак.

Адаш (вуксе), напоследък започнах често да засичам реклама на фирмата ти във фейса. Да няма някаква рекламна кампания?  :santa:

Да. От Март месец е. Виж клипчето колко гледания има... Сега май ще правим още едно.

А в коментарите под клипчето можеш да видиш средно-статистическият кандидат за работа. :D

А колко струват тези предложени публикации в Фейсбука?  Стига да не е тайна.

Никаква идея нямам. Не се занимавам аз с това. Дори не знам кой се занимава, за да го попитам. :)

Да. От Март месец е. Виж клипчето колко гледания има... Сега май ще правим още едно.

А в коментарите под клипчето можеш да видиш средно-статистическият кандидат за работа. :D

А коя е фирмата или е тайна? :)

Не е. Enigma Software Group. Сигурно си виждал видеото във Facebook фиида си. :)

Мне, не съм в интерес на истината или съм го игнорирал и даже не помня :) 

Мернах одеве някаква статистика, че в Пловдив имало най-много загинали от пътно-транспортни произшествия, не е майтап че тук са най-малоумните шофьори!!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...