w00x Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Относно 3.5 конектора - да, на теория е така. На практика - и в момента можеш да добавиш 1 бутон (или комбинация от бутони), който да прави каквото му кажеш с дистанционното на слушалките. Колкото до другите аксесоари - имаш Bluetooth, който явно работи само с Apple продукти (тук изобщо не съм наясно дали е така или е само спекулация)... Евентуално NFC, но пак зависи дали ще се разберат с не-Ябълка продукти. Та тези две възможности са ти напълно достатъчни да елиминираш необходимостта от кабел за кой да е аксесоар. Което пак ни връща на темата за слушалките, като единствен аксесоар, на който, до някаква степен, му е необходима жица. Употребата му с iPhone става една идея по-трудна... Без да броим и ползването на Aux функциите в колата, например. Но явно това е бъдещето - живот без жици. Не можеш да добавиш един бутон на дистанционното, защото няма как сигнала да стигне до телефона по 3.5 жак-а. Той си е аналогов. Не може да предава дигитални сигнали. За сметка на това, на слушалките ти може да има тъчпанел, който да натискаш, за да пускаш разни функции, без да е нужно да си отваряш телефона. NFC не е протокол за постоянна комуникация. NFC е протокол за предаване на малки количества информация. При докосването на два телефона с NFC, телефоните обменят информация как и какво ще прехвърлят. Връзката от там нататък се осъществява по Bluetoot или Wi-Di. Не можеш да ползваш NFC за да настройваш аксесоари. Можеш да отвориш приложение на телефона с предварително зададени инструкции, да избереш профил и тогава да цъкнеш аксесоара към телефона, за да предадеш информацията в профила на аксесоара. Доста примитивно като цяло, но не е и такава идеята на NFC-то. Аз не казвам, че идеята е добра, а че има и позитиви. Ако не беше нужно на някоя степен сигнала да се конвертира от дигитален в аналогов, за да стигне до слушалките, щях да кажа, че е изцяло добра идея и единствения проблем е, че не е наложена. Но в случая, тоя етап с конвертирането използвайки нискокачествени компоненти, разваля качеството на сигнала и слушалки за 500+лв стават излишни. Ще трябва да струват 700лв, защото конвертора дигитал-аналог ще е в корпуса им. Това води след себе си други проблеми - 1) ако не ти харесва, конвертора, не можеш да го смениш, 2) още един елемент за разваляне в теоритично неразрушима конструкция (слушалката е 2 говорителя с магнити и 2 жици.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Колко тъпо копеле трябва да си, за да пратиш да махат жиците от тролеите точно днес, на най-натовареното кръстовище в града?!?!?! Отговарящия за плановете на тези действия трябва да бъде публично изнасилен от поне три циганина!И Жоро това се чудеше, псувайки след работа...Няма ли начин да се правят такива неща като премахване на кабели, кастрене на междулентовите храсти към 22 ч., през нощта или в 5 ч. сутринта!?!? Навсякъде могат, само в България не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 И Жоро това се чудеше, псувайки след работа... Няма ли начин да се правят такива неща като премахване на кабели, кастрене на междулентовите храсти към 22 ч., през нощта или в 5 ч. сутринта!?!? Навсякъде могат, само в България не. Могат ама това се заплаща. Защото не вярвам да изгаряш от желание за нощен физически труд Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Това за нощния труд ми напомня на една моя случка: ходя си аз и един мургав наш събрат идва и ме пита "бате дай някой лев бе, дай ще ти свърша някаква работа каквато кажеш" (аз в този момент трябваше да нося едни столове 7 етажа и нямаше асансьор). Викам му "Ха тъкмо ми трябваше някой да ми помогне - 20лв за половин час работа как ти се струват" онзи такъв "еее супер бате, какво трябва да правим". Обясних му за столовете, онзи тръгна - аз взех 2, той 1... качи го 4 етажа, остави го и вика "ааа бате тва много трудно, не си струва парите" и си тръгна. Та ей такова е положението с безработицата у нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Пак правиш от единична случка умозаключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Това за нощния труд ми напомня на една моя случка: ходя си аз и един мургав наш събрат идва и ме пита "бате дай някой лев бе, дай ще ти свърша някаква работа каквато кажеш" (аз в този момент трябваше да нося едни столове 7 етажа и нямаше асансьор). Викам му "Ха тъкмо ми трябваше някой да ми помогне - 20лв за половин час работа как ти се струват" онзи такъв "еее супер бате, какво трябва да правим". Обясних му за столовете, онзи тръгна - аз взех 2, той 1... качи го 4 етажа, остави го и вика "ааа бате тва много трудно, не си струва парите" и си тръгна. Та ей такова е положението с безработицата у нас. Миналия месец един приятел прави ремонтче в тях,изолация едно друго...Минахме през махалата с буса и взехме две циганета за по 20 кинта на калпак+2 студени бири качиха на 4-тия етаж близо 20-на листа гипс картон,сумати торби с лепило и шпакловка плюс всичките рула с вата :-) Като не взимат помощи от държавата манговците бачкат щотУ "бате гладЪ е по сИлИн от тока" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Трябва да им се спрат, на негрите също. На помощи си тяхната мама ама имат по 10 санта нокти и прически като за бал... Винаги. Измет долна, проклета. А балъци като мен плащат данъци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 .....цялата работа е да си продават "иновативните" слушалки дето са нещо невиждано и неоткрито до сега,няма такъв смЕх... Ето ти "невижданите" слушалки, дето толкова ги спрягаше - към 270 кинта, нищо работа...е, не са уточнили тия 159 долара за 'там' или 'тук', ама най-вероятно 'там', което ще добави още някой лев, докато дойдат до 'тук'. Apple представиха новия iPhone 7 без аудио жак. Това значи, че вече ще трябва да разчитате на Lightning порта ако искате да слушате музика. Но това не е единственият ви избор. Можете да си вземете безжичните слушалки от Apple, наречени AirPods. Обажданията могат да бъдат извършвани с една или с две слушалки, като ако свалите едната, то тя спира да работи и така пести батерия. И докато говорим за батерията – слушалките от Apple могат да свирят до 5 часа с едно зареждане. Специалното им калъфче пък има вградена батерия за още до 24 часа плейбек и зарежда AirPods докато ги държите в него. Новите безжични слушалки от Apple ще са налични по магазините от октомври месец и ще струват скромните 159 долара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Ето ти "невижданите" слушалки, дето толкова ги спрягаше - към 270 кинта, нищо работа...Симпатични са,но цената е безумна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Ами моля ти се-милиарди трябва да се правят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Ето ти "невижданите" слушалки, дето толкова ги спрягаше - към 270 кинта, нищо работа...е, не са уточнили тия 159 долара за 'там' или 'тук', ама най-вероятно 'там', което ще добави още някой лев, докато дойдат до 'тук'. Това на снимката не са слушалките на епъл. За слушалките на епъл бях поместил линка горе. Ето го пак: http://www.apple.com/airpods/ Цената е за там, естествено. Цените за Европа се обявяват в последствие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Това на снимката не са слушалките на епъл. Са...портативният им вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Не са. Няма портативен вариант. Има само един вариант. Виж от кога е новината, която си пуснал. March 19, 2016 Освен това, на снимката в другата новина, която си пуснал по-горе, пише "The Dash", а именно: http://www.bragi.com/thedash/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Хубуу де...удължили са ги малко, но пак са си 160 гущера (там). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Утре отивам да карам телескоп. Стискайте палци да е ясно времето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Ами стискаме, ама го дават облачно, поне в Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 На обсерваторията засега е чисто Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 https://www.redfin.com/IL/Glenview/310-Crabtree-Ln-60025/home/12797053 700 hiliadi...butane i posledvashto stroitelstvo za 1.3 mln dolara. Shefa mi ima niakoi leF Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Тя за друго освен за бутане тая къща не става. Егати депресантщината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Айде леко, че 80 процента къщите са такива и 100 процента изглеждат по-зле и много по-малки. Като се каже - хупих си къща, има се предвид 1200 квадратни фита ранчо като това, а не палат като по Крибс. Просто квартала и мястото са хубави и скъпи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Аз не коментирам мястото и цената на къщата, а архитектурата и интериора на къщата като къща. Тотална депресантщина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Тъй като наскоро си взех апартамент, да ти кажа как вървят цените. Супер център са по 1000(+) еврака на кв.метър, ......Това за Пловдив, очаква се до 2019 цените да се покачат с 30%. Тъй като не ми стигнаха парите за гледка към Марица, моята ще е към Родопите Значи викаш да изчакам до 2019-та....иначе лично на мен не ми допада да имам гледка точно към Марица (въпрос на вкус), към Родопите е по-добре, но пък ще се чувствам леко депресиран, че живея далече от центъра, където съм си свикнал. Сега не съм си в Пловдив, ама май някъде в таблета имах едно клипче, дето в един момент бях снимал за малко от прозореца гледката към централната част без реално да живея на тепето (netrootbg го знае, защото е идвал до там...след малко ще резна тоя участък от клипчето и ще го кача в поста). А що се отнася до гледката...там дето ми е вилата в самите Родопи ако знаеш какво се вижда от терасата - все едно съм на връх в борова гора, а под мен е цялата планина. Едит: резнах го от клипчето...това отпред е ЕВН-а, а вдясно се вижда минарето на Джумаята. https://www.youtube.com/watch?v=cSKeqeG1I9Y&feature=youtu.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Значи викаш да изчакам до 2019-та....иначе лично на мен не ми допада да имам гледка точно към Марица (въпрос на вкус), към Родопите е по-добре, но пък ще се чувствам леко депресиран, че живея далече от центъра, където съм си свикнал. Сега не съм си в Пловдив, ама май някъде в таблета имах едно клипче, дето в един момент бях снимал за малко от прозореца гледката към централната част без реално да живея на тепето (netrootbg го знае, защото е идвал до там...след малко ще резна тоя участък от клипчето и ще го кача в поста). А що се отнася до гледката...там дето ми е вилата в самите Родопи ако знаеш какво се вижда от терасата - все едно съм на връх в борова гора, а под мен е цялата планина. Трябваше да избирам между малък апартамент в центъра или голям по-далече от центъра . Избрах второто. Винаги съм живял близко до центъра (15 мин. пеша), преди в голям апартамент, ама с родителите ми, сега в по-малък с брат ми, но дойде време да си взема нещо само за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Цените скачат явно щото и при мен тръгват нагоре. А за 250 долара на квадратен фут се води скъпо строителство с много качествен интериор вътре. Говорим за къща около 2 млн долара тотал. Изглежда, че бая народ си го позволява. Само аз съм спечелил 4 за 1 година. Под спечелил имам предвид за шефа(фирмата е строителна). Аз съм си на заплата Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Ние също бяхме пред дилема, дали да живеем в 80 квадрата апартамент или за същите пари да си построим, чисто нова къща със 128 квадрата застроена площ. Е избрахме второто, но както казват хората къща се прави много по-трудно от апартамент. По въпроса с циганите. Грубия строеж го правиха българи, е няма такава дюлгерска мърлящина. Боклуци на всякъде, всеки пирон, парче туха или друго се хвърля, където им дойде, и после се гази до последно. Кой ще се наведе да го подмести. Едно нещо се преправя 100 пъти за да стане както трябва и пак не е доизкусурено нацяло. Яде се баничка, пие се кафе и бира по 50 пъти на ден. Е сега изолацията ми я правят 3-ма циганина, на земята не можеш да намериш и парченце боклук. Като свършат за деня, всичко се прибира и се подрежда най прилежно. Един майстори, друг помага, трети бърка и носи. Изпипват до най-малкия детаил. Абе няма празно и съм в пъти по-доволен от мургавите събратя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.