jozo Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Само 3ма мои колеги са били на въпросната длъжност във въпросната фирма. Та да, няма ама скоро ще, че работната ръка яко намаля и няма кой да работи. Ще трябва китайци да внесем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Индийци, пакистанци, бангладешци... взимат по-малко, по-малко претенциозни са За бенгалите България ще е рай... Па току виж облагородят малко мангасарите ни Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Само 3ма мои колеги са били на въпросната длъжност във въпросната фирма. Та да, няма ама скоро ще, че работната ръка яко намаля и няма кой да работи. Ще трябва китайци да внесем.Има нещо много сбъркано. По цял свят хората с познания в тая сфера взимат доста добри пари. Сигурно и PLCта въртиш. Не виждам как ще седиш някъде за под 2 бона суха пара. Аз отдавна оставих дипломата ми да събира прах, но като виждам как шефа ми е милионер без грам диплома, че и английския му е много по-зле от моя... Значи нещата все още не са плачевни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Тука нали бяхме захванали темата за олимпийците и туристите rio2016.sportal.bg/n/Za-istinskite-sportisti.1665.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Тука нали бяхме захванали темата за олимпийците и туристите rio2016.sportal.bg/n/Za-istinskite-sportisti.1665.html Браво на тях, жалко че им се обръща толкова малко внимание... Някакъв израелски диджей е направил не лош трак от българска народна песен. Абе това земетресение в Италия 6.2 не причини ли прекалено много разрушения? Аз си мислех, че около 6 е поносимо и не би трябвало да стават такива неща? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Потвърждавам твърдението на Галин, Пилзнер Урукуел е много 'арна бира. Скъпа ми идва, но е...мммм...резачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Ше се сетиш. Пък да я пиеш на място си е най-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Не си сменям коронките и фифата за нищо. Аналгина си го пийте с удоволствие ☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Не си сменям коронките и фифата за нищо. Аналгина си го пийте с удоволствие ☺️ Чефо, трябва да разбереш едно нещо - мексиканците единствено могат да правят алкохол от кактуси. Текилата им е страхотна, но за бирата им няма никакъв смисъл да се говори, щото то даже не е и бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Кали линукс се оказа изключително познавателно, полезно и интересно нещо. И не, не смятам да ставам хацкор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 На място верно си е най-добре, особено наливната такава...ама сега-засега ще си я пия тука...макар и рядко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Някакъв израелски диджей е направил не лош трак от българска народна песен. https://youtu.be/u0OMnGzDnuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Само 3ма мои колеги са били на въпросната длъжност във въпросната фирма. Та да, няма ама скоро ще, че работната ръка яко намаля и няма кой да работи. Ще трябва китайци да внесем. Те да не са луди та да дойдат и работят за българска заплата?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Та да, няма ама скоро ще, че работната ръка яко намаля и няма кой да работи.!Трагичното е че и лекарите е така...Turn off this option! SM-G900F Turn off this option! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Всъщност със всякакви специалисти е така, но за момента единствените, които са по-добре са ИТ-то защото голямата част работим за чуждестранни клиенти и го няма момента "кво си тръгнал да се оплакваш уе, гледай че всички са така", защото на подобен лаф се отговаря "яж ми уя бе и ходи да пасеш патки на село, щом не можеш да виждаш по-далече от собствения си нос" Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Мда. IT-та работещи изцяло в и за БГ са на същия хал, че и по-зле. Питайте някой от съпорта на Куулбокс или Н3 примерно колко взима. Ние продължаваме да търсим хора вече години наред и с тия кол/аутсорс центрове в града, които взимат персонал, трябваше да се вложат някакви пари в реклама (има клип във Фейсбук с 4 милиона гледания), както и да се вдигнат заплатите, за да се задържат служителите. Освен това добавиха и придобивки. Общо взето, конкуренцията има ефект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 От кога те крънкам да ми ставаш началник :D . Ако не мине котка път, живи и здрави и аз планувам да взема синята книжка и еднопосочния билет после. Ама има време до тогава. Всъщност със всякакви специалисти е така, но за момента единствените, които са по-добре са ИТ-то защото голямата част работим за чуждестранни клиенти и го няма момента "кво си тръгнал да се оплакваш уе, гледай че всички са така", защото на подобен лаф се отговаря "яж ми уя бе и ходи да пасеш патки на село, щом не можеш да виждаш по-далече от собствения си нос"Имаш едно уиски от мен ☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Мда. IT-та работещи изцяло в и за БГ са на същия хал, че и по-зле. Питайте някой от съпорта на Куулбокс или Н3 примерно колко взима. Ние продължаваме да търсим хора вече години наред и с тия кол/аутсорс центрове в града, които взимат персонал, трябваше да се вложат някакви пари в реклама (има клип във Фейсбук с 4 милиона гледания), както и да се вдигнат заплатите, за да се задържат служителите. Освен това добавиха и придобивки. Общо взето, конкуренцията има ефект. Не е баш така, защото хората работещи за съпорта на Н3 или Куулбокс имат вариант да им кажат довиждане и да си намерят работа в други фирми работещи за западни клиенти. Малко или много това влияе върху всички работодатели. Конкуренцията е ЕДИНСТВЕНОТО нещо което има ефект. Нито закони нито лицензи имат силата да променят нещо така, както конкуренцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Конкуренцията е ЕДИНСТВЕНОТО нещо което има ефект. Нито закони нито лицензи имат силата да променят нещо така, както конкуренцията.Така е само на теория,нещата в реалния живот са доста по различни...Иначе за всичко по горе дето написа съм съгласен,истината е че пари се взимат читави предимно във фирми със западно участие.Ай ти специалиста във фирмата в която работих последно взимаше 900 лв чисто(знам защото имах достъп до данните за заплатите).Пишеше програмата с която работихме във фирмата,подържаше компютрите на 6-7 склада събота и неделя на повикване-нещо ако се омаже търчи...В момента в Пловдив 1000 лв чисто минава за една доста прилична заплата...За това и избягаха всички из Европа,бившия директор на едно от големите предприятия в Пловдив,човек с висше образование и два езика в момента кара камион в Дания за една местна спедиция.Даже не е и сънувал парите дето изкарва там Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Ами...Тъй като си взех тапия и за втори език, от различни отдели на фирмата ме викат(в единия ме викат за 3-ти път), шефката ми написа добра атестация. Но не виждам смисъл, парите са същите, а на тази позиция все още не съм научил всичко. Ако се появи нещо, което да е над тия пари, и смените да ме устройват, естествено, че ще кажа "сбогом-довиждане". Но за сега не виждам такъв вариант(а и нямам познанията, за да претендирам за повече). Още повече, че има вариант да стана старши, което се отразява благоприятно на cv-то. Но ще видим. Имайте предвид, че в Европа големите фирми си закриват обслужващите центрове и ги местят у нас, защото им е евтино. Пример са IBM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Ние продължаваме да търсим хора вече години наред и с тия кол/аутсорс центрове в града, които взимат персонал, трябваше да се вложат някакви пари в реклама (има клип във Фейсбук с 4 милиона гледания), както и да се вдигнат заплатите, за да се задържат служителите. Освен това добавиха и придобивки. Общо взето, конкуренцията има ефект. И ние не можем в момента да си намерим хора, а заплатите надвишават дори тези в доста от държавите в западна Европа. Да не кажа в почти всички. Хрумна ми обаче идея. Да ти откраднем някой от сегашния персонал . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 И ние не можем в момента да си намерим хора, а заплатите надвишават дори тези в доста от държавите в западна Европа. Да не кажа в почти всички. Хрумна ми обаче идея. Да ти откраднем някой от сегашния персонал . Аа, не така де. Пък и те не всичките са стока. Моя е екип е супер, защото аз съм го обучавал, но в другите има и лоши ябълки. Вие не си ли търсите хора с Линукс? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Вие не си ли търсите хора с Линукс? Не. С познания в Windows ни трябват. По - точно Active Directory - базови познания. Не трябват кой знае какви знания. Да може да създава потребители, да дава права и т.н. В момента даже двама човека ни трябват. Чисто заплатата е ~40 000 евро на година + медицинска застраховка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Егати. Това е свързано с онези Windiws Server среди и изпити, за които ми беше споменал ли? Какъв сертификат се изисква? Аз от Уиндоус разбирам, но сървърните елементи в дистрибуцията не са ми ясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Егати. Това е свързано с онези Windiws Server среди и изпити, за които ми беше споменал ли? Какъв сертификат се изисква? Аз от Уиндоус разбирам, но сървърните елементи в дистрибуцията не са ми ясни. Не ти трябват познания в сървърите. Това е за нещо като helpdesk(service desk) позиция. Не е с точност понеже доста странични неща се вършат, но не са сложни. Щом успяхме да научим жена без грам познания как да върши всичко... В момента мисля, че и без сертификат може да се дойде понеже сме на зор. Иначе - MCSA е идеалният вариант. edit: Онова което ти предлагах преди време даже щеше да си на около ~5k евро на месец и шеф на екип. Ама ти се ослушваш.... Щеше да си малко тъпо място, но.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.