Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

И теб не те притеснява факта, че ако не идеш да гласуваш, те лишават от правото ти глас?

Какво толкова си се спекъл и ти? Какво значи да ме лишат от правото ми на глас? Че те трябва над 50% от населението да отрежат тогава. Глупости. Както каза Ангел - нека въведат и елекронното гласуване и ще гласувам всеки път без изключение, ако ще и от полето.  

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Виждам, че нещо изобщо не се разбираме. Нямам намерение цял ден да повтарям едно и също. Цензура или не цензура - такива неща никога никъде не е имало в онова време на дисциплина и възпитание. Което не значи, че нямаше нарушители, които обаче винаги биваха наказвани подобаващо. 

И стига като латерна с тая национализация! Нима мангала Костов не спретна абсолютно същото нещо? Само че окрадена този път бе Държавата и бе раздадена на група много по-закоравели мракобесници от предишните и много по-опасни от всеки един овчар. Нима сега пак не управлява върхушка - при това наследник на старата ДС? Нима пак сега няма една група вечно ненаказани? Само че групата стана доста по-голяма! И изключително по-нагла!    

Дам, защото ти си бил навсякъде и знаеш всичко което се е случвало :)

То и мен ако ме питат за личният ми опит и аз ще разказвам как нищо такова не се е случвало, и няма да е лъжа. Друг е въпроса до колко валидно ще е това приложено в/у цялата държава. И достъпа до информация ми помага да си създам реално мнение, докато липсата на информация тогава ти пречи ти да имаш такова. 

И теб не те притеснява факта, че ако не идеш да гласуваш, те лишават от правото ти глас?

Всъщност не си лишен от правото си да гласуваш, добавят административни задачки по пътя. Досадно, глупаво, безполезно, но все още не е лишаване от правото. 

Дали имат право да усложняват процеса - съмнявам се. Но пък ще съм адски щастлив ако това накара хората да се размърдат и да гласуват, защото точно партиите които голяма част от тук пишещите смятат за проблемни, разчитат на твърд и силно активен електрорат, а начина да му се противопоставим е като гласуваме всички. 

Дам, защото ти си бил навсякъде и знаеш всичко което се е случвало :)

То и мен ако ме питат за личният ми опит и аз ще разказвам как нищо такова не се е случвало, и няма да е лъжа. Друг е въпроса до колко валидно ще е това приложено в/у цялата държава. И достъпа до информация ми помага да си създам реално мнение, докато липсата на информация тогава ти пречи ти да имаш такова. 

Аха - значи ТИ си бил навсякъде и знаеш всичко, което се е случвало - доообреТ. Каквото и ще да се е случвало, никога не е било такова (просто е невъзможно, ако си имаш някакво понятие от онези времена) и казах - всички такива случки бяха наказвани! Намаляне на поведение, изключване от училище - всичко се прилагаше, не като сега - правила за протокола на хартия. Наказваха се и родители, имаше и публични порицания.  

Интересно как достъпа до в повечето случаи тотално манипулирана и изкривена информация ти създава реално мнение.... 

Правец, технологичното чудо ... Упс, ама то било копие на IBM PC ...

Българската енергетика - От 1945 до 1990 г. нараства с 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция.

• АЕЦ е в топ по инсталирана мощност в света.
  • ПАВЕЦ “Чаира” - турбопомпената зала е на 360 метра под земята, в каверна с размерите на зала 1 на НДК - без европейски аналог
  • Каскада “Арда” - една от най-големите в Европа
  • Изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 г. вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW.
  • Нашите енергетици проучваха, проектираха и строиха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. (Днес дори 100-киловатова водна турбина трябва да се внася от чужбина!)

Металургия - Към 1989 г. вече произвеждахме 3 милиона и 300 хиляди т стомана и бяхме 27-ата металургична страна в Света.

Българската химия - Към 1989 г. отрасълът вече произвеждаше годишно: – 2,5 млн. т минерални торове – 1 милион тона калцинирана сода – 400 хил. т пластмаси – 1,8 милиона броя автомобилни гуми – 20 хил. т химикали за растителна защита – Преработваше 12 млн. т суров нефт – Имаше 11% от националните промишлени основни фондове. – Даваше 8,5% от националната промишлена продукция – Осигуряваше 20% от постъпленията от западна валута. Поддържаше 100 000 работни места. Днес всичко това е ликвидирано.

Машиностроене - В 1989 г. в отрасъла работеха 730 завода, 430 хиляди работещи и 35 000 инженери. 5000 научни дейци създаваха нови технологии и машини в 30 научноизследователски института.

• Транспортното машиностроене - изнасяхме годишно 83 хиляди електро- и мотокари. Три бяха световните фирми в тази област: “Кларк” – САЩ, “Тойота” – Япония и “Балканкар” – България.
  • Корабостроене - до 1990 г. са произведени 1450 плавателни съда с обща товароподемност 5 милиона тона. От износ на кораби спечелихме 2 млрд. щ. д. (5 пъти повече от инвестициите за отрасъла). След 1990 г.   перлата на европейското корабостроене – ККЗ, Варна бе продаден за 1 щ.д.!

Електрониката и изчислителната техника - Към 1970 година вече работеха заводи за:

• Запаметяващи устройства в Стара Загора, Пловдив и София.
  • Завод за дискови запаметяващи устройства – Стара Загора. Повечето компактдискове, които купуваме, се произвеждат в Стара Загора и след това им се лепят различни вносни марки.
  • Изчислителни машини и процесори в София.
  • Памети и телеобработка във В. Търново.
  • Механични конструкции в Благоевград.
  • Магнитни глави в Разлог.
  • Печатни платки в Русе и Търговище.
  • Инструменти в Шумен, Благоевград и София.
  • Градивни елементи в София, Перник, Айтос, Кюстендил, Никопол, Сливен, Ст. Загора, Ботевград, Разлог, Белица.
  • Организационна техника в Силистра и Самоков.
  • Пишещи машини в Пловдив.
  • Радио и телевизори в София и В. Търново.
  • Телефони и телефонни централи в Белоградчик и София.
  • УКВ радиостанции в Гоце Делчев.
  • Радионавигационна апаратура във Варна.
  • Осветителна техника в Сливен и Ст. Загора.
  • Окръжни и заводски изчислителни центрове.

За военно-промишления комплекс въобще няма да пиша нищо, защото въобще няма нужда.

Умствения и индустриален капитал е нарязан, претопен и продаден няколко пъти за жълти стотинки.

zx620y348_2548509.jpg

r-rosen-plevneliev-large570.jpg?w=350&h=

Руми, няма смисъл - сега ще те изкарат и комунист. Тия хора целенасочено им е набито в главите, че всичко ПРЕДИ е било боклук. По този начин се оправдава и тоталната съсипия не само на цели предприятия, но и на цели отрасли. Както каза - военния комплекс да не споменаваме.

Истината обаче е налице - вече няма НИЩО българско, а тук трайно се настаниха производствата на чужди компании, на които перото "работна заплата" им излиза в пъти по-евтино отколкото у тях. Погледнете само Либхер например - утроиха фабриката. Другите няма какво да ги споменавам, нито пък прииждащите нови. 

Интересно как достъпа до в повечето случаи тотално манипулирана и изкривена информация ти създава реално мнение.... 

Конкретно при случки като визираните от теб, и въобще дивотиите правени от деца - рядко са манипулирани. Все пак много често идиотите сами постват видеоттата в интернет и се хвалят с постъпките си

Не е като и медиите да не се надпреварват да показва точно тази страна от живота.

Българската енергетика - .....

Хубаво нещо е безплатният труд под формата на строителни войски, бригади и т.н.. Много са полезни при ударното строене на инфраструктура. Та те хората са искали да строят Софийско Море, и всички са ходели да копаят .. Абе чудеса от героизъм просто. 

Ако имаш мерак, организирай се с приятелчета и почвайте да строите, безплатно разбира се :)

И още по-убаво е когато за цялата ти продукция има един доста сигурен пазар който не търси перфектно качество или ниски цени. 

Удивително, с цялата тази индустрия държавата фалира колко пъти? 2 или 3 бяха, че не помня? Странности някакви, работещата икономика обикновенно не води до фалити.

Ще цитирам баща ми, работил е в Пишещи машини през 80-те - Лудо производство, спане на работа само и само да се произведе поисканото от Русия .. Години по-късно при командировка в Русия вижда всичките принтери все още в кашоните

Кога, какво е фалирало? Това, което е построено, без значение от кого тогава за 20 години, сега 50 няма да ни стигнат само да го боядисаме?

Честно, нищо не разбрах от това, което написа.

Той е прав, само че некадърното харчене не означава липса на работещо производство и селско стопанство. 

Както няма никакво значение и неползването на произведена стока от клиента. 

Така до утре може да си спорите кой какво бил разбрал и на кой какво му бил разправял баща му...а междувременно мечтата на Виден се осъществи - баварците направиха бирен фонтан...макар, че така като го гледам, по ми прилича на наливна чешмичка. :lol:

bavaria-beer-3-244780-810x0.jpg

Не, имах предвид писанията на некав журналист за ненамсиколко фалити. 88 година на България и лиспват 20 хил души да стигнем 9 млн жители.

Така до утре може да си спорите кой какво бил разбрал и на кой какво му бил разправял баща му...

Именно за това казах - има своите отрицателни и своите положителни страни. Не трябва самоцелно да се отричат нито едните, нито другите. 

Кога, какво е фалирало? Това, което е построено, без значение от кого тогава за 20 години, сега 50 няма да ни стигнат само да го боядисаме?

Честно, нищо не разбрах от това, което написа.

Държавата е фалирала и то няколко пъти. При УЖ перфектно работеща икономика. Имаш гугъл, потърси. 

Има огромно значение от кого и как е построено. При нормално работеща икономика спазващи пазарните правила, нямаше да е никакъв проблем да го боядисаме всичкото. Проблема е, че нищо от направеното тогава не е било нормално. За да можеш да поддържаш такъв стил на живот и развитие ти трябва от една страна майка Русия която да налива пари, а от друга безплатен робски труд. Но тъй като вече ги няма тези неща, то и изведнъж се оказва, че не можем да поддържаме построеното. 

Желаещи да строят безплатно за държавата ? 

Той е прав, само че некадърното харчене не означава липса на работещо производство и селско стопанство. 

Както няма никакво значение и неползването на произведена стока от клиента. 

Има значение, защото ако клиента не е ползвал стоката, то това означава, че тя не е била необходима. И цялата тази грандомания е била изкуствено поддържана. А тук се крие и причината за разпада на целият строй

Ако на мястото на тази грандомания е имало нормално работеща индустрия която да може да се самоподдържа според правилата на свободният пазар, то нещата днес щяха да изглеждат много по-различно. 

Не, имах предвид писанията на некав журналист за ненамсиколко фалити. 88 година на България и лиспват 20 хил души да стигнем 9 млн жители.

Е сам закопа цялата сказка за онзи строй. Няколко години по късно населението се сгромолясва. И тъй като не е имало война по онова време, май се получава, че всички са си грабнали шапките и са се понесли в тръс към прогнилият запад :)) 

Няма какво да търся книгите на някав западен лизач:

Това маймуне повече от 20 години се храни доста успешно с примитивен антикомунизъм.... А различни организации, маскирани пипала на Глобалния клуб на психопатите го финансират, лансират и навремени му тургат по някоя награда за камуфлаж. .... Дали това маймуне би се съгласило в името на информирания избор да се подложи на амигдала тест с помощта на ЯМР...За да се разбере дали му функционира амигдалата, тоест може ли да изпитва съпричастност и състрадание, с други думи дали е човек или е само антропоморф?

Жалко е че на този сбъркан човек,все още му се дава трибуна.Прегърнал антикомунизма като свое верую,този близач на запада,черпи дивиденти от крайно десните \"ястреби\"ругаейки един период от пътя на България,когато тя достигна 9 милиона население и беше в 20-те развити икономики в света.

А бе Христов,а сега на БГ какво състоянието,бе бастун ???Ти ходил ли си по-далече от Вакарел ? Такъв глад и мизерия не е имало и през турското робство?Да ти го набия на демокрацията в г..а !!!Били те ограбили три пъти ! Радвай се,че не са те е§али три пъти !Така е при демокрацията ,Христов !!! Грабят,бият,трескат те отзад !

Да, да те са се втурнали всички да бягат баш след 89, шъ знаеш:

През 80 години вижте какво ръгане е ставало :)

Сигурен съм, че шепа хора са тръгнали да бягат след 89. По-големия разгром в демографски и мигрантски аспект се случват в последващите години след средата на 90', когато всичко е свободно и цъфти.

... след средата на 90', когато всичко е свободно и цъфти.

Забрави да сложиш кавичките или просто днес чувството ми за хумор някъде е забегнало?

Няма какво да търся книгите на някав западен лизач:

Да, да те са се втурнали всички да бягат баш след 89, шъ знаеш:

През 80 години вижте какво ръгане е ставало :)

Сигурен съм, че шепа хора са тръгнали да бягат след 89. По-големия разгром в демографски и мигрантски аспект се случват в последващите години след средата на 90', когато всичко е свободно и цъфти.

Ако не разбираш графики, защо ги постваш?

Да, графиката ти показва как до 1990-та година населението се връща на нивата от 70-те (горе долу, не ми се играе да рисувам). И като се има предвид растежа до този момент, интересно какво се е случило с толкова народ, че така да се обърне тренда? И това при все още затворени граници, визи и т.н.. 

Така и не каза, навит ли си да строиш безплатно за държавата? :))

Щях да пиша разни неща, но видях, че ARPAnet ме е отменил. :)

Този клип, заснет в Стара Загора обърна ли му внимание? Дали го имаше това навремето в училищата? В оная картинка добре е споменато - навсякъде имаше училища и читалища - видял ли си на какво приличат в момента и малкото оцелели? За престъпност да говорим ли? Някои от най-тежките кражби бяха на чистачки, та дори ги възпя Тодор и в песен. И така нататък и така нататък...   

Аз не съм бил на училище през комунизмът и не помня да са се случвали такива неща никъде. Ако се случеше нещо, учениците бяха гонени.

А това за пускането на децата вечер - вече го обсъдихме преди няколко месеца.

хора защо се реве за време в което държавата поне 3 пъти е стигала до положение на пълен отказ от кредитиране международно и търсене на пари кредитор на последна  инстанция >>> "СССР" срещу обезпечения които я оставят ТОТАЛНО заробена и без злато и пенсионни фондове ... ЗАЩО ви е тъжно за това... тотално съсипан експортен модел за копейки и нереални цени към кредитора дал пари... които пари се вливат под диктовката на 99% на кредитора в тежка индрустрия от която няма НИКАКВА икономическа обосновка и за това кредитора пак любезно предлага да изкупува пак на нереално ниски цени продукцията, а огромното замърсяване, обезлесяване и съсипване на земята да остане тук ... 

защо вярвате на леви, десни и какви ли когато схемите са едни и същи на различни хора ... защо не сте против схемите?!

Направо не мога да повярвам как млади хора копнеят толкова по - годините на дивия комунизъм. После защо Буда е начело на държавата и всичко е в кенефа...

Аз много добре разбирам графиката, това показва икономическия и индустриалния растеж вървят ръка за ръка с популацията. И това е тренд още със измислянето на парния двигател.

И това за безплатното пак не го разбирам. Ако е за държавата и за народа - защо не. Ти ако не искаш да помогнеш и си решил да се оправяш единично и после се биеш по гърдите че си велик е хипер малоумно.

Да си добре приспособен в днешното болно общество е признак на лошо здраве.

По нищо не копнея, казах ви, морала и културата бяха други, а сега са съвсем различни и Путин е виновен.

Агент Буда е агент на евро-атлантиеските ни парнтьори, Ванка ти кога ще го разбереш това? Ако беше друго, сега и Белене щеше да има, и газ щеше да има и да продаваме...А сега трябва да правим туризъм и да садим боб...

Агент Буда е агент на евро-атлантиеските ни парнтьори, Ванка ти кога ще го разбереш това? Ако беше друго, сега и Белене щеше да има, и газ щеше да има и да продаваме...А сега трябва да правим туризъм и да садим боб...

Полека. От години има свръхпроизводство на енергия която няма какво да я правим. Представи си и Белене ако беше построено. Щеше тотално да е фалирала държавата. Буда не е свързан с комунистическите фамилии. Ама изобщо. Личи си и по назначенията му. Или викаш да следвам неговите думи: Не ме гледайте какво правя, слушайте ме какво ви говоря!

„Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“ – това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г. [06SOFIA647]

Докладът е със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Над тази степен са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага.

„16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.“, сочи анализа в доклада. Неформалният лидер на ГЕРБ съвсем директно се е пазарил с американците за политическа подкрепа на парламентарните избори, като благодарност за проамериканските си позиции. „Ще сваля правителството, след като се договорим за базите„, бил предложеният директно бартер, който впечатлил американците.

Като пример за противоречивостта е посочено как от една страна Борисов обещава на САЩ пълна подкрепа за военните бази и участието ни в международните военни мисии, а от друга си позволявал да критикува демагогски публично проамериканската политика на БСП със следните думи: „Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна.“

Ама вие защо си мислите че тия нашите "управляващи" имат въобще някакъв уклон ... техния уклон е наклона в кръса ... който им подаде по-дебело кокалче и се завъртат наведени към него ... защо ги делите на такива и онакива като всичките са един дол дренки. 

Въпроса е от тях всичките някой реално прави ли нещо за ВСИЧКИ нас или прави само за себе си винаги.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...