Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Имаш право, не се сетих за хората с гараж, защото нямам гараж :) В крайна сметка 100 лв/година ще ги преглътна, ако се стигне до там, майната му.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Имаш право, не се сетих за хората с гараж, защото нямам гараж :) В крайна сметка 100 лв/година ще ги преглътна, ако се стигне до там, майната му.

За живеещите в центъра е редно според мен да получат по едно паркоместо или пропуск ако нямат гараж...Изключвам тия дето са си направили гаражите на магазини и после рИвът...

Turn off this option! GT-I9505 Turn off this option!

13082755_1426882660670655_30824722849140

Боже, боже, колко простотия се лее ...

А какво да кажат тези от които комунистите са взели/откраднали/национализирали ?

На единият ми дядо - иззети земи, къщи, унищожена винарна, единият прадядо офицер с ордени - едва не са го утрепали човека...

Ама нека се радва простолюдието, то това е била и идеята. Така де, имали са правото да почакат няколко години за жигула...

Просто сравнение беше преди и сега. Сега комунистите не взимат/крадат/национализират. Това сега го правят банките.

Тва за комунистите е старичко :D И само да допълня - тогава НРБ е била атомна сила... А сега... Но пък да не забравяме зловещата сянка на ДС(още помня как баба ми ме плашеше, че ще дойдат ОНИЯ с черната кола, ще ме вземат и никой няма да ме види вече). 

Ред. И СЕГА комунистите крадат/вземат/национализират.

Тия картинки и сравнения са малоумни. Светът се развива. Светът не е само България. Ако някой толкова милее по комунизъм, да ходи в Северна Корея.

Защо не направи някой сравнение между държавата по време на комунизма и държавата по време на царете, преди Турското робство? Или тя и тогава е била комунистическа?

Според мен заради тъпия комунизъм сме на тва дередже. Заради това и заради факта, че хората по някаква причина отказват да живеят в настоящето и бъдещето, а милеят по миналото, защото в представите им е било по-лесно.

Божичко... паднахме до там, да прокламираме комунизма колко бил велик?! Няма толкова голям фейспалм...

Виниле, нали си наясно, че още щеше да слушаш Лили и Мими Иванова, Акага и Веско Маринов? А Армините, Тиестовците и другите там компютърджии щеше да ги слушаш евентуално от сръбските радиа и нелегални записи... И не съм много сигурен, че интернет щеше да има, ако онзи строй все още беше на власт...

Не отъждествявайте непременно на 100%. Да - имаше безброй негативи и типични за страната прояви на изедничество. Но имаше и безброй положителни неща от които нищо не е останало днес.  

Дириджето ни е такова, защото след комунизма останаха комунистите...и тогава си бяха същите хора, и след това останаха пак те, наследниците им, роднините им, приятелите им и т.н....просто си преразпределиха нещата.

Винаги има нужда от смазване :lol:

Така си е...и при DIY 3D принтери, и при тесни дупки...абе винаги е добре да имаш някаква смазка подръка. :D

Просто сравнение беше преди и сега. Сега комунистите не взимат/крадат/национализират. Това сега го правят банките.

Ами няма как да се сравнява така защото фактите са грешни

Не може да вземат имотите на хората, да национализират земите и заводите, а след това да се рекламират как хората можели да си купят панелки. 

И тъй като това не се е случило толкова отдавна, дядовците си спомнят времената преди комунизма и в очите на много от тях това е било едно огромно изнасилване на нацията. 

Е заради това се казва, че трябва да си помним историята, че да не повтаряме грешките. За съжаление паметта ни куца

Не отъждествявайте непременно на 100%. Да - имаше безброй негативи и типични за страната прояви на изедничество. Но имаше и безброй положителни неща от които нищо не е останало днес.  

Безброй положителни неща? Сериозно? До колкото съм чел из форума ти имаш разни имоти/сгради които даваш под наем. Дали ще виждаш положителни неща ако утре дойде една банда овчари и национализира това което притежаваш? Защото  и те заслужавали да имат.

Да, питам, какво би се случило с критикуващите ако този разговор се разиграваше по време на соца, с тази разлика, че тогава са щели да хвалят царството и да насират републиката?

Безброй положителни неща? Сериозно? До колкото съм чел из форума ти имаш разни имоти/сгради които даваш под наем. Дали ще виждаш положителни неща ако утре дойде една банда овчари и национализира това което притежаваш? Защото  и те заслужавали да имат.

Съвсем сериозно. Даваш някакви неадекватни примери в случая. 

Съвсем сериозно. Даваш някакви неадекватни примери в случая. 

Кое му е неадекватното? Какво се е случило когато са дошли комунистите в България?

Съвсем сериозно, щеше ли да виждаш положителното ако ти бяха взели имотите и те бяха оставили с един апартамент ? Даже с опцията да те преместят в някой по-малък, ако видят твоят като подходящ за някой овчар.

Не може да оценяваме комунизма като игнорираме голяма част от същността му и от стореното. 

Това за музиката беше тотална глупост. Нима мислиш, че Битълс и Дийп Пърпъл сме ги чули след 89? И технологично сме били по-напред тогава от колкото сега, спрямо останалия свят, даже на светлинни години.

Да, определно предпочитам Лили и Мими да ми пеят отколкото Азис и Криско. Още повече, може би, само хипотетично, щяхме да си имаме наши български тиестовци и армини. По родните  телевизионни канали да НЯМА нищо образователно, за сметка на това пазара ни е отворен и населението затъпява с всяка изминала минута. Биг, вип брадъри, ферми, капки вода, таланти, съдби, софия ден и нощ, папараци - всички тия предавания са в прайм тайма на най-гледаните телевизии, после се чудим що циганите ни бият и защо учениците са като изтървани животни от зоогическата градина. Морала е толкова паднал, че болшинството ХИЧ не го ебе какво ще се случи вдругиден, всеки живее от днес за утре, без грам преспектива.

Точно за това казах, че има и отрицателни и положителни страни. Живял съм в един апартамент и съм бил щастлив. 

А ти сега можеш ли си пусна спокойно децата навън до полунощ? Този клип, заснет в Стара Загора обърна ли му внимание? Дали го имаше това навремето в училищата? В оная картинка добре е споменато - навсякъде имаше училища и читалища - видял ли си на какво приличат в момента и малкото оцелели? За престъпност да говорим ли? Някои от най-тежките кражби бяха на чистачки, та дори ги възпя Тодор и в песен. И така нататък и така нататък...   

Пак изпадате в крайности...И тогава си имаше хубави и приятни неща, а едновременно с тях и много идиотизми и пълни безсмислици. Сега пък има други готини нещица от живота и разбира се пълна комерсиализация + още повече идиотизми. Никога не може да гледаш само в черно и бяло, защото светът като цяло е цветен с безброй нюанси....а дори и само сивото си има множество нюанси...

Хайде, леко да ви върна в съвремието. Докато се блещите назад, узакониха диктатурата на ГЕРБ и ДПС. Вкараха задължителното гласуване, с глоби и премахване от избирателния списък, което пък си е посягане на конституционни права. Още ли смятате, че живеем в съвременна, европейска, демократична държвата? Свободата на словото с всяка година пада, нямаме икономика, направихме ново заемче, уволняват се фигури на ключови места, за да могат да се усвоят същите заеми и фондове, но от правилните хора... А вие ми се джафкате кво било преди 50г. 

Народът прост...

Ред. Путин е виновен!

Това за музиката беше тотална глупост. Нима мислиш, че Битълс и Дийп Пърпъл сме ги чули след 89? И технологично сме били по-напред тогава от колкото сега, спрямо останалия свят, даже на светлинни години.

Да, определно предпочитам Лили и Мими да ми пеят отколкото Азис и Криско. По родните  телевизионни канали да НЯМА нищо образователно, за сметка на това пазара ни е отворен и населението затъпява с всяка изминала минута. Биг, вип брадъри, ферми, капки вода, таланти, съдби, софия ден и нощ, папараци - всички тия предавания са в прайм тайма на най-гледаните телевизии, после се чудим що циганите ни бият и защо учениците са като изтървани животни от зоогическата градина. Морала е толкова паднал, че болшинството ХИЧ не го ебе какво ще се случи вдругиден, всеки живее от днес за утре, без грам преспектива.

Правец, технологичното чудо ... Упс, ама то било копие на IBM PC ... 

Точно за това казах, че има и отрицателни и положителни страни. Живял съм в един апартамент и съм бил щастлив. 

А ти сега можеш ли си пусна спокойно децата навън до полунощ? Този клип, заснет в Стара Загора обърна ли му внимание? Дали го имаше това навремето в училищата? В оная картинка добре е споменато - навсякъде имаше училища и читалища - видял ли си на какво приличат в момента и малкото оцелели? За престъпност да говорим ли? Някои от най-тежките кражби бяха на чистачки, та дори ги възпя Тодор и в песен. И така нататък и така нататък...   

Чакай чакай, не е въпроса за живеенето в един апартамент и щастието. Въпроса е относно отнемането от човек който си е скъсал задника от работа за да създаде нещо, и след това идват някакви хванати от къра и му взимат всичко. И след това на този човек му се обяснява как трябва да е хепи. Затова давам примера с актуалната ситуация - имаш, идват овчарите и ти взимат това което си имал, е изпитвам силни съмнения дали след това ще си щастлив ...

Има един много важен момент - тогава е имало желязна цензура, какво се е случвало в училището в Стара Загора тогава знаят замесените и толкова . Днес имаш фейсбук и много по-голяма показност на лайната които се случват.

То и на северно корейците им разправят, че са кацали на слънцето през ноща, ама нали ... 

Хайде, леко да ви върна в съвремието. Докато се блещите назад, узакониха диктатурата на ГЕРБ и ДПС. Вкараха задължителното гласуване, с глоби и премахване от избирателния списък, което пък си е посягане на конституционни права. Още ли смятате, че живеем в съвременна, европейска, демократична държвата? Свободата на словото с всяка година пада, нямаме икономика, направихме ново заемче, уволняват се фигури на ключови места, за да могат да се усвоят същите заеми и фондове, но от правилните хора... А вие ми се джафкате кво било преди 50г. 

Народът прост...

Ред. Путин е виновен!

Видяхме го това, но часта с узаконяването на диктатурата на ДПС куца и то много. Точно ДПС са една от партиите които ще пострада при наличието на задължителен вот, както и БСП. 

Доведените от Турция ще имат много по-малка стойност ако всички тук гласуват. Надявам се никой не е достатъчно глупав да повярва, че 50те процента не гласуващи в момента ще изберат вкупом да не гласуват за никоя партия ? 

Чакай чакай, не е въпроса за живеенето в един апартамент и щастието. Въпроса е относно отнемането от човек който си е скъсал задника от работа за да създаде нещо, и след това идват някакви хванати от къра и му взимат всичко. И след това на този човек му се обяснява как трябва да е хепи. Затова давам примера с актуалната ситуация - имаш, идват овчарите и ти взимат това което си имал, е изпитвам силни съмнения дали след това ще си щастлив ...

Има един много важен момент - тогава е имало желязна цензура, какво се е случвало в училището в Стара Загора тогава знаят замесените и толкова . Днес имаш фейсбук и много по-голяма показност на лайната които се случват.

То и на северно корейците им разправят, че са кацали на слънцето през ноща, ама нали ... 

Виждам, че нещо изобщо не се разбираме. Нямам намерение цял ден да повтарям едно и също. Цензура или не цензура - такива неща никога никъде не е имало в онова време на дисциплина и възпитание. Което не значи, че нямаше нарушители, които обаче винаги биваха наказвани подобаващо. 

И стига като латерна с тая национализация! Нима мангала Костов не спретна абсолютно същото нещо? Само че окрадена този път бе Държавата и бе раздадена на група много по-закоравели мракобесници от предишните и много по-опасни от всеки един овчар. Нима сега пак не управлява върхушка - при това наследник на старата ДС? Нима пак сега няма една група вечно ненаказани? Само че групата стана доста по-голяма! И изключително по-нагла!    

И теб не те притеснява факта, че ако не идеш да гласуваш, те лишават от правото ти глас?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...