Godfather Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Продължавам да недоумявам истерията по това суши... Опитвал съм в няколко ресторанта, корейски, японски вариант, за мен продължава да си е безвкусен ориз с някакви работи вътре и сос. Колкото и да обичам разнообразието - сърмите си ги предпочитам сто пъти. Не си опитвал истинско суши значи. Аз като си бях миналото лято в България така и не се реших да опитам сушито дето се опитваха да ми го пробутват във всички ресторанти. Просто си бях дошъл за нашенска храна де, но подозирам, че сушито там бяга по доста параметри. То и тук е така, има ресторанти, в които изобщо не бих пробвал сушито им, но пък автентичните японски такива са уникални. Рибата всъщност макар и сурова се подлага задължително на предварително дълбоко замразяване за някакъв период от време с цел да се разкарат някои вредни бактерии, след което се размразява и става готова за консумация. Изключение била рибата-тон, щото уж нямала бактерии. Майсторски проготвеното суши (тук говорим за автентични японски майстори) с всичките му салтанати е уникално мезе! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Корейка ми обясняваше на мен че истинско суши се прави от червена риба, а нито сьомгата нито рибата тон са такива. Тука за сметка на това е яко побългарено, но и аз не съм убеден, че оригинално суши би ми харесало повече, както и оригинално китайско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Корейка ми обясняваше на мен че истинско суши се прави от червена риба, а нито сьомгата нито рибата тон са такива. Тука за сметка на това е яко побългарено, но и аз не съм убеден, че оригинално суши би ми харесало повече, както и оригинално китайско. Дедо, много се бъркаш в случая. Истинското суши е точно от bluefin tuna - най-скъпата риба тон, чието месо е кървавочервено на цвят (прорязано с тънки бели ивици). Ето като това сашими тук: Ето и една във варианта нигири: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Яжте си го вие....Някой запитвал ли се е как е възникнало сушито? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Яжте си го вие....Някой запитвал ли се е как е възникнало сушито? Историята с възникването на сушито няма много връзка с това как се прави суши в днешни времена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Не ме кефи. Въпрос на вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Не ме кефи. Въпрос на вкус. Няма лошо, за всеки влак си има пътници. Аз пък си умирам за истинско суши. За съжаление това от bluefin tuna е безбожно скъпо и трудно за намиране, затова се задоволявам с по-прозаични и не толкова оригинални варианти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Не ме кефи. Въпрос на вкус. Тъй де, тъй - и аз не обичам тиква, меко казано ... Момчиле, Ники май си мисли, че рибата тон е кефал или костур Да си призная и аз имах резерви към сушито, преди да го опитам, а аз съм сигурен, че още не съм го опитвал, защото ХЕПИ едва ли може да бъде някакъв еталон... Но както казва канадският мисир - страшно мезе си е ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Яжте си го вие....Някой запитвал ли се е как е възникнало сушито? И кво викаш за възникването на суши....? И какво общо има тази технология със съвременната? То по тази логика, ти как изобщо ядеш пастърма? Запитвал ли си се някога как е измислена и каква е оригиналната технология за производството и? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Няма къде да държа кобилата, иначе щях да я правя по класическия начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Няма къде да държа кобилата, иначе щях да я правя по класическия начин. Не ти трябва кобила дори - винаги го има онова място между ташака и бедрото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Има го, ма жената ще ме държи на сухо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Щипката за пране е универсален инструмент! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Оригинално японско суши не съм ял. Но в азиатския ресторант, в който работих идваха корейци и на място правеха сушито. Както и ким-чи. И едни невероятни хлебчета с пълнеж на пара (не им помня името). Та като изключим сушито - всичко останало им беше превъзходно. Та все си мисля, че корейците ще го могат корейското суши...И въобще тоя довод - "щом не харесваш сушито - значи не си ял истинско" ми е малко странен. Имал съм шанса да опитам автентична бангладешка, тайландска, иранска, индийска кухня и има много неща, които съм харесал и много, които не съм. В края на краищата - си е въпрос на вкус, та съжалявам, ако обиждам някого с това, че не ми харесва храна с уши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Сигурно ще съжалявам, че питам, но някой ще разкрие ли оригиналната технология и причина за създаване и на двете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Галя, за сушито не знам, но пастърмицата принципно са я държали нашите деди пъхната между коженото седло и коня, така щото докато яздят тя да придобива най-доброто и от двете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 http://www.jobs.bg/f3110789:О Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Ми като им режат бюджета.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Цъкам всеки ден една игра от плея, и днес поне 20 пъти ми изкочи рекламата с ваучера на фуудпанда -70. Предполагам може да се възползвате с промо кода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Наздраве от Йегерхоф Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Innovega iOptic - някой да знае нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Момчиле, Ники май си мисли, че рибата тон е кефал или костур Шаран такъв. Даже не четеш какво съм написал. Аз само повторих какво ми каза корейката и не влагам никакви разсъждения в случая http://www.jobs.bg/f3110789 :О Като за 2 часа работа на ден не е зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Като за 2 часа работа на ден не е зле. Господин Чукча: НИМХ предлага:- трудов договор на пълен работен ден; - основна месечна заплата – 500 лв. с възможност за допълнително материално Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Разлика в стандартите...и то точно по времето, когато БНБ проспа фалита на КТБ: Заплатата на бившия управител на БНБ Иван Искров е била 19 070 лева месечно от януари до юни 2014 г. Като основна заплата Искров е взимал по 12 870 лева, но от допълнителни възнаграждавания в джоба му всеки месец са постъпвали още 6 200 лева. Заместниците му Димитър Костов и Калин Христов пък са взимали по 17 199 лева на месец, от тях бонусите са били 5 451 лева, а основна заплата – 11 747 лева. Третият подуправител на БНБ Цветан Гунев е взимал същите пари като допълнително възнаграждение, но основната му заплата е била малко по-ниска – 11 628 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Господин Чукча: Имам приятел на подобна позиция. До към 2 часа на ден има работа, останалото време си се занимава с други неща. Това за пълния работен ден е за осигуровките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.