djadomraz Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 На тема "глобалното затопляне": http://www.climatedepot.com/2015/01/26/blizzard-blamed-on-global-warming-warmist-bill-mckibben-blizzards-are-climate-change-at-work/ "The same morons who blamed the lack of snow in December on global warming, will soon blame the heavy snow in January on global warming" :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 В интерес на истината някои журналисти доста се изхвърлят с цел да направят новината си по-атрактивна. Ето примерно от днес - БТВ новините: От утре в България настъпва ледена епоха .Сибирски студ сковава страната. Температурите падат рязко и утре на места в Северна България, термометрите ще стигнат до минус 20 градуса. Че е студено и още ще е - хубаво, ама пък чак "ледена епоха"...освен това - "щяло да има сибирски студ с -20 градуса"...знаят те що е сибирски студ, дето като плюнеш и плюнката ти замръзва още преди да е стигнала земята. P.S. Дедо, оня цитат в поста ти, дето със сигурност не е адресиран към никого тука, значи ли че би трябвало да води до някакъв извод от рода на "ххххх = moron"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Онова е цитат от статията. Не е адресиран към никого. Ако някой се е припознал това е негов проблем Иначе за цялата паника с климата са изцяло виновни журналистите. Както някой беше споменал - преди 70те години времето си беше съвсем наред и просто на моменти беше "по-капризно", а откакто започна това глобално затопляне/захлаждане и т.н. вече нищо не му е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 В Англия правеха изследвания относно тия глобални затопляния и се оказа, че пари не дават за изследване с име "Развитие и хабитата на катериците" но пари се дават ако е с име "Развитие и хабитата на катериците след влияние на глобалното затопляне" Та общо взето, това глобално затопляне според нашия мироглед е един вид европейска програма с която се точат милиарди пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 елиоменатите са виновни!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 В Англия правеха изследвания относно тия глобални затопляния и се оказа, че пари не дават за изследване с име "Развитие и хабитата на катериците" но пари се дават ако е с име "Развитие и хабитата на катериците след влияние на глобалното затопляне" Та общо взето, това глобално затопляне според нашия мироглед е един вид европейска програма с която се точат милиарди пари. Аз нали това говоря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Обаче явно наистина е хладничко навън. Съдя по това, че в помещението обикновено поддържам около 30 градуса и когато вън примерно е +5, а в стаята вече е достигната температурата - климатикът ми се включва за 5 минутки на всеки час, колкото да компенсира излизанията и влизанията ми от и във стаята. Днес обаче гледам, че за да задържи 30-те градуса вече му се налага да се включва двойно по-често...примерно по 3-4 минути на всеки 25-30 минути, но всъщност в Пловдив май не е чак толкова студено в сравнение с Кнежа например, където сутринта било -21.5С. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Не мога да разбера ся. Има ли глобално затопляне или няма? Защото рекордната най-висока температура на днешния ден е 15 градуса през 2007. Рекордната най-ниска е -7 през 1995. Та:1995 - -7 2007 - 15 2015 - -7 Аз нещо не мога да я схвана тая концепция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Да се гледа един ден в годината и де правят опити за изводи е меко казано тъпо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 А колко трябва да се гледат?Средна най-висока температура: 6 Средна най-ниска температура: -2 Температура днес: 0 -7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Олеле майко, правят филм за ОБАМИТЕ.... Не мога... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 А колко трябва да се гледат? Глей' сега Ангеле...цялата тая хава с глобалното затопляне е много неясна, затова взимаш една монета и кръщаваш двете й страни съответно "Виден" и "Дедо"...хвърляш я и каквото покаже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 До толкова ми е безинтересен тоя дебат, че дори забравих вече кой, коя теза защитава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Аджеба де...затова казвам, че няма значение кой ще е ези и кой тура - хвърляш чоп и решаваш на коя теория ще вярваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 За любители метеоролози тук. Има тонове информация от преди 70-80 години...Няма голяма разлика с времето навън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 За любители метеоролози тук. Има тонове информация от преди 70-80 години...Няма голяма разлика с времето навън. Няма нужда от статистика - аз все още помня...достатъчно е мене да питат. Обаче явно наистина е хладничко навън....Днес обаче гледам, че за да задържи 30-те градуса вече му се налага да се включва двойно по-често...примерно по 3-4 минути на всеки 25-30 минути А що се отнася до отоплението като цяло - понеже не ми допада честото включване и изключване на климатика, в момента съм го намалил на 28С и вече 2 часа не се е обадил, а до мен съм си сложил един гъвкав IR панел. Пиша за да дам отзив за панела, който ползвам вече втора година. Като цяло е доста икономичен (~400W), но върши работа единствено ако помещението е добре изолирано и температурата в него се задържа, а не излита през дограмата или тавана. В момента много приятно ме нагрява, но съм го тествал и в един друг апартамент, който е много зле относно саниране и уплътнения - там да разчиташ да те сгрее забрави...докато не "натрупаш" в помещението поне 20С от други отоплители, панелът просто няма нужното КПД, защото самият той се охлажда от околната температура. Иначе за нормално изолирани помещения е доста практичен, защото може за секунди да го преместиш и окачиш на друго удобно за тебе място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Аз това лято задължително ще си направя един голям панел тип CANSOLAIR на James Meaney и ако се получи това, което се коментира от потребителите, мисля да оборудвам цялата къща на село, както и вилата с такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 А що се отнася до отоплението като цяло - понеже не ми допада честото включване и изключване на климатика, в момента съм го намалил на 28С и вече 2 часа не се е обадил, а до мен съм си сложил един гъвкав IR панел. Пиша за да дам отзив за панела, който ползвам вече втора година. Като цяло е доста икономичен (~400W), но върши работа единствено ако помещението е добре изолирано и температурата в него се задържа, а не излита през дограмата или тавана. В момента много приятно ме нагрява, но съм го тествал и в един друг апартамент, който е много зле относно саниране и уплътнения - там да разчиташ да те сгрее забрави...докато не "натрупаш" в помещението поне 20С от други отоплители, панелът просто няма нужното КПД, защото самият той се охлажда от околната температура. Иначе за нормално изолирани помещения е доста практичен, защото може за секунди да го преместиш и окачиш на друго удобно за тебе място. Всъщност усещането за топлинен комфорт се дължи именно на инфрачервеното излъчване. Ако дадено помещение не е било отоплявано и е с температура 12 °C, като включиш духалка или климатик и температурата на въздуха стане 25 °C, пак ти е някак студено. Като се затоплят и стените (след ден, да кажем), температурата пак е 25 °C, ама го усещаме по-топло заради излъчването от стените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Сашо, след малко ще ти пусна ЛС-то, а междувременно виж дали не може да му дадеш някаква информация на този, понеже знам, че покрай работата ти се занимаваш с измервания на какво ли не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 След няколко дни под сняг колата запали без проблем, което е добре. Отриването обаче ми отне почти час, като все още имам да руша "канавки", за да изляза. А за капак накрая си счупих стъргалото още при първото натискане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Че то снегът я пази като кожух, Невяно... Много по-добре от сухия студ. Аз пък си купих от Лидл зарядно за акумулатор и тестер и веднага установих, че както и предполагах, видеорегистраторът ми е стопил наполовина новия акумулатор. Идиотът бе снимал цяла вечер в гаража без да спре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Само не ми казвай, че се е самовключил, че тоя път наистина няма да ти повярвам...щото там на него има едно копченце за изключване...пък вътре си има и разни настройки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Аз това лято задължително ще си направя един голям панел тип CANSOLAIR на James Meaney и ако се получи това, което се коментира от потребителите, мисля да оборудвам цялата къща на село, както и вилата с такива. Ако си решил да инвестираш в подобни решения, сега е момента с този нисък канадски долар. Друг е въпроса какво става с цената, докато стигне българския пазар, но принципно едва ли би имало по-добър момент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Само не ми казвай, че се е самовключил, че тоя път наистина няма да ти повярвам. Изобщо не ме интересува дали ще ми вярваш. Забравих да го изключа ръчно, което е единствения сигурен начин, автоматичното спиране ЕСТЕСТВЕНО не е сработило и цяла нощ е записвал (и при включен моушън сензор). Иначе на светофар като спреш и прекъсва, но нали... Ако си решил да инвестираш в подобни решения, сега е момента с този нисък канадски долар. Друг е въпроса какво става с цената, докато стигне българския пазар, но принципно едва ли би имало по-добър момент. Никакви инвестиции в близко време... Просто се действа ръчно като с китайски боклук и толкоз... Никакво разчитане на китайска "автоматика" със собствено мислене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Аз това лято задължително ще си направя един голям панел тип CANSOLAIR на James Meaney и ако се получи това, което се коментира от потребителите, мисля да оборудвам цялата къща на село, както и вилата с такива. Офффф...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.