Godfather Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Честит имен ден на Ваннката (netrootbg) и всички именици! Много здраве и сбъднати мечи! Наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Честито на именниците! Да сте живи и здрави!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Първо честито на Ивановците - както имаше една приказка - "От кал да'и, Иван да'и!" Никсън, да си продължим телефонния разговор... Ето ги 4-те потенциални пациента: И 2та от долните имат DD-WRT за тях. Тези по-хубавите dual band AC-* моделите обаче нямат но пък имат за OpenWRT - тука вече някой да каже каква е разликата и кое е за предпочитане. Онзи от ЕРА може да минеш до нас и да си го вземеш от магазина им (евентуално ако го имат де) - обади им се по телефона и ги питай, ама не знам кой му беше модела - търсиш тука: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-databaseи решаваш дали предпочиташ да си караш с оригиналния софтуер. Все пак горещо ти препоръчвам или DD-WRT или OpenWRT пред стандартния софтуер на TP-Link. Това, което ти каза кръстника за Dual-Band e така и ако ти се дават пари - вземи онзи, който той ти препоръча. Гледам и за него има софтуер на OpenWRT Принципно си прав, но все пак трябва да се започне от някъде. Поне това е моето мнение, с което не задължавам никого. Има смисъл да се започне с най-големия проблем. Наистина е нещо, но се хаби време и енергия с несъществени неща, вместо да се започне от най-големите проблеми. Не съм коментирал колко излиза с кола. Това за автомобила също е дълга тема. Примерно с градски транспорт пътувах около 90 мин до работа, а с кола 15 мин. Общо взето не е належащо, но на ден губих по 3 часа само в пътуване. Верно че си написал автобус аз го прочетох като автомобил. Моя грешка. Сега това за градския транспорт е като всичко друго "евтино" - нещата, които не ги плащаш с пари ги плащаш обикновено с време. Трябва да си прецениш кое ти е по-скъпо - пари ли нямаш или време. Щом давам повече пари за нещо очаквам да се случи нещо (а не парите да потъват някъде) В случая проблема е корупцията, а не друго. Цената на винетката е много по-аргументирана и смислена от много други неща за които никой не реве. Когато КТБ фалира някой рева ли как така БНБ хем е вършила одит хем не е разбрала нищо. Някой изгониха ли от БНБ, някой влезна ли в затвора? Има една камара клатикурци в държавната администрация и изобщо не говоря за депутати а за едни 50-100,000 човека, които храним и които ежемесечно взимат заплати и които дори идея си нямат кой какво прави - пример - имам глоба в КАТ, платена в КАТ-Пловдив, която НАП не знае че е платена. Е да обаче от КАТ-Пловдив не могат да ми издадат удостоверение, че е платено онова задължение, защото то било към КАТ-Пазарджик и трябва да ходя там да искам да ми дават такова удостоверение. Цялото това нещо е толкова абсурдно и нелепо, че няма накъде а сме свикнали. Вместо да се изгради връзка и КАТ понеже е една структура да можеш да си свършиш работата навсякъде те се чудят как да те прехвърлят само и само да не завъртят 2 телефона (или по-скоро да си проверят нещата в компютъра) и да ти свършат работа. Друг пример - ако избереш произволно министерство и се разровиш какво се случва с техния софтуер и какъв софтуер за автоматизация имат ще се изненадаш какво количество софтуер имат и как вътрешните им системи не са свързани една с друга и колко често има човек, който вади справка от една от системите им и набива данни в друга. Такива хора са хиляди и вместо някой да спре и да се замисли малко и да се интегрират 2те системи се назначават още и още хора, взимащи ежемесечно заплати (щото хем по-лесно хем то е приятна службица - имаш работа грубо 1 седмица в месеца, а освен това работиш в министерство - ехеее престижна история) което е същото като - вдигам му заплатата, защото ще върши или вече върши повече работа. И пак да потвърдя, че не съм против цената на винетката, а че парите просто потъват някъде. Хаха това с "върши повече работа" когато станеш в позиция да плащаш заплати ела да ми се обадиш. Има го и този момент частично, но в по-голяма степен е "защото ако не му увелича заплатата след 6 месеца ще избяга и ще се чудя аз кого да намеря". Колкото до това, че си против парите да потъват защо изобщо намесваш винетките а не ревеш за провалената съдебна система? По тази тема не мога да споря, защото са ми малко познанията Извадката си е моя и повече бих вярвал на нея, а не на това какво казват нашите управляващи. В крайна сметка ако даваш 240лв за квартира, 100лв сметки, 40 лв пътни = 380лв без храна, кафе и личен живот (говоря за сам човек). Това, което казваш, е че в твоето обкръжение положението е подобно. Познавам хора, за които 300лв "джобни" на месец са повече от достатъчни. Познавам и хора, на които заплата от 2000лв не стига до никъде. Когато започнах мисълта ми беше, че не може да правиш подобни обобщения само на база твоето обкръжение, защото това далече не определя ситуацията в цялата страна. Съдебната реформа, ами КТБ? Колко милиарда се открадната от там? И няма виновни, няма протести?! Ама винетката е по-важна... А именно. Ами ПИБ? Как тихомълком там наляха една камара пари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Честит Имен Ден на Йордановци/ки, Ивановци/ки!!! Да са здрави. Другото ще си го купят! Честит Имен Ден и на дъщеря ни! Да расте здраво и добро дете. Дано успеем да я направим стойностен човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 1043 си го ползвам със заводския фирм и си работи перфектно! Само съм им качил последната версия и на двата. Реално разликата между долния десен на снимката и 1043 е, че 1043 е с гигабитови портове. За да го имат на сайта, го имат и в магазина. Актуализацията е ежечасна, доколкото помня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Честит имен ден на Ваннката (netrootbg) и всички именици! Много здраве и сбъднати мечи! Наздраве! И от мен също! ...той (netrootbg) днес май е на път, така че ако още не е стигнал - лек път също! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Първо честито на Ивановците - както имаше една приказка - "От кал да'и, Иван да'и!" И 2та от долните имат DD-WRT за тях. Тези по-хубавите dual band AC-* моделите обаче нямат но пък имат за OpenWRT - тука вече някой да каже каква е разликата и кое е за предпочитане. Онзи от ЕРА може да минеш до нас и да си го вземеш от магазина им (евентуално ако го имат де) - обади им се по телефона и ги питай, ама не знам кой му беше модела - търсиш тука: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-databaseи решаваш дали предпочиташ да си караш с оригиналния софтуер. Все пак горещо ти препоръчвам или DD-WRT или OpenWRT пред стандартния софтуер на TP-Link. Това, което ти каза кръстника за Dual-Band e така и ако ти се дават пари - вземи онзи, който той ти препоръча. Гледам и за него има софтуер на OpenWRT... Защо трябва да се сменя фирмуера, че това да е приоритет при избора? Моя рутер умря като му сложих DD-WRT. Wi-Fi-то се прецакваше през ден и трябваше да рестартирам рутера. Падаше си на 1mbps и си седеше така. Освен това един ден рутера просто спря и като го занесох за гаранция ми казаха, че има къстъм фирмуер и гаранцията ми не важи. ------------ Честит имен ден на всички именници и вчера и днес. Да сте живи и здрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ей да му *** майката. Още от първата минута се изнервих. Първо от няква пикла с въйфон, на която два пъти беше казано с усмивка на уста да го изключи, но не. Как може да се казва на бг пикла какво да прави, тя е над тези неща. После, отиваме да за по едно шкембе в Джоаната... Влизам и димна завеса. Попитах сервитьорката дали е паднала забраната за пушене, тя ме изгледа сякаш и бръкнах с пръст в задника и аз спрях повече да питам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 И на мен някой непознат на улицата да ми каже да си изключа телефона - няма да го направя. Не си казал цялата история.А за Джоаната - затова се обръщаш и излизаш. Няма друг начин да се лекуват тия дегенерати. Нещастници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 И на мен някой непознат на улицата да ми каже да си изключа телефона - няма да го направя. Не си казал цялата история. А за Джоаната - затова се обръщаш и излизаш. Няма друг начин да се лекуват тия дегенерати. Нещастници. Не се изразих правилно. За самолета ставаше дума. Тя правеше само гримаси от рода: не ме занимавай с глупости, аз съм тъпа и надменна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 За самолета ставаше дума.... Трябваше да си фанеш кораб - малко по-бавно е, но е по-добре от пеша и плуване... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Не знаеш колко го искам. Ама не мога да си го позволя. Адски скъпо е Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Джоаната е клоака която по никакъв начин не си струва да посети човек. Същото нещо е и "При Румен" в ж.к. "Тракия", където е ужасяващ димилник, а обслужването е трагикомично. Храната не е лоша... но не може да се стои там просто. р-т "Ямаха" до линиите на бул. Свобода е след основен ремонт, храната е супер, персонала е вежлив, камината работи нон-стоп, цените са народни. Друго заведение, където храната да е вкусна, да не се пуши и да е топло зимата, НЯМА по мое мнение в района от бул Руски до Мол Пловдив. Самия МОЛ не ми е опция за посещение, въпреки, че понякога го ползвам. р-т "Далия" в квартал "Кючук Париж" на Димитър Талев (срещу ресторанта продават истински крушки осрам найтбрейк на добри цени впрочем) - персонала е вежлив, храната е полуфабрикати обаче в повечето случаи, но и цените са приемливи, но заведението през деня не е отоплено. р-т "Соло Куи" готвят отлично, цените са добри, персонала е винаги вежлив, не се пуши... но можете да хванте пневмония зимата там. Т.е. посещава се само лятото. р-т "Терасата" е с вежлив персонал, не се пуши, храната е добра, цените не са от най-ниските, но достъпа с автомобил не е много добър. Подходящо е за лятото. р-т "Стелмо" в квартал "Смирненски" (пица, спагети и бг кухня каквото и да значи това) - също персонала е вежлив, храната е добра, цените са добри, не се пуши... но не е отплено добре заведението. просто сега се сетих да драсна, че зимата ми скъсват нервите тия ресторантьори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ей да му *** майката. Още от първата минута се изнервих. Първо от няква пикла с въйфон, на която два пъти беше казано с усмивка на уста да го изключи, но не. Как може да се казва на бг пикла какво да прави, тя е над тези неща. После, отиваме да за по едно шкембе в Джоаната... Влизам и димна завеса. Попитах сервитьорката дали е паднала забраната за пушене, тя ме изгледа сякаш и бръкнах с пръст в задника и аз спрях повече да питам. Ти не замина ли скоро, какво се учудваш. Тук още си е България. Оправия няма. Живи и здрави всички именници! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Забравих именниците. Дано само късмет и здраве да ви носят имената ви. Весело изкарване. Видене, моите съболезнования, нека почива в мир жената. Щом е била такъв добър човек, то тя ще е винаги с вас в спомените ви. Има ли някой опит с Prestashop или друг елементарен интерфейс за онлайн магазин? Трябва ми възможно най-опростена безплатна платформа. Не говорим за самото качване на платформата, купуването на домейн и т.н. тия неща вече са направени, но избора на самата платформа е въпроса и как ще се настрои. Тая преста уж доста лесна трябва да е, но нещо я гледам тъпо и не мога да я накарам да направи това което искам, а то е прост магазин с меню тип дърво от ляво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Има ли някой опит с Prestashop или друг елементарен интерфейс за онлайн магазин? Аз опит нямам, ама за да си спестя малко четене, щото ти със сигурност вече си го разръчкал, туй чудо има ли опция за продаване на музикални продукти, в смисъл може ли да се вгради плеър, който да просвирва откъси от цялото преди да си го купиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 @Midex нз ... толкова е объркана тая хава за мене ... уж всичко е с графичен интерфейс и трябва дето се казва и децата да могат да го настройват ... аз не мога да си оправя началната страница !? представ си. Не че имам опит с правене на сайтове ама се имам за достатъчно добър потребител на крайноклиентски продукти поне ... знам езика на който е интерфейса ... и не мога да вникна вече една седмица тая тъпня как работи. Иначе вероятно им, уж всякакви неща можели да му се добавят ама някои модули/теми и т.н. са платени ... та предполагам тия за специализирани продкути са платени. http://addons.prestashop.com/en/front-office-features-prestashop-modules/7450-music-shop.htmlкакто си и мислех 150 евра, не че не си струва ако човек с това се занимава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ти не замина ли скоро, какво се учудваш. Тук още си е България. Оправия няма. Живи и здрави всички именници! Рано, късно. 3 години станаха. Това не е от значение. Просто е няква тотална пародия. Отделно, че новини и нищо свързано с Бг не чета и не гледам такава телевизия. Хост, нито едно от тия имена не бях чувал. Или са нови, или са с други имена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Анджък де. И преди 3 години и сега си е същото. Даже сега се води, че е по-добре, ако слушаш някои хора... Всъщност абсолютно всичко си е по-старому, само данъците са по-високи Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Не са вече. Иначе кой как оценя ситуацията ... вече си е негова работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Не са хич нови и да, мога да потвърдя за Соло куи и за Терасата.В Ямахата не съм бил отдавна, но последно ставаше само за лятото и храната не беше нищо особено... Ресторант Фиеста е добре.В Кючука, на Пере Тошев.Имат добро обедно за 2,70 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Защо трябва да се сменя фирмуера, че това да е приоритет при избора? Моя рутер умря като му сложих DD-WRT. Wi-Fi-то се прецакваше през ден и трябваше да рестартирам рутера. Падаше си на 1mbps и си седеше така. Освен това един ден рутера просто спря и като го занесох за гаранция ми казаха, че има къстъм фирмуер и гаранцията ми не важи. E точно на теб ли да ти обяснявам ползите от DD-WRT / OpenWRT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 На моят ASUS след като му качих DD-WRT не искам и да чуя за друго - много кадърно направен фърмуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 В крайна сметка взех черния рутер, па квото стане. Никсън, ти ЛЕКО закъсня Стефче, батьовата, никви Джоани! Ходи само и единствено в ЙЕГЕРХОФ. После ще ни благодариш. Между другото сега оттам се връщам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 E точно на теб ли да ти обяснявам ползите от DD-WRT / OpenWRT? Ами аз нищо положително не съм видял от тия фирмуери. На всичкото отгоре, на OpenWRT дори не успях да му намеря настройките. На първия ми рутер DD-WRT работеше ОК, но рутера беше слаб. На следващите 2 - DD-WRT забавя интернета и предизвиква проблеми като описаният по-горе. Освен това в единия случай го махнах, защото нямаше опция за адекватно ограничаване на скоростта на определени потребители, до колкото си спомням. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.