w00x Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Какво Ви е мнението за референдума, който иска да направи Слави ? Аз бих подкрепил голяма част от проекто-законите в референдума на Слави и в този на Марешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Aз също съм скептичен за Слави и политиката, но ми се струват не лоши предложенията му. Все пак едно от тях е депутатите да се намалят на половина, което е добър опит да се намали краденето. Чудя се дали има поне 1 политик, който да гледа поне малко интересите на народа Дори да падне правителството ще се намерат ли хора, които да управляват по - добре ? Мене най - много ме дразнят следните ситуации. "В Европа винетките и пътните такси са по - високи отколкото в България. Следователно и в България да ги дигнем, за да може да подържаме пътищата". 2 седмици по - късно в Европа вали сняг. Пътищата в Европа са изчистени, а българските политици: "Ако нямате спешна работа не пътувайте... Какво очаквате от пътищата, все пак е зима" То наглост наглост, но чак път толкова ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Aз също съм скептичен за Слави и политиката, но ми се струват не лоши предложенията му. Все пак едно от тях е депутатите да се намалят на половина, което е добър опит да се намали краденето. Чудя се дали има поне 1 политик, който да гледа поне малко интересите на народа Дори да падне правителството ще се намерат ли хора, които да управляват по - добре ? Мене най - много ме дразнят следните ситуации. "В Европа винетките и пътните такси са по - високи отколкото в България. Следователно и в България да ги дигнем, за да може да подържаме пътищата". 2 седмици по - късно в Европа вали сняг. Пътищата в Европа са изчистени, а българските политици: "Ако нямате спешна работа не пътувайте... Какво очаквате от пътищата, все пак е зима" То наглост наглост, но чак път толкова ... Боже колко заблудени хора има. Смяташ, че бройката на депутатите има нещо общо с кражбите и корупцията? Това за винетките пък е следващия признак за заблуденост. Всеки, споменаващ винетките за мен е абсолютна овца - разликата в цената нито е нещо съществено нито е нещо кой знае какво като го разделиш на 12 месеца че изобщо да се говори за него. Едно ходене до София ми излиза по-скъпо от тъпата винетка за цяла година... и като цяло като вземе да се говори "ама заплатите в европа са еди какви си, значи тука това трябва толкова да струва"... като че ли цената на бензина в различните държави се определя на база МРЗ егати. Какво стана със съдебната реформа? Забравихте я, нали? Щото не ви бърка в джоба... овце! Какво Ви е мнението за референдума, който иска да направи Слави ? Слави е следващия Бареков. Чакам с нетърпение да започне да обяснява колко го е грижа за бедните и онеправданите и колко му е жал за социално слабите, за да стане ясен електората му. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Никой обаче не споменава факта за винетките е че освен ние и Румънците никой друг в Европа не плаща винетна такса за републиканските пътища (I, II и III клас). Плащат само за магистрали, но имаш алтернативи ако не искаш да плащаш. Да не говорим, че има и 15 държави, които не плащат нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Боже колко заблудени хора има. Смяташ, че бройката на депутатите има нещо общо с кражбите и корупцията? Това за винетките пък е следващия признак за заблуденост. Всеки, споменаващ винетките за мен е абсолютна овца - разликата в цената нито е нещо съществено нито е нещо кой знае какво като го разделиш на 12 месеца че изобщо да се говори за него. Едно ходене до София ми излиза по-скъпо от тъпата винетка за цяла година... и като цяло като вземе да се говори "ама заплатите в европа са еди какви си, значи тука това трябва толкова да струва"... като че ли цената на бензина в различните държави се определя на база МРЗ егати. Какво стана със съдебната реформа? Забравихте я, нали? Щото не ви бърка в джоба... овце! Слави е следващия Бареков. Чакам с нетърпение да започне да обяснява колко го е грижа за бедните и онеправданите и колко му е жал за социално слабите, за да стане ясен електората му. 1-во не смятам, че корупцията ще приключи. Корупция е имало винаги и винаги ще я има. 120 депутати по - малко не означава ли 120 депутатски заплати по - малко ? И по - малко разходи по тяхното отглеждане в парламента ? 2-ро аз нямам против да плащам по - висока винетката и исках да кажа, че ме дразнят тези ситуациите на взимане на пари от народа без никакви резултати, заради краденето. Ти сам казваш, че едно отиване и връщане до София ти е по - скъпо от винетката, а какво се получава когато един пенсионер взимащ 350лв пенсия януари месец му се налага да отиде на доктор в София ? 97 + 97 = 194 само за да стигне до столицата и без разходите за доктор. Или си на принципа "Да е работил и пестил повече, за да може сега да си позволява да живее, а не да преживява". 3-то ти си мислил, че ще остават да мине съдебната реформа и предният референдум ? Според теб какво ще стане ако всички данъци от европейските държави бъдат приети, а минималната заплата остане 210 евро и тази заплата се взимат от 50% от населението ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ти сам казваш, че едно отиване и връщане до София ти е по - скъпо от винетката, а какво се получава когато един пенсионер взимащ 350лв пенсия януари месец му се налага да отиде на доктор в София ? 97 + 97 = 194 само за да стигне до столицата и без разходите за доктор. Или си на принципа "Да е работил и пестил повече, за да може сега да си позволява да живее, а не да преживява". Само да вметна, че повечето пенсионери получават безплатни винетки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 1-во не смятам, че корупцията ще приключи. Корупция е имало винаги и винаги ще я има. 120 депутати по - малко не означава ли 120 депутатски заплати по - малко ? И по - малко разходи по тяхното отглеждане в парламента ? Заплатите им са пренебрежимо малко в сравнение с другите корупционни схеми, при които се източват милиарди 2-ро аз нямам против да плащам по - висока винетката и исках да кажа, че ме дразнят тези ситуациите на взимане на пари от народа без никакви резултати, заради краденето. Ти сам казваш, че едно отиване и връщане до София ти е по - скъпо от винетката, а какво се получава когато един пенсионер взимащ 350лв пенсия януари месец му се налага да отиде на доктор в София ? 97 + 97 = 194 само за да стигне до столицата и без разходите за доктор. Или си на принципа "Да е работил и пестил повече, за да може сега да си позволява да живее, а не да преживява". Бъркаш централно. Притежаването на личен автомобил не е изконно човешко право и никой не е длъжен да има такъв нито е задължително да се пътува с личен автомобил до София. Цената на билета за автобуса или влака е далече по-ниска. Мнението ми за пенсиите и социалните помощи е доста крайно и радикално. 3-то ти си мислил, че ще остават да мине съдебната реформа и предният референдум ? Ако хората бяха излезнали по улиците така, както при едно предно увеличение на бензина и се ревеше поне колкото за винетките можеше и да мине, да. Поне щеше да има много по-голям шанс, но Ганьо естествено не вижда по-далече от носа си. Според теб какво ще стане ако всички данъци от европейските държави бъдат приети, а минималната заплата остане 210 евро и тази заплата се взимат от 50% от населението ? Минималната заплата трябва да бъде премахната. Не трябва да има минимална заплата изобщо. И това с тези 50% от населението... откъде я извади тази информация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Според теб какво ще стане ако всички данъци от европейските държави бъдат приети, а минималната заплата остане 210 евро и тази заплата се взимат от 50% от населението ? Не знам за какви данъци говориш ти, но конкретно аз се надявам ние да не приемем някой от българските такива. Примерно данък автомобил При нас минималната заплата е цели 314 евро... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Данък weekend... Най-голямата неземна тъпотия, която можаха да родят. Пешо много си популярен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Заплатите им са пренебрежимо малко в сравнение с другите корупционни схеми, при които се източват милиарди Добре в крайна сметка намаляването на депутатите в парламента и субсидиите за 1 глас не са ли добро начало за някаква промяна ? Бъркаш централно. Притежаването на личен автомобил не е изконно човешко право и никой не е длъжен да има такъв нито е задължително да се пътува с личен автомобил до София. Цената на билета за автобуса или влака е далече по-ниска. Да пътуваш с влак до София ти излиза 10лв и 3 часа в посока. С автобул ти е 14лв 2:20 мин. Притежаването на личен автомобил не е изконно човешко право, но е наложащо в нашето ежедневие, защото не може да се разчита на градски транспорт или таксита при случайно лоши ситуации. Ако хората бяха излезнали по улиците така, както при едно предно увеличение на бензина и се ревеше поне колкото за винетките можеше и да мине, да. Поне щеше да има много по-голям шанс, но Ганьо естествено не вижда по-далече от носа си. Тук съм съгласен с теб. Българинът стачкува само когато му бръкнат в джоба за съжаления. Минималната заплата трябва да бъде премахната. Не трябва да има минимална заплата изобщо. Не мисля така. Тогава работодателите ще злоупотребяват повече. И това с тези 50% от населението... откъде я извади тази информация? Ами така си мисля, заради наблюденията ми. По селата примерно се работи без договори на минимална или по - малка заплата. В няколко големи предприятие се плаща минимална работна заплата и се дават някакви бонуси под масата. Едва ли в останалата част ситуацията е по - различна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Добре в крайна сметка намаляването на депутатите в парламента и субсидиите за 1 глас не са ли добро начало за някаква промяна ? Пренебрежимо е. Това е като да имаш месечни разходи от 1500 лв, да работиш на минимална работна заплата и нещото, което решиш да направиш е да спреш да си лъскаш обувките за да икономисаш от боята за обувки. Цели 5-6 лв месечно (горна граница). Т.е. губят ти се 1100 лв месечно като приходи, но ти обявяваш гордо, че ще икономисаш 5лв от боя за обувки. Смешно е, нали? Същото е с депутатите. Да пътуваш с влак до София ти излиза 10лв и 3 часа в посока. С автобул ти е 14лв 2:20 мин. Притежаването на личен автомобил не е изконно човешко право, но е наложащо в нашето ежедневие, защото не може да се разчита на градски транспорт или таксита при случайно лоши ситуации. Това с каква кола? Защото моята харчи около 8.5 на 100 бензин. При 2лв на литър (че по-лесно се смята) и около 350 км (отиване, връщане и малко каране в София - задръстванията даже няма да ги отчитаме) това прави около 30 литра бензин или 60лв разход. Ок не е над 100, но 2 пъти да отида и съм подминал цената на винетката... за ЦЯЛА ГОДИНА! но е наложащо в нашето ежедневие По-удобно е, по-приятно е, по-бързо и комфортно се пътува с личен автомобил, но не е належащо! Не мисля така. Тогава работодателите ще злоупотребяват повече. Може много да се спори по въпроса и има много изписано относно безумието МРЗ и факта, че в различни региони нещата са много различни. Я помисли друго - колко бизнеси се "подравняват" по МРЗ и спекулират с "ами такива са заплатите". Ами така си мисля, заради наблюденията ми. По селата примерно се работи без договори на минимална или по - малка заплата. В няколко големи предприятие се плаща минимална работна заплата и се дават някакви бонуси под масата. Едва ли в останалата част ситуацията е по - различна. Думите ти директно подкрепят моята теза, че МРЗ е излишна. Останалото са предположения и са със стойността на нещо казано на пейката пред блока. Твоето обкръжение и това, което си виждал не е "представителна извадка" за да заключиш, че 50% от населението работи на МРЗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 ...Слави е следващия Бареков...АБСОЛЮТНО!Да не говорим за оня бандит Марешки дето с еФтиния си пиар с бензиностанцията ще вземе да стане кмет на Варна някой ден. Данък weekend... Най-голямата неземна тъпотия, която можаха да родят...Не са я "родили" родните политици,просто я преписаха на готово от скандинавските страни.Само дето там нещата стоят по различен начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Щом чух Марешки да е намесен - край. Дето изнудваше всичко около Локото да гласувало за него. Аре молим ви се!Както плешивия се кле, че нямало никога, никога, никога да се намеси в политиката - така беше пределно ясно, че някой ден ще го направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Щом чух Марешки да е намесен - край. Дето изнудваше всичко около Локото да гласувало за него....Това с Локото с мед да го намажеш,да беше само то.Във фармацевтичния бранш какви ги натвори с подкрепата на тиквун,не е истина просто... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Пренебрежимо е. Това е като да имаш месечни разходи от 1500 лв, да работиш на минимална работна заплата и нещото, което решиш да направиш е да спреш да си лъскаш обувките за да икономисаш от боята за обувки. Цели 5-6 лв месечно (горна граница). Т.е. губят ти се 1100 лв месечно като приходи, но ти обявяваш гордо, че ще икономисаш 5лв от боя за обувки. Смешно е, нали? Същото е с депутатите. Принципно си прав, но все пак трябва да се започне от някъде. Поне това е моето мнение, с което не задължавам никого. Това с каква кола? По-удобно е, по-приятно е, по-бързо и комфортно се пътува с личен автомобил, но не е належащо! Не съм коментирал колко излиза с кола. Това за автомобила също е дълга тема. Примерно с градски транспорт пътувах около 90 мин до работа, а с кола 15 мин. Общо взето не е належащо, но на ден губих по 3 часа само в пътуване. Според мен не е належащо само ако имаш добра алтернатива за транспорт, която липсва. Може би само Софийското метро е алтернатива и то само за дадени квартали. В крайна сметка спорихме за съвсем различно. Щом давам повече пари за нещо очаквам да се случи нещо (а не парите да потъват някъде), което е същото като - вдигам му заплатата, защото ще върши или вече върши повече работа. И пак да потвърдя, че не съм против цената на винетката, а че парите просто потъват някъде. Може много да се спори по въпроса и има много изписано относно безумието МРЗ и факта, че в различни региони нещата са много различни. Я помисли друго - колко бизнеси се "подравняват" по МРЗ и спекулират с "ами такива са заплатите". Думите ти директно подкрепят моята теза, че МРЗ е излишна. Останалото са предположения и са със стойността на нещо казано на пейката пред блока. Твоето обкръжение и това, което си виждал не е "представителна извадка" за да заключиш, че 50% от населението работи на МРЗ. По тази тема не мога да споря, защото са ми малко познанията Извадката си е моя и повече бих вярвал на нея, а не на това какво казват нашите управляващи. В крайна сметка ако даваш 240лв за квартира, 100лв сметки, 40 лв пътни = 380лв без храна, кафе и личен живот (говоря за сам човек). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Чакайте да ви прекъсна с един въпрос. Наистина ли Гришо е взел леля Никол? Някаква снимка обикаля нета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Мъхъм...пък леля...колко да е леля...симпатяга е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Отчасти...въпрос на вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Какво Ви е мнението за референдума, който иска да направи Слави ? Дори не знам какъв е този "референдум", но като видя написано "Слави" и спирам да чета. Този учиндолски простак има само едно лечение - ИГНОР. Боже колко заблудени хора има. Смяташ, че бройката на депутатите има нещо общо с кражбите и корупцията? =========================== Слави е следващия Бареков. Чакам с нетърпение да започне да обяснява колко го е грижа за бедните и онеправданите и колко му е жал за социално слабите, за да стане ясен електората му. Ники, бройката на депутатите има много голямо значение. Десетки милиони годишно значение. Всеки селтак със служебна лимузина и ЕСКОРТ (?!?!?) да ми се прави че обикаля електората, а същевременно да си вози чушките (примерно). Ай сиктир!!! Депутатите ВЕДНАГА на 50% МИНИМУМ! Статистиката ясно показва, че и без това не повече ходят на работа. Всякакви привилегии с коли и охрана - ВЪН! НСО да се закрие ВЕДНАГА. Никакви ескорти с бронирани коли и гологлави шебеци за клатикурците! Да ги пази полицията ако изобщо се налага... Автопарка лимузини да се продаде. Да оставят по една за премиер и президент (в Чехия всичките са Шкода). Никакви бонуси към и без това раздутите им заплати! Никакви шофьори! Мама ви потна клатикурска! ====================== Много правилна приказка! Понеже вече никой не остана да му гледа тъпотиите ежедневно, пък и нали е болен и от 10 години умира, една евродепутатска заплата и НАЙ-ВАЖНОТО - ПЕНСИЯ ще му дойде прекрасно! Много ми е интересно само кой ще му наследи всичките пусти пари, като едно дете не направи 20 години... Да беше осиновил едно поне... Само да вметна, че повечето пенсионери получават безплатни винетки. Получават ако са инвалиди, не ако са пенсионери. Опитай се някой път да минеш ТЕЛК. =============================================== Галче, колкото аз съм взел баба Тина... Но пък иначе нека я праска. Ама и в дивия да я праска и да праща снимки на Мангала Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Боже колко заблудени хора има. Смяташ, че бройката на депутатите има нещо общо с кражбите и корупцията? 1-во не смятам, че корупцията ще приключи. Корупция е имало винаги и винаги ще я има. 120 депутати по - малко не означава ли 120 депутатски заплати по - малко ? И по - малко разходи по тяхното отглеждане в парламента ? Единственият политик в света, който НЕ краде е саудитският крал, просто защото по закон, всичко му принадлежи... Та, ако такова... Да вземем да делегираме и официално същите права на Боко и да се свършват вече тия кражби и корупции! Мъхъм...пък леля...колко да е леля...симпатяга е... Мхъ... Бих я поплющял малко, ама ако сипе две ракийки, нареже неква засукана салатка.... и... ако ми се помоли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Никсън, да си продължим телефонния разговор... Ето ги 4-те потенциални пациента: Избирай един и да го хващам за ушите. Останалите също може да давате идеи и експертни мнения. Става въпрос за четириетажна къща, добре е да лови навсякъде. Ще се ситуира на третия етаж. Днес Куулбокс докараха кутийката. =========================== Стефчо като ни види какви сме ги изписали за любимата му пиростия и ще ни коли с дървения нож.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Отчасти...въпрос на вкус. Мен не ме кефи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ползвал съм долните два като тоя с 3-те антени и в момента го ползвам на къщата. В 600м2 двор го хващам навсякъде. Ако търсиш обхват погледни това : http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat=308&id=0611032009&kol=1.00&promo=0 Обхвата е меко казано зверски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Чакайте да ви прекъсна с един въпрос. Наистина ли Гришо е взел леля Никол? Някаква снимка обикаля нета... Колко да е леля, едва ли има някой тук, който не би я изпращял И аз одеве видях тази снимка Какво стана със съдебната реформа? Забравихте я, нали? Щото не ви бърка в джоба... овце! Съдебната реформа, ами КТБ? Колко милиарда се открадната от там? И няма виновни, няма протести?! Ама винетката е по-важна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ползвал съм долните два като тоя с 3-те антени и в момента го ползвам на къщата. В 600м2 двор го хващам навсякъде. Ако търсиш обхват погледни това : http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat=308&id=0611032009&kol=1.00&promo=0 Обхвата е меко казано зверски. Васе, говоря за точно тия 4-те щото са на рафта. Туй дето го показваш не се произвежда вече... Колко да е леля, едва ли има някой тук, който не би я изпращял И аз одеве видях тази снимка Всеки нормален мъж и голяма част от жените Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.