Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

:Facepalm: Интересно как стигна до този "гениален" извод? :lol:

Ако копират само външния корпус, отново няма как да го взема и то не защото дизайна ще се превърне в грозен такъв, а защото ще е китайски боклук с копиран дизайн на външния корпус, който не върши никаква работа. Сега по-ясен ли съм? Все едно да ме питаш защо няма да си взема ламариненото копие на Ферари, направено в някакъв пернишки гараж от местен ентусиаст (ама 1:1 с оригиналния дизайн отвън, макари и вътре с двигател на Голф). Разбра ли ме сега?

Ти го написа.

На всичкото отгоре ми заобикаляш въпроса и се блъскаш по главата, вместо да отговориш. Елементарен е.

Ангеле бе, по твоята логика Фаберже-тата са грозни  :laughing:

Интересно ти каква логика видя и как по-точно сравняваш нещо, което се прави САМО И ЕДИНСТВЕНО заради външен вид с такова, което се прави заради идеята да бъде направено и по-голямата му стойност е в механизмът и прецизността?

Нещо с електронен дисплей

Това сериозно ли беше или някакъв вял опит да ме осмееш?

Дам и вградено радио и калкулатор най-добре...

Не ми отговори на въпроса. Интересно ми е просто. Няма да навлизаме в спорове за лични предпочитания.

Това е все едно да кажеш, че Мислителя на Роден е супер грозен...  :Facepalm:

Не, Редовен неразбрал #2, не е същото.

Виж какво съм написал на Grimjaur-а. Сравняваш часовник със скулптура?!

И все пак, ако приемем, че отвътре, Мислителя на Роден е пълен с прецизно подредени елементи и всякакви скъпоценни камъни, за нареждането на които са били нужни години непрестанен труд.

Моя въпрос е, Мислителя на Роден ще ти харесва ли пак като статуя (на външен вид), ако някой му направи 1:1 копие и вътре е кух.

Грандфадър-а на този въпрос ми отговори как Мислителя на Роден не бил само външен вид и ако някой му направи копие 1:1 няма да е същото, което по никакъв начин не ми отговаря на въпроса и просто заявява някакви факти, които са известни на всеки нормално разсъждаващ човек.

Абе ти срам нямаш ли? Как може да ми казваш, че АЗ не съм разбрал МОЯТ въпрос и ТИ си го разбрал ПО-ДОБРЕ от МЕН - човекът, който го ЗАДАВА?

Typical Виден.

Ако някой е неразбран/неразбрал в случаят, това определено не съм аз.

Ами, ако ще си говорим за точност на механизма и красота - давай. Тъста освен бижутер е и часовникар, закачам по малко от занаята.

Ами, ако ще си говорим за точност на механизма и красота - давай. Тъста освен бижутер е и часовникар, закачам по малко от занаята.

Ето го и другият, който иска да изпъква със знания всеки път при подадена ключова дума.

Мен лично не ме интересува. Някой друг ако го интересува - той ще си каже.

Единствено попитах за външния вид. Никъде не съм споменал механизмът.

Ако искате да носите часовници, които приличат на част от интериора на дворците от Ренесансът - няма проблем. Вкусът си е ваш.

Не ми преиначавайте въпросите обаче.

no comment.... 

:Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

10 000 пъти съжалявам, че предложих да бъде добавена тая емотикона.

И като сме на въпроса, ти като виден естет и разбирач от всичко. Я ми кажи, кое е по-хубаво на външен вид, щафета луканка "Деликатес Житница" или Шкода Фелиция от '95?

Аз съм съгласен с Ангел, наистина часовника като механизъм има уникална изработка, но вида му е доста грозен дори и да бях някав объркан милионер, едвали бих си го взел.

Я ми кажи, кое е по-хубаво на външен вид, щафета луканка "Деликатес Житница" или Шкода Фелиция от '95?

Веднага ти отговарям.

И двете изглеждат гадно!

П.п. Първо -Външният корпус на този часовник като гравьорска изработка не е нищо особено. Човек, който е хващал щихел в ръката си за да почопли по парче мек метал, веднага ще разбере.

Второ - Подобен часовник с два циферблата и емнаесе хиляди функции и подвижни части, едва ли има как да бъде направин по-компактен.

Трето - Ако имах възможността да платя съответната сума, да, бих си го купил! Това си е актив, който едва ли някога (освен ако човечеството не изчезне) ще спре да покачва стойността си.

Четвърто - Машинката все пак изглежда страхотно!

Ами не ми се търси в момента, макар че и без това май искам нов часовник, но нещо от този тип примерно (не точно изброените модели)s-l500.jpg

s-l1600.jpg

Глупости. Да не е дете на 5 години. Такава пародия на часовника - никогИ

Защо бе мен до 6-7 клас доста си ме кефеха :)

Ето го и другият, който иска да изпъква със знания всеки път при подадена ключова дума.

Що, бе, Анче? Що така с лошото? Мога - изпъквам. Дразни те, че съм в час по много теми ли? Богата обща култура му се вика на това, хиляди томове книги, стотици часове образователни филми... За специализираната литература няма да си говорим, там е друго.. Ма ако те дразни, бий ми игнора, кво толкова.

... Говорим за нещо, което би си сложил на ръката. Нека и не забравяме, че е 5см в диаметър и поне 1см дебел.

Има ръце,на които тези габарити са тамън,че дори може и повече  :))

809d44455453119.jpg

Ами не ми се търси в момента, макар че и без това май искам нов часовник, но нещо от този тип примерно (не точно изброените модели)s-l500.jpg

s-l1600.jpg

Защо бе мен до 6-7 клас доста си ме кефеха :)

Ми да кажем, че на бизнес срещи или дори официално облечени уважаващи себе си и позицията господа, няма да се правят на клоуни с джи шокове и тем подобни деЦки играчки. :-)

Веднага ти отговарям.

И двете изглеждат гадно!

П.п. Първо -Външният корпус на този часовник като гравьорска изработка не е нищо особено. Човек, който е хващал щихел в ръката си за да почопли по парче мек метал, веднага ще разбере.

Второ - Подобен часовник с два циферблата и емнаесе хиляди функции и подвижни части, едва ли има как да бъде направин по-компактен.

Трето - Ако имах възможността да платя съответната сума, да, бих си го купил! Това си е актив, който едва ли някога (освен ако човечеството не изчезне) ще спре да покачва стойността си.

Четвърто - Машинката все пак изглежда страхотно!

Първо - Не мога да го коментирам това, защото не знам. За мен изглежда супер сложно. Това обаче не го прави красиво.

Второ - Напълно съм съгласен. Часовника не е направен за носене, а за показване на умения. Не случайно ще са само 7. Също като този, който е дори по-сложен като механизъм.

http://reference57260.vacheron-constantin.com/en/the-worlds-most-complicated-watch

Трето - Никой не го отрича. Аз също бих го купил като инвестиция.

Четвърто - Е не мога да се съглася тук, но то си е личен вкус.

Грозен?!А бе хора,Вие какви критерии имате за оценка на красивото???

Не е грозен. Не ме отвращава. Просто не е красив. Да ти го кажа така. Ако някой ми покаже този часовник, външният вид няма да е първото нещо, което ще ме привлече към него.

Ами не ми се търси в момента, макар че и без това май искам нов часовник, но нещо от този тип примерно (не точно изброените модели)

Определено имаме доста различен вкус. Подобни модели в магазина просто ги прескачам. Изглеждат ми .... евтино, а не върви да се дадат 600 - 1000лв за часовник, който бледнее пред луксозната серия на Casio за 170лв. Просто някакси си им личи, че са правени в Китай. Поне това е моето мнение. Но то пък и затова има толкова много часовници. За да има за всеки по нещо. :)

Ми да кажем, че на бизнес срещи или дори официално облечени уважаващи себе си и позицията господа, няма да се правят на клоуни с джи шокове и тем подобни деЦки играчки. :-)

Аз бих казал същото и за часовниците на дизайнерските марки. Guess, Police, Armani, Versace и т.н.

Ми, то мечтите са за това...просто не спирай да мечтаеш...

И не, не предпочиташ да инвестираш в памперси, а ти се налага...иначе и аз ги харесвам омегите, но ми миришат чорапите и за това съм с Фестина.

П.П. И честито бебче...желая много здраве...

Има ръце,на които тези габарити са тамън,че дори може и повече  :))

809d44455453119.jpg

Абе тоя човек от снимката някога дали ще успее да си ги закопчее въпросните ръкавели. На повечето снимки където са го хванали все се мъчи да ги закопчее пустите ръкавели...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...