Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

.....

Че му се и получава като гледам....

Еййй...колко съм я слушал тая песен като малък...ама чак сега разбирам, че Мистър Трололо не е бил истински, а са го вкарали в Матрицата - гледай внимателно на 1.27. :popcorn:

Че му се и получава като гледам....

Не е ясно Виден с каква цел го цитира това. Изчакай.

Човек може да си помисли, че правописа ще издаде насочеността на фотоса, но човек може и да сбърка ако си го помисли.

Човек може да си помисли, че правописа ще издаде насочеността на фотоса, но човек може и да сбърка ако си го помисли.

Как така не ти е ясно? Имах те за по-интелигентен и досега трябваше да си разбрал кодираните му съобщения, като например какво може да означават 12 бр. :Facepalm: ...виж ако бяха 13, смисълът щеше да бъде коренно различен. :D

някой да знае телефона на дявола. Имам за продаване душа, че съм си поставил за цел през 2016та да си взема имот тука. И като гледам освен монополи май другото ще е трудно :-D

Всеки го знае бе...666...даже и аз му се водя няк'ъв далечен брат'чет, понеже и моят завършва на 666. trident.gif...дори днес бях в централата на ада да го плащам, ама като гледам май от ония (М-тел) по-големи дяволи няма...

Благодаря Ванка, верно все едно вчера бяхме в irc :)

Точно и аз ще се надявам след нова година ня imax да продължът да го прожектират

Е как с ква цел?!? Той Архимисир (дет всички останали фитенца могат само вода да му носят) ли е или не?

И кат такъв, пръв е лапнал цръвчето, дет мистър Трололо го е метнал.

П.п. Тва Мисьо ако беше един шаран, щях с дръжката на бастуна да го ловя :lol:

П.п.2 Ама пак щях да си го пущам, щот да пробвам дали няма да клъвне и на кирка или мотика....

Чета си тука за смъртното наказание в Япония и как държат затворниците, осъдени на смърт(карат ги да си заработват бонус към ядененто, без компютър, телевизия или радио, само с 3 книги по собствен избор)...86% от японците поддържат смъртното наказание...И когато някоя бяла организация се опитва да ги накара да го отменят, меко им казват да си ебат майката...Или в културен текст - Япония има свои традиции...

Винаги съм възприемал японците като някакви митични същества с железен морал и непоколебима трудова дисциплина. В днешни дни обаче разни псевдо-якудзи и гримирани тийнейджърчета малко размиват тази представа.

Ако не те интересува мнението на някой, просто не споделяш своето публично.

А сега ми стана ясно и това за тишината. Явно според твоето разбиране и критерии нищо не се чува, а не буквално.

От моя се чува единствено турбуленцията зад и под кутията. Нищо друго.

Какво да се чува?!

В моята също има 7-8 вентилатора, но ако не играя игра, да е развъртяло видеото, не можеш да кажеш дали компютърът работи или не.

Благодаря Ванка, верно все едно вчера бяхме в irc :)

Точно и аз ще се надявам след нова година ня imax да продължът да го прожектират

Буквално си беше вчера :).

Вчера говорих с тези от IMAX-a. Потвърдиха, че доста след нова година ще го излъчват. Имало доста голям интерес. Точно колко обаче не могат да кажат. Около 8 дена предварително знаят до коя дата ще го излъчват.

Какво да се чува?!

В моята също има 7-8 вентилатора, но ако не играя игра, да е развъртяло видеото, не можеш да кажеш дали компютърът работи или не.

Не те разбрах.

Мога да ти гарантирам, че АЗ лично мога да ти кажа дали компютъра ти работи ако не играеш игри.

и ТИ като му кажеш, че чуваш за него ще стане ли шумно?

Не естествено.

Но това че той не може да каже дали компютъра работи или не, не означава, че аз или някой друг не може да каже.

Ако ще трябва да чоплим буквите, в изречението му пише "не МОЖЕШ да КАЖЕШ" (2ро лице ед.ч), при цитиран мой пост. Което означава, че мнението му е насочено към мен персонално. Затова и аз отговарям.

Хммм, много трудно можем да осъществим експеримента, иначе бих се навил...

А може би трябваше да напиша "Болшинството от човечеството няма да може да каже, дали е включен или не."

И двете страни са прави - за Раптора и Асейсина критерият за тихо е един, за Вокса и за такива като мен е друг ; "шумът" от вентилаторите не дразни първите и те го игнорират изобщо като шум ; за Вокса не знам, но при мен - в специализирано помещение и покрай работата ми, където трябва да чувам разлики в децибелите от порядъка на +/- 1dB, това дето при тях не се чува, за мен се явява значителна стойност.

А че трудно ще се осъществи експеримента - да, освен конкретния чифт уши, огромно значение има къде е ситуирано помещението с компютъра (оживена улица, тих квартал), дограмата, вътрешното обезшумяване, акустиката и големината на стаята, специфичните честоти, които излизат от конкретните вентилатори и още куп други подробности. По-склонен съм обаче да приема твърдението на първите, защото те се явяват по-голямата сравнителна извадка от средностатистическия тип хора. :)

С подобни приказки до никъде няма да се стигне. За да се счита за "silent", шумът от компютъра трябва да е от порядъка на 20 dB (според http://www.silentpcreview.com).Намерете уред и засечете.

Аз определено мога да усетя дали машината ми работи, дори на idle, макар и шумът да е съвсем незначителен. 

Midex, ти нямаш ли уред за измерване на децибели (или както там се нарича)?

Асейсина

Уби ме....

С подобни приказки до никъде няма да се стигне. За да се счита за "silent", шумът от компютъра трябва да е от порядъка на 20 dB (според http://www.silentpcreview.com).Намерете уред и засечете.

Аз определено мога да усетя дали машината ми работи, дори на idle, макар и шумът да е съвсем незначителен. 

Midex, ти нямаш ли уред за измерване на децибели (или както там се нарича)?

Аз чувам моят компютър като работи, но ако се отдалеча на 3-4 метра от него става просто пренебрежително, а на моменти ми се е налагало да ставам до него, за да видя дали е включен. Ако пусна телевизор или музика, всичко приключва с шума от компютъра. Преди, с отворена кутия обаче се чуваше ако звука на телевизора беше по-тих.

@Midex: Случайно да имаш слушалки от отворен тип? За предпочитане Sennheiser, но може и друг модел. Интересно ми е да чуя как звучат точно този тип слушалки, защото никога не съм чувал.

@Midex: Случайно да имаш слушалки от отворен тип? За предпочитане Sennheiser, но може и друг модел. Интересно ми е да чуя как звучат точно този тип слушалки, защото никога не съм чувал.

Имам към 10+ чифта, вкл. Sennheiser и всичките са затворени. :))

@Борисе, имаш ли представа какво представляват 20dB в различни условия? :) ...и да, имам уред...даже наскоро го предлагах за тест на един наш общ приятел. :laughing:

Имам към 10+ чифта, вкл. Sennheiser и всичките са затворени. :))

Жалко. Супер интересно ми е.

Някой случайно да има слушалки от отворен тип?

Мисля, че преди време синът ми си беше взел някакви полуотворени Sennheiser от среден клас (към 200 лева)...трябва да видя дали бяха наистина полуотворени. Иначе "свиреха" горе-долу добре, когато ги тествах тогава спрямо някои от моите...

Уби ме....

Той те уби...като си е избрал тоя ник. :laughing1:

@Борисе, имаш ли представа какво представляват 20dB в различни условия?

Нямам, просветли ме. Един източник на шум различен шум ли издава при различни условия? Това прозвуча малко като екзистенциалния въпрос "ако падне дърво в гората..." :)

Реално никой не работи в условията на "тиха стая", освен ако точно това не му е работата. Аз чувам предимно децата в двора на училището до нас, хладилника в кухнята и когато съседите пуснат водата на казанчето :D

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...