Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Нека не прекаляваме.

Поне пръстена бе...

giphy.gif

П.П. Скоро даваха трилогията по БНТ - пак си я изгледах... :thumbsup:

А одеве, на твоя пост ми се щеше да сложа друго гифче... :lol:

Извинявай.

tumblr_mc60qoDIOj1qd4xnro2_250.gif

--------------------------------

Има ли тема на която тук да няма спецове ???

Няма, а и в добавка си имаме един генерален спец, дето никой не може да се мери с него.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не знам, но ДВЕСТА държави си стиснаха ръцете и предприемат мерки, свързани с климатичните промени.

Точка за паникьорите, да. Колко и какво ще свършат е друга тема.

А ти все пак хвърли ли 1 око на статията във Форбс? И конкретно тази част:

On his Twitter account, President Obama tweets: “Ninety-seven percent of scientists agree: #climate change is real, man-made and dangerous.” Not only does Obama sloppily equate “scientists” with “climate scientists,” but more importantly he added “dangerous” to the 97% claim, which is not there in the literature.

И ето това:

Bottom line: What the 97% of climate scientists allegedly agree on is very mild and in no way justifies restricting the energy that billions need.

But it gets even worse. Because it turns out that 97% didn’t even say that.

Точка за паникьорите, да. Колко и какво ще свършат е друга тема.

А ти все пак хвърли ли 1 око на статията във Форбс? И конкретно тази част:

Не знам какви точки те гонят, но слава богу МИСЛЕЩИТЕ и виждащите очевадните факти, за които не са нужни дори изследвания и познания, са повече от слепците с дървените глави...

Око хвърлих дотолкова, че да видя това :

Alex Epstein

I write about the environmental benefits of industrial progress

И спирам моментално да чета. Шибано, мазно еврейче, което с най-голямо удоволствие бих запратил в газовата камера.

Вече не можеш Упека яйце на кутията

Ти чакай да напъне тая 290x, да видиш...

Дано я е взел втора ръка...

Да, видях...

И да, по-добра е от 970-ка. Малко, но все пак по-добра...

Цифрите наистина са стряскащи (до 95 градуса при натоварване), но са нормални за модела. Стига да не се отразява (прекалено) негативно на останалите компоненти, ще го преживея. Кутията е достатъчно широка, за да позволява безпрепятствен въздушен поток, а има и специален слот за вентилатор, който може да се насочи към картата. Ще поживеем, ще видим (още съм със старото захранване, не мога да я сложа). При крайна необходимост ще помисля за Kraken или нещо друго от този род.

Въх, значи е една идея по-топла от моята. Твоята нали е модела с 3 перки? Черно-жълтата. Аз на моята кутия съм махнал капаците от време оно и не се занимавам с вентилатори, въздухопоток, п*ткопоток и т.н. :moon:

Лятото, ако нещата са нетърпими, едно водно и това е - не виждам друг начин да се охлажда това чудовище.

Въх, значи е една идея по-топла от моята. Твоята нали е модела с 3 перки? Черно-жълтата. Аз на моята кутия съм махнал капаците от време оно и не се занимавам с вентилатори, въздухопоток, п*ткопоток и т.н. :moon:

Лятото, ако нещата са нетърпими, едно водно и това е - не виждам друг начин да се охлажда това чудовище.

Много прах влиза така. И много шуми. И аз ги бях махнал доста дълго време, но то беше ужасно. Откакто смених кутията - компютъра почти не се чува.

Много прах влиза така. И много шуми. И аз ги бях махнал доста дълго време, но то беше ужасно. Откакто смених кутията - компютъра почти не се чува.

Прав си, но това е бързото решение за охлаждане, което си идва с минусите. Което ме подсеща, че преди празниците трябва да си изчистя компа :santa:

А уе човек, в затворена кутия имаш много по-добър въздушен поток и по-добро охлаждане (стига да си направил правилните неща де...12-ка отпред, 12-ка отзад, еднакви обороти и на двата...), от колкото в отворена...да не говорим за шума и прахоляка...

Моята си дойде с 2 вентилатора монтирани отпред и 1 отзад. Отварях я преди време да сменя видеокартата - за 7 месеца не се беше събрал никакъв прах почти. Всичко беше по филтрите.

Прав си, но това е бързото решение за охлаждане, което си идва с минусите. Което ме подсеща, че преди празниците трябва да си изчистя компа :santa:

В тоя ред на мисли, кутията ми е железна просто - 4-5 вента, още два са май на картата, процесор, охлаждане - НИЩО не се чува... Много поздрави на форОмните професори... Обаче филтрите какви неща обират не е истина... 

Нека поясня - тези цифри ги вадя от официална информация на АМД, още не съм пробвал картата заради суматохата със захранването. По информация на продавача държи около 80 градуса, което е приемливо на фона на горната граница. 

Моделът е с един турбинен вентилатор в края. Повярвай ми, нямам представа как е възможно този вариант да охлажда също толкова добре, колкото три перки, но явно може. Иначе кутията ми има 200 mm отпред, 140 отзад и място за още десетина вентилатора.

Сега гледам ревюта на гореспоменатото охлаждане, с него 290х пада до 52 градуса при товар, което е изумително.

В тоя ред на мисли, кутията ми е железна просто - 4-5 вента, още два са май на картата, процесор, охлаждане - НИЩО не се чува... Много поздрави на форОмните професори... Обаче филтрите какви неща обират не е истина... 

Не ти вярвам, защото кутията не е в категория "тихи", а е в графа "фоново осветление".

Просто смятам, че фоновия шум в стаята заглушава този на кутията и ти наистина не чуваш нищо от вентилаторите.

Не ти вярвам, защото кутията не е в категория "тихи", а е в графа "фоново осветление".

Просто смятам, че фоновия шум в стаята заглушава този на кутията и ти наистина не чуваш нищо от вентилаторите.

Ангеле, мога доста цветущо да опиша колко ми дреме дали ми вярваш, но ще прескоча. Ако искаш, знаеш къде живея - ела да видиш. Два компютъра работят постоянно. Начина, по който работят в момента си е живо безшумие (естествено не е гробна тишина, защото това не е възможно, където се върти перка). Като се има предвид, че в новата кутия всички вентове работят на макс, обороти аз не намалям, машините си работят аболютно тихо. .  

Ангеле, мога доста цветущо да опиша колко ми дреме дали ми вярваш, но ще прескоча. Ако искаш, знаеш къде живея - ела да видиш. Два компютъра работят постоянно. Начина, по който работят в момента си е живо безшумие (естествено не е гробна тишина, защото това не е възможно, където се върти перка). Като се има предвид, че в новата кутия всички вентове работят на макс, обороти аз не намалям, машините си работят аболютно тихо. .  

Ако не те интересува мнението на някой, просто не споделяш своето публично.

А сега ми стана ясно и това за тишината. Явно според твоето разбиране и критерии нищо не се чува, а не буквално.

От моя се чува единствено турбуленцията зад и под кутията. Нищо друго.

Ако не те интересува мнението на някой, просто не споделяш своето публично.

А сега ми стана ясно и това за тишината. Явно според твоето разбиране и критерии нищо не се чува, а не буквално.

От моя се чува единствено турбуленцията зад и под кутията. Нищо друго.

Ангел чува турбуленцията... Браво. 

Каквото чуваш ти, такова чувам и аз - да го кажем така за по-лесно уточнение. Пък ако искаш му викай шмурбуленция. Тая работа става като с хореографията оня ден....  

Alex Epstein

I write about the environmental benefits of industrial progress

И спирам моментално да чета. Шибано, мазно еврейче, което с най-голямо удоволствие бих запратил в газовата камера.

Прав е, какво... викаш преди индустриалната ера далече по-чисто е било всичко, а? Като почнем от кладенците, минем през препаратите за пране и почистване и стигнем до миризмата на некъпано (защото то и едната баня си е бил нечуван лукс).

...Ако искаш, знаеш къде живея - ела да видиш. Два компютъра работят постоянно. Начина, по който работят в момента си е живо безшумие ...

Аз ще дойда заедно с Ангел, за да има поне двама свидетели, че за тебе обикновено са необходими поне трима. :lol:  Без майтап - ще дойда с уред на измерване на децибелите, който изцяло ще премахне субективността какво е "тихо" за твоите уши и за тези на Ангел. А що се отнася до:

Каквото чуваш ти, такова чувам и аз - да го кажем така за по-лесно уточнение.

...даже и не може да предположиш колко си далече от истината.

Айде сега е време да отговориш на дедото...много се бавиш... :popcorn:

Аз ще дойда заедно с Ангел, за да има поне двама свидетели, че за тебе обикновено са необходими поне трима. :lol:  Без майтап - ще дойда с уред на измерване на децибелите, който изцяло ще премахне субективността какво е "тихо" за твоите уши и за тези на Ангел.

Заповядай, няма проблеми. 

==================

12341494_928093217282552_649187716561161

Заповядай, няма проблеми. 

Само после да не кажеш, че уредът ми е дефектен....или че е китайски...или че съм го хакнал....или че не знам как се мери с него...или...чакай да се сетя какво още може да измислиш, защото 100% ще измислиш нещо. :D

-------

А ето потвърждение на добрата идея на дедо за всеобщото въоръжаване:

61-годишен мъж рани маскиран младеж, опитал да го ограби. Екшънът се разигра в столичния квартал Враждебна около 16:15 днес. Възрастният мъж се прибирал от работа, когато бил нападнат пред дома си от двама маскирани. Те му налетяли на бой, той обаче извадил законно-притежавания пистолет и по негови думи стрелял със стоп-патрон. Нападателите успели да избягат, а възрастният човек е задържан от полицията. В момента го разпитват, не е ясно още дали ще му повдигнат обвинение.

.

Само после да не кажеш, че уредът ми е дефектен....или че е китайски...или че съм го хакнал....или че не знам как се мери с него...или...чакай да се сетя какво още може да измислиш, защото 100% ще измислиш нещо. :D

Няма какво да измислям, а не виждам ти какво ще доказваш по-точно. 

А ти внимавай какво говориш, че тази седмица завеждам едно дело за клевета срещу мен, гледай ти да не си втория...  :laughing:

Оле...млъквам веднага и отивам да манипулирам уреда да показва само 0 децибела...

Аз каквото има да доказвам, мога да го докажа и без уред, ама за тебе си трябва нещо от осцилоскоп нагоре...не че ще меря децибели с него, ама поне да те впечатля малко...

тази седмица завеждам едно дело за клевета срещу мен, гледай ти да не си втория...  :laughing:

Клевета от личен или фирмен характер? Сподели, ако не е конфиденциално.

Оле...млъквам веднага и отивам да манипулирам уреда да показва само 0 децибела...

Аз каквото има да доказвам, мога да го докажа и без уред, ама за тебе си трябва нещо от осцилоскоп нагоре...не че ще меря децибели с него, ама поне да те впечатля малко...

Ти къде видя някой да говори за 0? Ако това са ти интерпретациите, по-хубаво си задръж уреда и си стой у вас... 

Клевета от личен или фирмен характер? Сподели, ако не е конфиденциално.

Личен, просто някои хора няма друг начин да бъдат турени на място. А не смятам да падам толкова ниско, че да разпилея от бой един вмирисан, дърт гном, въпреки че съм предупредил Кварталния, че и дотам може да се стигне... 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...